Hirdetés

2020. július 12., vasárnap

Gyorskeresés

Pityu naplója 3. rész

Zajlik az élet, felvitte az isten Pityuék dolgát és indul a turistaszezon!

[ ÚJ TESZT ]

38. fejezet

Hát eléggé fura egyelőre mindenkinek, hogy jönnek ide a mindenféle városi népek, akiknek teljesen más az életük és rácsodálkoznak olyan dolgokra, ami nekünk természetes. Nagyon népszerű a kocsikázás, a majorlátogatás és persze a kóstolások is. Imi még nem készült rá, de volt, aki meg akarta látogatni az ő tanyáját is, hogy láthassa, hogyan készülnek a sajtok. Gabinál is voltak páran. Volt, aki már most hiányolta a lovaglás lehetőségét, de nekik mondtuk, hogy ez majd csak később lesz, talán jövőre. Néhány embert elvittünk az üvegfúvóhoz is, amit Marcsával találtunk.

Hirdetés

A faluboltot is nagyon szeretik, bár legtöbben akkor vásárolnak, amikor indulnak haza. Reggelit szinte mindenki kér. Erzsi néni mindig csinál krumplispogácsát, Rózsi meg készül kenyérlángoshoz, de azt frissen süti, ha valaki kéri. Józsitól mindig van friss kenyér, Banditól disznóság, Imitől sajt, vaj, joghurt és tej, az öregasszonyoktól lekvár, Gabitól méz, tudunk sütni rántottát és Marcsa beszerzett madáreleséget is.

Ebédre nem nagyon van igény, legfeljebb megkérdezik, hogy van-e valami harapnivaló. Pogácsa mindig marad és kenyérlángost is lehet sütni, ez elég szokott lenni.

A vacsora még előrendelésre megy. Két leves és két főétel a két szakácstól és megkérdezzük reggel, hogy ki, melyiket szeretné és annyi készül. Sütemény mindig van. Volt már, hogy valaki grillezni, vagy szalonnát sütni akart és egy család bográcsozott is!

Grillezéshez előre pácolt húst adunk (persze nem boltit). Négy receptet találtunk ki (Rózsi, Bandi, meg én): Egy általános, egy fűszeres, egy csípős és egy mustáros. Lehet tarja, csirkemell és csirkecomb is (csontozott). Megsüthetik maguknak, de ha kérik, akkor megcsináljuk mi.

Eddig jók a visszajelzések, de még van min javítani. A működés sem teljesen zökkenőmentes, de ez természetes, mert csak most indultunk. Beszerzésekben segítek Marcsának (Amúgy is járok mindenfelé.), de amúgy mindent ő intéz.

Nagyon hamar kell csinálnunk valami játszóteret, mert sokan jöttek kisgyerekkel és igényelték volna.
A kutyát is sokan kérdezték, de ebben még bizonytalanok vagyunk. Nálunk nem szokás a kutyát házban tartani (Kismajom más, ő igazából nem kutya!). Talán lesz kutyás és nem kutyás ház később.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Előzmények

  • Pityu naplója 2. rész

    Amiből az is kiderül, hogy hogyan lett Pityuból az alkeszok réme és hogyan lett egy kecske a kutyája!

  • Pityu naplója

    Játéknak indult, ez lett belőle! Fiktív napló! Gondoltam egy merészet és elkezdtem naplót írni, hogy szórakozzatok egy jót!

Hirdetés

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.