2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Pityu naplója 3. rész

Zajlik az élet, felvitte az isten Pityuék dolgát és indul a turistaszezon!

[ ÚJ TESZT ]

36. fejezet

Május végére minden elkészült. Nem is hittük eredetileg, de ifjabb Lajos ötlete a vályogtéglával és amúgy is Lakatosék elképesztő munkatempója minden várakozásunkat felülmúlta! (Tegyük hozzá azért, hogy Lala sem lazsált!)! András bácsi és az öreg szakik jóvoltából a második ház mindkét lakása régi, felújított bútorokkal lett berendezve. Az olyan nagyon falusias, de jól néz ki. Az első ház és a harmadik ház lakása meg modernek lettek és az is nagyon jó!

A falubolt is elindult és persze még nem egészen olyan, mint szeretnénk, de már így is sokan hozzák a dolgaikat és sokan vásárolnak (Pedig csak pár napja nyitott.). Erzsi néni tésztaklubjából van tészta, Gabi hozza a mézet és a mézes sütiket (nagyon népszerűek), Imi a sajtokat (Már van igény tejre, túróra, tejfölre és joghurtra is!), Bandi meg a füstölt árut. A zöldség még Kisjulitól van, de reméljük, hogy majd hozza mindenki, amit a kertben termel! Ez lenne a lényeg! Van néhány lekvár, befőtt, savanyúság és szörp is, de az még kevés, viszont többen jelezték, hogy csinálnának eladásra (főleg Erzsi néni öregasszonyai)!

Marcsa megint elképesztő volt, már júniusra kiadta az összes helyet! Főleg hétvége persze, de a hét közepe is majdnem teljes. A második házat már akkor kiadta, amikor a bútorok még nem is voltak benne! Persze a bútorok felújításáról is rakott fel képet az oldalra!

Szervezzük a programokat is! Nyilván lesz szekéren kocsikázás mindenféle szép helyekre a környéken, de lehet majd majorokat látogatni, bort és pálinkát kóstolni, meg szervezünk még egy csomó dolgot a tágabb környéken. Gabi és Imi is gondolkodnak valami turistás dolgon.

Tibi úrral meg lebeszéltem, hogy ha tényleg beindul itt a dolog, akkor állandósítana itt sört és sörcsapot. Egyelőre kísérleti jelleggel van itt, a falubolton belül csatosüveges sörökkel.

Ééés, megcsináltuk az orbitális megnyitóbulit is, még mielőtt a turisták megszállnák a helyet! Igazából egy extra falunap volt, mert itt volt mindenki, aki számít (Meg az is, aki nem!)! Hatalmas banzáj volt, de a részleteket majd később!

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

  • Pityu naplója 4. rész

    Pityuék beleszoknak a turizmusba és eltelik a nyár. Kezd őrölni a malom és lassan készülnek az őszre és a télre is.

  • Pityu naplója 5. rész

    Őszi-téli tevékenység és tavaszvárás (amiből lekvárt lehet főzni, abból pálinkát is!).

  • A mágusmester 1. rész

    Két általam kedvelt műfajt, a Sci-Fit és a Fantasyt próbálom összegyúrni.

Előzmények

  • Pityu naplója 2. rész

    Amiből az is kiderül, hogy hogyan lett Pityuból az alkeszok réme és hogyan lett egy kecske a kutyája!

  • Pityu naplója

    Játéknak indult, ez lett belőle! Fiktív napló! Gondoltam egy merészet és elkezdtem naplót írni, hogy szórakozzatok egy jót!

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.