H​i​r​de​tés​

2018. május 24., csütörtök

Gyorskeresés

Kijelző nélküli okoskarkötők

Jawbone UP3, Misfit Ray és Xiaomi 1S, avagy az okos, a szép és az olcsó összehasonlítása.

[ ÚJ TESZT ]

A karkötők kialakítása - Misfit Ray

Misfit Ray

Kinézet:
Ízlések és pofonok, de a Misfit Ray a valaha volt legigényesebben kinéző kijelző nélküli tracker. Egyrészt, mert kevesen gondolnák okoskarkötőnek, ékszernek annál inkább, másrészt pedig azért, mert a szokásos műanyag-kaucsuk kombináció helyett itt nemesebb, minőségibb anyagokkal találkozhatunk, az eszköz maga fém, a szíj pedig óraszíjszerű, és bőrből vagy kaucsukból is lehet, értelemszerűen én az előbbi mellett tettem le a voksom.

Kényelem
A Misfit Ray pillekönnyű, kicsi, kényelmes. Az egyetlen hátrány, hogy az eszköz maga egy fémhenger, így fémérzékenyeknek nem biztos, hogy jó választás, illetve hidegben óhatatlanul elvonja az ember csuklójáról a hőt. Alvás során mindenbe beleakad, így forgolódós embereknek ez éjjeli viselet során kényelmetlenséget okozhat.

Szenzorok
A Ray faék egyszerűségű, semmilyen pulzusmérő, vagy bármilyen egyéb kiegészítő szenzor nem található meg rajta, így a ház felszíne teljesen sima, végtelenségig letisztult.

Vízhatlanság
A gyártó dedikáltan úszásra is ajánlja a a Ray-t, szoftveres oldalról is támogatja ennek automatikus mérését. Én bár úszásra nem próbáltam, de zuhanyzásnak garantáltan ellenáll.

LED-ek, jelzésmegjelenítés
Az egyszerűség jegyében egy darab többszínű LED taláható rajta, ami meglepően értelmesen, és érthetően működik. Dupla kocogtatásra mutatja a megtett távolságot, a következőképpen:
25% alatt pirosan villan fel,
25% fölött piros, majd narancs,
50% fölött piros, narancs, sárga
75% fölött piros, narancs, sárga majd fehér
100% esetén pedig az összes szín váltakozásával jelzi, hogy elértük a célunkat.
A Ray képes a telefon egyes értesítéseinek átvitelére is, így zölddel villog és rezeg hívás esetén, kékkel rezeg és pulzál SMS érkezésekor, de Skype, Wechat, Viber, Whatsapp, Line és Gmail alkalmazásokhoz is hozzárendelhetünk jelzést (más apphoz nem!), ezek esetében a rezgés és a szín megválasztása is rajtunk múlik. Ezek kívül az app ébresztése esetén lila színnel, és rezgéssel adja tudtunkra, ha az ébresztés aktiválódott. Sajnos a telefon ébresztését nem tudja átvenni, és csak egy időpontban képes ébreszteni, melyet képes 5 perccel elnézni, ha este óta nincs szinkronban a telefonnal, de erre bővebben a szoftverezettségnél fogok kitérni.

Üzemidő, töltés
A Rayt nem lehet tölteni, így nem is kapunk mellé erre alkalmas egységet, ugyanis a karperecet 3 darab gombelem működteti, nem kevesebb, mint 6 hónapig. Ennek valósságáról nem tudok nyilatkozni, de a szoftverből látható töltöttségi szint még mindig 100%, szóval akár igaz is lehet.

Színválaszték, szíj
Az eszközből elérhető fekete, sárga, rozéarany, ezüst színű is, a szíja rugós stifttel csatlakozik, ezért cserélhető, third party megoldás is feltehető rá. A gyári választék barna és fekete bőr, illetve sokszínű kaucsuk lehet, valamint a Misfit oldaláról paracord szíjat is lehet rendelni, de ezt csupán külön, vagyis a megrendeléskor ilyet nem lehet választani. A bőrszíj maga jó minőségű, tartósnak tűnik, de a szíj csatlakoztatási megoldása miatt mindenképpen jár a pirospont a cégnek, mert ha a jövőben el is kopik, vagy simán cserére adnám a fejem, könnyen és fájdalommentesen megtehetem.

FONTOS UPDATE:
A Misfit alapítója hiába a korábban az Apple-nél is dolgozó John Sculley, a kütyü sajnos kétszer is ledobta a párosítást, így az app közölte, hogy legyek kedves újrapárosítani a Ray-t, ami nem túl kulturált dolog, főleg, hogy a Jawbone jóval több használat alatt sem produkált ilyet egyetlen alkalommal sem.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Előzmények

H​i​rde​t​é​s​

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.