2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Kijelző nélküli okoskarkötők

Jawbone UP3, Misfit Ray és Xiaomi 1S, avagy az okos, a szép és az olcsó összehasonlítása.

[ ÚJ TESZT ]

Összegzés, vélemény, ajánlás

Ár/érték arány
A Xiaomi Mi Band 1S 11.000 Forintba kerül idehaza (eDigitalban). Ennél jóval olcsóbban beszerezhető persze külföldről, de a hazai árával együtt is feleannyiba kerül, mint a soron következő versenyző, ezért az árért pedig hosszú üzemidőt, pulzusmérőt, és nem motiváló, de korrekt szoftvert kapunk, így véleményem szerint még itthoni árral számolva is best buy, abszolút megéri az árát, külföldi vásárlás esetén pedig méginkább.

A Jawbone UP3 65 EUR volt az amazon.de oldalán, vagyis kb 20.000 forint. Ezen az áron, igen jó szoftverrel, automata pulzusméréssel, komoly alváselemzési funkciókkal, jó megjelenéssel, kényelmes viselettel, és értelmes töltési megoldással szerintem messze a legjobb vétel a piacon, amennyiben valakinek a kifejezetten jó, motiváló szoftver és az alváselemzés előnyt jelent.

A Misfit Ray 100 EUR (kb 31000 ft) volt az amazon.de oldaláról megvásárolva. Ezzel a legdrágább eszköz a három közül.
Innen kétféleképpen nézhető a dolog, ha karkötőként tekintünk rá, okos funkciókkal kiegészítve, akkor igen jó ár/érték aránnyal büszkélhekhet, hiszen egy esztétikai célokat szolgáló Fossil karkötő is 20-25 ezer körül mozog, a Ray pedig vlaamivel többért extra funkciókat kínál.
Ha okoskarkötőként tekintünk rá, akkor viszont abszolút nem éri meg, mert funkcionalitásban megveri a Mi Band 1S, annak ellenére, hogy ahhoz harmadáron juthatunk hozzá, míg az UP3 is egy tizessel olcsóbb nála, és szolgáltatások terén köröket ver a Rayre.

Ajánlás
A korábbi oldalakat elolvasva valószínűleg érzékelhető volt, hogy a Jawbone UP3-mal meglehetősen elégedett vagyok. A kézhezvételkor teljesen szkeptikusan álltam az egész okoskarperec témához, amit nem teljesen, de nagyban sikerült ennek az eszköznek megváltoztatnia. Az eszköz képességei alapján egyértelműen én vagyok a célcsoport, mert lenyűgöző mértékű motivációt ad, pont azt a lökést adja, ami kell ahhoz, hogy az egészséggel és magával nem törődő ember néha picit foglalkozzon magával. Ezért aztán a Jawbone UP3-at azoknak ajánlanám, akiknek motivációs eszköznek, vagy alváselemzésre vásárolnának okoskarperecet.

A Misfit Rayt alapvetően prémium karkötőként érdemes értelmezni(árban is úgy mozog), beépített elektronikával. Motiváló funkciók híján leginkább lépésszámlálásra és jelzésátvitelre jó csak, utóbbi bizonytalansága miatt azonban arra is csak részben. Olyanoknak ajánlanám, akik egy tényleg szép, cserélhető szíjas karkötőt keresnek, és képesek a kinézet oltárán feláldozni a használhatóságot.

A Xiaomi Mi Band 1S-t pedig azoknak ajánlanám, akik ismerkedni akarnak az okoskarperecek világával, de nem akarnak 20.000 forintot, vagy annál magasabb összeget rákölteni az egészre, ugyanakkor igénylik a cserélhető szíjat, és a pulzusmérést. (Amennyiben a kijelző megléte előny, úgy a Mi Band 2 a jobb választás)

Ha idáig eljutottál, köszönöm, hogy elolvastad a cikket, remélem hasznos információkkal lettél gazdagabb. :)




Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.