2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Microsoft Comfort Mouse 6000 bemutató

Magas ára miatt inkább olyan munkahelyi egérnek való, ahol néha becsusszan egy-egy gyors multiplayer is.

[ ÚJ TESZT ]

Driver, szoftver, működés, vélemény

Driver:

Ezt egyszóval lehet jellemezni: botrányos!

Azért kifejtem bővebben: a Microsoft Mouse and Keyboard Center nevű programot ajánlja fel a hivatalos oldal Windows 8 rendszerhez. Nem találkoztam korábban ezzel a programmal, de gondolom a Microsoft sok perifériát ezzel a programmal tud le: a beállítási lehetőségek ugyanis kimerülnek a gombok konfigurálásából. Ennyi.
Erről megbizonyosodhattok magatok is a képeket megnézve.

Én konkrétan elkezdtem keresgélni az interneten, hogy jó drivert töltöttem-e le, de sajnos jót. Még az egér érzékenységet sem lehet benne állítani! (azt a simán a Windowsban kell.)

DPI állításról pedig ne is álmodjunk. Alapesetben ugye ez sokaknak nem gond, de én a Deathaddert is 700 DPI-n használtam.

Szenzor:

A hivatalos adatok szerint az egérben egy BlueTrack nevű optika teljesít szolgálatot. 1000 DPI felbontású, ami a korábban használt rágcsálóimmal ellentétben nevetségesen kevésnek tűnik.
Ami mégis kicsit bizakodásra ad okot, hogy a sokak számára etalonnak számító 3.0 is csak 400 DPI-s, és mégis mindenkit tökéletesen kiszolgált (persze ez nem jelent garanciát arra, hogy ez is elfogadható teljesítményt nyújt játékoknál).

Az egér frissítése 125 Hz-en működik, ezért elsősorban így fogom használni (ha nem működik megfelelően elképzelhető, hogy a jövőben ezt megnövelem).

Működés:

A játékok alatt Razer Goliatus egérpadot használok.

Manapság csak Dota 2-vel játszom, ami ugye alkalmatlan egy egér tesztelésére, ezért a tesztre Counter Strike: Global Offense, és Battlefield 4 Beta játékokat vettem elő, bár van némi kételyem mennyire fog beválni a játékok közben.

Ezt a kételyt erősbíti a hivatalos oldalon olvasható felirat, mely szerint „üzleti felhasználásra”. Bízom benne, hogy azért van így reklámozva, mert mostanra az az egér, ami nem több ezer DPI-s, már nem is számít gamer egérnek.

CS:GO-ban nagyon alacsony (0.7-es érzékenységet állítottam be, ez közelítette meg a Deathadder-rel használt beállításomat). Semmi komoly problémát nem tapasztaltam 1,5 óra Deathmatch alatt, nem pörgött, nem ugrott az egér, lassú finom célzásoknál sem remegett.
Kipróbáltam, hogy viselkedik extrém rántásnál, ami jelen esetben azt jelentette, hogy a 43 cm-es egérpadom egyik végéből rántottam meg az egeret olyan gyorsan, amennyire csak tudtam, akkor az egér rosszul vizsgázott, mert megakadt. Többszöri próbálkozásra is ez volt az eredmény, bizony itt jön ki a különbség a profibb, drágább egerekhez képest.

Battlefield 4 esetében nem volt más komolyabb probléma, de szerintem ez pont elég.

Személyes véleményem:

Személy szerint meg vagyok elégedve az egérrel. Az én követelményeimnek maradéktalanul megfelel. Internetezéshez, és Dota 2-höz tökéletes választás, legfőképp nagyon jó formája miatt. Kényelmes, talán az eddigi legjobb fogású egerem. Az optika azt nyújtja, amit egy ilyen árú egértől el lehet várni.

Kijelenthetjük, hogy nem ez az „új 3.0”...

Lehetséges, hogy a frekvencia emelése után nem produkálja ezt az akadást, amit tapasztaltam. Mivel jelenleg nincs szükségem kimondottan gamer egérre, így gyári állapotában fogom használni.

Összegzés:

Nem ajánlom komoly játékosoknak, még ha single player játékokat játszva ugyan senkinek nem lesz vele gondja.
Egy-egy komolyabb multi player harc során okozhat kellemetlenségeket, és akár fontos szituációkat is bukhatunk miatta.

Átlagos használatra, internetezésre felesleges, és drága, arra a célra találni olcsóbban egeret.

A hivatalos oldalon szereplő korábban említett „üzleti felhasználásra” mondatot továbbgondolva, olyan felhasználóknak ajánlanám, akik a munkahelyükön megengedhetnek maguknak egy ilyen árú egeret, és a főnökök távollétében van lehetőségük egy-egy gyors multiplayer meccsre. :)

A cikket közvetlenül a tesztelés mellett írtam, ezért kicsit hosszúra sikeredett, remélem tartalmasnak, és jó tesztnek találjátok. Köszönöm, hogy elolvastátok!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.