2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Razer BlackWidow Ultimate 2013

Minden hibája, angol kiosztása ellenére egyáltalán nem bántam meg a vásárlását, sőt, újra megvenném.

[ ÚJ TESZT ]

Razer BlackWidow Ultimate 2013

Bevezetésképp kezdem azzal, hogy, hogy is jutottam el addig, hogy a kezembe foghassam eme gyöngyszemet. Nagyon gondolkoztam azon, hogy kell-e nekem egyáltalán mechanikus billentyűzet, lassan inkább hanyagolnom kéne a játékokat, nem hogy még költsek azért, hogy legyen egy gamer billentyűzetem.
Igen, gamer billentyűzet, ezt nem arra tervezték, hogy órákig programozzunk rajta, vagy éppen estéket beszéljünk át a monitor előtt, mert bár nagyon kényelmes vele írni, mégis, aki nem külön szobában van, annak a környezete gyorsan megtudja, hogy mi az a mechanikus billentyűzet.

Kitérnék egy kicsit a billentyűzet beszerzésének kálváriájára. Először egy sima Razer BlackWidow-t szereztem be, mindenféle LED világítást mellőzve, azt gondoltam, hogy ~10 E forint többlet számomra nem ér meg, ha le fogom úgy is kapcsolni a fényét.

Mivel Magyarországon nem lehet kapni, csak US kiosztású billentyűzetet, így az egyik ismert webshopból meg is rendeltem, majd lemondtam, majd újra megrendeltem. :D Igen, nehéz döntés volt, nem tartozik az olcsóságok közé, főleg annak a tudatában, hogy ez „csak” egy billentyűzet.

Akkor még azt gondoltam, hogy ahogy a kezembe fogom, minden kétségem elszáll. Sajnos nem így lett, bár roppant kellemes volt a gépelés. A billentyűzet nagyon puritán, mindenféle felesleges sallangot, díszítést mellőztek a készítők, mégis nagyon bejött ez a minimál stílus. 1 napos használat után valami mégis hiányzott, talán elhamarkodtam ezt az US kiosztású választást, talán csak kellene a kis LED kivilágítás, mi van, ha lekopik a billentyűzet.

Gondoltam ezt azért, mert a feliratok a BlackWidow-n eléggé úgymond kimagaslanak, kidudorodnak, ergo a sok súrlódást valószínű nem annyira tolerálják, de ezt csak hónapok múltán derült volna ki. A vége az lett az elégedetlenségemnek, hogy visszaküldtem a billentyűzetet a boltnak az elállási nyilatkozatommal egyetemben.

Szerencsére nem volt gond, vissza is vették, már aznap, ahogy beérkezett a boltba a posta. Meg is kaptam a számlát a visszatérítésről email-ben. Az összeg a 30 napot szigorúan betartva meg is érkezett a számlámra.
Ahogy visszaküldtem a sima BlackWidow-t, már ment is a rendelés a Razer oldalára, hogy nekem egy UK kiosztású Ultimate billentyűzetre van szükségem. 1-2 hét várakozást írtak. 1 hét elteltével már a kezembe is foghattam végre, amire valóban óhajtoztam. 2 havi tesztelés után elmondhatom: nem volt kétség, ezt kellett volna egyből rendelnem.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.