2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Kormány Kalauz Szimulátorozáshoz

Minden, amit a kormányokról és szimulátorkoról tudni érdemes... kezdőknek és haladóknak egyaránt ;)

[ ÚJ TESZT ]

Saitek

SAITEK

Könnyen belefuthatunk a Saitek termékeibe a nagyobb áruházak valamelyikében és bizonyára még meg is jegyezzünk magunkban, hogy mennyire furán néz ki ez a kormány. És hát igaz, ami igaz, ránézésre nem túl meggyőzőek a Saitek termékei és az UFO szerű dizájn sem sokat lendít ezen, némi szokást igényel, abban egyetérthetünk. Pedig egyáltalán nem is olyan "vacak" játékvezérlőkkel állunk szemben, mint azt elsőre gondolnánk, és csak halkan jegyzem meg, hogy a Saitek márkanév magasan veri a Logitech-et a kiválló minőségű Joystick-jaival a repülőszimulátoros körökben.

R440

Belépő szinten szimulátorozásra tökéletesen alkalmas, pontos, precíz kormányzást tesz lehetővé (digitális optikai érzékelős) tartós használat során is, jó váltókarral rendelkezik, 4 db nyomógombbal és a Force Feedback is rendben van benne, elég erős is. A tulajdonosok mindannyian elégedetten írnak róla, a gyér anyaghasználat miatt kicsit recseg-ropog ugyan, de a funkcióját tökéletesen és tartósan ellátja, komoly hibákról nem hallani felőle, csak ajánlani tudom.

Huzamosabb használat során persze kissé leamortizálódhat, kicsit kotyogni kezdhet a kormány tengelye, megadhatja magát néhol a rögzítés, elkezdhet "kopni" a fékpedál érzékelője, valamint a volán burkolat sem fogja megvárni a leendő unokákat, ha nagyon erőteljesen nyúzza az ember.

Hobbi, vagy kezdő szimulátoros célokra azonban ideális választás, nem kell attól tartani, hogy cserben hagy minket. Sokan többre tartják, mint a Logitech Ex-et és az ára is nagyon jó.

R660 GT

Sajnos nem sokat tudunk az nagyobbik Saitek-ről, pedig ha tudja mindazt, amit az R440, sőt még azt talán kicsit jobban is, akkor egy igen jó kormánnyal van dolgunk, abban biztos vagyok. Ránézésre jóval kifinomultabb a kidolgozása, rákerült egy szekvenciális váltókra, és ez a modell végre már jól is néz ki, így a képek alapján a fogása, tapintása is igényesebbnek tűnik. Álítólag a szoftvere is egészen jó. Aki találkozik vele valamelyik nagyáruház polcán, az mindenképpen fogdossa, forgassa meg alaposan, aztán mesélje el a tapasztalatait! :)

Logitech Ex vásárlása előtt mindenképpen megfontolandó alternatíva, akár csak az R440!

R220

Abszolút kezdő szintű kormány, lényegében ugyan úgy néz ki, mint az R440, de nincs benne FFB motor, meg talán a burkolat alatt van még pár eltérés, cserébe viszont pár ezer forinttal olcsóbb. Ha tényleg csak minimális összeget akarunk szánni a kormányra (ha csak nagyon keveset játszunk, vagy kisebb gyereknek szánjuk), akkor se adjuk ennél alább, ugyanis ezzel a típussal is el lehet tölteni élvezetes órákat a vezetéssel és még könnyed szimulátorzásra is alkalmas lehet.

High-End és "Low-Begin" -->

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.