2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Játékajánló Android telefonokra

A Sony Ericsson Neo V bemutatása játékgépként és játékajánló Androidra.

[ ÚJ TESZT ]

Playstation és egyéb játékok

Playstation játékok
Van a Sonynak az Xperia Play telefonja, aminek a különlegessége, hogy hivatalosan képes futtatni Playstation 1-es játékokat. Mivel a Play és a Neo V megegyezik a CPU, GPU és RAM szempontjából, így technikai szempontból amit a Play tud vinni azzal a Neo V-nek is meg kell tudnia birkózni.
Sajnos a Sony nem adott még ki Firmware frissítést a Neo V-hez, hogy hivatalosan menjenek a PS játékok, azonban, ha készítünk az eredeti PS játékaink CD lemezeiről képfájlt, akkor egy teljesen legális, külső fejlesztőtől származó programmal,, az FPse-el tudunk a telefonon játszani velük..

Néhány Playstation játék, amit kipróbáltam a Neo V alatt:

Diablo
A PC-s változattal szemben a Playstation-os változatban már jobbnak tűntek a színek, azonban itt is vannak apró bugok, mint például néha elmegy a háttérzene és néha belassul a játék (főleg párbeszédnél, amikor a szöveg megjelenik).

Oddworld: Abe's Exoddus
Nem volt gond, minden okésnak tűnt, egyetlen bajom vele, hogy bizonyos helyeken ahol egyszerre több gombot kell lenyomni (mondjuk a futás+ugráshoz) kényelmetlen volt a kijelzőn 3 gombot nyomva tartani.

Resident Evil 2
Ezzel is minden rendben volt, nem volt semmire bug ami hirtelen feltűnt volna. Nagy kár, hogy iszonyat béna voltam benne, még soha sem játszottam a második résszel, ami meg is látszott, hogy szegény Leon-al nem jutottam keresztül az első adag zombin sem.

Ridge Racer
Az autós játékok nagyapja, a sorozat, amely a mai napig megtalálható már nem csak a Sony konzolján, de egyéb platformokon is

Simcity 2000
A legendás városépítő játék PS változata is gond nélkül futott. Vagyis talán egyetlen megjegyezni való, hogy voltak ablakok bizonyos ponton amik eltakartak másikat.

Természetesen senki se számítson arra, hogy minden PS1 játék gondtalanul megy, mint fentebb említettem, van játék, amiben bugok tapasztalhatóak, azonban van ami nem megy. Például a Heart of Darkness az intro után lefagyott nálam, a Star Wars EP1: The Phantom Menace pedig egyáltalán el sem indult.

Tehát van Androidra egy viszonylag működőképes Playstation emulátor, azonban sok más emulátor is megtalálható. Többek között a Nintendo 64 emulátor alatt a Starcraft n64-es változata (Starcraft 64) kisebb grafikai buggal, de játszható volt. Továbbá van működőképes Gameboy emulátor, NES és SNES emulátor is, tehát a jó öreg Mario is játszható. Létezik Nintendo DS emulátor is, azonban ez nem igazán használható, mivel hang sincs és az FPS olyan alacsony minden telefonon, még a 2 magosokon is, hogy csak diavetítés a betöltött játék.

Nah de itt még nincs vége a PS résznek, ugyanis a Sony már a Play-en kívül elérhetővé tette a Playstation Store-t más Xperia modellek számára is. A dolog még csak néhány országban lépett igazán érvénybe, lista a támogatott modellekről országokra bontva:

Japán
Xperia arc, Xperia acro, Xperia PLAY, Xperia NX, Xperia acro HD

Egyesült Királyság, Franciaország, Németország, Olaszország, Spanyolország, Ausztrália
Xperia S

Sajnos a támogatási listában nem hogy a Neo V, de még Magyarország sincs (mondjuk érdekes, hogy még az USA sincs) és az elérhető játékok országonként változnak. Mint már számtalanszor említettem a hardver megvan, a szoftverrel ügyeskedni pedig semmiség, mindössze csak egy kis trükközés szükséges hozzá. A Playstation hivatalos oldaláról letöltött programok felrakása és a kis ügyeskedés után máris elérhető a PS Store, ahol vásárolhatunk régi Playstation játékokat a Neo V alatt is.

Mint látjátok a Store működik és elvileg maga a játék futtatásáért felelős PS Pocket is, azonban csak elvileg, mert sajnos régió korlát miatt én nem tudtam játékot vásárolni a Store-ból, viszont ha valakinek van használható brit, német, stb PS accountja, akkor mehet a móka. Nagy kár, hogy a brit account nem fogad el magyar bankkártyát feltöltéshez, mert igazán jó lett volna megerősíteni, hogy működik-e a dolog.

Megjegyzés: Csak Sony Xperia modelleken használható a PS Store és a PS Pocket.

Egyéb
Ha valakinek még a fentiek sem lennének elegek és van hozzáférése állandó, gyors, vezeték nélküli interneteléréshez, akkor itt van még egy megoldás, amivel lehet játszani telefonon: az Onlive! Igen, az Onlive-nak van Android telefonra kliense (természetesen ingyenes maga a kliens), amivel minden funkciót el tudunk érni, ami a PC-s változatban is jelen van, tudunk vásárolni, mások játékát nézni és természetesen játszani. Sajnos a játékok listája, amik támogatnak touchscreent elég limitált, így csak egy maroknyi játék érhető el, a többi vagy kontrollert vagy billentyűzetet+egeret igényelne. Újabb AAA kategóriás játékokból a cikk írásakor csak az LA Noire volt elérhető.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.