2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Játékok rovat

Alkalmazásbemutató: Touchgrind skate 2

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Fiatalon imádtam gördeszkázni, ezért megtetszett az Ilusion Labs iOS-re elérhető unaloműzője.

[ ÚJ TESZT ]

Fiatalon imádtam - többek közt - gördeszkázni.
Én még akkor nyomtam az ipart, amikor Tony Hawk nyerte sorozatban az X-games versenyeket és még az Airwalk cipőmárka szponzorálta őt.

Véletlenül bukkantam rá az alkalmazásra, ráadásul szívtam is a fogamat keményen, mert 4.49 euro az ára (nem röhög).

Sokáig nézegettem az adatlapját, végül (mivel nem volt jelölve IAP) belevágtam, megvettem.
Tulajdonképpen a gördeszkázás otthoni változatát, a fingerboardot hivatott digitalizálni az alkalmazás.

Az irányítás megszokást igényel - van hozzá nagyon jó tutorial – pont, mint az eredeti. Igazából ugyanazokon a nehézségeken kell átverekedni magadat, mint a lábbal hajtott változatnál.

Meg kell találni azt a ritmust, amivel el tudod indítani a trükköket, amikor pedig ezekre ráéreztél a lehetőségeid korlátlanok.

Ollie, flip, slide, grind és ezek különböző alfajait, ráépüléseit ill. keverékeit is mind-mind meg fogod tudni csinálni.

Annyit ígér a program, hogy "skate like a pro", és ezt teljesíti is.

Van négy különböző pálya, amelyeken csiszolhatod tudásodat. Persze alapból csak az első érhető el, a többit úgy tudod megnyitni, hogy eléred a kitűzött ponthatárt (nem, nem tudod "megvenni" IAP). Ez az első esetben még "viszonylag" egyszerű is, mert 500.000 a limit, a többinél rendre több.

A pályák egyre változatosabbak, az elsőn még csak egyszerűbb elemek vannak, majd megjelennek a nagyobb medencék, félcsövek is.

Van még hozzá jó sok kihívás (pályánként 20 ill. 40), amit még teljesítened kell ahhoz, hogy megkapd a kiváló dolgozó, profi gördeszkás minősítést.

Ezen felül alakíthatod a deszka kinézetét különböző sablonokkal (rávasalhatod a saját fotóidat is), matricázhatod, ha szétkoptattad, lecserélheted - akár minden újabb megmérettetésre.

Hogy mi van ezután?

Game Center, és az ottani pontok megdöntése.

És ha már arra is ráuntál, és már ronggyá vertél mindenkit, akkor a "video studio" részben összedobhatsz max. 2 és fél perces kis ízelítőt a tudásodból.

(ez már nem a fejlesztői mézesmadzag, hanem saját tákolmány :-))

Tippek:
- a gördeszkát egy ujjal tudod megállítani - ha nem akarsz pl. egy dupla kickflippet, csak egy szimplát, akkor az első után egy ujjal megállítható a további deszkapörgés - két újjal a földre "nyomhatod" a deszkát.

- pontjaidat úgy tudod maximalizálni, hogy minél rövidebb időközönként minél több trükköt csinálsz (a képernyő bal felső sarkában megjelenik egy számláló, azt ne hagyd "kifutni"; így többszörözi a program a pontjaidat).

Hibalista (mert az is van):

1. nem állítható a kezesség - ez engem azért zavart, mert egy ideig nem értettem, miért csinálok heelflippet a kickflip helyett (bal kezes vagyok, tehát alapértelmezésben jól csináltam, de ezt a program nem érzékelte). Szóval a balkezesek kénytelenek lesznek fordítva csinálni pár trükköt. Túlélhető.

2. Max. két és fél perces videók

3. Az összevágott videókat nem tudod különböző pályákról összevágni, csak arról az egyről, ahol elindítod az alkalmazást (legalábbis én még nem jöttem rá, hogyan lehet ezt megoldani).

Konklúzió:
Volt hibalista????

Skate or Die :)

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.