2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Játékajánló Android telefonokra

A Sony Ericsson Neo V bemutatása játékgépként és játékajánló Androidra.

[ ÚJ TESZT ]

Bevezetés

Jó pár hete annak már, hogy megvásároltam a Sony Ericsson Xperia Neo V (vagy most már inkább csak Sony Xperia Neo V) telefont, így most megosztanám a tapasztalataimat.
Számtalan cikk van már arról, ami leírja magát a telefont felhasználói szemszögből. Azonban nem sok cikk van, ami azt mutatja, hogy gamer szempontból mit is tud.
Amikor telefont választottam az egyik legfontosabb tényező nálam az volt, hogy játékokkal is elbírjon, így ebből a szempontból plusz pontot kapott a Neo V a másik hasonló kategóriájú masinával, a Motorola Defy+ telefonnal szemben.

Mielőtt még nekem támadnának a Defy tulajok, igen a Defy is van elég jó és elég erős, azonban a Neo V-ben levő Qualcomm 1 Ghz-es CPU és Adreno 205 GPU-t eddigi tapasztalataim alapján játékok (és néha más programok is) jobban szeretik, mint a Defy+-ban levő Texas Istruments 1Ghz-es CPU és PowerVR SGX530 GPU-t (GTA 3-ra is heteket kellett várni PowerVR tulajoknak).

Ami végül megadta az utolsó löketet a döntéshez, az az volt, hogy a Telenor/Djuice leárazta 57.035 Ft-ra (online rendelve), így tudásához képest már tényleg best-buy kategóriába került. Ez az akció olyan jól sikerült, hogy azóta a Telenor/Djuice meg is szabadult a teljes raktárkészletétől, így tőlük már nem is kapható (-szerk.: már ismét rendelhető tőlük is), ám független telefonboltokból is elég jó áron hozzá lehet már jutni.
Gondolkodtam Gyümölcs logós telefonba is, de amikor megláttam, hogy egy olyan modelljük, ami annyit tud CPU, RAM, GPU és kijelző (a Neo V kijelzője nagyobb, de a Gyümölcsének a felbontása meg nagyobb) tekintetében, mint a Neo V, nem 60.000Ft körül mozog ahoz képest, hogy lassan 2 éves modellről van szó, hanem 130.000 Ft, akkor kicsit lekerekedett a szám.

Így tehát a Sony masinája mellett döntöttem, amit -eddig- nem bántam meg. Látszik rajta, hogy pár dolgon spórolt a Sony, hogy az árat le tudják nyomni, de ezek olyan dolgok, amiket el lehet nézni. A többi cikkek már részletesen leírták a telefont, így én csak röviden szedem össze az előnyeit és hátrányai, amiket ÉN gondolok:

A felsorolásban nem említettem, mivel nem biztos, hogy mindenki számára fontos, de nálam még van egy hátránya, ami az, hogy SE telefon alatt custom firmware felrakásához ki kell nyitni a Bootloadert, amit nem lehet sim-zárral ellátott telefon alatt megtenni, tehát ha valaki egy CyanogenMod-ot akar feltenni, akkor vagy alapból független Neo V-t kell vennie vagy a Telenortól meg kell vásárolni a függetlenítést.

A középkategóriában ezek ellenére is szerintem most a 2 legjobb vétel a Defy+ és a Neo V, akinek a telefon minősége a fontosabb, annak a Defy+, akinek pedig a játékok minősége, annak a Neo V a jobb választás.
(update: Időközben elég jó áron megjelent a T-Mobilnál egy elég szép tudású Alcatel telefon is, akinek nincs baja a márkával, annak érdemes egy pillantást rávetnie)

Nah de nem húzom tovább az időt, jöjjön az egész írás lényege: a játékok a Neo V alatt!

Figyelem! Minden itt szereplő program megtalálható a Google Play-en, a Gameloft internetes oldalán vagy könnyen megtalálható a Google segítségével, így kérem senki ne kérjen linket!
Továbbá az elhangzó vélemények csak az én személyes véleményem és nem feltétlenül tükrözik az adott játék minőségét.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.