2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

HUAWEI Ascend G700

Megint 4 mag. Megint 5”. Természetesen Kínából. Csupán egy a sok közül, vagy egyéniség a sok között?

[ ÚJ TESZT ]

Külső

Röviden jellemezve a telefont, azt mondanám rá szép és elegáns. Valamint egy nagy lapát.
Méretei tekintélyesek, semmiképp sem nevezhető kicsinek, de még épp lehet vele kézből is telefonálni anélkül, hogy az utca embere komplett idiótának nézne a fülemhez tartott plazmatévé miatt.

A készülékház 142,5 x 72,5 x 8,95 mm méretű, anyagát tekintve zafírüveg és szálcsiszolt alumínium… helyett üveg és műanyag. Tömege így is 155 g, elég nehéz természet. Észreveszi az ember, ha a zsebében van, igaz 1-2 nap alatt megszokható. Az egykezes használat sem lehetetlen, átlagos kézmérettel még épp kivitelezhető.

A kijelző üvegéről nem sok információt találtam, állítólag karcálló. Nem szívesen tesztelném, különben sem árt fólia egy ekkora sütőlapátra. Egy már volt rajt, amikor megkaptam, a semminél jobb, viszont mániákusan gyűjti a zsírt, a tisztán tartása reménytelen. Horatio Caine és csapata tapsikolna örömében...Amíg a telefon úton volt, a német eBay-en lőttem rá 2 db 3M Vikuiti CV8 fóliát. Na, ez azért egy kicsit más történet lesz.

Az összeszerelés minősége igényes. Tekergetésre a kijelző nem színeződik, a váz nem ropog, a három fizikai gomb – Vol +- / Power – vékony, kemény anyagú, de nem zörög, nem lötyög, határozott nyomásponttal rendelkezik. A hátlap az oldalsó élekre is felhajlik, ez a szélektől befelé ívelten vastagodik, a széleken alig 7 mm vastag a készülék, a fogás a méretéhez képest még tok nélkül is kényelmes. Az oldalán körbefut egy vékony fényes fekete keret, ami a kijelzőig felér, anyagát tekintve passz, állítólag fém…

Az előlapot uralja az 5”-os, 1280 x 720 pixel felbontású, ~294 ppi pixelsűrűségű kijelző. Betekintési szöge hatalmas, nem tudom annyira megdönteni, hogy invertálódjanak a színek, inaktív állapotban, szemből nézve szinte teljesen beleveszik az előlap feketeségébe.

A fényereje manuálisan szabályozva több mint elég, maximumon bántóan erős, a minimuma is lehetne kisebb. Automata módban elég jól lövi be a fényerőt, bár napsütésben vehetné kicsit magasabbra, sötétben pedig alacsonyabbra. Szoftveresen lehet ezen segíteni, de alapállapotban is használható és a lépésközök is elég aprók, csak kicsit telhetetlen vagyok.

A színek szépek, nem túlszaturáltak, a pixeleket szabad szemmel még "pikszelbuzerátor" módban sem lehet látni. A kijelző az érintéseket 10 ponton képes érzékelni! Körülötte bal és jobb oldalon vékony keret húzódik, alul és felül kicsit vastagabb a „káva”. Nem LG G2 szintű, viszont nem is zavaróan sok. Inkább átlagos.

A kijelző felett Huawei felirat, afelett a beszédhangszóró, tőle balra a másodlagos kamera, jobbról a távolság és a környezeti fény érzékelője található. A szenzorok mellett egy apró indikátor-LED bújik meg, inaktív állapotban teljesen észrevehetetlenül. Ez a nem fogadott hívásokat, a bejövő üzeneteket, az eseményeket, valamint az akku állapotát jelzi.

A kijelző alatt balról jobbra a Vissza, a Home és a Menü kapacitív gombjai találhatóak. Szerencsére a háttérvilágítás LED-jeit nem spórolták ki, a fényerő elég karcos, a telefon ezeket is szükség szerint kapcsolgatja. Napsütésben nem kapcsolnak be, sötétben is csak néhány másodpercre.

A készülék bal oldalán a hangerőszabályzó gombpáros, az alsó élen az USB-csatlakozó és a mikrofon nyílása található.

Szerencsére a Power gomb a telefon jobb oldalára került, felül elég kényelmetlen helyen lenne. A telefon felső élén csupán a vezetékes headset 3,5 mm-es csatlakozója található.

A hátoldaltól sem fogunk sokkot kapni, alul a hátlapi hangszóró apró rácsozott rése található, a felső 1/3-ban egy Huawei felirat a logotípiával, felette a hátlapi kamera segédfényének LED-je, afelett a hátlapi kamera optikája, legfelül pedig a másodlagos mikrofon. Ez utóbbi a zajszűrő rendszerhez tartozik, ami meglepően hatékonyan dolgozik.

A hátlap eltávolításához kicsit birkózni kell a telefonnal, körben apró karmok tartják a helyén, bár egy Xperia L-éhez képest szinte magától leugrik. Nem testpáncél, de nem fog el a „tejfölös poharat fogok” érzés sem. A puha, selymes tapintású hátlapot eltávolítva helyezhető be az akkumulátor, a microSIM-ek és a microSD memóriakártya. A kártyák babrálásához az energiaforrást el kell távolítani.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

  • Lenovo P780

    Lenovo P780: letisztult, elegáns, szinte tökéletes és főképp verhetetlen ár/érték arányú készülék.

  • OPPO Find 5 Midnight bemutató

    Megnéztem, hogy mire képes ez az éjféli szörnyeteg Kína egyik legnívósabb gyártójától. Stílus a javából..

  • Galaxy Note 3 - a Jedi visszatér

    Az első okostelefon 2.3 GHz-en, 3GB RAM-mal és 150 Mbit-es hálózattal, de vajon mire elegendő ez?

  • Xiaocai X9 okostelefon - A legjobb?!

    Ismét egy kínai telefon: dual SIM, moddolt Android, jó akkumulátor, korrekt hardver, nagyon olcsón!

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.