2024. március 29., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

HUAWEI Ascend G700

Megint 4 mag. Megint 5”. Természetesen Kínából. Csupán egy a sok közül, vagy egyéniség a sok között?

[ ÚJ TESZT ]

Belső 3. minden más – hozzáadott tartalom

A telefon, miután felmászott rá a gyári ROM, ékes han nyelvjárásban kommunikált velem. Illetve próbált. Ő jól „beszélte”, én kevésbé… Mint a legtöbb kínai belpiacos telefon, a G700 is alapesetben kettő nyelvet ismer, a kínait és az angolt. A tyúklábbetűs felületen némi ujjgyakorlattal átállítva, máris emberibb nyelven képes kommunikálni. Nem bonyolult, az ikonok kínaiul is pont úgy néznek ki, mint angolul. Ha ezt kevesellnénk, egy hasznos kis alkalmazás, a MoreLocale2 segítségével elég nagy eséllyel tudjuk a rendszert rávenni a magyar nyelvű kommunikációra.

Esetemben kb. 95%-ban lett a felület magyar, néhány eldugott helyen maradt csak angol. „Sajnos” ehhez rootolni kell a telefont. Ezt vagy a G700 Tools-ban lévő eroot nevű alkalmazással – nekem ezzel nem sikerült – vagy a Framaroottal tehetjük meg.

Szoftveresen, ha gazdagon nem is, de bőségesen kistafírozta a G700-at a Huawei. Az alap Android programok mellett, némely esetben azok helyett, kapunk néhány Huawei-es alkalmazást is. Hogy megtartjuk-e, használjuk-e ezeket, az ránk van bízva. Jelentős részükhöz előnyt jelent a kínai nyelvtudás.
Én a nagyját kukáztam. Pozitívum, hogy a Huawei bloatware-t, „hazaüzengető” programot nem mellékel. Legalábbis eddig nem találtam meg...

Maradtak:

AppCenter:

A Huawei alkalmazás áruháza. Többségben tyúklábbetűs programokat találhatunk. Ha hagyunk a telefonon kínai (eredetű) programot, ennek is célszerű maradnia, hisz ezen keresztül tudjuk ezeket frissíteni.

Hua Wei File manager:

Alapszintű fájlkezelő, amivel a frissítést követően lehetséges a Huawei saját felhőtárhelyére feltölteni tartalmakat. Nem regisztráltam rá, épp elég a Dropbox, GDive(ok) és a Skydrive…

Notebook:

Alapszintű, bár szín-kódolható jegyzetelő alkalmazás. Elfér alapon nem töröltem, de maradok a ColorNote-nál és a Keepnél.

AllBackup:

Biztonságimentés-készítő program. Nem kell CWM képességekre gondolni. Egy sima backup program, amiben kiválaszthatjuk, mit szeretnénk menteni. A frissítést követően titkosítani is tudja a mentést.

HiCare:

Online súgó, kínai, így sok értelme nincs. Azonban rendszerprogram, szóval elég nehezen törölhető. Sajnos… (jegeltem)

Időjárás:
Szépen animált időjárás alkalmazás, az AccuWeather adatbázisát használja.

HappyShare:
Segítségével wifi hálózaton tudunk tartalmakat megosztani.

KingSoft Office:

Nagytudású és ingyenes irodai szoftver. Alapból is ezt használtam volna, de lecseréltem a sajátomra. Annyira azért nem bízom a ferde szeműekben. Az eredeti 1-2 nappal hamarabb frissül (kínai fejlesztés).

Zseblámpa:
Szerintem nem kell részletezni…

Opcionálisan a PC-imre telepítettem a HiSuite nevű menedzser programot is, ami automatikusan telepít egy klienst a telefonra. Olyan, mint a Samsung KIES-e, csak ez működik is!

Emellett van még hangrögzítőnk is. Tud sztereóban és monóban is rögzíteni, és három formátum közül választhatunk (.wav és .mp3 nincs).
Valamint a szokásos Óra, ami egyben ébresztőóra, világóra, stopper és időzítő is egyben.

Mentek:

QQBrowser, AlMail, Alipay, WooStore, BaiduMap, BaiduSearch, GameBox, Huawei Security Guard, JJLord (játék), SohuTV (kínai YouTube), SohuNews Tadu (kínai ebook áruház), Taobao (kínai webáruház), Unicomclient, Weibo, Youdaodict (szótár?), SogouImput, QvodPlayer, Momo, PhotoWonder, iFlytek Voice Imput, Duomi.
Legalábbis ezeket találtam meg…

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

  • Lenovo P780

    Lenovo P780: letisztult, elegáns, szinte tökéletes és főképp verhetetlen ár/érték arányú készülék.

  • OPPO Find 5 Midnight bemutató

    Megnéztem, hogy mire képes ez az éjféli szörnyeteg Kína egyik legnívósabb gyártójától. Stílus a javából..

  • Galaxy Note 3 - a Jedi visszatér

    Az első okostelefon 2.3 GHz-en, 3GB RAM-mal és 150 Mbit-es hálózattal, de vajon mire elegendő ez?

  • Xiaocai X9 okostelefon - A legjobb?!

    Ismét egy kínai telefon: dual SIM, moddolt Android, jó akkumulátor, korrekt hardver, nagyon olcsón!

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.