2024. március 28., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

Huawei U8500, avagy az öreg droid

  • (f)
  • (p)
Írta: |

A régi U8500-ról mai szemmel, illetve a helytállása az idővel és a növekvő igényekkel szemben.

[ ÚJ TESZT ]

Előzmények, külső

Előzmények

Már egy ideje nézegettem telefonokat, mert az aktuális saját modell, hát hogy is mondjam, nem volt már partiképes állapotban semmilyen téren.

Aztán megakadt a szemem a cikk főszereplőjén:
- megfelelő ár,
- jó kamera felbontás,
- nagy képernyőméret,
- na és androidos :)

2011 augusztusában eljött a nap, amikor "féltő" kezeim közé került végre.

A készülék

Örvendetes a dedikált gombok megléte, ugyanis van hívásindító, menü, ujjlenyomat olvasóval ellátott optikai trackpad, vissza, valamint hívásbefejező gomb, ami nagyon hasznos, nem kell a kijelzőn matatni a lerakáshoz.

A telefon üveg és műanyag zseniálisan formatervezett remekmű egyvelegét alkotja... kacc-kacc. De legalább nem sima szappantartó forma.

A telefon tetején van a "háromésfeles dzsekk" csatlakozó a fülesnek, meg a microUSB csati a töltő/USB használatba vételének.

Hátul nem nagy varázslat van, láthatjuk az "űberbrutál" kamerát és egy Huawei feliratot, illetve a hangszóró nyílását.
Baloldalt egy árva semmi, jobboldalt pedig a hangerő-szabályozó árválkodik. Felejtsük csak el a dedikált kamera gombot, csak fixfókusz van, amellé meg minek?

A telefon vastag, jó kis húsos darab, amit jó megfogni, a súlya pont kellemes, xy gramm, nincs olyan érzésed közben, hogy mindjárt szétmállik a kezedben.
Nekem a fehér/fekete edisön van, de ez nem számít.

Kijelző

Ami a kicsomagoláskor először feltűnt: a hatalmas kijelző: 3,2", 320x480-as felbontással. Mielőtt valaki elkezd röhögni leszögezném, hogy ez akkor nagynak számított. Oké, hogy elbújhat a mostani 6 coll és fullHD feletti pixelszám kombinációja mellett (amire szerintem semmi de semmi szükség, minek telefonra akkora felbontás? (pixelőrültek kíméljenek)), de akkoriban bőven elegendő volt.

Szépek a színei, hiába mezei TFT, betekintési szögei is elégségesek, de persze egy AMOLED vagy egy IPS oda-vissza porrá zúzza a csöppséget.

Viszont multitouchos: úgy másfél ponton. Egyet tökéletesen, viszont ha egyszerre két ponton zongorázunk, akkor az egyiket helytelenül érzékeli (ja, meg kapacitív).

Az egyetlen probléma a tükröződés, ami van, nagyon is. Napsütésben még a csutka fényerő sem ér semmit, takarást is be kell vetni, hogy a dolgok körvonalait kivegyük.
De nagy pozitívum a karcálló üveg jelenléte, ami jelesre vizsgázott nálam, mivel a telefon pofával lefelé leesett jó érdes aszfaltra, amit nem vettem észre, pluszban rá is léptem, amit már észrevettem. Össze is repedt a kicsi előlapi üvege, viszont egy karc sincs rajta!

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Előzmények

  • HUAWEI Ascend G700

    Megint 4 mag. Megint 5”. Természetesen Kínából. Csupán egy a sok közül, vagy egyéniség a sok között?

  • Lenovo P780

    Lenovo P780: letisztult, elegáns, szinte tökéletes és főképp verhetetlen ár/érték arányú készülék.

  • Xiaocai X9 okostelefon - A legjobb?!

    Ismét egy kínai telefon: dual SIM, moddolt Android, jó akkumulátor, korrekt hardver, nagyon olcsón!

  • ThL W7S Quad-core bemutató

    Manapság igencsak el vagyunk látva okostelefonokkal, nehéz tökéletes készüléket találni. Ez sem az.

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.