2024. március 19., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Utazás rovat

Florida, "The Sunshine State"

Romantikus naplementék, hófehér homok, türkízkék tenger, fincsi ételek, jeges italok, melegszívű emberek.

[ ÚJ TESZT ]

BEVEZETŐ

Egy 2009-es adat szerint Florida az Amerikai Egyesült Államok negyedik legnépessebb állama 18 537 969 fővel. Területe kb kétszer akkora, mint Magyarországé: 170 306 km2. Sokáig spanyol és angol fennhatóság alatt állt, amíg az USA meg nem vásárolta 1819-ben. A képekre, linkekre kattintva további információkhoz juthatunk.

Ebben a trópusi éghajlatú, csodás panorámájú államban a hurrikános időszakot leszámítva, szinte mindig ragyogó napsütésre ébredünk és kedvünkre lubickolhatunk a langyos hullámokban. Találó a Sunshine State név, mégha az utóbbi időben az időjárás kicsit tréfát űz is velünk. Florida másik erénye természeti szépségében rejlik. Erre utalnak becenevei is:

"Flower State", "Orange State", , Gulf State, "Peninsula State", "Alligator State" és Everglades State", a világ egyik legfölkapottabb turistacentruma, amit elsősorban kellemes klímájának, egzotikus növény~ és állatvilágának, hófehér homokú, kristálytiszta vízű tengerpartjainak,

no meg Miki egérnek, a Walt Disney World híres mesefigurájának köszönhet. :)

Orlando külvárosa a szórakoztatás centruma, itt találjuk az Adventure Islandot, a Universal Studiot, SeaWorldöt, a Holy Land Experiencet és a híres Disney Worldöt is, ahol minden korosztály kedvére szórakozhat. Innen nem túl messze, a Keleti parton van a Kennedy Space Center is, ahonnan a Holdra utazhatunk. .:)

Florida az ötödik helyen áll a világ legszebb nyaralóhelyei között. Az első helyen a Dél Afrikai Clifton Beach, Capetown áll, másodikon a Bahama szigetek, harmadikon Monte Carlo, Monaco, negyediken Poipu Beach, Kauai, Hawaii.

Kicsit elfogult vagyok Floridával, mert nekem ez lett a harmadik hazám. Legtöbben csak a híres nyaralóhelyeket ismerik Floridában, pedig soha nem látott, érintetlen élővilágú, vadregényes világ tárul azok szeme elé, akik fölkeresik az Original Florida nevű vidéket, ami Gainesvilletől Tallahasseeig húzódik. Florida legdélibb csücskén, a nevezetes Key West-nél ugyancsak mesébe illő táj fogad bennünket. Katt a képre:

A fotósok örömére a délutáni napsütésben aranysárgán tündöklő tengerpart még télen is dekoratív hátteret nyújt az esküvőkhöz.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.