2024. április 18., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Utazás rovat

Florida, "The Sunshine State"

Romantikus naplementék, hófehér homok, türkízkék tenger, fincsi ételek, jeges italok, melegszívű emberek.

[ ÚJ TESZT ]

MADARAK, ÁLLATOK

Igen sok színes madár él Floridában. Az udvarunk is gyakran madár-partyk színtere, és a kék blue jayek, a piros cardinalok, a szürke kis galambok harcolnak reggelente a csirkéinktől meghagyott magokért. A blue jay egyébként egy rendkívül intelligens, de agresszív madár. Nem egyszer megpofozott már engem is. :) Először alig hittem a szememnek, mert váratlanul ért egy ilyen szép kismadártól a támadás. Ügyesen nekiröpült a fejembúbjának és repülés közben egy villanás alatt megütött a szárnyával. Ugyanaznap ezt többször is megismételte. Aztán nagy nehezen rájöttem, hogy merre nem szabad sétálni a kertben, mert valószínű, hogy az épp kikelt picinyeit féltette. A mandarinfa levelei közé rejtette a fészkét, arrafelé volt tilos a séta.

A cardinal is nagyon szép kismadár, csak piros színű és pici kis toll- taraja van. Egész Észak Amerikában megtalálható, akárcsak a blue jay.

Kis kolibrik is megfordulnak nálunk. A képre kattintva a kolibri-költés intim pillanatainak lehetünk tanúi.

és sajnos nem utolsó sorban a kis csirke-csapatunkat tizedelgető sasok és héják is tiszteletüket teszik időnként.. Nem ritka vendégek a sirályok sem, bár nem tudom, hogy nálunk mit keresnek, mert hallal nem szoktunk szolgálni. A képen a tengerparton vannak lekapva.

Az szürke és fehér Egret az egyik legelterjettebb vizimadár Floridában.

A Pelikán Florida jelképévé is vált. Pensacola belvárosában sok pelikán szobrot állítottak fel.

Délebben a Flamingok a mindennaposak. Viselkedésük és hangjuk kicsit a ludakra emlékeztet. Everglades-en található az ún Flamingo Garden, ahol a sérült floridai állatokat ápolják, gyógyítják őket és teljes felépülésükig társukkal együtt gondozzák.Katt a képre.

Említésre méltó szépség még az ún Painted Buntin.

A floridai állatoknak se szeri, se száma! Meg se próbálom felsorolni a sok különlegességet, de, akit mégis érdekel, az látogasa meg ezt a weblapot. A kis testű, fürge lábú tengeri madarak fáradhatatlanul egész nap rójják a partokat kis rákokra vadászva.

Floridában sok érdekes állat található. Mindenki hallott már a floridai fókákról, delfinekről. A képen a közismert delfin látható, a képre kattintva pedig játékos tárasaival találkozhatunk. :)

A tengerben fürdőzőként leggyakrabban meduzákkal találkozhatunk, de szerencsére csak időszakos a feltünésük. Van, aki allergiás a csípésükre, nekik veszélyes a közelükbe kerülni.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.