2024. március 19., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Utazás rovat

Hawaii, "The Big Island"

szikrázó napsütés, türkízkék tenger, pálmák, virágfüzéres lányok, egzotikus ételek, vulkánok és tsunamik

[ ÚJ TESZT ]

BEVEZETŐ

Ezennel Hawaiira, az örök nyár hazájába látogatunk. A Magyarország területének egyharmadán elférő (28314 km2-nyi) szigetcsoport 12 órás időeltolódással helyezkedik el hazánktól, 12369 km-re Budapesttől, San Franciscótól pedig 3850 km-re fekszik a Csendes-óceán közepén. A képekre, linkekre kattintva további információkhoz juthatunk.

Történelmét tekintve a polinéziai bevándorlókkal kezdve Cook kapitány partraszállásán át, az amerikaiak honfoglalásáig sok-sok viszontagságon ment keresztül a kis szigetvilág népe. A polinézek mágikus többisten-hite, babonás legendái és misztikus meséi a mai napig mély hatást gyakorolnak az itt lakókra. Akit Hawaii kultúrája bővebben is érdekel, az néhány érdekes adatot megtudhat a következő kisfilmekből. 1, 2, 3,4,5

Az érintetlen természet és az ősi kultúra elegyedik a modern amerikai életformával, a kiváló utak és a harminc emeletes irodaházak együttesével.

Az óceán mosta meleg puha homok és a tarka-barka egzotikus környezet, az ezernyi szín, íz és illat vendégmarasztaló, de nem szabad elfelejteni, hogy Hawaii nem csak tűrkízkék tenger, buja növényzet, virágfüzéres lányok és káprázatos élvezetek hazája,

hanem a lávamezők és az életveszélyes tsunamik színtere is. Hawaiin szinte egy időben csodálhatjuk a magas hegyszírteket és az óceán langyos hullámait. A képen a Diamond Head kráter, a képre kattintva pedig a Waipi'o Valley látható.

Hawaii, a világ egyik legnépszerűbb nyaralóhelye vulkánok általi tűzben született.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.