2024. március 19., kedd

Gyorskeresés

Maine, "The Lobster Capital"

Túl az óperencián, és kicsit a civilizációtól távol, (hátrahagyva PC-t, telefont és TV-t) van Maine.

[ ÚJ TESZT ]

legjellemzőbb érdekessége

MAINE

Túl az óperencián, kicsit a civilizációtól távol, hátrahagyva PC-t, telefont és TV-t van Maine. :-) Kattints a képekre és linkekre! :) Jó ismeretszerzést és hasznos szórakozást kívánok! :)

Ez a különleges kis állam, aminek partjait több száz szigetecske szegélyezi, Amerika közkedvelt üdülőhelye.

Itt kapható a legédesebb, legzamatosabb lobster (magyar nevén HOMÁR) a világon. Nagyon büszkék is erre, éppen ezért a homár-fogás nagyon komoly mesterség ezen a vidéken. A következő képre kattintva megtudhatjuk, hogy hogyan kell homárt főzni?

Nagy ünnep az évente megrendezésre kerülő Lobster Fesztivál, aminek alkalmával az evésen kívül különböző sportvetélkedők is biztosítják a látogatók határtalan jókedvét és maradéktalan megelégedettségét.

A forró augusztusi délutánokon nem is lehetne jobb elfoglaltságot találni a sátoros homár partyknál. :-) Egy-egy ilyen fesztiválon kb 10 000 kg homárt szolgálnak fel. A 2010-es Homár Fesztiválról a képre kattintva kaphatunk részletesebb tájékoztatást.

2006-ban több, mint 36 millió kg homárt fogtak ki Maine partjain, aminek az értéke közel 300 millió dollár volt. Receptek.

Az ünnep másik fénypontja a 10 km-es távfutás, amire meglepően sokan szoktak jelentkezni. A gyerekek számára persze egyéb játékokat és rövidebb futamokat rendeznek.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.