2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Computex blog, minden nap frissül!

Minden nap frissülő helyszíni jelentés a tajvani Computex kiállításról.

[ ÚJ TESZT ]

4. nap - sirámok

8:28 – Taipei Fullerton hotel
Bakker, elaludtam! Pedig ma reggeltől délután ötig „MUST GO” van, Industrial tour. Minden bizonnyal valami gyárat mutatnak be, bár a délelőtti program az Aipteknél a Hall 1-ben van, utána egy kis Nangang, majd BenQ és Sonostar (vagy mi). Uzsgyi reggelizni!

9:21 – TWTC Hall 1
Ó, a fene rágja meg a TARTRA-t! Ez az industrial tour irodalátogatás lesz! Ehhh… pont a legjobbkor, amikor félig sincsen kész a cikk, amit ma estig le kell adni, hogy hét végén legyen mit olvasnotok a PH-n, és a várost sem láttam, 101-ben sem voltam fenn. Erre itt szobrozunk már 20 perce, mert szerencsétlen a szervezés. Legalább a vezetőnk is bevallja, hogy minden éven gyér ez a program. Hármunknak – mert a 19 főből ennyien jelentünk meg a kötelezőn – tanulópénz ez, mind első Computexesek vagyunk. A gyakorlottak ezek szerint el sem jöttek. Én is csak az alkalmat várok, és küzdök az udvariasság ellen. Nincs akkora pofám, hogy most csak úgy lelépjek. Ehhh…

12:05 – Nangang Hall
Gyenge vagyok, vagy túl jól nevelt. Fél óra „láttam már, semmi érdekes” TAITRA pavilont nézés, és egy számomra marha korai ebéd után, sem pattantam meg az egyetlen kínálkozó alkalomkor. Most már megyünk a buszhoz, onnan nincs visszaút. Bárcsak lenne ott a közelben metrómegálló.

13:02 – Taipei, BenQ főhadiszállás
Most aztán már tuti bealszom. Majdnem 4 volt amikor feküdtem, most meg itt nyomatják az altatószlájdokat, hogy miben és kivel hogyan van a BenQ group. A míting előtt a kávézóban összefutottunk a vájszprezidenttel. Szimpatikus csóka, azt mondja, hogy már találkozott velem Budapesten. Hát, fene tudja, HRP dílernapon akár lehetett is. Szimpatikus, közvetlen embernek látszott. No végre, abbahagyta a csaj a maszlagot, jön itt is egy fővezető.

14:20 - Taipei, Sonostar iroda
Ez már azért abszurd! Olyan cégnél vagyunk ami golfozóknak való GPS-t gyárt! Őrület! És még nagyobb őrület, hogy tök rendben van az előadás, nincs altatás, minden kérdésre azonnal tudnak válaszolni, látszik, hogy értenek ahhoz, azzal dolgoznak, amiről beszélnek. Egyébként az altató után a BenQ is jó lett. Bárcsak a standokon ennyire felkészültek lettek volna az emberkék! Ott az volt, hogy az X termékcsoportnál állt egy csóka, ami csak és kizárólag ahhoz értett, alap szinten. Ha komolyabb kérdésem volt – nyilván a repianyagból el tudom olvasni, amit a csóka mondana – akkor keresnek valami PR-est, aki persze nem tud válaszolni, de elkéri a névjegyemet (a fénymásoltat), és megígéri hogy majd kontaktál az illetékessel. De titkon azt reméli, hogy úgyis elfelejtem. Én meg el is fogom, mert annyira nem érdekel.

Ha már panaszkodom, beszólok a TAITRA-nak is, meg a cégeknek. Tessék példát venni a CeBIT-ről! Ott olyan a weboldal, hogy mindenről előre tudni lehet. Itt meg lemaradtam az AMD, Intel, Qalcom, Asus, Acer meg még kitudja ki mindenki sajtótájékoztatójáról, bezzeg az össze „MUST GO”-n ott voltam. Jobban kellene ápolni a kapcsolatokat meg kommunikálni. Azt mondja, az egyik kolléga, hogy a cégeken belül is fejetlenség van, az Aceres kontaktjának például hetek óta könyörög Computexes infóért, de az sem tud semmit. Ez van, lesz ez még jobb is – remélhetőleg.

16:48 – 101 tövében.
Ma jó idő van, fel akartam menni, de rohadt sokan álltak sorba, engem meg vár a cikk. Azért lekaptam nektek a város olyan részét, ahol nincs kettősség, csak high-tech. Tegnap az esőben is csináltam egy fotót a Grand Hayatt hotel 24. emeletéről.

De ezért a 101 másik oldalán ott van egy komplett kiskert ellensúlynak. Gondolom egyszer majd építenek valami sokemeletest a helyére.

01:14 – Taipei Fullerton
Kész a cikk, telerakva csajos meg hardveres képekkel. Szerintem előbbiből marha jó volt a felhozatal, a leválogatott adag egészen szép lett még európai szemmel nézve is. Szerintem! Most még jó egy óra, míg felvánszorog a szerverre, azalatt becsomagolok, mert holnap éjjel hazautazás van. Előtte még 101 és városnézés meg közben valami süket, félórás záró lesz, kinn a fenében, a Nangangban. De nem használtam még fel a frí MRT (metró itteniül) napijegyemet, holnap (vagyis már ma), dagadtra utazom magam, mert csak este 11 után indul a repülőm. És reggel ki is alszom magam. Óver end áut!

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.