2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Computex blog, minden nap frissül!

Minden nap frissülő helyszíni jelentés a tajvani Computex kiállításról.

[ ÚJ TESZT ]

2. nap - vörking hárd

08:00 – Taipai Fullerton hotel
Nem szaroznak a TAITRA-sok, ma reggel is pontban 8-kor csörgött a telefonos ébresztő, úgy mint eddig minden nap. Mert, hogy 9-kor indul a busz. Ráadásul tuti, hogy ma is bemondják, hogy először a jó 40 percre lévő Nangangnál áll meg a busz és utána jön vissza a TWTC épületekhez, amik közelében egyébként elhalad. Érezhető a szándékosság, mert 10:30-tól újabb „MUST GO”-van 5 star sajtótájékoztató. Persze, a helyükben én is ezt tenném. Ma alaposan bele kell húznom, mert tegnap csak Asus fotókat készítettem. Legalább a Nangang felső szintjével végezni kellene 1-re, mert fél 2-től valami Gigabyte esemény lesz, ráadásul a TWTC-ben, szóval még buszozni is kell. Ma nem a Windet, hanem az X60-at viszem magammal. A kölcsöngépre nem raktam mail- és FTP-klienst, meg úgysem kell akkora akkus üzemidő. Azért viszek töltőt.

09:20 - Taipei, buszon
Ehh, holnap metróval jövök. Ez a buszosdi időpocsékolás, ráadásul akkor indulunk, amikor nyitnak a kapuk, ergo majd egy óra hasznos időt veszítek el. Dühöng bennem a sztahanov! Megosztok veletek két újabb érdekességet. Az első, hogy fallal védik a vízpartot. Ez szépen meg van csinálva, kitisztítva, sétányozva, füvesítve, aztán jön egy jó 3-4 méter magas palánk, amire ilyen felüljárószerűséggel lehet feljutni. Így valószínűleg jobban ki lehet rekeszteni a város zaját, de a kétszintes úton haladó buszból letekintve elég vicces.

A másik érdekesség ez az autós tanpálya. Elég szűk kis fordulók vannak rajta, vagy túl nagy autók?

10:37 – Nanagang Hall VIP Room 403
Most aztán csak megmutatta az öregedő biznisz klassz subnoti, hogy munkára a netbook baromság. Ezerszer jobb a billentyűzet, a pöcökegér és végre van kraft. Nem tart hosszú másodpercekig az 1600x1064-re méretezés és jpg tömörítés, dolgozik a 2x 2 GHz-es „Mag kettő”. És képből van bőven, lődöztem serényen. Csajokat nyilván megint nem, szigorúan hardvert. MSI-t, AMD-t, Acert, mert egy rakáson vannak. Az AMD-nél kiszúrtak velem, mert elpakolták az a Windnek látszó tárgyat. Hogy valami eseményen van, de jöjjek vissza később. Jövök is, most sajtókonf van. A hasznosabb fajtából, van kaja, pia, ülőhely, Wi-Fi. Meg beszélnek a globális dolgokról, amiről eddig: Krízis van, de mégis jók vagyunk. Annyira, hogy az első nap látogatottsága 1%-kal a tavalyi fölött van. A másik nagy esemény, hogy a világ 8 legnagyobb tévégyártóját képviselő szervezet itt a Computexen megegyezett egy hatalmas volumenű panelrendelésben Tajvantól. Hurrá! Egyébként itt tényleg keményen üzletelnek, mindenfelé tárgyalások folynak, mindenki ad vagy vesz. Én veszek, képet, sokat. Már rendezni sem egyszerű őket. No, de vége a mókának, felhúzok a Press Centerbe a képanyagommal.

11:08 – Nangang Hall Press Center
Szerverpara van, megint. Halódik a PH, csak az MSI-s anyagnak 1 óra kell, hogy 20k-val felvánszorogjon. Jobban meg kellett volna válogatnom, hogy mit küldök. De ez van, úgysem győzném 1-ig a kitűzött célt. Meg a Gigabyte úgyis azt fogja bemutatni, ami a standján látható, szóval maradok. Majd zárás előtt átugrom hozzájuk, és az NVIDIA-hoz, mert nekik ugye full szeparálva kell lenniük a TICC 33-ik emeletén. Szóval megyek majd Intelezni, meg még vagy egy tucat helyre. Ízelítőnek itt az Intel vegyvédelmisei:

14:37 – Nangang Hall valami kajálda
Kilyukad a gyomrom, de megvan a felső szint! Láttam Atomot, Iont, netbookot, nettopot, mindent. Nem fogom szívatni magam megint a szerverezéssel, megyek inkább egy szinttel lejjebb, ott vannak a ház, táp, cooler és storage cuccok. Jártamban keltemben, a sok hardver között – mikről lesz majd nagy cikk, meg folyamatosan hírezünk a Prohardveren – rájöttem, hogy mi nem kóser az itteni csajokban: a hátsó fertály, aka fenék! Nem olyan, amilyennek otthon, a jóban megszoktuk, hanem más, laposabb, a kis dülledős szoknya sem tud rajta segíteni. Legalábbis szerintem, mert nekem otthon, nagyon konkrét kis összehasonlítási alapom van. Álljon itt pár példa, megszámozva, aztán döntsétek el, hogy igazam van-e, vagy melyik az a popó, ami bejön.


Ugye, most röhejesen hangzana, ha azt mondanám, hogy nehéz az újságíró dolga. Pedig marha nehéz, csak egyféle sör van:

18:27 – TICC épület tövében
Vége a mai járkálásnak, megszakadok. De tényleg! Asszem bejártam az alsós Nangagnos, házas, tápos, hűtős, memóriás, adattáras szintet, voltam a különc NVIDIA-nál, de nem jutottam el a Gigabyte-ig. No, de holnap is van nap, reggel itt kezdek majd velük, meg az ECS-sel, és elő kell még keríteni az OCZ-t meg a Corsairt. Ma nem megyek semmi sajtózablására, veszek ostort, sót meg véres húst valahol. Utóbbit megeszem, az ostorral a hátamat verem majd, és szórom bele a sót, addig, amíg el nem készül a lassan 1000 fotó rendezése, a haza küldendő képanyag és megjegyzések meg ez a blog. Tehát kemény az újságíró élete, ennyire





A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.