Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- hcl: Google Drive csatolása szerveren / Nextcloud integráció
- petipetya: Nagy chili topic. :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Ketogén étrend
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- talmida: My Art II.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
Ha átmegy rajta a 4k120hz, akkor bőven jó a kábel. 48 Gbps-es kábellel a 12 bits per channel is átmegy, rgb 4:4:4-en.

Amit még nézz meg esetleg, hogy az élesség nincs-e felhúzva a TV-n.
Vedd le teljesen 0-ra és ha homályosnak találsz valamit, csak akkor vedd feljebb, a lehető legkisebbre akkor is, amikor már éppen nem látod.
Plusz esetleg nézd meg a színteret sRGB-re van-e állítva, ha van ilyen.De ha már a kicsinél tartunk, most ahogy nézegetem közelről, a szélei felé kicsit fakulnak a színek, ha közepéről nézek oldalra. Nem durva, de ha figyeled, észre lehet venni. Olvashatóságot nem befolyásolja szerencsére, nem is olyan durva mint a TN paneleknél régen.

De észrevehető. -
-
Nem felejtettem el, csak közben lebetegedtem múlt hét végén.
De erre tudok válaszolni:

Ha nagyon közelről nézed és nagyon nagy kontraszt van a szöveg/háttér között ez is (második kép). Nem tudom mennyire látszik a képen.De ha normál távolságból nézem, ahogy előre dőlve ülök (50-55 centi), vagy nincs akkora kontraszt (első kép) nem zavaró, nagyon gyengén látni csak, ha oda fókuszálok direkt és "ottmaradok".
Hátradőlve nem látni, még 150-es. (Word) nagyítással sem.Egyébként nem lehet, hogy a kábeled nem adott elég sávszélt? Tudja a 8 bpc RGB 4:4:4-et a HDMI amivel használtad?
Tömörített képnél ha csak az megy át, ott rosszabb sokkal a helyzet.
Én is küzdöttem a kábellel sokat mostanában.Egyébk3ént egy Philips 24" FHD monitort váltott, ott sokkal rosszabb volt a helyzet. Ppi-ben pedig alig van különbség, a tv javára, elhagyagolható.
-
-
A Xiaomi A Pro 43"-os (2026) TV monitoros használatáról ugye nem feledkeztél el?
Engem főleg az érdekel, hogy milyen rajta a szöveg (betűélesség) és a (fórum)görgetés.
Pár éve vettem egy 43-as TCL TV-t ilyen fórumozós monitornak, de nagyon nem vált be. -
Dragon3000
nagyúr
Speedtest-tel meg lehet nézni, hogy mennyivel megy, persze ha a mérést nem korlátozza a net sebessége. Kérdés az is, hogy valami zavarja e a wifi kapcsolatot, mert ha nem tudja stabilan tartani a szükséges sebességet, akkor is akadozhat, de ezt ki is tudod próbálni a mostani tv-den, ha az usb-s lannal hibátlan, de wifi-n akadozik, akkor valószínűleg valami zavarja a wifi-t. Telefonra vannak alkalmazások, amivel lehet nézni, hogy a beállított csatorna mennyire terhelt a szomszédok által.
-
válasz
Dragon3000
üzenetére
Nekem a Sony-n nem volt elég, bufferelt állandóan a nagy bitrátás tartalom Plexben. Embyben nem, de ott úgy tudom, hogy nagyobb a gyorsítótár amit használ, szóval ha másik lejátszóval megy ugyanaz, akkor nem a soc hibája és nem is a szerveré.
Pedig a Sony volt a mostani Xiaomi helyén, 40 cm-re a routertől, szintén AC-s wifin.Streaminghez persze jó a 100-as lan is, kivéve talán a Sony saját streaming szolgáltatásához, ami nem tudom létezik-e még. Nekik volt/van egy Blu-Ray minőségű szolgáltatásuk, azt jó lett volna kipróbálni.
-
válasz
Dragon3000
üzenetére
Jogos, meg persze tudom, hogy az agyontömörített straming-szolgáltatók által biztosított minőséghez bőven elég az AC wifi.
De így sajnos eléggé meg van lőve az, akinek ennél picit nagyobb az igénye. Gondolom a soc korlátozza a max wifi szabványt is, de ha AX-ig felmentek volna, nem lenne akkora probléma a 100-as lan.
Bár nekem nincs (még) AX routerem, szóval azzal sem teljesen lennék kisegítve, de azért azok is terjednek, szóval egy fokkal jobb lenne a helyzet.
Viszont így, hogy a Sony után erre már tudok legalább külső eszközzel csinálni, így nekem hibátlan most már ez a része. Szerencsére.
-
válasz
Dragon3000
üzenetére
"Mint minden más tv esetében, nincs piacon gigabites lannal szerelt megoldás."
Tudom, de arra próbáltam utalni a jó reggelt 2026! mondattal, hogy ez mekkora gáz..."Ahogy szerintem ezek is így vannak már pár éve a tv-ken."
AUX még van néhány modellen, a többi már valóban nincs. Nekem nem is hiányoznak, de ismerek olyat, akinek még jó lenne.

-
"Szerinted még működik ez a tévé mire általánosan elterjedt lesz a H266 kodek?

Most komolyan?
Szerintem addigra már kétszer lecserélted, mert megadta magát a panel.
Szóval ilyeneken nem kellene aggódni, a mostani gyártási minőség mellett..."Bízom benne, hogy nem kell kidobni 2 év után... Szerintem elég nagy arcvesztés lenne a gyártónak, ha így lenne tömegesen.
"Akkor most igazából nem is tudod, hogy mi a gond.
"Mit lehet ezen jobban tudni? Be van dugva folyamatosan, hozzá sem érek, majd 2 hét után az egyik bekapcsolásnál átvált a TV hangszoróira. Kihúzom, bedugom és jó...
Ennél jobban nem tudom körbeírni.
"Ez tök jól hangzik, csak éppen egy alkalmazást sem említettél amit konkrétan ki is próbáltál volna, se offline, se streaming részről.

Ez a nesze semmi fogd meg jól kategória.
Pár dolgot azért meg lehetett volna nézni a lejátszás kapcsán, de hát valakinek ez nem lényeges."
Ott van a részletes táblázat a SoC összes támogatott videó és audió formátumáról, konkrétat pedig írtam, Plex és 399,5 Mbit/s videó.Ez a tök átlag, mindenki csak ilyen minőségben néz filmet.

Ha meg mégis, akkor veszek hozzá egy külön boxot, és nem a tévén szenvedek a béna gyártói szoftverrel.
Szóval akkor írtam példát, vagy nem?
Nem, nem tök átlag, pont ez a lényeg, hogy ezt is viszi, ha veszel hozzá Gb ethernet adaptert.
Ha pedig egy k*rva drága Androidos TV mellé akarsz venni egy Androidos TV box-ot, szíved joga, hogy ezt tedd, aztán kapcsolgass. Én azt szeretném, ha egyben van, és ezt ez a modell teljesen jól teljesíti. -
Dragon3000
nagyúr
Ha valahol, akkor itt érezhető a spórolás, nem bővelkedünk csatlakozókban, de ami van, az legalább mai igényeknek megfelelő (kivéve a 100-as ethernet portot):
Mint minden más tv esetében, nincs piacon gigabites lannal szerelt megoldás.Sehol egy AUX/RCA hangkimenet, vagy Analóg videó bemenet. Nem mintha ma már ezekre nagyon szükség lenne, de azért meg kell említeni.
Ahogy szerintem ezek is így vannak már pár éve a tv-ken.
-
csibe1
veterán
"Viszont videóformátumok (hardveres dekódolás) támogatottsága szempontjából az MT9653 jövőállóbb példány (H266 támogatás) lett volna.
De szerencsére a H266 tömeges elterjedése még odébb van, így jelenleg illetve még 3-5 évig nem lesz gond talán a videók lejátszásával, cserébe teljesítményben sokkal jobb az MT5896. Persze a H266 formátum támogatása csak akkor számít, ha magán a TV-n kerül lejátszásra a médiafájl, külső lejátszóval (Blu-Ray, PC, Androidos TV boxok stb.) ezt teljesen ki lehet váltani, mert nem a TV végzi a dekódolást, viszont a gyors rendszer megmarad."Szerinted még működik ez a tévé mire általánosan elterjedt lesz a H266 kodek?

Most komolyan?
Szerintem addigra már kétszer lecserélted, mert megadta magát a panel.
Szóval ilyeneken nem kellene aggódni, a mostani gyártási minőség mellett...Ez már inkább érdekes:
"de ami van, az legalább mai igényeknek megfelelő (kivéve a 100-as ethernet portot):"
Biztos van még raktáron 10-20 millió darab, és sajnos ez a helyzet az androidos boxok nagy részénél is."De ennek ellenére nem ajánlom a hosszú távú használatot így, sajnos néha vagy nem érzékeli a bedugott csatlakozót, vagy magától átvált a TV hangszóróira, ilyenkor ki kell húzni, majd visszadugni a 3,5-es jacket. Ritkán, de azért előfordul."
Akkor most igazából nem is tudod, hogy mi a gond.

"Mivel a SoC elboldogul minden ma elterjedt kép vagy hangformátummal, így nagyon nem lehet meglepni akkor sem, ha a Google Play áruházból letöltött appokat (akár helyi lejátszást (Plex, Emby), akár streaming szolgáltatást) használunk lejátszónak."
Ez tök jól hangzik, csak éppen egy alkalmazást sem említettél amit konkrétan ki is próbáltál volna, se offline, se streaming részről.
Ez a nesze semmi fogd meg jól kategória.Pár dolgot azért meg lehetett volna nézni a lejátszás kapcsán, de hát valakinek ez nem lényeges.
"Az anyagban amivel próbáltam 399,5 Mbit/s volt a videó-bitráta csúcs, ehhez jön még hozzá a hang és az egyéb hálózati forgalom."
Ez a tök átlag, mindenki csak ilyen minőségben néz filmet.
Ha meg mégis, akkor veszek hozzá egy külön boxot, és nem a tévén szenvedek a béna gyártói szoftverrel. -
-
laed
senior tag
Sok bizalmam nem lett volna hozzá.
Kérdés mennyire lesz tartós. -
Üdv
Nekem is volt Pana plazma.

Hát nézd, ennél a 65"-os modellnél (meg más hasonló telhesítményűeknél, amik komplex okos tv platformon vannak, chromecasttal, rengeteg szolgáltatással, nagy fényerővel stb.) szerintem nem nagyon van más választásuk a gyártóknak, mert valamin spórolni kell, hogy átmenjenek az EU energy berosolásán.Ennek legkönnyebb módja szerintem a teljes kikapcsolás (hálózat lekapcsolásával együtt), ami egy androidos rendszernél sajnos boot idővel jár visszakapcsolás esetén.
Ez a TV épphogy forgalomba helyezhető, írtam is, hogy G osztályú besorolást kapott, vagyis ennél nincs lejebb. Ami lejebb van, azt már nem lehet itthon árulni.Legalábbis én ezt gondolom, mert spoiler a kicsiről (A Pro 43"), az nem dobja a hálózatot kikapcsolás után. Így a monitorszerű használatot is könnyebb vele megoldani. Van smart pcie kártya a gépben, érzékeli a bekapcsolást a Homeassistant és be tudom automatán kapcsolni gépindításkor a tv-t.
Hogy azok a tv-k hogy viselkednek, amiknél saját operációs rendszert készít a gyártó, nem tudom. Lehet azok gyorsabbak ilyen téren.
De egyébként meglepő, de nem zavaró eddig.
Pedig szoktak zavarni az ilyen dolgok.
És ez a 36mp a gyári állapotra értendő, a felesleges appok letiltása után ez jóval-jóval gyorsabb lett, szerintem kb. 15-20 körül.AxBattler: Rendben, írok majd róla. Köszi

-
joey04
titán
A bootidő teljesen kikapcsolt állapotból 36 mp, alvó módból (kikapcsolás után pár perccel) 3-4 mp alatt feléled.
Nem vagyok képben a TV piaccal, egy pana plazmám van még és marad is ameddig meg nem döglik. De egy TV-nél ez normális? -
-
-
Engem érdekelne a monitoros használat
Új hozzászólás Aktív témák
- Hivatalos a Poco X8 Pro Max gigantikus akkukapacitása
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Kész rémálom lesz Linuxot használni jövőre az USA egyes államaiban
- Háztartási gépek
- Adobe Lightroom topic
- Nikon DSLR topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- További aktív témák...
- Samsung SyncMaster EX2220 Monitor kisfogyasztású Full HD LED monitor
- Bivaly erős 10 magos Dell Latitude 5430 (12.gen Core I7 32Gb DDR4 512Gb SSD) laptopom eladó!
- Apple Watch Ultra 2 Natur Titanium, Alpine Loop szíj, még 9 hó gari Emag vásárlás
- Zalman CNPS7700 Al-Cu LGA 775 CPU hűtő
- ROG STRIX B550-I GAMING - CSOMAGKEDVEZMÉNY ELÉRHETŐ
- AKCIÓ! BESZÁMÍTÁS! Részletfizetés 0% THM ÚJ RTX 5090 több típusban 3 év garanciával 27% áfával
- Bomba ár! Dell Latitude E6430 - i5-3GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" HD+ I W10 I Garancia!
- 196 - Lenovo Legion Pro 5 (16IAX10) - Intel Core U7 255HX, RTX 5070 (ELKELT)
- Dell Latitude 5300 13,3" FHD IPS touch, i5 - i7 8665U, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- iPhone 15 128GB Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3944, 100% AKKSI
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest