2024. május 29., szerda

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

 • Ruiner | Bemutató

  Sziasztok. A játékosvilág fele legalább Cyberpunk lázban ég, nem csoda hisz a CD Projekt Red is egy ilyen témájú játékon dolgozik és ők talán a legjobb megítéléssel rendelkező cég ezen a piacon. A Ruiner-t a Devolver Digital adta ki és a lengyel Reikon Games fejlesztette, első játéknak kifejezetten erős indítás volt ez a srácoktól még akkor is ha nem egy olyan AAA monstrumról van szó mint amivel a másik lengyel cég készül jövőre.

  Miért kezdtem a bemutatóm a Cyberpunk-kal? Mert ez a játék ízig-vérig egy keményvonalas Cyberpunk stílusú mű. Grafikailag, karakterileg és történetileg is megidézi azokat a klasszikusokat amiken a műfaj kedvelői felnőttek hozzám hasonlóan. Akira, Ghost In The Shell, Blade Runner, csakhogy a legismertebbeket említsem, és emiatt szinte az első pillanattól kezdve be tudott rántani a játék amit a történet végéig (és még utána is NG+al) meg tudott tartani.

  Folytatás...

  Xaels 4 éve 4

 • RAD | Bemutató

  Sziasztok. Ezúttal a Bandai Namco kiadásában megjelent és a Double Fine studió által fejlesztett RAD-ot szeretném nektek bemutatni. A fejlesztő stúdió elég hosszú múltra tekint vissza, van pár kultikus cím is a számlájukon mint a Day Of The Tentacle, a Grim Fandango, a Psychonauts vagy éppen a Brütal Legend. Bár nem kifejezetten az AAA kategóriában jeleskednek, de a játékaikra általában a kreativitás jellemző és többnyire érdeklődve követem a munkáikat.

  Történet szerint az emberiség nemhogy az első, hanem egyenes a második apokalipszisét élte át. A világot elárasztotta a sugárzás és annak hatására mindenféle ocsmány mutáns tekereg a vadonban, míg fajunk megmaradt egyedei egy kis csoportba verődve próbálják túlélni a mindennapokat. Életben maradásukat az első kihalási hullám után épített gépek biztosítják és mivel ezek a gépek kezdik megadni magukat, ezért valakinek ki kell mennie a biztonságot jelentő falakon túlra és új erőforrást kell találnia. Ezt a feladatot vállaljuk magunkra és miután kezeltek minket, hogy túléljük a sugárzást, neki is ugorhatunk a vadászatnak.

  Folytatás...

  Xaels 4 éve 0

 • Gris | Bemutató

  Sziasztok, megint egy kisebb címet szeretnék bemutatni nektek, ami most jelent meg nemrég PS4-re de PC-n és Switchen már tavaly december óta elérhető.

  A Gris azon egyszerű játékok sorát gyarapítja amik a játékosok érzéseikre/érzékeikre hatnak, a látvány és a zene valami elképesztő hangulatot áraszt magából. Játékmenet tekintetében egy relatív egyszerű platformert kapunk, ami egyáltalán nem nehéz és adja magát mindig, hogy merre kell tovább menni. A történetet nem rágja a szánkba az alkotó, azt inkább az ember képzeletére bízza ami ebben az esetben szerintem egyáltalán nem gond.

  Folytatás...

  Xaels 4 éve 8

 • Star Wars Jedi: Fallen Order | Bemutató

  Hol is kezdhetném, talán azzal, hogy amióta a Disney felvásárolta a Lucasfilm-et és vele együtt a Star Wars jogokat, azóta nem kaptunk kifejezetten történetre kihegyezett Star Wars játékot csak a két alapból többjátékos összecsapásokra készült Battlefront-ot aminek 2. része bár kapott egyjátékos kampányt, de igazán nem volt áttörő élmény annak ellenére, hogy az alapszituáció érdekes lett volna és technikailag minden téren kihozták a maximumot. Az utolsó értékelhető próbálkozás a The Force Unleashed 2 volt, aminek már több mint 9 éve és már akkoriban is hiány volt a jó Star Wars játékokból.


  Dobozkép

  Mindenkinek meg van a kedvenc játéka (és korszaka) a múltból, vannak akiknek a KOTOR jelenti az igazi SW érzést, vannak akik a Republic Commando-ra esküsznek és vannak akik Kyle Katarn kalandjait tartják az etalonnak. Személy szerint én inkább a The Force Unleashed első részét és a Jedi Power Battles játékokat szerettem eddig a legjobban, de ez nem jelenti azt, hogy a többieket sem szerettem.

  Folytatás...

  Xaels 5 éve 19

 • Valfaris | Bemutató

  Sziasztok. Sok éve annak már, hogy a metálarcok kifejezetten nekik szánt játékot kaptak Jack Black főszereplésével és rengeteg vendégszereplő zenésszel. Sajnos a jelenlegi írásom alanya nem AAA kategóriás játék így azért olyan stábot nem tud felmutatni mint a Brütal Legend, de azért így is magának tudhat zenei fronton egy Curt Victor Bryant aki a Celtic Frost nevű zenekarból lehet sokaknak ismerős. Zeneileg azt kell mondanom, hogy nagyon ott van a játék végig, mármint azoknak akik szeretik az igazi metál zenét és a kemény riffeket.


  Therion és a logó

  Hősünk Therion, a Valfaris bolygó hercege aki hosszú idő után tér haza, hogy apját Vroll-t megtalálja. A történet nem túl csavaros, nem akarom elspoilerezni a lényeget, ezért annyit mondhatok, hogy a hazatérő trónörököst nem igazán fogadják tárt karokkal és ezért Wolfship elnevezésű űrhajónkkal szemrebbenés nélkül tarolunk le leszállás közben mindent ami az utunkba kerül. Sajnálni nem kell senkit és semmit, hisz itt kb.

  Folytatás...

  Xaels 5 éve 9

 • Children Of Morta | Bemutató

  Üdvözlök mindenkit aki erre tévedt és könnyed kikapcsolódást remél írásomtól. Ha pár szóban kéne leírnom a játékot kb. annyi lenne, hogy "pixelgrafikás Diablo klón, rogulike elemekkel", de mint tudjátok csak akkor írok játékról ha legalább a fő történetszálat kivégeztem és ez esetben ennél azért kicsit árnyaltabb a helyzet. Eme szerzemény alanyát kicsivel 6 ezer forint alatt vásároltam meg a Playstation Store-ban 1 nappal a megjelenés előtt, ebből is látszik, hogy nem egy AAA játékról van szó.


  Látványos borítókép, rajta az egész Családdal

  Nehéz úgy írni egy történet orientált játékról, hogy ne lője le az ember a poént, de azért próbálom elkerülni a spoilereket. Egy ősi család, a Bergson-ék bőrébe bújhatunk akik a Morta hegy védelmezői és annak ellenére, hogy a grafika pixel art stílusú, a karakterek képességei jellemző fantasyklisékre épül még is sikerült őket személyiséggel megtölteni. Ahogy haladunk előre a történetben úgy válnak elérhetővé újabb családtagok, összesen 6 közül választhatunk, közöttük találhatunk egészen fiatalokat, nőket és férfiakat valamint legtöbbjük valamelyik közkedvelt szerepjátékos kasztot képviseli.

  Folytatás...

  Xaels 5 éve 2

 • Remnant: From The Ashes

  A Darksiders játékokról ismert Gunfire Games szerelemgyereke a nyár, vagy talán az idei év legnagyobb meglepetése.

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Bemutató 5 éve 18

 • Sony Playstation Platinum Wireless Headset (PS4) | Bemutató

  Sziasztok. Szeretném eme írás segítségével bemutatni nektek a Sony kifejezetten a jelenlegi generációs konzoljához készített fejhallgatóját. Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy múltkor egy véletlen folytán és az egyik fórumtárs felhívásának hatására kicsit kevesebb mint az eredeti ár feléért jutottam hozzá egy új, bontatlan példányhoz.


  A doboz elölről

  Tudni kell rólam, hogy elég kényes a fejem és ritkán találok magamnak megfelelő kényelmű fejhallgatót, emiatt mindig nagyon sokat vacillálok ha ilyen eszköz vásárlására adom a fejem, de ebben az esetben a közel hihetetlen mértékű akció miatt nem sok időm volt gondolkozni rajta, úgy álltam hozzá, hogyha mellé is fogok a vételárat minden bizonnyal úgy is megkapom érte ha továbbadok rajta. Na nem húzom az agyatokat tovább, ez az ár 20.000.- volt megbízható boltból, rendes garanciával és belátható időn belüli átvételi lehetőséggel.


  A doboz tartalma

  Folytatás...

  Xaels 5 éve 3

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.