2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

 • Eastman

  Családja kérésére és mély fájdalommal szeretném tudatni veletek, hogy Eastman fórumtársunk pár nappal ezelőtt tragikus hirtelenséggel elhunyt.Kérünk mindenkit aki szeretné elkísérni utolsó útjára, 2022. február 25-én 14 órakor, egy szál fehér virággal legyen velünk az érdi temetőben.

  Nyugodj békében Barátom!

  Viszlát 2 éve 93

 • Voodoo3 3000 - Éljen a király!

  Néhány ember számára biztosan meglepetés, de igen, volt gyerekszobám. Ezt újítom fel most vendégszobává és ahogy az lenni szokott, előkerült néhány kincs a múltból, mint például ez a teszt a Computer Panoráma 1999. júniusi számából. Bacsis nyilván ilyenekkel kel és fekszik én azonban jót mosolyogtam a cikken, nem gúnyos, hanem nosztalgiával dúsított mosolygás ez, köszönhetően néhány olyan mondatnak mint például: Hála a hatalmas hűtőbordának, nem melegszik túl az IC.

  Jó olvasgatást!

  Viszlát 6 éve 35

 • Lexi Walker

  Nyugalom, idén nem januárban kezdődik a karácsonyi készülődés. Én voltam lassú és csak most fedeztem fel ezt a videót a Piano Guys youtube csatornáján, bár ezúttal a srácok háttérszereplők, a fő attrakció ez a 15 éves kislány. Nem az első villanása, pár éve már csillogtatja tehetségét, ezzel a produkcióval azonban valami egészen elképesztő technikai tudásról tesz tanúságot, miközben nem fordul át élvezhetetlen brillírozásba. Lenyűgözően tartja végig magabiztosan a kezében az egyébként nagyon nem egyszerű feladatot, és ha valaki esetleg kételkedne a studiófelvétel hitelességében, itt megnézheti ahogy ugyanezt megcsinálja egy koncerten.

  Viszlát 6 éve 5

 • Magyarországra is jön a Piano Guys!

  Legjobb tudomásom szerint először látogatnak el Budapestre, kihagyhatatlan, naptárakat elő és tessék június 7-t vastagon megjelölni.

  Hivatalos oldalon van link jegyvásárláshoz is: Tour - The Piano Guys

  Kis kedvcsináló annak aki esetleg nem ismerné:

  Viszlát 7 éve 9

 • Netflix mérföldkő - letölthető filmek

  Bő egy hete egy reptéren várakozva meglepő értesítést kaptam a Netflixtől, amiben érdeklődtek, hogy próbáltam-e már a legfrissebb újításukat, amivel lehetővé vált letölteni a náluk elérhető tartalmat offline megtekintésre. Nem kicsit meglepődtem, hiszen hosszú évekig kategorikusan elzárkóztak ettől, őszintén szólva nem olvastam utána, hogy most mi történt, miért szánták rá magukat mégis, valószínűleg megértették, hogy ez a logikus következő lépés a fejlődés útján.

  Mérföldkő ez nem csak a Netflix szempontjából, hanem általában véve a legalitás útján is. Persze még mindig sok feladat áll előttük, premierek felgyorsítása nem saját tartalmak esetén, jobb tömörítési eljárás használata, stb. De, kétségkívül óriási lépés volt ez, furcsa is, hogy nem volt nagyobb hírverés körülötte, bár lehet, hogy csak az én figyelmem kerülte el. Állításuk szerint folyamatosan bővítik a letölthető filmek/sorozatok körét, de már most is eszement mennyiségű tartalom érhető el. Valószínűleg itt most fontos megjegyezni, hogy nem Magyarországon használom a szolgáltatást és a 4 eszköz + Ultra HD csomagjukra vagyok előfizetve. Ez akkor lehet érdekes, ha a számomra elérhető lehetőségek és funkciók nem elérhetőek más számára, hiszen nagy valószínűséggel a lokáció vagy a csomag állhat a háttérben.

  Folytatás...

  Viszlát 7 éve 12

 • Planet Earth II

  Egy évtizede a BBC sorozata újradefiniálta a természetfilm-készítést: kihasználva az akkori technikai lehetőségek teljes tárházát, olyan módon mutatta be a bolygót, ahogy még sosem láthattuk. Az azóta eltelt időben rengeteg új technológia látta meg a napvilágot, így most még magasabbra téve a lécet, Sir David Attenborough narrálásával, Hans Zimmer zenéjével és hihetetlen jelenetekkel új utazásra hív a tegnap közzétett, bővített előzetes.

  Viszlát 8 éve 13

 • Tudod mit medve...

  Nem passzol tökéletesen a szituáció, de azért a nyuszikáéhoz hasonló indulatok dúltak bennem az elmúlt napokban.

  Történt ugyanis, hogy némi kényszer hatására eldöntöttük: megvalósítjuk szüleim régóta dédelgetett álmát, miszerint lecserél(tet)jük a régi, alsó kifolyású, direkt öblítésű, teraszos bűzölde WC kagylót (megint szivárogni kezdett). Helyette szerettek volna egy hátsó kifolyásút, a kivezető csövön tisztító nyílással (hogy ha eldugulna az elvezető cső akkor ne a pincében kelljen szétoperálni), vízgazdaságos kétfokozatú öblítőtartállyal, és hát a teraszos helyett felfröccsenős belső kialakítással. Sajnos édesapám egészségi állapota már nem teszi lehetővé, hogy fél napokat görnyedjen, térdepeljen, guggoljon, édesanyámat meg nem mertük megkérdezni, félő volt, hogy soha többet nem főzne semmit faternak. Jómagam egyrészt nem igazán értek hozzá, másrészt általában irtózatosan felcseszem az agyam 5 perc után az ilyen maszatolós melókkal, így aztán közös megegyezéssel úgy döntöttünk, hogy szakembert hívunk. Nagy szó ez minálunk, egészen kettő évvel ezelőttig felért volna egy vendettát igénylő sértéssel, lévén apu igazi ezermester, nagyjából csak az nem az ő két keze munkája a házon és ház körül amihez muszáj volt gépi erőt igénybe venni.

  Folytatás...

  Viszlát 8 éve 41

 • Angol nátha és DeFranco hagymalevese

  Készülődök hazamenni a napokban, ami sose sima ügy valamiért, így már meg sem lepődtem, amikor ma hajnalban arra ébredtem, hogy nem kapok levegőt, szétreped a fejem és durván kapar a torkom. A kiköltözés után rendszeresen megfáztam, ami egyrészt betudható a magas páratartalomnak, másrészt beletelt egy kis időbe mire rájöttem, hogy ami otthon belefért, az itt már nem. De aztán kifigyeltem a titkát és már másfél éve is van, hogy legutoljára utolért a vég, ami valamiért a szigetországban még hevesebb mint otthon. De ez a mostani ez még itt is kitűnik az eddigi esetek közül, 39 fokos láz, olyan fejfájás ami kihatással van a látásomra és irdatlan mennyiségű zsebkendő elhasználása.

  Miután az éjszakai sebtében összedobott fokhagymás-mézes tea nem segített és végigszenvedtem a napot, egyre inkább tudatosult bennem, hogy muszáj lesz valamit kitalálni, mert nem jövök rendbe a repülőútra, ami nagyon-nagyon gáz megfázva, náthásan. Na meg betegen hazaesni sem egy nagy élmény. A helyzet komolyságát tovább súlyosbította, hogy teljesen kifogytam pálinkából, a közelben lévő barátok is feltöltés előtt állnak, így valami más hatékony megoldás után kellett nézzek. Nézegettem mi van a hűtőben, amikor is megakadt a szemem a medvesajton, és valami hihetetlen biológiai algoritmus előkapta a tudatalattim legmélyebb bugyraiból DeFranco hagymalevesének emlékét.

  Folytatás...

  Viszlát 9 éve 11

 • Öngyilkos hajlamú biciklisták...

  Az elmúlt pár hétben négy alkalommal ütköztem biciklissel, háromszor autóban ülve, egyszer pedig gyalogosan. Kivétel nélkül mindegyik esetben a baleset oka a kétkerekűsök részéről a közlekedési lámpák színének figyelmen kívül hagyása volt. Csak a vakszerencsének köszönhető, hogy egyikőjüknek sem esett komolyabb bántódása, az autó viszont mindkét oldalán elszenvedett néhány horpadást. Nem szándékozom kisregényt írni a témáról, már csak azért sem, mert a Top Gear két idevágó reklámfilmje tökéletesen megfogalmazza a lényeget.

  Dolgozz keményebben...

  Piros és zöld...

  Viszlát 10 éve 45

 • Old money

  Imigyen mondja az angol, amikor olyan gazdagságról beszél, amit generációk halmoztak fel, és sokkal stabilabb, masszívabb, mint holmi IT forradalomban összeharácsolt milliárdok, olyan vagyon érzetét kelti, amit nem hat meg némi tőzsdei ingadozás, svájci frank és társai.

  A véletlenek összjátéka folytán, a hétvégén teljesen váratlanul egy angliai légibázison találtam magam. Ez egy tartalékos légibázis volt, a Royal Air Force egy apró objektuma, igazából még a bázis névre se szolgált rá, szimplán "Barracks" névvel illetik. Inaktívan éldegélnek, nem küldik őket sehova, majd ha támadás éri a szigetet, akkor ők fogják megvédeni. Meglehetősen ambivalens érzés, amikor a kaput őrző katona mosolyogva, de gépfegyverét egyenesen rád irányítva érdeklődik, hogy mit is akarok én itt, elhebegem a kontaktom nevét, a fegyver lejjebb ereszkedik, a mosoly marad, újra színes a világ. Könnyedén be is jutok végül, de a fura kettős érzés marad, mert sokkal inkább tűnik valamiféle rekreációs központnak, vagy luxus öregek otthonának, mint katonai létesítménynek.

  Folytatás...

  Viszlát 11 éve 19

 • Kettőmillió-kettőszázötvenezer balesetmentes kilométer

  Kivételes teljesítmény, ezúton is szeretnék gratulálni Aigner Pista bácsinak a több mint negyven évnyi balesetmentességért!

  A csúcstartó Aigner István kettőmillió-kettőszázötvenezer kilométert teljesített. Az ünnepség szerény fogadással ért véget.

  - Aki 45 évet tölt el egy munkahelyen, annak nagyon kell szeretnie a hivatását, az autóbusz-vezetést. 1968-ban kezdtem, Várpalotán dolgozom azóta is, 1971 óta vezetek. Távolsági járatot csináltam, különjáratoztam, Finnországtól Angliáig sok helyen megfordultam, évi ötvenezer kilométert mentem - mondta el Aigner István, aki a 45 év alatt bekövetkezett legnagyobb változást az autóbuszok minőségi javulásában, és a tömegközlekedés nagyobb kihasználásában látja.

  Forrás

  Viszlát 11 éve 14

 • Újratöltve

  A tegnapi naptól lezso6 mesternek köszönhetően újra elérhető a régi írásaim közül közel 30. Óriási köszönettel tartozom neki, hiszen nem sajnálta az idejét, hogy a 4-5 évvel ezelőtt törölt cikkeket - hozzászólásokkal együtt - előkeresse és visszaállítsa. Óriási :R ezért neki!

  Érdekes egyébként ezeket viszontlátni ennyi év után, nem csak saját magam miatt, hanem például nagyon feltűnő, hogy mennyire kicserélődött a társaság, na meg mennyire megváltozott néhány ember, felnőttek a tinik és mostanra vén trollokat megszégyenítő elánnal osztják a népet az egykor mosolygós, közvetlen, kedves fiatalok.

  Jó olvasgatást (a képeket folyamatosan pótolgatom majd vissza)!

  Viszlát 11 éve 15

 • PH!akanál (a Nagy Receptgyűjtemény)

  Egyre több nagyon jó recepttel, komplett leírással rukkol elő a Blogout lelkes alkotótábora, így időszerűvé vált, hogy minimálisan rendszerezett formában is összeszedjem ezeket. Ha már foglalkozom vele, akkor járjon vele jól esetleg más is, ezért a bejegyzés. A gyűjteménybe kerülésnek tulajdonképpen az az egy feltétele van, hogy a szerző saját maga által tesztelt, tuningolt ételről legyen szó (saját fotókkal lehetőleg), minden másra ott a mastercard. Első körben keresgélek egy sort, aztán örömmel veszem ha bárki segít az összegyűjtésben. Hozzászólást vagy címlapos írást is lehet linkelni, nem csak a bejegyzések játszanak, a lényeg, hogy rendes, korrekt recept vagy leírás legyen (a cél Kalandor egyeduralmának megdöntése). Nagyon nem szeretném túlbonyolítani, alapvető kategóriákra osztom első körben őket, aztán a gyarapodástól függően majd át lehet értékelni és fejleszteni a rendszert (ha kinövi a blogbejegyzés adta lehetőségeket, akkor lesz belőle egy címlapos, ami több variációt biztosító forma).

  A csillaggal jelölt receptek a szerző saját, külső oldalára mutatnak.

  Reggelik

  Folytatás...

  Viszlát 11 éve 48

 • Idén (végre) lesz bőven... (frissítve 06/05)

  ... szeder:

  [link]

  ... kajszi:

  [link]

  ... és körte is:

  [link]

  Más is lesz, de azok az elmúlt években is bőséggel hoztak, a kajszi meg az előző két évben megfagyott szegény, a szeder és a körte meg tavaly hozott először termést, de nagyon gyéren, idén azonban belehúztak ők is rendesen.

  Frissítés (június 5-én)

  Ma meg is volt az első szüret a szederből és a meggyből is, amiről teljesen megfeledkeztem, a ház mögötti sarokban éregetett szegény magában.

  [link]

  Az első szedrek (vágyakozó vizslaszemek edition)

  Folytatás...

  Viszlát 11 éve 52

 • Milyen információ hiányzik a cikkből?

  A helyi újság eheti számából:

  [link]

  Egy "aprócska" információt elfelejtettek közölni, itt egy kis segítség, hogy mire is gondolok:

  [link]

  Egyedül a cím árulkodik arról, hogy ki volt a vétkes, bár az is csak egy homályos célzás. Egyszerűen nem értem kinek és milyen haszna származik a motorosok áldozatként való feltüntetéséből és a velük kapcsolatos balesetek eltorzításából. Mert azt látom, hogy ha az autós hibás, akkor minden apró részletet felnagyítanak és kihangsúlyoznak, hogy egyértelmű legyen a vétkes személye és bűne, míg ha a motoros (legtöbbször ez történik egyébként), akkor pedig ilyen homályosan megfogalmazott, még véletlenül se mondjuk ki nyíltan az igazságot jellegű cikkek jelennek meg. Bár alapvetően az is csoda, hogy egyáltalán lehozták ezt a hírt, valószínűleg az az oka, hogy a teljes főutat lezárták hosszú órákra a baleset miatt (én magam is arra jártam aznap és nekem is kerülni kellett).

  Folytatás...

  Viszlát 11 éve 91

 • Cím nélkül

  Félve állok neki ezeknek a soroknak, de kikívánkozik belőlem. Valószínűleg mindenki hallott a szerencsétlenül járt magyar hegymászókról, akikkel kapcsolatosan mai hír, hogy már nem keresik őket, vagyis tulajdonképpen hivatalosan is halottnak nyilvánították őket. Természetesen tele van a média az üggyel, nyilatkozik mindenki, idézik Erőss Zsolt feleségét is, aki szerint férje folyamatosan őrlődött a család és a hegymászás között. Nem ismertem az illetőt, így róla nem is szeretnék most írni, de van itt valami ami számomra rendkívül zavaró.

  Ugyanis adott valaki, aki egy köztudottan életveszélyes életmódot folytat, ami a hobbija, munkája és szenvedélye is egyben. Ezzel nincs is semmi gond, hiszen mindenki úgy él, ahogy jónak látja, mindaddig amíg csak magáért felel. Viszont egészen más a helyzet ha gyermekek is kerülnek a képbe, ahogy ennek a hegymászónak is van két csöppsége. Őszintén szólva nem fel nem foghatom, hogyan képzeli azt bárki, hogy folytathatja ugyanazt a felelőtlen és veszélyes életmódot családosan is, amit egyedülállóként élt. Legyen az akárki, átlagember akinek csak az éjszakai tobzódásokról kell(ene) lemondania, vagy mániákus fanatikus extremitásokkal foglalkozó sportoló. Egyszerűen felelőtlen, önző és felháborító, hogy a kockázatok és a meglehetősen valószínű fatális következmények ellenére, tulajdonképpen keresztül néznek ezek az emberek, azokon, akiknek a létezéséért és életéért felelősséggel tartoznak.

  Folytatás...

  Viszlát 11 éve 380

 • Fogyasztási rekord

  Adott egy 2003-as Honda Accord EXEC 2.4i (benzines, 2398 ccm és 190 LE), ráadásul automata váltóval, hiszen még 2006-ban egy spanyol kirándulás alkalmával eldöntöttem, hogy a következő autómban már nem szeretnék kuplungozni és így is lett (a sors "humorát" méltatja a 3 évnyi fuvarozásra kényszerülés). Önsúlya 1460 kg, vonóhorog, tetőcsomagtartó nincs. Nyilván ilyen autót nem olyan megfontolásból vesz az ember, hogy a fogyasztáson akar pörögni állandóan. De sok víz lefolyt azóta a Dunán és nehéz időket élek élünk, ilyenkor minden fillér számít, így nagyon nem mindegy, mennyit is eszik a verda. Főleg ha nem matchbox-ról, vagy papírautóról (Corsa, Swift és társaik) van szó, hanem egy méretesebb, Magyarországon nagynak számító motorral szerelt járműről.

  Mivel az utóbbi időben többször is kellett Szegedre utaznom munka és fogászati okokból, pár hete már csináltam egy műszerek nélkül is megoldható, de viszonylag precíz fogyasztás számolást, vagyis ugyanazon kút ugyanazon kútfejénél automata kattig töltöttem a tankot az út előtt és után is. Az az út valahogy így nézett ki:

  Folytatás...

  Viszlát 11 éve 61

 • Egy nem szokványos hotel tájékoztató...

  Nagyon jót mulattam, pedig valószínűleg fake, de akkor is nagyon jó!

  A friend went to Beijing recently and was given this brochure by the hotel. It is precious. She is keeping it and reading it whenever she feels depressed. Obviously, it has been translated directly, word for word from Mandarin to English....

  Getting There:

  Our representative will make you wait at the airport. The bus to the hotel runs along the lake shore. Soon you will feel pleasure in passing water. You will know that you are getting near the hotel, because you will go round the bend.

  The manager will await you in the entrance hall. He always tries to have intercourse with all new guests.

  The hotel:

  This is a family hotel, so children are very welcome. We of course are always pleased to accept adultery.
  Highly skilled nurses are available in the evenings to put down your children. Guests are invited to conjugate in the bar and expose themselves to others. But please note that ladies are not allowed to have babies in the bar. We organize social games, so no guest is ever left alone to play with them self.

  The Restaurant:

  Our menus have been carefully chosen to be ordinary and unexciting. At dinner, our quartet will circulate from table to table, and fiddle with you.

  Folytatás...

  Viszlát 11 éve 36

 • Champions 20│13

  Hatalmas grat a csapatnak és főleg az Öregnek, eszméletlen amit véghezvitt a klubnál. :C

  Viszlát 11 éve 0

 • Isztambul 1981

  Régi fotók között kutatva akadtam rá erre a családi kincsre, édesapám Isztambulból küldött üdvözlőlapjára. Az egy dolog, hogy hihetetlenül repül az idő és már 32 éve ennek, de érdemes alaposabban megnézni a borítót, nem semmi volt a török bazár. Olyan csodákat hozott onnan, amikről még nem is hallottunk, mint például a Sharp számológépes kvarc óra vagy a Kodak kompakt fényképezőgép (mindkettő működőképes a mai napig). A címet én retusáltam ki.

  Viszlát 11 éve 4

 • Magyar tánccsapat a Britain's Got Talent-ben (Attraction)

  Nem fűznék semmit hozzá, nem semmi a produkció, remélem jó sokáig eljutnak (katt a képre). :)

  Viszlát 11 éve 12

 • Nagyhalászi gólya-kamera

  Tegnap akadtam rá erre az élő közvetítésre, amely a nagyhalászi református templom tetején lévő gólyafészekről sugároz élő képeket. Azóta untatom az ON topic népét a témával, nagyon érdekes és teljesen addiktív. :)


  Katt a képre a közvetítés megnyitásához!

  Egyelőre még nem látom át teljesen a helyzetet, azt sem tudom, hogy jelenleg a fiú vagy a lány tartózkodik a fészekben, de mivel néha "leül", valószínűsíthető, hogy a tojót láthatjuk perpillanat. Viszont akkor hol van az ura?

  A hölgyemény egyébként a Hajnal névre "hallgat", a hímet pedig Halásznak hívják. Már jó pár éve ott a kamera, de idén remélhetőleg el tudom csípni a kikelést, nagyon izgalmas lesz majd a fiókákat is megfigyelni.

  Szívesen látok a topikban bárkit, szakértőket és hozzám hasonló totálisan amatőr kíváncsiskodókat is!

  Viszlát 11 éve 50

 • Activity - rajzok kínja

  Irtózatosan béna vagyok rajzolásban, egyszer kaptam hármast egy rajzomra, nagyobb ünneplést csaptunk mint a szülinapomon. Éppen ezért komoly rettegés előzi meg ha én kerülök sorra a rajzolásban amikor Activity-zünk, amiért senkire nem tudok megharagudni, hiszen teljesen megalapozott a félelmük. Viszont a múltkori játék során olyan sikerélményem lett, a csapattársam elsőre kitalálta, a többieket meg a padlóról szedtük össze, annyira röhögtek egyrészt magán a rajzon, másrészt a tényen, hogy ezt valaki ki tudta találni.

  Gondoltam megosztom, hogy tényleg mákom volt és teljesen elborult agyú csapattárs kellett a sikerhez, vagy azért kitalálható a feladvány (a képre kattintva nagyobb méretben is látható):


  Összetett szó, számokkal jelölve

  Várom a megfejtéseket!

  Viszlát 11 éve 21

 • Egy kis elemzés a furgonos írás kapcsán

  Kimaradt pár év az utolsó címlapos írásom óta, akkor még nem volt oldalakra bontható az írás, a megtekintések száma másként is nézett ki. De nem is a konkrét szám az érdekes, hanem az oldalankénti változás, no meg, hogy ezek vajon mit jelenthetnek. Nézzük hát:

  Az első oldalhoz tartozó megtekintések száma egészen hihetetlen, viszont rögtön helyreteszi az embert a másodiké, egy laza ezresnek már az elején elment a kedve a folytatástól. Hajjaj. A második oldal után, ahol kissé kiléptem a mesélő szerepéből, hogy száraz tényeket ismertessek, kicsivel több mint 1300-an gondolták úgy, hogy köszi, ennyi elég volt. Elgondolkodtató. Lehet, hogy jobb lett volna ezeket az alapvető dolgokat is a hozzászólásokban felmerülő kérdések kapcsán kifejteni?

  Jó hír, hogy a harmadik oldaltól kevésbé drasztikus a csökkenés, de még mindig nem elhanyagolható, 200-500 közötti az elpártolók száma a nyolcadik oldalig. Viszont akik péntekig eljutottak, azoknak a nagy része már kitartott a végéig. Az utolsó oldalon növekedés is tapasztalható, valószínű, hogy az útközben megfáradtak egy része csalt egy kicsit és megnézte a végkifejletet.

  Folytatás...

  Viszlát 11 éve 14

 • Furgonos rabszolgasors

  Azt hitted a Le Mans-i 24 órás autóverseny kemény? Próbáld ki a furgonozást....

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Vélemény 11 éve 424

 • 10 éve a PH-n...

  Ma van 10 éve, hogy regisztráltam a Prohardverre. Durva. Gondoltam rá, hogy írok néhány magvas gondolatot, de rájöttem, hogy csak számomra van ennek jelentősége.

  Azért boldog évfordulót kedves PH! :)

  Viszlát 11 éve 5

 • A világ nagy és a megváltás a sarkon ólálkodik

  Eredeti címe Svetat e golyam i spasenie debne otvsyakade, bolgár, magyar, szlovén és német közreműködéssel készült. Nagyjából ez az, ami a mi filmeseinknek nem igazán megy, úgy visszaemlékezni még a legigazságtalanabb, legfájdalmasabb dolgokra is, hogy közben nem akarod felakasztani magad. Pedig benne van ebben is a Balkán minden bánata és siralma, csak nem kínlódásosan, és bár én is csak épp, hogy elcsíptem az egész vörös móka végét, teljesen magával ragadott a film hangulata. Hízott a májam rendesen, mert úgy tűnik, Európában még bolgár szemmel is a magyar lány jelenti a szépséget. Kötelező darab, engem megvett kilóra. :K

  Viszlát 11 éve 0

 • Skype karácsony

  Harmincnegyedik karácsonyom lett az első, amit egyedül töltök. Család szétszórva, én sem abban az országban élek, ahol születtem, és sok más egyéb apróság miatt alakult így. Nem is olyan régen, 20-30 évvel ezelőtt, az ünnep előestéjén valószínűleg a családtól, rokonoktól, barátoktól kapott képeslapokat bámultam volna csendes magányomban. De a technika, mint oly sok mindenben, ebben is megváltoztatta az életünket. Minden nap használjuk, életünk mindennapos részévé vált a Skype, néha úgy érzem, többet kommunikálok az otthoniakkal, mint amikor Magyarországon éltem. Vicces, de nem is nekem jutott eszembe a konferenciahívás ötlete, hanem édesapámnak, az állítólagos technikai analfabéta generáció tagjának.

  Miként is lehetne jól összegezni ezt az élményt... Nem találom a megfelelő szót rá. Sok-sok éve már, hogy nem állítunk fát, nincsenek meg a klasszikus karácsonyi díszletek a szülői házban, mégis, ahogy bekapcsolódtak a hívásba, egyből megtalált a hangulat, aminek egész idáig még szikráját sem éreztem. Bekúszott orromba a diós beigli és a halászlé illata, miközben édesanyám elmorzsolt néhány könnycseppet: " jaj kisfiam, olyan messze vagy". Apám elnéző mosollyal törölgette le arcát, öcsém persze jót mulatott a háttérben. A teljes elérzékenyüléstől egy határozott kopogás mentett meg bennünket, egy ideig az üres nappalival szemeztem, majd egyenként feltűntek a közeli rokonok, nagynéni, nagybácsi, unokanővér.

  Folytatás...

  Viszlát 11 éve 26

 • Egy perc, két hónap és egy durva hét...

  [link]

  Ülnek a polcon ők. És néznek,
  mint dekormackók a csecsebecse-boltban.
  Akkor is látnak, amikor szépnek
  talál egy pasi. És ülnek ottan
  kisimult arccal és lesik, hogy lesz-e
  az este végén egy újabb esély,
  hogy két hónap múlva majd reményed vesztve
  a barátnődnek sírva mesélj

  az elmondhatatlanról, elcsukló hangon.
  Ők már értik, mi zajlott itt bent:
  eggyel többen ülnek a polcon
  s az új fiú addigra elmondott mindent

  Hogyan kerülnek oda, a polcra?
  Egy perc, két hónap és egy durva hét.
  Legtöbbjük mintha csak egy pormacska volna,
  nem tudják, hányan is lesznek még.

  Hogyan kerülnek oda, a polcra?
  Egy perc, két hónap és egy durva hét.
  Legtöbbjük mintha csak egy pormacska volna,
  nem tudják, hányan is lesznek még.

  Fogmosás közben figyelik a hátad,
  a lábszárad ölelve állnának ott.
  Ha lenne szavuk, talán mamának
  esetleg anyunak hívnának most.

  Szeretnek téged, bár irtózol tőlük;
  éjjel a párnád szélére ülve
  arcodhoz érintik átlátszó bőrük.
  Te azt hiszed, aki az álmodat küldte

  Folytatás...

  Viszlát 11 éve 2

 • Kevésbé indulatos cím

  Facebookon terjed ez a kép, már több ismerősöm is megosztotta, én pedig mélyen fel vagyok háborodva. Ugyanis a hülye is láthatja, hogy hiába a mézes mázos körítés, semmi másról nem szól ez a kis üzenet, minthogy ha leléptél, nem vagy magyar, maradj csöndben, ne dumálj bele a magyarok dolgába.

  Annyi sebből vérzik ez az egész, hogy igazából nem is tudom hol kezdjem. Már az elég vicces, hogy nem tudom honnan szedték ezt a fotót a szöveghez, de egyetlen rajta lévőn sem tudok magyar vonásokat felfedezni, ami azért elég mókás, hiszen épp a saját magukat igaz magyarnak tartók osztják az észt egy Benetton plakátra hajazó képpel.

  Kihangsúlyoznám, hogy a politikai része baromira nem érdekel, nem a szavazás számomra a lényeg, hanem az, hogy már valakik megint meg akarják mondani, hogy ki a magyar és ki nem. Tényleg így lenne, hogy aki nem izzad a BKV-n, nem fizeti a sarcokat, nem szívja az otthoni élet viszontagságait, az képtelen tisztán látni a dolgokat? Nevetséges. Elárulom, a családom egésze, az ismerőseim és barátaim nagyon nagy része még mindig Magyarországon él, ha más miatt nem is, de őmiattuk biztosan el fogok menni szavazni.

  Én kérek elnézést, de magyar állampolgár vagyok és az értelmi képességeim sem csökkentek a külföldre költözéssel.

  Folytatás...

  Viszlát 12 éve 264

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.