Ha már a kolléga írt az előbb a paprika terméséről, én is írok a paradicsomomról.
Én, mint hobbi paraszt. Mindig is panellakó voltam, de ettől függetlenül szerettem volna saját termést.
![]()
A lényeg, hogy rokonnak van az egyik közeli településen egy kis háza, és nem műveli a kertet mert már nem bírja, de megengedte, hogy nyugodtan garázdálkodjak nála. Kb. 1-2 hetente néztem rá a kertre. Amint látszik, csak bodza van, illetve 3 kis gyümölcsfa, ja meg a macska.
![]()
őskáosz... itt vajon mi micsoda?
Május végén vettem egy csomó 4 csomag vetőmagot (paradicsom, paprika, répa, petrezselyem), a nagy számok törvénye alapján a több száz magból csak kikel valami... Leginkább saját paradicsomra, paprikára vágytam, mert a piaci, bolti többnyire ízetlen vacak, hiába néz ki szépnek. Hihetetlen, hogy a piacon is csak hazudják, hogy házi a paradicsom, kedvesnek látszó nénikék. Pontosan tudom, milyennek kéne lennie a házinak, hiszen a rokonok a tanyán szoktak termeszteni, a piacinak meg köze sincs hozzá ízben. Ők is mondták, hogy termesszek sajátot, nem annyira bonyolult, majd belejövök.
Ugyanez igaz a dinnyére is, ezek a tökre oltott ízetlen vackok... 150 forint kilónként? és ez a meggyesi? Idén már csak 3 dinnyét vettünk... régen egy nyáron 20-30 körül is ettünk. Szóval jövőre megpróbálom a dinnyét is. A régi dinnye ízt akarom, és úgy se nyugszok le amíg nem sikerül megtalálni. De ugyanezt az almáról is elmondhatnám, a mostani almák is vackok a régiekhez képest, mindenhol ugyanaz a pár fajta kapható.






