2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Apple Airpods 2 - Sportautó fakeréken

    Néhány sor arról, hogy a mérnöki kiválóságot miként lehet elrontani piti spórolással.

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Vélemény 3 éve 29

  • Alkoholmentes sör - Arany Ászok Alkoholmentes

    Nem szándékoztam ma több sörről írni, de szomjas voltam és habár ez még nem ok, de ez olyan bűn rossz, hogy muszáj kiírnom magamból.

    No, hát szagra rossz, ízre rossz, habja rossz. Én tényleg csak azt tudom írni, hogy kár a vízért, amiből csinálták. Elvileg nincs benne semmi olyan, mert árpamaláta, komló, komlókivonat és víz, de ez bűn rossz.
    Van egy olyan rossz mellékíze, amit hírtelen nem tudok leírni, de egy vidéki kisfalu, öreg mamás boltjában mikor kapsz egy lejárt csokit...

    Annyit tudok mondani,hogy eggyes alá és egy ilyen üveg alkohomentes sörben az érték maga a visszaváltható palack. Ne vegyétek meg, még ha nincs más akkor se. Akkor vegyetek bubis vizet inkább. Szerintem, az én ízlésem szerint. - hogy a korrektség is meglegyen. :)

    V.Stryker 10 éve 5

  • Alkoholmentes sör - Dreher 24

    Ismételten üdvözletem!

    Következő tesztalanyunk, a hazánkban oly jól ismért Dreher alkoholmentes változata.

    Itt már előrelátóan elolvastam a címkét: víz, árpamaláta, komló, komlókivonat. Hát ez a komlókivonat is olyan, hogy húzza rá az ember a száját, de hát azért a Stellánál jobb előjel mindenképpen, hogy mást nem tartalmaz.
    Kibontáskor már jobb! Nincs savanyú szag. Sőt, igazából szinte semmilyen szag nincs. Ami van, az is inkább egy enyhe maláta.
    Színe jó, habja is jó, bár nem tartós. A pohár oldalán ott marad minden korty után, ez is jó előjel. Széndioxidban gyenge, de legalább nincs mesterségesen dúsítva.
    Íze, egy kellemesen telt semmi. Egy kis maláta, komlónak nyoma se, mellékíz se nagyon és úgy gondolom,hogy ebben a kategóriában ez kifejezetten jónak számít, hogy nincs mellékíz, nincs savanyúság, na de sajnos egyéb sem. Ettől és pont ezért, ez egy "bátran bármikor" kategória. ( Csak hidegen, ahogy az összes többit is! )

    Összességében 4,5/5 -öt jár neki az ihatóságért, mert habár élvezetekkel nem halmoz el, negatív élményed se lesz tőle, ami dícséretes. A Stella-nál határozottan jobb! Mi több, úgy gondolom,hogy teljesen élhetővé teszi ezt az alkoholmentes kategóriát.

    V.Stryker 10 éve 5

  • Alkoholmentes sör - Stella Artois

    Üdvözletem mindenkinek!

    Ígéretemhez híven, elkezdem az itthon elérhető alkoholmentes sörök tesztjét. Csak röviden, azt fogom leírni, amit fogyasztás közben érzek, látok.

    Első versenyzőnk a méltán híres Stella Artois, ami a maga kategóriájában nem egy rossz sör, de nem is a legjobb, főként az itthoni Borsodi Sörgyáras gyártásnak köszönhetően, ahogy ez az összes többi sörre is igaz.

    Előbb bontottam ki és csak utána olvastam el a címkét,hogy mi is van benne. Ez csak azért érdekes, mert 90%-ban az illatról tudható volt... kukorica, rohad savanyú szagot és ízt adó kukorica. Aztán már a címkéről: antioxidáns és citromsav is. :W Csak felelevenítés képpen a sörhöz: víz,maláta, komló és élesztő kell... ha ennél több van benne, akkor az már rosszul indul. Elnézést a bocsánatért, de ez így igaz.

    Na, visszatérve a versenyzőre. Habja jó, ott marad a pohár oldalán, színe jó, a felszálló széndioxid nem utal arra, hogy mesterségesen adták volna hozzá. Íze savanykás, nincs minőség érzeted tőle, de azért elég teltnek érződik. Igazából meg tudnám inni, meg ha úgy adódik simán vállalható darab. (Ne feledjük! Alkoholmentes sörökről beszélünk!)

    Folytatás...

    V.Stryker 10 éve 3

  • Alkoholmentes sör - Áldás vagy büntetés?

    Kedves sorstársaim!

    Itt a nyár, a meleg és habár többünknek ennyi ok nem kell ahhoz, hogy sörözzünk, de ez a két jelenség mégis fokozza a sörfogyasztást.

    Úgy gondolom,hogy egyre többen vagyunk, akik valami miatt (gyerek, gyógyszer, vezetés, stb.) nem ihatunk alkoholt, mert a rendezvény vagy összejövetel, esetleg piknik után haza kell vinni a családot a lehető legnagyobb biztonságban és hát sem a magunk, sem pedig más testi épségét, egészségét nem illik pár sör miatt veszélyeztetni.

    Ezen okoknál fogva úgy döntöttem, hogy beáldozom magam és olyat teszek, amit igazából az elmúlt 30 évem alatt talán kétszer tettem eddig, alkoholmentes söröket fogok fogyasztani és megosztom veletek, hogy végső elkeseredésünkben milyen sörnek nevezett alkoholmentes borzalommal tudjuk áthidalni a kérdéses időszakokat a lehető legkevesebb fanyar pofát vágva. :)

    V.Stryker 10 éve 13

  • Amikor nem a kőműves, hanem a múlt és az emlékek építenek

    Van úgy, hogy öregszik az ember és netán szülő is lesz. Aztán észre sem veszi, hogy olyan dolgok kezdenek el számítani, olyan dolgok képviselnek értéket számára, amikről a "vad kamaszkor-ban" meg is feledkezett. Ilyen az én kerékpárom. Tizenéves koromban nagyon szerettem tekerni Erdélyország kis útjain, Háromszék kis szegletében, Kézdivásárhelyen, Bálványoson, a Szent Anna tó felé.
    No de a szél és az idő másfele sodorja az embert, ideális dolgok csak a mesében vannak.

    De ne kalandozzunk el. Sok év alatt, sok száz kilóméter távolságba sodort az élet és a kerékpárom egy Dacia-val történ ütközés után nagymamám padlásán pihent, úgy cirka 15 évet, ahogy a képek is mutatják. Hosszas "küzdelem után" végül mégis visszatalált hozzám és habár nem tökéletes, de már újra használható és újra az ideális 28km/h -ás ÁTLAGsebesség közelében tekerek ismét. A többiről meséljenek a képek.




    Folytatás...

    V.Stryker 11 éve 1

  • Válogatós bicikli szerelők - avagy ha büdös a sz@r

    A történet egyszerű. Itt a tavasz és - habár egyetértek Gangszta Zolival,hogy ha egy férfi 30 év felett nem túlsúlyos, akkor vagy beteg vagy nem sikeres - gondoltam kerékpárral járok dolgozni. Ez szép is, jó is. Találtam egy régi német, szép állapotnak kinéző kerékpárt a vaterán 15-ért, hát mondom, ebből baj nem lehet.
    Megvettem, használtam, nem volt gond vele. Viszont egy-két hét után a hátsó kerékagy kezdte megadni magát, recseg-ropog.
    Na, gondoltam, akkor szerelő, úgyis akarok egy egysebist, egyúttal az is meglesz és akkor már cseréljék ki az agyat is, ebből a kerékből csak a felni és az új gumi maradjon.

    Első szerelő:
    "Hát figyelj, füzögethetek neked, de majd annyiba lesz, mintha egy komplett új kereket vennél. Hát mondom igaz is lehet, de alszom rá egyet. Nézem a honlapját, nekem 2k-val drágább árat mondott a kerékre, mint ahogy ott van, plusz azt elfelejtette megnézni vagy foglalkozni azzal,hogy nekem 630-as kell, ő meg betenné a 622-es mostani trendit. Kicsit chopperes lenne... Messze is volt és a pár apró negatív vélemény miatt nem mentem oda. :W

    Folytatás...

    V.Stryker 11 éve 78

  • OSX 10.8.3 telepítése PC-re sokadjára

    Az alábbi bejegyzés nem útmutatás, nem tanács, nem alap a kötekedéshez, hanem az elmúlt hetek kálváriájának, szenvedésének gyümölcse, hogy jómagam is tudjam hol kezdjem, ha három hónap múlva megint neki kell állnom. :D
    Sajnos a PH ilyen jellegű topikja nem épp a legmegfelelőbb a segítségkérésre. Arra van egy kifejezetten erre a témára irányuló fórum, ahol szinte perceken belül érdemi választ kap az ember. Ezúton is nagy köszönet a hackli -s srácoknak. :R Illetve itt a ph-n Máténak is, amiért priviben áttaszított az utolsó problémákon.

    Elvileg egyszerű, főleg aki csinálta párszor és azóta is neki neki fut a dolognak. De egy kezdő, laikus számára a legalapvetőbb, egyszerű dolgok is csak kérdőjelek. Nekem is azok voltak. Sajnos egyes helyeken be vannak tiltva egyes oldalak linkelése, pedig a kettő együtt nagy durranás lehetne. És hát egy kis angol tudás nélkül nehezebb az embernek, mert egyes, nem gyakori hibák megoldása leginkább csak angol oldalon lelhető fel. De sebaj. Vágjunk bele.

    Folytatás...

    V.Stryker 11 éve 0

  • Ingyen pálinka!!! Nem promóció, nem átbaszás, én magam adom! - Lezárva!

    Szeretnék felajánlani pár üveg pálinkát. Ingyen vagyis némi játékért cserébe. A szerencsés az az EGY személy, aki eljön érte HOLNAP délig és aki Logout-ot olvas. :)

    A helyzet az, hogy én nem nagyon iszom, de kaptam innen onnan mindig, meg lettek kóstolva vagy valaki vendég ivott belőle, de igazából nem fogynak, én meg unom kerülgetni őket. Itt a szilveszter, válságos időket élünk, valakinek a bulijához hozzá járulok velük.

    Van bolti is...Törköly pálinka, Mézes körte, van házi főzött vegyes és van Horvátországból füge pálinka. Nem mind teli üveg, de mind minimum háromnegyedig van és van amelyik teljes.

    Szóval BP XIX kerület. Privátot nem fogadok csak ha már megvan a szerencsés. :)

    És a játék kérdése: Mekkora egy 2002-es évjáratú Skoda Fabia Combi csomagtere? Kéretik linkel alátámasztani!

    A pálinka okozta alkoholmámorért és annak hatása alatt tett semmiféle cselekményért felelősséget nem vállalok! Jah és csak 18 éven felülieknek! Nem vicc! Személyi felmutatása kötelező, ellenkező esetben nem adom oda!!!!

    V.Stryker 11 éve 14

  • Biznisz vagy rablás !?

    Úgy felb@sztam az alábbi sztorin magam, épp, hogy a fülem nem füstöl az arcátlanság miatt.
    Történt ma, hogy gondoltuk asszonnyal, hogy van pár arany gyűrűnk, amit beadnánk és szeretnénk helyette egy pár karikagyűrűt. Négy gyűrűnk van, az egyik (hanem kettő) 18 karátos, hibátlan sok köves gyűrűk, van amelyik fehér arany résszel.
    Bemegyünk, lemérik, 7,8 gramm. Mondom oké és hogy működne. Mondták,hogy nézzünk karikagyűrűt. Néztünk, két tök sima, arany gyűrűt, a kettő együtt 7,2 gramm, mindkettő 14 karátos. Azt mondja, hogy akkor még 50 ezret kéne ráfizessek. :Y

    Értem én, hogy vad kapitalizmus és nyilván ugyanannyiért nem veszi, mert élnie kell valamiből. De én adok több aranyat, a karátkülönbségről nem beszélünk és még én fizessek 50 ezret pluszba két sima karikagyűrűre? Nooormális? Hát inkább itthon a tűzhelyen magam beolvasztom. :W

    Másik helyen is kérdeztük. Ott nem mutattak és nem is néztek meg semmit. Ott mondták,hogy amit én viszek azért grammonként adnak 6300-at, amit ők adnak, azért fizetek 12800-at. Több, mint a dupláját.

    Hát elmentek a retkes @&|||[@{###@Ä-ba. Mi ez ha nem rablás? ja, hogy biznisz, mert nem kényszerít senki? Kapják be! :(((

    V.Stryker 11 éve 33

  • Most már biztos. Elmegyünk.

    Bizonyára nem egyedi eset, sokan vagyunk így mostanában. Elegem van, elfáradtam és nem akarok így élni.
    Jelen: Forint alapú lakáshitel mit tudom én hány évig, nem nagy összeg, még szerencsésnek is mondhatjuk magunknak. Más hitel nincs. Autó, kutya, minden megvan. Pár nap és jön az első gyerek is és talán pont ez az a motívum, a gyerek jövetele, hogy nagyon elerősödött ez az érzés. Munka már csak nyűglődő családi kisvállalkozásban. Asszony GYES-en, vagy GYED-en...mit tudom én. :)

    Ha körül nézek, akkor azt mondom,hogy panel lakás ide vagy oda, de sok emberhez képest jól állunk, nincs okunk panaszra elvileg és néha kellemetlennek, hálátlannak érzem, hogy ezen gondolkodom.

    Talán közre játszik,hogy az elmúlt években az átlagnál többször fordultam meg mediterrán népek körében és láttam az ottani életvitelt (ahhoz képest, hogy egy-két bizonyos ország gazdaságilag még rosszabb helyzetben van), a kevésbé stresszes mindennapokat és közben látom a magyar valóságot. Hogy állandóan az összes bőr a kisemberről van lehúzva. Én már diák koromban is dolgoztam, hivatalosan, mindig befizettem a saját részem és k.rvára b.ssza a csőröm, hogy mégis egyre sz.rabb minden és évről évre csak azt kapom, hogy még fizessél be, még, mert szarban a haza.

    Folytatás...

    V.Stryker 12 éve 335

  • Megóvom magam - Apple vs. sznobizmus

    Ez a néhány sor azért születik, mert úgy vélem, hogy ha valaki hibázik, ok nélkül beszél össze vissza esetleg részinformációk alapján, akkor illik megkövetnie magát, ha kiderül a végső igazság.

    Én is, mint sokan mások, az Apple termékeit alaptalanul túlárazott divatcikknek tartottam, amit csak az újgazdag vagy csak simán gazdag sznobok, mint státusz szimbólumot vásárolnak meg.

    A túlárazással nem tudok vitatkozni, talán csak annyit, hogy az is közrejátszik, hogy mi keresünk keveset és az Apple-nek nem érdeke -mivel kis piac vagyunk-, hogy csak miattunk vagy hozzánk hasonló országok kedvéért letörje az árakat. Ennek viszont megvan itthon az az előnye, hogy ha megnézzük a használt piacot, akkor láthatjuk,hogy bitang módon tartja minden Apple termék az árát.

    Folytatás...

    V.Stryker 12 éve 144

  • Dropbox és Zyxel NSA310 NAS baráti kapcsolata

    Ha esetleg valaki rendelkezik Zyxel NSA310-es NAS-al otthon, akkor javaslom lője be a Dropbox-ot rajta az admin felületről (Szigorúan IE alól). Marha szuperül működik.
    A lényeg,hogy a nas-on létrehoz egy \admin\Dropbox mappát, illetve lent a gépen egy Drop2NAS mappát szintén a dropbox mappán belül.
    Eddig ez nem nagy cucc.Ami viszont nekem nagyon tetszik,hogy amit a gépen ebbe a mappába teszel, azt feltolja a dropbox szerverére, feltolja a nas-ra VISZONT ahogy a NAS-ra felért a cucc, akkor törli a dropbox-ról és a gép mappájából is.
    Ez igazából nem más, mint egy marha egyszerű feltöltési lehetőség a saját NAS-unkra, amit megoldhatnánk egy sima FTP-s kapcsolódással is, de hát így színesen szép az élet. :)

    V.Stryker 12 éve 6

  • Ismét kudarcba fulladt linuxos próbálkozás

    Előzőleg olvashattátok az oplay-el való szívásom. Elhatároztam,hogy csinálok egy megosztás linux alatt,hogy azt miként látja. Elvileg a linux ilyen hálózatos dolgokat jobban kezel. Hát addig el se jutottam. :W
    Feltettem a legújabb Ubuntut, Kubuntut és Suse-t, de egyik rohadt disztró se volt képes felismerni az alap Netgear WNA3100 usb-s wifi kütyümet. :W

    Találtam pár leírást, miként lehet windows-os driverrel működtetni. Amennyire értek hozzá, annyira feltettem, sőt: kiírta, hogy oké, fent van és jelen lévő hardver. De hát baszik működni, villogni.

    Szóval erről ennyit. :(( Ez a rohadt hardvertámogatás hiánya a linuxnál kiborító.

    Következő próbálkozásom egy NAS lesz.

    V.Stryker 12 éve 0

  • Asus O!play - Óóóóóó ha még playelné is amit kéne :( - Megvan a válasz

    Van egy ilyen csoda médialejátszóm. Nem volt olcsó, mert 30k volt, ehhez képest....hát lássátok levelem az Asusnak. :) Lehet vele vitatkozni, de nem érdemes. :DDD Folytatás, ha megkaptam a választ.

    Tisztelt Asus Hungary!

    Tavaly óta tulajdonosa vagyok egy Asus O!Play Air típusú médialejátszónak, ami valahogy használhatatlannak bizonyul hosszútávon.
    A gond már a hálózati csatlakozásnál kezdődik, ami nálam WPA kulcsos, de ezt valamiért a lejátszó WEP-nek látja. Nem is értem,hogy miért. Manuálisan WPA-val már megy a kapcsolat a routerrel, de csatlakozva a hálózathoz felhasználónevet és jelszót kér, mikor az Önök útmutatása szerint van beállítva a hálózat, ami minden bizonnyal jól működik, mert esetenként az eszköz tápellátását megszakítva, majd újra bekapcsolva, már (néha!) hajlandó megfelelően működni és jelszókérés nélkül látni a hálózati fájlokat, de egy ideje már egyre inkább nem működik. Az is csak ront a helyzeten,hogy bekapcsolás után vagy csatlakozik a routerhez vagy nem. Ki-be kapcsolgatva második-harmadik bekapcsolásra azért hajlandó csatlakozni, csak akkor meg többnyire a jelszókéréssel idegesít.

    Folytatás...

    V.Stryker 12 éve 14

  • Nincs jobb a kétütemű illatánál!

    Ha már ilyen jó kis lightos idő van és dolgozni sincs kedvem, mi mást csinálhatnék, mint a hosszú tél után elővettem motort. Ejj, de jó érzés. Guminyomás rendben, benzin rendben (a januári enyhülésben már egyszer elmentem vele tankolni), egy kis indítózás ..... még egy kis indítózás ..... egy kis hidegindítózás...:DDD Na ugye,hogy beröffen!? :C

    Világítás múúúködik, indexek múködnek, fék oké. Kicsit hadd pöfögjön, melegedjen.

    Mivel a gumik átnézésekor a hátsó néhány helyett mélyebben repedezett, ezért cserés. Elsőt tavaly ősszel cseréltem. No, de nem megyünk neki így a nyárnak, szólok a kollegáknak,hogy sajnos, úgy sajnálom,de nekem most el kell mennem úgy gumiköpenyt venni a motorra. :DDD Megértik.

    A karácsonyra kapott, új, matt fekete, zárt bukó fel. Két hónapja vett motoroskesztyű fel és már süvít a szél a kis Typhoonom nyergében. Ahhoz képest,hogy 50-es, a két ütemnek és a kis futásteljesítmény miatt, úgy megy mint a barom. Szabályos körülmények között nem kell tartani az autók előzésétől. ;]

    És ismét itt vagyok. 6015 forint volt a 120/90-10-es gumiabroncs a gépre. Még egy kis erőt kell merítsek és kiszereljem a kereket a gumicseréhez, de most várni kell, mert forró a kipufogó és azt is le kell szedni előtte,hogy kijöjjön a kerék.

    Folytatás...

    V.Stryker 12 éve 24

  • Star Wars modellsorozat - Yoda forog a sírjában

    Személy szerint nagy Star Wars rajongó vagyok és ezért egyértelmű, hogy az újságárusoknál nemrég óta kapható modelleket is megvásárolgatom. Sajnos rögtön a másodiknál beütött a mennykű, mert habár a modellek minősége jó, néhol a kivitelezés banális hibákat ölt. Te megtalálod a képen? Ha nem, akkor kattints rá és megtudod. :) :W

    V.Stryker 12 éve 40

  • A sör túra sorsa

    Kedves Olvasóim!

    Bizonyára feltűnt, hogy mostanság nem születnek sörös posztok. Ezért elnézést kérek és ezúton szeretném ennek okait leírni.
    Az utolsó posztom után megfáradtam kicsit és nem volt kedvem az egészhez, ezért kicsit félre tettem a dolgot. Ez a büdös igazság. Pár hete viszont, amikor elkezdtem volna újra posztolni a témában, akkortájt derült ki, hogy apuka leszek, ami nagy örömmel töltött el és habár egyből inni támadt kedvem, azért ilyenkor az ember már jobban odafigyel magára, ha már nem csak magáért felelős. Ennek velejárója volt egy teljes vérkivizsgálás is és itt derült ki,hogy néhány máj értékem csöppecskét meg van emelkedve. (Vajon miért? :DDD ) Ebből egyenesen következik, hogy le vagyok tiltva a sörözgetésről, diétára vagyok fogva...szóval keserves idők járnak erre. :)

    A fenti okokból fogva a sörös blog felfüggesztve egy időre és helyette haszontalanabbnál haszontalanabb személyes bejegyzések fognak következni a mindennapi dolgokról. Ezer bocs mindenkitől!

    V.Stryker 12 éve 13

  • Te mit tiltanál be? - Próbáljuk kulturáltan.

    Úgy vélem a társadalmi és gazdasági morál egyre csak növeli a feszültséget az emberekben és egymással is feszültek vagyunk, ezért gondoltam írjuk ki magunkból, ami nyomja a szívünket. Nem politikai topik, nem cigányozós topik, nem anyázós topik! Kulturáltan írjuk le, hogy ki mit tiltana be.

    Néhány példa tőlem:

    Betiltanám a Csá ,mint szó leírását, kiejtését is. A belem egyszerűen kifordul, mikor valaki így köszön szóban vagy írásban.

    Betiltanám a közre befészkelődő cégek működését. Azt, hogy a közre befészkelt cégek elveszik a termelő,importáló cégek profitjának egy részét, effektíve némi adminisztrációért cserébe, amit marketingnek neveznek sokszor. Ezért a cég valahol vissza kell hozza ezt a profitot, ezért drágítani fog, ha nem minden téren, de másik téren tuti. Marketing ide vagy oda, megint a vásárló fizeti meg, mert már ugyanazon termékből több céget tartanak fent. Szal értem a lényeget,hogy marketing,csak nem értek egyet vele. Pl. ha valaki valamelyik csatornánál akar hírdetni,pl az rtl-nél, akkor nem az rtl-t keresi meg, hanem egy harmadik céget, aki majd felhívja a bariját,az illetékest az rtl-be és rajtuk keresztül megy a dolog. És már ott a közön, adminisztrál, lóf.szt nem termel, de ezért már az egész marketingktg magasabb lesz, ahelyett ,hogy face to face keresné meg a gyár az rtl ezen osztályát. Ez itt a gond vaz, hogy tele a világ ilyenekkel az élet minden területén.

    Folytatás...

    V.Stryker 12 éve 154

  • Sör túra - Szent András Könnye

    Nem szeretem a bak sört, a pils-et szeretem. Ezt egy akciós sörcsomagban kaptam és hát feltételekkel nyitottam ki ezt a sört. Bizakodással töltött el, hogy a Békésszentadrási Serfőzdétől még rosszat nem ittam, ezért eméltem, hogy most sem fogok, ezt alátámasztotta,hogy Gergőnél még sz@rt nem vettem.
    Az üveg alig 3,3 decis, csavaros kupakkal. Tartjuk a lépést a nyugattal, legalábbis kisüzemi serfőzde szinten. Kitöltve egy igen sötét nedű ömlik a pohárba és az orrunkat csak úgy facsarja az isteni áfonya illat. Merthogy ez a csoda nem más, mint egy csodás áfonyás desszertsört.
    Megkóstolva olyan, mint egy szénsavas áfonyaszörp, csak teltebb és nem olyan édes. Szerintem csodás, zamatos, telt íze van. Nincs igazán sör íze, mégis érzésre teljesen olyan. Amikor megkóstoltam, csak annyit tudtam mondani: "B+, ez k.rva jó!" és még a páromnak is ízlett, aki a sörnek még az illatát sem bírja.
    Ez az a desszertsör, akit mindenkinek tudok ajánlani. Csodás, nem tökéletes, de a miénk!

    Származási hely: Magyarország
    Típus: Ízesített barna desszertsör
    Alkoholtartalom 9% (!!!)
    Ár: 600 Ft.

    V.Stryker 12 éve 5

  • Sör túra - Soproni 1895

    Nem akartam oly sokat várni az egyik legjobb magyar sörrel, de ha már megkésett, akkor ki nem maradhat. :) Szóval a Soproni egyik fejlesztett gyermekéről van szó, amelyet elvileg az egyik leghíresebb cseh nemesített komlóból főznek, a Saazerből. Azt mondják az okosok, hogy a Saazer komló minősége egyre romlik a globális felmelegedés miatt, de hát adná a jó Isten, hogy még többet főznének ebből a romló minőségű anyagból. Bizonyára kevesebb panaszunk lenne. :)
    Rögtön hadd kezdjem azzal, hogy az elején ez a sör más volt, a most kaphatóktól sokkal sokkal finomabb.Néha most is eltalálják, de ahogy észrevettem, elég nagy a szórás főzet és főzet között. Egy hónappal ezelőtt olyan volt, hogy a seggel a földhöz vertem örömömben, most meg már megint előjön benne a sima Soproni savanykás íze. Ettől eltekintve, színe és állaga, a bubik mennyisége jól el van találva. Habja is hozza a kötelezőt. Az ízében nincs kivetnivaló, jó komlós, keserű utóízzel. Kár, hogy a korty közepén savanykás. Pedig a múltkori, jól kifogott főzet után azt hittem csupa jót írhatok róla. Ettől eltekintve az egyik legjobb hazai sör.
    Javaslom,hogy jól lehűtve fogyasszuk, ellenkező esetben nem jön ki az átlagnál jobb íze!

    Folytatás...

    V.Stryker 12 éve 3

  • Sör túra - Budweiser Budvar

    Ha valamit kultusz övez hazánkba, akkor az a Budweiser. Erre mondják, hogy na ez igen, ez sör. Én most a személyes kedvencem után, a Svijany után, fogyasztom e cseh remeket, így nem titkolom, hogy nagy kihívás elé állítottam.
    Az 1795 nevűhöz képest ez az igazi Bud elsősorban, amit Budejovicében főznek. Kinyitva, kitöltve egy szép aranysárga sör ömlik a pohárba, aminek tetején egy jó kis hab képződik, ami nem tartós és nem is nagyon hagy nyomot a poháron. Illata számomra egy kissé savanykás. És itt már jó nehezen szokott kisülni. A honi söröket persze kenterbe veri, de a hozzám hasonló, Svijany-n élő sörfanatikust kiábrándít. Állaga, szénsavas jellege nagyon jó, de ízén számomra visszajött ez a kissé savanykás íz. Ezt leszámítva egy kiváló sör, nagyon jól csúszik, de ennyiért inkább a Becks-et ajánlanám vagy Staroprament. Leginkább azért sajnálom ezt,mert elvileg tényleg nincs benne olyan, ami nem kéne.

    Származási hely: Csehország
    Típus: Világos sör
    Alkoholtartalom: 5%
    Ár: 245 Ft.

    V.Stryker 12 éve 10

  • Sör túra - Baltika No.7 - Oroszországból szeretettel

    Saját a kép ám :)

    Aki azt hiszi, hogy Oroszországból csak vodka jöhet, az téved. Mert sör is jöhet és nem is (annyira) rossz. A fent nevezett sör a Baltika Breweries sörgyár terméke, amely a Carlsber csoport tagja. Annyit mindenképp érdemes tudni, hogy nagyon fiatal gyárról és sörről van szó. Ehhez képest pár díjat már bezsebeltek,többek között ezzel a sörrel is.
    No, elég is a dumából, ízleljük meg. Kipeccintve a kupakot - merthogy ilyen pattintós, mint pl. a Bomba üvege - egyből egy kis fanyar illat csapja meg orrunkat. Ettől már egy kicsit meg is ijedtem, hogy sz.r lesz. Kitöltve már jobb a helyzet. A sör színében semmi extra nincs, enyhén aranyszínű. A habja viszont igazi hab. Erőss, fehér, tiszta és jó ideig tartja magát, majd a pohár oldalán minden korty után nyomot is hagy.

    Folytatás...

    V.Stryker 12 éve 7

  • Packard Bell TK81 - Sznobizmus ellen

    Bizonyára kevesen tudják, hogy egy régi amerikai cégről van szó, amely 1926-ban kezdett el rádiókat gyárt

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Bemutató 13 éve 146

  • Sör túra - Radeberger

    Mivel nem nagyon bírtam már a sok hazait, muszáj volt egy kis német termést is a szervezetembe juttatni, hogy regenerálódjanak az ízlelőbimbóim. :) (Elnézést a képért, kicsit nagy lett a hab, de hát szomjas voltam.)
    Szóval egy kis német import sör. Egy pils típusú nedűről van szó, amely tetszetős üvegben kerül hozzánk. Számomra friss élmény, mert emlékeim szerint még én sem ittam ilyet. (Mondjuk amennyit én piálok, ez nem jelent semmit. :DDD ) Kitöltve egy átlagos enyhe arany színű sör tárul elénk, ami már majdnem sápadt is lehetne, de még épp határon belül marad. Habja hófehér, erős, szivacsos és tartós. Íze finoman keserű, de nagyon eluralkodik benne a pörkölt maláta és nekem ettől a pörkölt dolgoktól feláll a szőr a hátamon. (Kivéve ha az nem hús. :DDD) Ettől eltekintve egy kiegyensúlyozott sör, aminek ezen a pörkölt púpon kívül nincs más mellékíze és nagyon jó a bubiarány is benne. Kipróbálni érdemes, mert van akinek az ízlésének tuti bejön. Én a pörkölt cucc miatt kihagyom.

    Származási hely: Németország
    Típus: Világos sör (Pils)
    Alkoholtartalom: 4,8%
    Ár: 340Ft/0,5L

    V.Stryker 13 éve 5

  • Sör túra - HB Premium Lager

    Az áruházak sztárja, oly sok akció középpontja eme sör, amely szintén NEM méltó régi szép nevéhez. Azt már mondanom sem kell, hogy ezt is itthon gyártják lesz.rva a német előírásokat és ez meg is látszik rajta, mert egy fos. Dobozosban még rosszabb. Kivételesen a leírás alapján nincs benne kukoricagríz, de első kortyra valami olyasfélét éreztem, mert ez is ilyen savanyú, rossz ízű. Színe jó indulattal hozza az átlagos középszart, habja nincs, ami lesz, az is pikk-pakk elillan és a bubik is valahol nyaralni vannak, mert az üvegben nem találtam őket. Mikor belekortyolsz, akkor érzel egy nem kellemes illatot. Nem tudom kinek volt szerencséje megkóstolni a hamon serano-t, a spanyolok pácolt sonkáját, aminek íze finom, viszont illata kiborító. Na ennek pont olyan szaga van. Úgy eliszogatom, de ha nem muszáj nem erőltetem. Határozottan jobb, mint a kukoricagrízt tartalmazó hazai társai, de sajnos ez is csak egy lónyál.

    Származási hely: Magyarország
    Típus: Világos sör
    Alkoholtartalom: 5%
    Ár: 150Ft/0,5L

    V.Stryker 13 éve 6

  • Sör túra -Dreher Classic

    Bizonyára mindannyian ismerjük eme hazai terméket, amely hajdan olyan volt, mint Ladák közt az Opel. Sőt, sokáig jó is maradt. Pár éve még egy kifejezetten kiváló, jól megkomlózott sör volt. Erre ma mi van az üvegben? Egy kukoricagrízzel megspékelt lóhúgy. Színe sápadt, habja gyorsan elillan, szaga savanyú. Sajnos ízre is savanyú és ezen nem segít,hogy ellenőriztem a lejáratát és sajnos ez sem mentség, mert nincs lejárva. Sajnos az ami a sört jó söré teszi, a komló, na az hiányzik belőle, pedig régebb benne volt. És most mi van benne? Kukoricagríz, amely jó faszán savanyúvá és egy rakás sz.rrá teszi az egészet. Nem tudom, hogy minek köszönjük, a válságnak-e vagy a vállalatok kapzsiságának azt, hogy az itthoni sörök ihatatlanok, de a helyzet siralmas. :W

    Származási hely: Magyarország
    Típus: Világos sör
    Alkoholtartalom: 5,2%
    Ár: 180Ft/0,5L

    V.Stryker 13 éve 5

  • Sör túra - Piraat

    Ma, országos vasárnapi első söröm egy belga nagy alkoholtartalmú világos sör. (És ismét saját fotó. :) ) Mikor kitöltjük, már akkor látjuk, hogy a belga sörfőző mesterek bizony nem sárral tapasztották a főző oldalát. Színe mély réz, habja piszkos fehér, amely olyan kemény, mint Salamon töke. Nagyon jó korianderes mézes illata van. Megkóstolva olyan telt, karakteres és ahogy lenyeljük, jönnek elő az ízek. Az elején kicsit komlós, majd koriander és végén ilyen fűszeres mézes íz, amelyben a magas alkoholtartalom sejtetik. És a végén egy kis kellemes bubi csipkedi a nyelvünket. Hiába, tudnak ezek a belgák sört főzni. El van találva az íze, a színe, az arányai és rendkívül jól összeáll az egész. Ebben az esetben is vigyázzunk, hogy ne nagyon hidegen igyuk, hagyjuk kicsit kint melegedni 10 fok körülire, hagyjuk kicsit lélegezni, ellenkező esetben nem fogjuk tudni kiélvezni.

    Származási hely: Belgium
    Típus: Nagy alkoholtartalmú világos sör
    Alkoholtartalom: 10,5%
    Ár: 740Ft/330ml

    V.Stryker 13 éve 2

  • Sör túra - Beck's

    Egy sokak által kért sörről folytatom írásaimat, amellyel így korán reggel gyógyítom a tegnapi macskajajt. :) És immáron saját fotóval illusztrálom. :)
    A sört német licenc alapján a Borsodi Sörgyár gyártja és előre bocsátom, hogy lényegesen jobb nedű, mint amelyeket a Heineken sörgyár gyárt itthon különböző licencek alapján.
    Ahogy a képen is látszik, a sör szép sötét arany színű, abszolút nem sápadt és erős fehér hab koronázza, amely gazdagon csipkézi a pohár szélét minden korty után.
    Összetevői szerint semmi olyan nincs benne, aminek nincs ott helye és ez az ízén is érződik, amely mentes minden mellék- és utóíztől. Íze könnyed, inkább malátás, mint komlós, ezért nem is tartozik a hű de keserű sörök közé, viszont ami jó, hogy nem is édes. Minden bizonnyal ezért kedvence nagyon sok hazai fogyasztónak, mivel nagyjából mindenki ízlésének megfelel.
    Szerintem ez az egyik legkorrektebb sör itthon az árához mérten. Rosszat nem tudok róla mondani. -ha igen az meg azért van, mert én a jóval keserűbb söröket szeretem, de ez meg ízlés dolga, így nem lenne korrekt ezzel érvelni.

    Származási hely: Magyarország (német licensz alapján gyártja a Borsodi Sörgyár)
    Típus: Világos sör
    Alkoholtartalom: 5%
    Ár: 200Ft/0,5L

    V.Stryker 13 éve 5

  • Sör túra - Gösser Special

    Elérkeztem mai harmadik áldozatomhoz és bár azt hittem, hogy ma nem fogon normális sört inni, mégis sikerült az arányt javítania. Nem kell bemutatnom senkinek, számos reklám mérgezte már a fogyasztói társadalom elméjét eme sör csodálatos zamatával, amely ha nem is zamatos, de az előző kettőhöz képest kifejezetten jó.
    Kitöltve egy szép arany színű sör kerül a pohárba, gazdag fehér habbal, ami masszív csipkéket hagy a pohár szélén minden egyes kortyolás után és illata is komlósan izgatja orrunkat.
    Megkóstolva semmi erőteljes komlós ízt nem kapunk, viszont kapunk egy könnyed kesernyés ízt, mindenféle mellékíztől mentesen. Nem erőteljes, de finoman komlós. Szerintem az egyik legjobb vétel a hazai polcokról, a hazai zsebeknek. De azt is be kell vallani, hogy egy igazi cseh remektől, mondjuk a Svijany-tól k.rva messze van. Mondjuk az kétszer ennyibe is kerül. No, de nincs benne semmi olyan ami nem belevaló és árához, itthoni gyártásához képest ez nem rossz vétel.

    Származási hely: Magyarország
    Típus: Világos sör
    Alkoholtartalom: 5%
    Ár: 200Ft/0,5L

    V.Stryker 13 éve 31

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.