2017. február 23., csütörtök

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

 • A „nagy” Apple... - Avagy egy óriási kálvária egy CTO gép rendelését illetően.

  Egy ideje már forr bennem, hogy kiírjam magamból az egész kálváriát ami November eleje óta tart, mikor is leadtam a megrendelésemet egy 2016 15” MacBook Pro CTO gépre. (CTO jelentése: custom to order – egyedi konfiguráció rendelés). - eredetileg a címlapra szerettem volna, de sajnos ott fogyasztói problémáról nem írhatok

  952.791Ft összegben le is adtam a megrendelésemet, november 10.-én (azért a pontos összeg, mert ennek még később jelentősége lesz)
  Tehát a leadott rendelés után kaptam a szokásos emailt, miszerint 3-5hét alatt kézbesítik a terméket.
  Teltek múltak az idők, mikor is december 1-én leemelték az összeget a számlámról. Majd értesítettek: december 10-15 között megérkezik a készülékem.
  December 7-én jelzett a bank, hogy ismét nagy értékű zárolás történt a számlámon. Az Apple majd 2 mft. értékben zárolt a számlámon összeget..
  Megannyi support, és vezetőség egyeztetés után végre sikerült feloldaniuk a második zárolást rá 4 napra, ami azért is kellemetlen mert nem tudtam kifizetni egy adott árut ami közben érkezett.

  Folytatás...

  TBMC 1 hete 39

 • Költözés - Windows Outlook >> OSX Thunderbird / Applemail

  Végre (úton hazafelé) volt egy kis időm megírni a cikket-bejegyzést amit már korábban ígértem a kollégáknak, a hogyan költözzünk Windows Outlookból, MAC thunderbirdbe vagy Applemailbe.

  Elég sokat szenvedtem vele korábban, pedig a végén iszonyú egyszerű megoldást sikerült kitalálni. Az Outlook for MAC számomra iszonyatosan nem jött be, nem képes megfelelően kezelni a különböző fiókok elemeit, mint pl. Win alatt, szóval katasztrófa. Kb. 8 éve szívtam ezzel, majd szemet hunytam felette, s nem foglalkoztam vele.

  Nagyjából 1 éve ismét előjött a probléma, mikor apukám szintén Windowsról váltott OSXre.
  Ekkor kellett valamely létező megoldást találnom a problémára. – oly megoldást kerestem, melyhez nem kell 3rd party app(pl pst converter pro, stb..) – ezekben nem tudok megbízni adatok felhasználását illetően – tudom, my shame de ez van.

  Tehát, mint köztudott a Microsoft .pst fileokat használ az Outlook adatainkhoz (windowson), ezekbe menti őket. 2013 Office-t illetően a felhasználó nevünk/dokumentumok/outlook adatfileok találhatóak ezek a .pst-k attól függően, hány fiókunk van a programba. Ezen fileokat nem tudjuk OSXen olvasni csak-és kizárólag a Mac-es officeal.

  Folytatás...

  TBMC 1 hónapja 11

 • 2016 CTO MacBook Pro 15” tapasztalatok

  Hardveresen erősebb, szebb, jobb a kijelző, van Touchbar is, viszont nincs MagSafe, SD, USB3 mint a 2015-ösben.

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Elemzés 1 hónapja 338

 • Az iStyle és a vásárlások...

  Mai történetem... csak, hogy a mai nap se legyen unalmas ne csak a melóról szóljon (2017.01.03) vagy a hétvégi már magam sem tudom minek nevezzem.

  Pénteken azaz (2016.12.30) megkért apukám, hogy melóból hazafelé vegyek már egy Parallelst mert kell neki a gépére egy adott programhoz a Windows futtatása. (tudjuk ott a bootcamp, de egyszerre kell futtatnia, hogy tudjon lépegetni a két rendszer között, a trial pedig már lejárt...)

  Megtettem, megvettem péntek este, ahogy kérte.
  Majd szombat reggel látom már ott van az asztalán egy parallels.. Igen ő is vett egyet, csak elfelejtette közölni velem, ráadásul ő is, és én is az iStyleban vásároltunk... mindkettőt cégre.

  A mai napon gondoltam visszavisszük az egyiket, hisz bontatlan érintetlen állapotban van, és azért csak 25.000ft-ról beszélünk, és mint említettem fölösleges.

  Az iStyle – azaz az eladók – illetve beszéltek az állítólagos üzletvezetővel is - viszont nagyon meglepő választ adott számunkra: miszerint ők biztosan nem fogják visszavenni a szoftvert, mert mi simán felhasználhattuk a benne lévő kódot – ők pedig nem jótékonysági cég?!, picit fura hangnemben – mivan - (HOGYAN? Hát bontatlan csesszemmeg) – és ettől nem hajlandóak eltekinteni, hiába próbáltuk szépen, többször, hajthatatlanok voltak, mintha fel se akarták volna fogni mit akar az ember, tulajdonképp – bocs a kifejezésért – leszartak, semmire nem ment velük az ember.

  Folytatás...

  TBMC 1 hónapja 30

 • Apple MacBook Pro 2016 CTO

  Kis „hands on review” egy grafikus szemszögéből, aki mindennapjait a MAC előtt tölti.

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Elemzés 1 hónapja 129

 • ADATA 710A 2TB jégfehér színben, MAC-hez

  A minap hosszas tanakodás után végül vásároltam egy, a címben említett külső adathordozót, a jelenlegi külső SSDk mellé, mert szükségem volt egy nagyobb tárhellyel rendelkező háttértárra, hiába a NAS, kellett egy eszköz ami mindig kéznél van, és gyorsan megtudom osztani fizikailag másokkal is OSX környezetben.

  Sok olvasgatás után ezen eszközre esett a döntésem, több okból kifolyólag:
  - Vessetek meg, (tudom megosztó) DE nekem tetszik a dizájn a mindennapokat illetően (van mellette LACIE SSD, szép, gyönyörű, de könnyen karcolódik), tehát szükségállapotot tekintve nekem nagyon bejön, bedobhatom a tatyómba, nem kell tokban tárolgatni, nem kell rá „vigyázni”.

  - A speed tesztek is elég meggyőzőek voltak számomra átlagosan 100/100 a r/w sebesség, azért nem is olyan rossz egy kompakt external HDDtől. (azért gyorsan én magam is beteszteltem üzembe helyezés után elsőként).

  - És végül a 2TB háttértár amire nagy szükségem volt, nagy fileok tárolása-és gyors eléréséből adódólag.

  - Továbbá, a gyártó által is kimondott MAC-hez tervezett eszközről beszélünk, elérhető áron a versenytársakhoz képest.

  Folytatás...

  TBMC 4 hónapja 2

 • Magic Mouse 2 és a MAC

  Nagyon pontos, precíz, tökéletesen kezeli végre a gesztusokat és végre smooth a görgetés minden irányban.

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Bemutató 5 hónapja 31

 • Magic Mouse 2 és a MAC

  Régóta fogalmazódik már bennem, hogy nekikezdjek egy Logout bejegyzésnek. Az MM2 megvásárlása után el is jött az ideje...

  Mióta MAC-em van, 2012 óta folyamatos egérproblémákkal küszködök, de szerencsére nem egyedi eset vagyok :D. Grafikusként élem mindennapjaimat, így nem oly egyszerű számomra az egér választás.

  Korábban folytonosan cserélgettem az egereimet, Logitech és Razer volt a két fő márka. Mondhatni egérb*zi vagyok – vagy- inkább csak szeretem a kényelmes, pontos egereket melyek tökéletesen segíthetik mindennapjaimat – tekintve 8-10 órát vagyok naponta a gép előtt -

  Az első MAC-em mellé hoztam magammal a Windowsos világból a Razer Deathadder egeret, jól szuperált, szerettem nagyon. Sajnos még a Windowsos korszakban jócskán kapott már az élettől, szép lassan meg is adta magát (nem csodálom iszonyú sokat nyüstöltem, meló-kikapcs egyaránt). Ezt követően vásároltam egy MX Anywheret a vezetéknélküliség miatt. (próbálom csak a fontosabb váltásokat említeni) Kényelmes jó kis egér volt, de napokon belül kiderült, számomra elég pontatlan, nem az esetem... és belépőként az egér wireless világba, sikeresen beleütköztem a MAC és egér közötti problémákba a folyamatos micro laggokba, amivel több ezren küzdenek a mai napig sajnos...

  Folytatás...

  TBMC 6 hónapja 6

Hirdetés

Copyright © 2000-2017 PROHARDVER Informatikai Kft.