Hirdetés

2018. augusztus 17., péntek

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

 • Felvételi

  28 éves vagyok. Idén felvételiztem egyetemre (Kaposvár). Mivel dolgozom, így csak levelezőre tudtam menni. Kaposvár a legközelebbi (Budapesthez) ahol volt olyan szak, amire mennék.
  Jelenleg grafikus vagyok, de szeretnék majd lépni. Ehhez lett volna szükségem egy diplomához, hogy tanár lehessek. A művészet érdekel, de kezdem úgy érezni, hogy nincs szükség olyanra, aki nem végez legalább a Képzőn, vagy a MOME-n. Kicsit sajnáltam is, hogy vidéki egyetemre kell mennem, ami ennyire gyenge. Nem érdekelt, mert kellett a papír.
  Nem sikerült. A szak nem indul, kevesen lennénk. Pótfelvételi lenne máshol (Szeged) ami viszont nagyon messze van és csak fizetős képzésre jó. Nem szeretnék és nem is tudnék félretenni/fizetni több százezret, így kihagyom.
  Mivel máshoz nem értek, csak a művészethez (szobrászként végeztem korábban, majd grafikusként tettem le egy OKJ vizsgát) sajnos minden egyéb lehetőséghez nagyon meg kell erőltetnem magam, hogy nulláról kezdjek tanulni. Az érettségim gyenge lett, így az olyan felvételi amihez abból számolnak pontokat és nem gyakorlati vizsga van, az kilőve. Nem tudom, hogy mit csinálhatnék, hogy a következő 1 évem értelmesen teljen el. Mindenképp tanulni szerettem volna.

  Folytatás...

  szupermacs 3 hete 44

 • Felmondtam

  OFF TÉMA

  Mai nappal végre sikerült felmondanom a munkahelyemen. Hatalmas kő esett le a szívemről.
  Az oka az volt, hogy nem voltam már hajlandó olyan munkát végezni túlórában, ami nem szerepelt a munkaszerződésemben. 3 évet töltöttem el a cégnél, de most elszakadt a cérna, amikor szívatni akart a főnököm. Máshol, más munkarendben kellett volna dolgoznom. Úgy éreztem, hogy ebből kirúgás (és végkielégítés) nem lesz. Lépnem kellett. Pár perc alatt megmondtam neki, hogy felmondok.
  Tényleg hatalmas kő esett le a szívemről. Örülök.
  Munkát még nem találtam, de ez a 30 nap hamar el fog telni és motiválni fog, hogy gyorsan keressek egy olyan helyet, ahol van előrelépési lehetőségem és emberszámba vesznek (itt nem vettek, soha egy jó szót nem mondtak és a fizetésemeléssel is sakkoztak).
  Ma kondi után megünneplem egy kis alkohollal. :)
  További szép napot mindenkinek!

  Egy dekoratőr a CBA-ból.

  szupermacs 3 hónapja 34

 • Ilenar - a körökre osztott stratégia

  A cikket egy visszatekintéssel szeretném kezdeni, de csak linkek és rövidebb beszámoló formájában. Rég volt már poszt a fejlesztéssel kapcsolatban, napok óta érik már a fejemben egy Logout poszt, hogy akiket eddig érdekelt lássák, hogy haladunk. Illetve a kételkedők miatt, akik egy farkasos játékot láttak benne.

  Ha még nem olvastad a korábbi posztot, akkor itt egy link hozzá, ebben a bejegyzésben a korábbi fázisok irományaihoz is találsz majd linkeket.

  AI

  Sikeresen elértünk a játékban egy olyan fázishoz, ahol már egy ismerős szinte gond nélkül tudott játszani a játékkal. Ez a fázis nem más, mint a számítógép által irányított hős, illetve frakció. Sajnos még nem teljesen egyedi, mivel lassan haladunk. Az ellenfél ugyan azokat az egységeket tudja csak felbérelni, mint mi. Minden stat és animáció, skin ugyan az, mint nekünk.
  Az AI még nem tud hőst vásárolni, azt nekünk kell beillesztenünk a játékkal. Ha ez megtörtént, akkor onnantól kezdve már körökre osztva(!) tud mozogni, nyersanyagokat felvenni, építkezni, egységeket toborozni... és harcolni.
  Harc: ez egy kényes téma volt nála, mivel szégyenérzet és gondolkodás nélkül a kalandtérképen betámadott mindenkit, akit lehetett. Sokszor kikapott, sosem tanult belőle.

  Folytatás...

  szupermacs 9 hónapja 11

 • Programozás OKJ tanfolyam?

  Egy kérdéssel fordulnék hozzátok, mert az interneten sok mindent lehet találni, viszont nem tudom, hogy melyik iskola, vagy információ megbízható. Meg persze itt a fórumon mindenkinek több köze van az IT-hez, mint nekem és biztos vagyok benne, hogy tapasztaltabbak vagytok nálam.

  A kérdésem a következő: találhatok Budapesten értelmes, színvonalas, ingyenes esti OKJ képzést IT szakmához kapcsolódva (programozás, fejlesztés, bármi egyéb, amire kereslet is van)? Ha vannak tapasztalatok, akkor mesélnétek és mondanátok iskolákat? Eddig nem foglalkoztam ilyenekkel, de most estire járok és kezdem azt hinni, hogy nagyon szakmát tévesztettem (grafikus). Sose foglalkoztam programozással, de több pénzt látok benne.

  szupermacs 1 éve 38

 • Ingyenes játék

  Steamen most ez a játék ingyenes.

  Néha már kellemetlennek érzem, hogy szegény oriic-ot zaklatom az ingyen játékokkal, gondoltam kiírom inkább ide. Ha van valami más fülesetek ingyen játékkal kapcsolatban, kérlek linkeljétek!

  szupermacs 1 éve 7

 • 6000 Ft-os Macbook Pro

  Olvasgattam a neten és szembe jött velem ez a cikk.

  Nincs bajom azzal, ha valaki egy elírást az árban ki akar használni, mivel 60 forintért én is megvettem tavaly a SW Collectiont, de ha nem kapod meg, ne akarj már felháborodni. Talán csak én tartom szánalmasnak azt, ha egy ennyire egyértelmű hibát talál az ember egy webshopban és nem veszi tudomásul, hogy technikai baki? Miért van ekkora hamis igazságérzete az ilyen embernek? Miért járna neki ennyiért a termék (még ha jogilag tényleg meg is kaphatná)? Nem beismerni kellene, hogy igen, sz@rrágó voltam, olcsón akartam megvenni egy olyan terméket, amit sose tudnék kiperkálni, bevallom, hogy rossz dolog kihasználni az ilyet, de még rosszabb balhézni, ha nem kapom meg?

  szupermacs 1 éve 55

 • Egy körökre osztott stratégia születése 4. rész

  Megszületett a név.

  Talán annyira nem hangzatos, mint egy Heroes of Might & Magic, nem is annyira komoly, mint a Disciples és nem is annyira fantasy, mint az Age of Wonders, de mindenképp a játék történetéhez köthető majd:

  Ilenar

  Az Ilenar fogja szolgálni az éltető energiát a játékban, amiért a harc dúl az univerzumban. Minden fajt ez éltet. Mindent körülvesz, mindenhol megtalálható.
  Egyelőre ennyit a körítésről, most jöjjenek a változtatások, amit talán kevesen, de vártak és amik miatt kezdi felvenni a végső formáját a játék. Mert igen, ez már kezd olyan alakot felvenni, mint egy játék. Kicsit kevés, kicsit kezdetleges, de mindenképp haladtunk az utóbbi hónapokban, amióta a legutóbbi bejegyzés készül.
  (A korábbi blogbejegyzéseket itt és itt tudjátok elolvasni.)

  - Működő harc rendszer:
  A frakciókban a hősökön kívül 6 kaszt lesz megtalálható, amiket sereggé lehet toborozni és neutrális/ellenséges/frakcióval azonos ellenségek ellen lehet bevetni. A játék megjegyzi a megvásárolt egységek számát, a csatatéren és a hősnél elhelyezett helyét.

  Folytatás...

  szupermacs 1 éve 12

 • Dekoraptor

  Készítettem egy jópofa kis grafikát, gondoltam megosztom veletek:

  Mivel dekoratőr a jelenlegi foglalkozásom és imádom a dínókat, így elkészítettem a tökéletes képet, ami jellemezni tudna engem.
  Egy kis Gimp, egy kis Inkscape.

  szupermacs 1 éve 8

 • Dohányzás és dohányok

  Tudom, hogy undorító szokás és káros, sokakat zavar, de azért írnék róla egy kicsit.

  Már vagy 10 éve dohányzom. 14-15 évesen próbáltam ki először még 2003-2004 környékén. Akkoriban 420 forint volt egy doboz Kent cigi. 1 évvel később ukránoktól vásároltam pár doboz LM-et 250 Ft-ért, de akkor mondtam, hogy ilyen hulladékot soha többé.
  Elkezdtem a középiskolát és akkoriban jött be új cigiként a Bond, ami 390 környékén nyitott, majd később a Viceroy. Nem voltak annyira rossz cigik, akkor még csak az érdekelt, hogy legyen valami szívható füst. Kent és West Ice voltak akkor is a kedvenceim. Édesapám Szimfóniát vett mindig, abból is a pirosat. Egyszer kóstoltam csak meg, nagyon nem az én tüdőmnek való volt.
  1-2 évvel később a Bond és Viceroy ára felment majdnem 500 forintig. Akkoriban jöttek finn cserediákok az iskolába és mondták, hogy mennyire olcsó nálunk a dohány. Náluk 1000 Ft (átszámítva) alatt semmit nem kapni, akkor csak nevettünk ezen, hogy itt ilyen nem lesz.
  Pár évvel később bejelentették, hogy a boltokban nem árulnak majd több cigit és dohányt, csak dohányboltokban. Arról is hallottunk, hogy 1000 forintra emelkedik mindnek az ára. Leesett az állunk. Engem annyira nem érintett, mert akkor már pár éve töltöttem magamnak a cigit.

  Folytatás...

  szupermacs 1 éve 108

 • Egy körökre osztott stratégia születése 3. rész [Frissítve!]

  Az első blogot itt olvashatod el: Egy körökre osztott stratégia születése

  Mivel az előző blogbejegyzést kicsit elkapkodtam és nem volt már türelmem frissíteni, így írok egy folytatást:

  Az első bejegyzésben arról írtam, hogy az irányítást, az épületeket és nyersanyagokat készítettük el. Most arról lesz szó, hogy azóta mik változtak?

  1.) Be lettek fejezve az épületek, meg lett határozva, hogy hány darab lesz és milyen funkciókat kapnak. Ezek az alapok, a későbbiekben még lehet változás, ha a fejlesztés egy olyan pontjához érünk, ahogy a fejlesztéseket tudjuk majd megvásárolni a játékban.

  2.) A hősök útvonaltervezése is kész van, már nem szoktak problémák lenni azzal, ha egy object az útjukba kerül. Kikerülnek mindent, nagyon patent lett.

  3.) Az első fajhoz köthető hasznos nyersanyagok meg lettek tervezve, rajzolva, illetve a lelőhelyeik is interaktívak és már, a játékban lehet őket gyűjteni.

  A képeken látszik, hogy mennyit haladtunk az alapoktól kezdve:


  Az első hős útvonaltervezése.


  Szintén az első hős útvonaltervezése.

  Folytatás...

  szupermacs 1 éve 18

 • Frissítve! Star Wars: The Digital Six Film Collection

  Akit most érdekel HD minőségben a film, beszerezheti a Google Play Áruházban mindössze 59,99 Forintért mind a 6 filmet.

  Infóért köszönet Mr.Csizmás fórumtársnak!

  UPDATE: A film már nem elérhető, a szerencsések csak a délelőtt folyamán tudták beszerezni. Remélem azért sokaknak tudtam segíteni!

  szupermacs 1 éve 54

 • Hatalmas lemaradás

  Azért örülök neki. Sok éve vágytam már rá, de mindig drágának tartottam.
  Ki akartam próbálni otthon is kényelmesen, az ágyban fekve, vagy a fotelban ülve.
  Tegnap végre sikerült. Teljes a boldogság és azt hiszem, hogy nem bántam meg. Sokáig megmarad az élmény.

  Mit? Beszereztem egy X-Box 360-at. Tudom, régi. De sosem érdekelt. Nagyon sok pótolnivalóm maradt ebből a generációból. Csak azt a ~2-300 PC játékot sajnálom, amikhez most emiatt alig lesz időm miatta. Nem baj, megérte.

  Ha bárki olvassa ezt a bejegyzést, örülnék ha mondana pár F2P játék címet, amíg nem szerzem be vágyaim játékait. Jöhet nem ingyenes is, hátha a későbbiekben rákapok a többire.

  szupermacs 1 éve 16

 • BKV és pótdíj és egyéb dolgok

  Update: Köszönöm az eddigi segítségeket és tippeket, gondoltam kiírom ezt, mivel a fórum átment OFF-ba, így bármit meg lehet osztani velem, kinek mihez van éppen kedve, vagy energiája.

  Mai napon reggel jöttem be a munkába és tisztában voltam vele, hogy 2 napja lejárt a bérletem. Mivel számlára veszem a bérletet, így kicsit macerább dolgom van a vásárlásnál:
  -amikor lejár a bérletem, a számlával együtt le kell adnom, hogy megkapjam a pénzt a következőre
  -automatából nem tudok áfás számlára vásárolni, mert QR kódra van szükségem, amin a cég adatai vannak
  -nincs QR kód a cég adataival, a cégvezető nem ért hozzá és nem hajlandó elintézni, mert neki nincs rá ideje/kapacitása és járjak utána én
  -tehát ha kell a bérlet, utaznom kell és egy olyan helyet találnom, ahol van még normális bérletpénztár és el tudom intézni
  -ez 2 megállóra van a munkahelyemtől, a Keletinél
  -DE ha a munkahelyemen leadom a bérletet és nem kapták meg a cégvezetőtől az ellátmányt, akkor kifizetni sem fogják tudni a bérletet és akkor bukta van.
  Valami tud megoldást arra, hogy ilyen helyzetben át lehet hárítani esetleg a pótdíj kifizetését a cégre?

  Folytatás...

  szupermacs 1 éve 45

 • Jurassic Park

  Sziasztok.

  Mai napig kedvenc filmjeim a Jurassic Park világába tartozó alkotások. Megszereztem őket DVD-n, könyvben, meg játékban (JP The Game). Sajnos a régebben kiadott PC játékokat szinte arany árban mérik, gondolom a ritkaságuk miatt (gondolok itt a Trespasser és Operation Genesis alkotásokra). Relikviákat nem gyűjtök, mert nem nagyon tudnám hova kitenni őket. A szekrénybe meg betétnek drága mulatság lenne.
  A kérdésem csak annyi: ti szeretitek ezt a sorozatot, illetve a játékokat, könyveket? Milyen relikviáitok vannak, ha esetleg vannak?

  Utólag hozzátenném, hogy filmes plakátokat azért keresek, illetve mozis displayt.

  szupermacs 1 éve 17

 • Magyarországon a foglalkoztatottak száma nőtt...

  ...mondja a Petőfi Rádió.

  Érdekes, hogy mennyire büszkék a rengeteg közmunkásra.

  Dolgozott már valaki ebben a programban?

  szupermacs 2 éve 45

 • Living Dinosaurs

  A napokban láttam egy érdekes plakátot egy dínós kiállításról, ahol animatronikus őslényeket mutatnak be. Régen, még a kilencvenes években egyszer voltam szüleimmel egy ilyen rendezvényen és hatalmas benyomást tett rajtam. Imádtam a dinoszauruszokat, mai napig imádom őket. Az összes ilyen témájú filmekkel, játékokkal együtt.
  Érdekelne, hogy mennyire érné meg a belépő ára azt, amit láthatok majd. Volt már valaki hasonló témájú kiállításon az utóbbi időben? Olvastam egy űrrel kapcsolatos kiállításról itt a LO-n ami szintén a Milliben volt, de a fórumtársak nem voltak elájulva.
  Nektek van tapasztalatotok ezzel kapcsolatban?

  szupermacs 2 éve 2

 • Balogh Szilárd esete a TV2-vel

  Pont most olvastam egy cikket a neten, ami szerint Balogh Szilárdot kirúgták a TV2-től.

  Ki az a Balogh Szilárd? Vujity Tvrtko.

  Valójában kisebb koromban néztem mindig a műsorokat, amikben ő volt benne, amíg később sikerült utánaolvasnom és előadáson is hallottam róla. Az én véleményem erről az egészről, hogy egy rossz, gonosz jelenség volt mindig is, aki abból csinált pénzt, hogy megríkatta az embereket. Nem azzal van a baj, hogy igaz történeteket mesélt el, amik szomorúak, hanem számomra hiteltelen egy olyan embertől bármi is, amit előad később felvett néven és egy a médiának és a proliknak kreált személy.

  Kíváncsi lennék a ti véleményetekre ezzel kapcsolatban.

  (Félreértés ne essék, nem szeretem Berki Krisztiánt és nem is őt védem, de szerintem Szilárd hiányától nem lesz már rosszabb az a csatorna.)

  szupermacs 2 éve 11

 • Sony fejhallgató

  Már több, mint egy éve használok egy SONY MDR-ZX110B.AE fejhallgatót, amihez mikrofon is van a zsinóron.
  Mostanában gondolkodtam azon, hogy jó lenne a géphez is használni TS-sel, hogy tudjak másokkal kommunikálni játék közben.
  Bedugtam a gépbe, de csak a hangot adta. Nem ment a mikrofon. Rákerestem a neten, hogyan lehetne megoldani azt a csatlakozást, hogy a mikrofon ne csak telefonnal működjön, hanem a géppel is.
  Valami átalakítót ajánlottak ott többen is az egyik fórumozónak aki szintén erre a kérdésre kereste a választ.

  Az én kérdésem az lenne, hogy házilag nem lehet megoldani azt, hogy működjön a gépemmel is? Sajnos nem találtam rá külön fórumot, hogy hol lehetne ilyen kérdést feltenni, ezért írtam most egy blogbejegyzést.

  Nem szeretnék headsetre költeni ha nem muszáj, mert elég jó minősége van ennek a hangzásának is, headsetek meg jóval drágábban vannak ennél és nem ismerem, melyik márkák abból a jók és azoknak a mikrofonja, hangzása milyen lehet.

  Előre is köszönöm mindenkinek a segítséget, aki hozzászólna! :R

  szupermacs 2 éve 6

 • Windows 10 és a nyomtatók

  Pár hónapja sikerült az irodában a gépemet frissíteni Win 10-re, amivel előjött egy olyan hiba, ami eddig nem volt.
  Sajnos a rendszergazda sem tudta megoldani: az új rendszer miatt az irodában levő másik 2 gép nem tud nyomtatni arra a nyomtatóra, ami az én gépemre van rákötve. Azokon Win XP van, a rendszergazda szerint ez lehet a baj. Meg is kaptam a lecseszést érte, hogy telepítsem vissza a régi rendszert. Ez sajnos most nem megoldható, mert a munkához minden adat itt van a gépen és nincs telepítő lemez sem.
  Amikor bekapcsolom a saját gépemet, akkor ki is ír egy hibaüzenetet, hogy nem sikerült kapcsolódni a meghajtókhoz (amik a másik 2 gépen vannak). Állítólag a Win 10 nem látja az XP alatt beállított közös meghajtókat és eszközöket. Eléggé kényelmetlen a helyzet, pedig nem akartam rosszat a frissítéssel.
  Másik rendszergazda szerint nem az én hibám volt, mert inkább a többi gépet kellene frissíteni a gépeken és nem ezt visszabutítani. Azt mondta, hogy ha vissza akarom rakni a 7-et, akkor viszont mindent le kellene menteni, amire nincs lehetőség. Nincs adathordozó, amivel meg lehetne oldani.

  Valakinek nincs esetleg egy kis affinitása ahhoz, hogy milyen módon lehetne mókolni, hogy meg lehessen oldani azt, hogy lássák a gépek az eszközöket és én tudjak csatlakozni a többi meghajtóhoz?
  Nagyon nem értek az ilyenekhez.

  Ui.: Tudom, hogy hülye voltam a frissítéssel kapcsolatban.

  szupermacs 2 éve 15

 • Egy kis muzsika a melóhelyen

  Nagyon sokat hallgatok a munkahelyen rádiót interneten keresztül, de sajnos le van lassítva a net sebessége.
  Nem nagyon ismerem a rádiócsatornákat, leginkább Klasszik Rádiót és Petőfit hallgatok, de utóbbit már nagyon unom a reggeli műsor miatt. Kicsit idegesítő Buda Márton ripacskodása és a sok noname magyar előadó istenítése, meg persze a rengeteg kormány propaganda reklám is a műsorok alatt.
  Meg lehet kövezni nyugodtan, de ki nem állhatom a magyar könnyűzenét és még a rockot is. WellHello, Kiscsillag, Péterfy Bori (nem tudom, hogyan írják) és társaiktól falra mászok.

  Klasszik rádiót szeretem, mert nagyon sok filmzene megy, viszont a műsorok nem mindig a legjobbak. Rengeteg kínai zenét adnak, ami érthető, mivel a csatorna kínai kézben van. Viszont kompenzálja a sok klasszikus filmzene.

  Nem tudom melyik rádióban Balázsnak van egy műsora, de azt se nagyon komálom, bennem még mindig az a Balázs él, aki a Z+ műsorában oltogatta az embereket.

  Találtam még egy nagyon klassz kis külföldi punk-rock csatornát, de a munkatársak nem különösebben csípik ezt a stílust. Szerencsére ott beszélgetős műsor nincs, csak zenéket adnak 0-24.

  Ti milyen rádiót hallgattok?

  szupermacs 2 éve 65

 • Farokcsont törés

  Csak pár kérdésem lenne ezzel kapcsolatban.

  Röviden: Múlt héten sikerült a metrónál a lépcsőn elesnem, de nem gondoltam volna, hogy bajom lenne. Következő nap kezdődött a fájdalom azzal, hogy nem tudtam aludni. Nem tudtam ülni sem, ezért kivettem pár szabadnapot. Tegnap elmentem a sebészetre, megröntgenezték, kiderült, hogy eltört a farokcsont. Ezt ugye gipszelni nem lehet, jegelni és kenni kell. A sebész egyből adott is egy reklámanyagot valami kenőcsről, hogy vegyek ilyet. Gondolom az orvoslátogató most ezt hozta neki, amiből kap egy kis pénzt. Nem volt valami segítőkész. Ma elmegyek a háziorvoshoz, de nem tudom, hogy mi legyen.

  Még mindig kényelmetlenül ülök a munkahelyen, nagyon görnyedek, hogy ne érezzem annyira a fájdalmat. Mivel nem csak ebből áll a munkám, hanem utazásból is, tudom, hogy másfél órákat nem fogok tudni se állva, se ülni kibírni. Nem tudom, hogy milyen fájdalomcsillapítót lehetne erre felíratni, vagy mi az a kenőcs, ami segítene. Esetleg otthon pihenés és fekvés még?
  Akinek van tapasztalata ezzel kapcsolatban, annak a véleményét/segítségét szívesen fogadnám. :R

  szupermacs 2 éve 20

 • Volt egyszer egy Akció-RPG 1. rész

  Mivel kértétek, így írnék egy keveset a régi kedves játékunkról, ami sajnos sosem készült el.
  Tehát az egész akkor kezdődött, amikor egy osztálytársunknak szerettünk volna karácsonyra készíteni egy teljesen fapados mezei ARPG játékot pár pályával, pár fegyverrel, vicces szövegekkel és hetek alatt elkészítettük. Nagyon tetszett neki és a többi embernek is, akik kaptak belőle másolatot. A grafikája szörnyű volt, a kivitelezés is szintén förtelmes, de a funkcióját ellátta és mivel hamar készen volt, nem is kellett hozzá sok energia. Viszont egy évvel később kitaláltuk, hogy elkészítjük neki a második részét a játéknak és középiskolai óráink nagy része nem a tanulással, hanem azzal ment el, hogy megbeszéljük, hogy milyen lesz:
  Legyen benne
  -skill rendszer
  -sok, változatos pálya
  -több karakterosztály
  -inventory
  -bossok
  -járművek
  -pet
  -jobb grafika (persze 2D)
  -rengeteg fegyver...
  -...amiknek sok változata lenne különféle enchantokkal
  -több ellenféltípus, mint az első részben...
  -...amiknek szintén több változata lenne, mint Diabloban a Unique mobok
  -fizetőeszköz amivel kereskedni lehet
  -életerő és energiatöltő egységek
  -építkezés, amivel saját bázist lehet létrehozni
  -egyedi halálozási rendszer amihez egy alvilági "instance" is tartozott
  -hot seat mód
  -egy előzőleg létrehozott és mentett karakter "behívása" a játékba "petként"

  Folytatás...

  szupermacs 2 éve 10

 • Egy körökre osztott stratégia születése

  Sose írtam még blogot, de úgy éreztem, hogy elérkezett az idő, hogy belevágjak. Jóbarátommal volt még 5-6 évvel ezelőtt egy ötletünk, hogy szeretnénk egy nagyon jó TBS játékkal játszani, de nem nagyon voltunk elragadtatva az akkori felhozataltól és a régi címeket már meguntuk. Akkor jött a megvilágosodás, hogy készítenünk kellene magunknak egy játékot... Amiből végül egy akció RPG lett végül, de 4 év fejlesztés után abbahagytuk az egészet, pedig már olyan közel volt a cél. De ez egy másik történet.
  Nagyjából 3 hete amikor jegeltük az RPG játékunkat, eszünkbe jutott, hogy mégiscsak kellene az a körökre osztott stratégia. De miben nyújtana többet, mint azok, amik a piacon vannak? Szebb lesz? Olyan lesz, mint a Heroes of Might & Magic 3? Vagy jobb lesz? Minket ezek nem érdekeltek. Nekünk egy olyan kellett, amit mi alkotunk és ami olyan lesz, amilyennek akarjuk. A motortól elkezdve az utolsó megrajzolt pixelig. Rengeteg ötletünk volt amiket még évekkel ezelőtt bele akarunk rakni. Gondolkodtunk HOMM3 modon, de teljesen újat akartunk. Ebből lett az, amit most szeretnék bemutatni egészen a kezdetektől... a "fejlesztés" összes folyamatán át, majd a kész termékig.

  Kezdjük is!

  Folytatás...

  szupermacs 2 éve 18

Hirdetés

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.