2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Kérdezz-felelek az üzletben

    2001-től vagyok a "Prohardver" tagja. Megéltem itt sok mindent. Jót és rosszat egyaránt. Kötöttem szinte életre szóló ismeretségeket és próbáltak bemocskolni, több-kevesebb sikerrel.

    Ez utóbbi főként akkor valósulhat meg, ha valaki üzletelget, elad/vesz és ezt elég rendszeresen, gyakorta műveli. Most mondhatnám azt, hogy a kezdet-kezdetén nem volt ilyen a PH, de nem teszem, mert nem a világ változott meg (persze az is), hanem lett annyira ismert a lap, hogy mindenféle ember idejárjon, olyan is, akinek nem kellene.

    Amiért írok, az nem a régi idők visszasírása, hanem az, hogy bizonyos kérdéseket egyáltalán nem bírok elviselni üzletelés során, amelyek egyre gyakrabban térnek vissza. Kérdések és jelenségek. Csokorba gyűjtöttem őket. Még egyszer mondom, számomra ez a toplista, biztosan lesznek akiknek ez nem tetszik, de szerencsére nem vagyunk egyformák.

    1. Miért adod el? Ha cinikus akarnék lenni, annyit mondanék, senkinek semmi köze hozzá. Ha a termék hibátlan, kit érdekel az előélete és az én szándékom? Persze tudom, hogy vannak itt lenyűgöző figurák, akik egy hónap alatt 10 konfigot, 32 laptopot és 20 vízhűtéses rekordot fogyasztanak el és illik azt mondani, hogy "jobbra váltok". Van olyan eset viszont, amikor ez nem igaz, szimplán csak megvan szorulva az ember anyagilag. Ha ezt bevallja, rögtön a negyedéért kérik a cuccot.

    Folytatás...

    Superman 11 éve 6

  • Mennyi az annyi?

    Eloszor is szeretnek elnezest kerni az ekezetek nelkuli iras miatt, de Androidrol irok, mert gepet mar nem kapcsoltam, annyira felhuztam magam.

    Tortent par nappal ezelott, hogy bevittem a 17 colos garancialis Dell laptopomat a CHS altal mukodtett C Szervizbe 0%-os HDD-vel. Ultek rajta 5 napot, aztan visszakaptam a gepet.

    Bekapcsoltam, latom a szervizes meg egy operacios rendszert is tett ra, gondoltam ez am az elozekenyseg! Akkor nem foglalkoztam vele, kikapcsoltam. Nehany ora mulva viszont vissza akartam telepiteni a cuccaimat, ezert ujbol bekapcsoltam. A Windows 7 mar nem tudott bootolni.

    Boot szektor hiba. Sebaj ugysem tartottam volna meg az oprendszert, tegyuk fel ami eddig volt. Am elotte valami sugallat hatasara leellenoriztettem a Dell beepitett diagnosztikai programjaval. A merevlemez ellenorzesenel hibat jelzett. Tobbszor is leellenoriztettem, mindig dobta a hibat.

    Feldobtam az oprendszert, fel a HD SENTINEL-t es a lemezt 90%-osnak jelzi, 18 gyenge szektorral, amelyek athelyezesre kerulhetnek.

    En nem dolgoztam ugyan szervizben, de a C Szerviz szabalyzataban az all, hogy hibatlan es uj hardvert kell beepiteni. Ha engem megbiznak egy munka elvegzesevel a munkahelyemen, nem tehetem meg, hogy csak 90%-ban vegezzem el es olyan munkat adjak ki a kezeim kozul, amelyben mar eleve benne van a hiba lehetosege.

    Folytatás...

    Superman 11 éve 24

  • ALIEN (2003) vs. Power DVD 9 Ultra

    Alien (Nyolcadik utas a halál, Speciális rendezői változat), Amerikai Sci-fi/Horror (1979/2003 újravágva...

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Teszt 15 éve 38

  • Halálfutam(Death Race)(2008) UPDATE!

    (avagy hogyan készítsünk baromi rossz remake-t és hogyan bizonyítsuk be magunkról, hogy rendezőként...

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Teszt 15 éve 122

  • Outpost (A helyőrség) (2008)

    (avagy mire jók még mindig a nácik) Outpost (A helyőrség) (2008), Szinkronizált angol horrorfilm,...

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Teszt 15 éve 40

  • Valkűr (2008)

    Valkűr (2008), Szinkronizált amerikai történelmi dráma, 121 perc, Rendezte: Bryan Singer, Írta:...

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Teszt 15 éve 57

  • Thermalright versus Zalman II.

    Az előző cikkemben, amelynek folytatását még az óévben megígértem, arra tennék kísérletet,...

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Teszt 16 éve 8

  • Thermalright versus Zalman

    Már elég régóta gondolkodom egy olyan hatékony (lég)hűtéses megoldáson, ami a viszonylagos...

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Teszt 16 éve 15

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.