2024. március 1., péntek

Gyorskeresés

Miniszterünk kalandjai a Breaking Badben

Írta: | Kulcsszavak: álom . breaking bad

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

A történethez hozzátartozik, hogy nemrég néztük végig a Breaking Bad-et barátnőmmel.

Elég sokat dolgozom éjszaka, jobban szeretem mint a nappali műszakokat. Sok munkával jár, de néha egy-egy nyugisabb műszakban, néha van idő kicsit szusszanni, ilyenkor előfordul hogy az ember elbóbiskol. Munka közben nem tudok mélyen aludni, az álom és az aktuális események határán mozog a tudatom. Ebben az ébrenléthez közeli állapotban, előfordul, hogy álmodok valamit.
Talán a kötelességtudat teszi, éberen leginkább munkáról szoktam, de néha véletlenszerű történetek is előfordulnak.
Hol az ügyeletes doktornővel próbálunk úrrá lenni a zombi apokalipszisen, hol a Skynet gépei ellen vesszük fel a harcot. Sokban megjelenik, hogy szeretnénk embereken segíteni.

A minap egy kis olvasás után elpilledtem kicsit, és a következőt álmodtam:

Walter White felkerekedett és egy repülő lakóautóval elrabolta Jesset és mellé több száz "telepest".
Elvitte őket egy dél-amerikai országba, ahol a korábbi gazdasági összeomlás után szegénység uralkodott. Megvett és előkészített egy félbehagyott lakóparkot és hozzá egy jelentős őserdős területet. Óriási, a szocialista építészetet idéző épületei, erős kontrasztot alkottak a körülöttük burjánzó dzsungellel. Hatalmas medencék, szökőkutak és szobrok tarkították a virágzó metropoliszt.
Elégedetten nyüzsögtek az emberek, Mr. White pedig nyugodtan hátradőlhetett; egy békés városállamot hozott létre. A Moonroviának nevezett helyet felvirágoztatta, a "telepesek" nagyon boldogok voltak, és dübörgött a gazdaság. Először csak a saját területein építkezett, de elhatalmasodó megalomániája nagyobb terjeszkedésre sarkallta...

A következő jelenetben tankjai a magyar határt és határkerítést ostromolták.

Követői gyűrűjében, a szakadár szabadságharcosnak öltözött, fiatal Orbán Viktor, elszántan vette fel a harcot, az agresszívan terjeszkedő Mr. White-tal és csapataival. Che Guevarat és Fidel Castrót idéző szerelésében, félrecsapott sapkájában, fegyverek, és erőszak nélkül a tankok elé állt, és elhatározta, hogy megvédi az embereket.

Ekkor felébredtem, egy jót röhögtem, és rákerestem az ismerősen csengő Moonroviára. Nem csoda hogy ismerős volt, Monrovia Libéria fővárosa, nem valami festői hely, ránézésre "a Sátán pöcegödre".

Álmomban kicsit máshogy volt. :)

Hozzászólások

(#1) Redneck


Redneck
veterán

Beütött az utóbbi időszak propagandája. :DD

Play Hard GO pr0! - A bugfix, a hiba véglegesítése a programban. http://steamcommunity.com/id/redneck026/

(#2) Fr0z3n


Fr0z3n
őstag

Megnyugtató, hogy nem csak én álmodok faszságokat :DDD Mondjuk ez erősen túltesz bármin ami nekem eddig volt. A vezérrel... 😂

(#3) Redneck válasza Fr0z3n (#2) üzenetére


Redneck
veterán

Rengeteget álmodok, néha sok zagyvaságot. Az a baj hogy a legjobbakat reggelre elfelejtetem. Ez a mostani mondjuk a "szokásos" hülyeségeknél is meredekebb volt. :DDD

Play Hard GO pr0! - A bugfix, a hiba véglegesítése a programban. http://steamcommunity.com/id/redneck026/

(#4) Fred23


Fred23
nagyúr

Kíváncsi leszek, kinek az álmát fogják először törölni a PH!-n a modik! Nem a Tiédre célzok most, csak kicsit továbbgondoltam. :)

[ Szerkesztve ]

(#5) Redneck válasza Fred23 (#4) üzenetére


Redneck
veterán

Őőő, miért? Más is szokott hülye álmokat posztolni? :DD
Gondoltam rá én is, de nem hiszem, hogy ez annyira gáz lenne. Ez egy álom volt, és nincs benne semmi propaganda, és nem politikai töltetű.

Vették már le posztomat de csak mert a cég amit emlegettem, jogi lépésekkel fenyegetőzött.

Play Hard GO pr0! - A bugfix, a hiba véglegesítése a programban. http://steamcommunity.com/id/redneck026/

(#6) Fred23 válasza Redneck (#5) üzenetére


Fred23
nagyúr

Elképzeltem, hogy a poltopik fele elkezd politikai tartalmú "álmokat" blogolni. Szóképekkel, költői eszközökkel trükközve, meg az álom védőhálója alatt durva dolgokat lehetne művelni. :D

(#7) Redneck válasza Fred23 (#6) üzenetére


Redneck
veterán

Persze sok mindent lehetne, de ennek a bejegyzésnek nem ez volt a célja. A címet mindenesetre átírtam, ha másért nem hát azért, mert a Breaking Bad-ből kihagytam az e-t. :))

Play Hard GO pr0! - A bugfix, a hiba véglegesítése a programban. http://steamcommunity.com/id/redneck026/

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.