2017. október 19., csütörtök

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

 • Triple Threat

  Körülbelül 2 hete véletlen ráakadtam a címben leírt filmre, azt hittem fan made. Aztán megnéztem a trailer-t és a IMDB bejegyzést és megdöbbenve láttam, hogy ez bizony közeledik és valós alapjai vannak. Micsoda nevek, csak ne a feláldozhatók sorsára jusson, mert az alapanyag tökéletes:
  - Scott Adkins
  - Tony Jaa
  - Michael Jai White
  - Tiger Hu Chen
  - JeeJa Yanin
  - Iko Uwais
  - Michael Bisping

  Ha a rendező jól alkalmazza ezt a maszlagot olyan látványban lehet részünk, hogy a szemünk végre nem a CGI effektektől fog elélvezni. :)

  rdt89 2 hónapja 33

 • Mobiltelefon keresés GSMARENA segítségével móka

  Kicsit ráértem, így a gsmarena oldalát használva elkezdtem telefonokra rászűrni folyamatosan bővített tulajdonságokkal, így kiszűrni milyen "all in one" telefon nem létezik még és meglepően sok komponens nincs még egy házba betéve.

  Első forduló:
  Leszűrtem a sztereó hangszórós ketyeréket, mert szeretem, ha a hang dupla oldalról recseg az arcomba. Legyen ez az első kritériumunk. Az eredmény döbbenetes 444 db készülék, tehát akkor térjünk a második kritériumra.

  Második forduló:
  Ha már van sztereó hangszórónk legyen már az a szerencsétlen készülék kijelzőben egy minimum FHD felbontás, mert a szemem szereti ha ppi-k sokasága gyönyörködteti. A kör 108 készülékre szűkült. Akkor szűrjünk tovább.

  Harmadik forduló:
  Ha már sztereóban hallgatjuk a FHD kijelzőn nézett tartalmat, merjünk tovább álmodni egy telefonnal. Ha ettől az örömtől mámorba borult arcunkat pont este akarjuk megmutatni valakinek és lusták vagyunk a telefont forgatni, akkor legyen benne egy előlapi vaku, mert az fontos. Így már csak 8 készülék közül válogathatunk.

  Negyedik forduló:
  Ha minden benne van egy telefonba akkor a remegő kezünket is támogassuk meg egy OIS funkcióval, mert a facebook-ra csak a legelitebb képek mehetnek fel. Nos itt elfogytak a készülékek 0 találat.

  Folytatás...

  rdt89 7 hónapja 18

 • Egyszerű, de nagyszerű ételek

  Olyan ételeket szeretnék itt megosztani, melyek elkészítése nem igényel nagy szaktudást és rengeteg időt, de cserébe még is finom. Persze nem sértődök meg, ha bárkinek van ilyen receptje és megosztja kommentben, sőt kifejezetten pozitívan érintene.

  1. Töltött Virsli:
  Hozzávalók:
  - Virsli (6db)
  - Tojás (2db)
  - Olaj (1deci)
  - Sajt (15-20 dkg)
  - Tejföl (2 evőkanálnyi)
  - Fűszerek (só, bors, paprika, delikát)
  - Krumplitörő (ez nem lesz belesütve, ez csak kellék)

  Elkészítés:

  A tojást feltesszük főni (mindenki szája íze szerint vagy lágyra vagy keményre), közben egy műanyag edénybe vagy amibe jól esik, reszelünk sajtot beletesszük a tejfölt és ízlés szerint a 4 fűszert, majd a tojást és krumplitörővel jól szétdolgozzuk. Ha ez kész van jöhet a virsli, melyet óvatosan bevágunk, majd szétnyitjuk, de vigyázunk nehogy túl szaladjon rajta a kés, a lényeg, hogy az összetört alapanyag ne folyjon ki. Nos a virslikbe amiket szépen szét hasogattunk, megtömjük ezzel a krémmel majd egy enyhén kiolajozott tepsibe belehelyezzük (közben előmelegítjük a sütőt). Ha minden kész van még a tetejére is reszelünk sajtot és mehet be a sütőbe. Általában 5-6-os fokozat között szoktam sütni (gáztűzhelyen). 10-15 perc alatt elkészül, de ha a sajt a tetején elkezd pirosodni, akkor már kész a finomság.

  Folytatás...

  rdt89 1 éve 9

 • Dragon Ball Univerzium áttekintése

  Szerintem senkinek nem kell bemutatni ezt a tökéletes animét. A mostani 22-35 év közötti generáció ezen cseperedett fel, szinte kivétel nélkül. Én is Son Goku és barátai kalandjain nőttem fel, és még hódolok ennek az élvezetnek mindig. A mai napig előveszem megtekintésre. Rengeteg Special és Ova jelent meg 1986 óta, ezeket szeretném összeszedni, és a hosszabb filmeket Saga-kba foglalni.

  Szereplők:
  Baba Uranai

  Babidi

  Bardock

  Bulla

  Bulma


  Boo (Majin Boo)

  Folytatás...

  rdt89 2 éve 12

 • Lenovo K920 (Vibe Z2 Pro) felhasználói teszt

  Bevezető:

  Ha már leírtam, hogy miért is lett ez a telefonom, úgy illik, ha egy kis tesztet is készítek róla. Igaz rengeteg kritikát lehet olvasni, még hazai viszonylatokban is róla, de felhasználói leírást még nem láttam, csak szakértőit, így bátorkodom én is gorcső alá venni a saját készülékemet. Először is döbbenettel láttam ,hogy Magyarországon, hazai garanciával olcsóbb a telefon, mint külföldi rendelésnél. Szerintem ennyi pénzért ez a telefon verhetetlen, még csak megközelítésben sincs hozzá konkurencia, ha belevesszük a külföldi rendeléseket sem. Nézzük akkor, hogy ezért a pénzért hazai forgalomban mit is kaphatunk. (csak mellékesen jegyezném meg, hogy minden esetben a független telefonokra értem a logikamenetet.):

  Folytatás...

  rdt89 2 éve 12

 • Autók Listája (félelmetes mennyiség, egybe meg tudod nézni?)

  Szerintem az egyik legjobb témához érkeztem, mert valamilyen szinten de mindenki szereti az autókat, és mindenki más-más formákért rajong. Beleástam tehát magamat a témába, és összegyűjtöttem annyi szép autót amennyit egyszerre szinte végig se bír nézni az ember, bár a szép formák maguktól görgetik lefele az egérrel az oldalt. Volt már egy Ritka autómárkák bejegyzésem, de az korántsem fedte le ilyen nagy vonalakban a dolgokat. Itt 6-700 meseszép idomokkal találkozunk és aki kicsit is elérzékenyül egy mesterien megmunkált formától, kizárt, hogy legalább egy olyan négy kerekű fenevadba ne botlana bele aminél elidőzik kicsit, hogy csodálja perceken keresztül. Megpróbáltam minden létező autót megvizsgálni, rostálni, és remélem nem hagytam ki egy szépséget sem. Jó képnézegetést, bár lesz Wikipedia link is, de a kép többet mond ezer szónál.

  Abarth:
  Wikipedia: Abarth

  - 131:

  Folytatás...

  rdt89 2 éve 16

 • Telefonok összevetése, és kielemzés, hogy lett a mostani készülékem!

  Kütyümániás révén az 1 éves mobiltelefonom, már cserére érett, és elkezdtem nézegetni a leendő utódokat, ami 1 hónapot ölelt fel, annyira nem találtam az igazit. Leírom a kiszemelt áldozatokat, és azt, hogy min hasaltak el, majd a legvégén a befutót, ami pont volt az i betűre.De mielőtt belevágnék, felírnám a szempontokat, amiket figyelembe vettem nézelődéskor:

  - Sztereó hangszóró
  - Dual Sim
  - Minimum FHD kijelző
  - 5" vagy nagyobb kijelző
  - 120fps videó rögzítés
  - 4K videófelvétel
  - Minimum 3gb ram
  - Erős hardver
  - Nagy teljesítményű akkumulátor, ami bírja az egész napos gyűrődést
  - Ne legyen 120 ezer forintnál több
  - Nem utolsó sorban legyen szebb, mint a Nibiru H1-em
  - Erős vaku
  - Szép fotók

  A telefon, amihez hasonlítom a többit:

  Folytatás...

  rdt89 2 éve 38

 • Resident Evil Revelations 2 Xbox 360 all DLC Teszt

  Bevezető:

  Kételyekkel és aggodalommal vártam a teljes kiegészítő sorozatot, de nehezen vettem rá magam a kipróbálására. Félelmeim bebizonyosodtak? Jó játékot kaptam? Sikerül egy Resident Evil 6 rajongónak kielégíteni az igényeit, akit nem érdekel annyira a horror csak a lövöldözés? Mindent a maga idejében. Kanyarodjunk vissza, hogy ismerkedtem meg a Resident Evil-el. Első konzolommal együtt kaptam ajándékba az 5-ik részt (xbox 360), ez hatalmas előrelépés volt számomra grafika, és látvány terén is. Sokáig próbáltam a játékra rávenni magam, de én nem szeretem a horror elemeket, így addig húztam-halasztottam, még sikerült felfedezni, hogy kétszemélyes játékmód is van benne, így tökéletes alkalom volt egy közös programra barátnőmmel. Szerencsére az érdeklődési körünk azonos ilyen téren, így nem fenyegetett az a veszély, hogy az egyikőnknek tetszeni fog, még a másik csak kényszerből játszik. Be vallom tetszett a játék, mert izgalmas volt, fordulatos és volt benne akció, így gondolom ez se volt már igazi Resident Evil folytatás, de nekünk nagyon elnyerte a tetszésünket, ezek után alig vártuk a 6-ik rész megjelenését, mely olyan szintre emelte a szórakoztatást, akciót, látványt, játékélményt, ami hosszú hónapokra remek kikapcsolódást, elfoglaltságot jelentett, és nem utolsó sorban még mindig Co-op-os játékmenetel kecsegtetett a program.

  Folytatás...

  rdt89 2 éve 0

 • Halálos Iram 1-7 Kritika

  Szerintem nem kell bemutatnom senkinek, a lassan egy átlagos sorozat 1 évadát kitevő Halálos Iram koncepciót. Voltam olyan perverz állat és végig néztem a 6 részt egy huzamba + a 7-et a moziba. Voltak lejtmenetek, hatalmasan, jól megkomponált részek. Én azon kevés állatfajhoz tartozó ember vagyok aki marha jól szórakozott a részeken (nem minden, de majd kitérek rájuk a részletes elemzésben). Nincs jó rész Vin Diesel és Paul Walker (nyugodjon békében) nélkül, ezt megtanultuk a 3.részben, de mindent a maga idejében. Gondolom nem kell részleteznem, hogy hatalmas SPOILER veszélyt nem fog tartalmazni egyik kritika se. Nem azért, mert nem írom le a történéseket, hanem, annál egyszerű oknál fogva, mivel itt nem történetre, hanem versenyzésre, zúzásra van kihegyezve a sztori. De tartom magam a Spoiler veszélyhez! Az alábbi adatot fogom minden résznél felvezetni: Rendező, Gyártás éve, Költség, Bevétel, Hosszúság. Mindegyiket százalékosan fogom osztályozni, és a legvégén egy sorrendet is felállítok. Rizsát félretéve, bele is vetem magam a mély vízbe.

  1. The Fast and the Furious (Halálos Iramban):

  Folytatás...

  rdt89 2 éve 30

 • Forza Horizon 2: Fast and Furious, avagy mit kapunk ingyen? (X-Box 360)

  Az önálló játék után, ami hatalmasat bukott, a filmcég végre szakértőkhöz fordult (Turn10), akik a nem rég megjelent Horizon 2 kiegészítőjeként, de teljesen önálló játéknak jelentette meg március 27-én, melyhez hozzájuthatunk április 10-ig, és teljesen ingyen. Platformok melyekre megjelent: X-Box 360, X-Box One. Na de mit is kapunk ingyen? Nos X-Box 360-ra egy jobban összerakott, átgondoltabb játékot, mint amit a FH2 képében kaptunk, de ne rohanjunk ennyire előre, szépen sorjába vegyük a dolgokat.

  A Játék:

  A játék elindításakor, már láthatjuk, hogy ez végül is a Horizon 2, csak az intrót cserélték le a Halálos Iram film 5,6,7 részének trailer variációival. A legelső versenyünk az az alapjátékből származó, Lamborghinivel repesztünk a célig, ha beértünk utána kapjuk a küldetéseket TAj-tól. Persze autót is kapunk másikat, nem is akármilyet, hanem Dom legendás 900 lóerős Charger-ét, ami félelmetes hangon muzsikál, és a belső tértől a kompresszorig gyönyörűen le van modellezve a kocsi.

  Folytatás...

  rdt89 2 éve 10

 • Navon Mizu M450, mit tud 30 ezerért? (Telefon teszt)

  Bevezetés:
  Találtam egy videót, ahol működés közben láthatjuk a kis eszközt:
  Navon Mizu M450

  Az egész egy hosszas huza-vona volt, mire megszületett ez a döntés. Testvérem telefon kereső üzemmódban volt, már egy éve, a lecserélendő eszköz egy Sony Ericsson Live With Walkman telefon volt, mely az idők során a remek optimalizációnak köszönhetően, oylan szinten belassult, hogy telefonkönyvnél is szaggat, amin a rendszer csere/root se segített, így elkezdődött a körbe nézés. Op3n Dott telefon lett a kiszemelt, de az egész készlet elfogyott, és meghatározatlan ideig nem tudták megmondani, mikor lesz utánpótlás. Ha már ott voltunk körbenéztünk a kínálatok között. Egyetlen telefon volt, mely azonnal megragadta a figyelmem, és tökéletes helyettese lehet a Tesco mobilnak, ez pedig a címben említett eszköz. Most pedig nézzük meg, hogy 30 ezerért mit kapunk 1 év garanciával a kezünkhöz? Ha felkeltettem az érdeklődésedet, olvass tovább, mindenre kitérek.

  Külső:

  Folytatás...

  rdt89 2 éve 12

 • Filmek Listája

  Ez az egyik legváltozatosabb dolog, mert ahány ember, annyi féle film kedvenc. Ami az egyiknek szemét, az a másiknak kincs. Gondoltam állítok össze egy listát azokról a filmekről, melyeket bármikor meg tudok nézni, akár többször is. Rengeteg ótvar film is van benne, ami az imdb szerint is 3-at ér maximum, de számomra még is kedves. Ezért is írtam az elején azt, amit. Jó csemegézést hozzá, a szokásos felállásba vannak rögzítve: Cím, Kép, Link. Belegondolva sok filmet kifelejtettem, de így is elég kövérre hízott a lista. Ha nektek is van bármilyen számotokra kedves film, de kihagytam a listából, ne féljetek megosztani velem.

  1. 2 Kaliber:

  2 Kaliber

  2. 80 Nap Alatt a Földkörül:

  80 Nap Alatt a Földkörül

  3. A 40 Éves Szűz:

  A 40 Éves Szűz

  Folytatás...

  rdt89 2 éve 6

 • Legjobb Animációs Egész Estés Filmek

  A Sok játék lista után, számítógéppel animált mozgókép lista következik. Bennem még mindig ott él a gyerek aki szeret legózni, mesét nézni, gyerekeknek készült animációval elütni az időt, programokkal játszani. Ez annyira gáz lenne? Ha leköti a figyelmét az embernek és elszórakoztatja, hajlandó ezt a titulust elviselni. Sok locsogásnak is egy a vége, következzen a lista a szokásos szerkezeti felépítéssel. Jó csemegézgetést hozzá.

  1. A Fantasztikus Róka úr:

  A Fantasztikus Róka úr

  2. A Halott Menyasszony:

  A Halott Menyasszony

  3. A Hihetetlen Család:

  A Hihetetlen Család

  4. A Zöld urai:

  A Zöld urai

  Folytatás...

  rdt89 2 éve 15

 • Psp Játékok Listája

  Ha már nagy játék listák meg voltak, akkor jöhet a kézikonzol, ez esetben a PSP. Mindig is el voltam képedve milyen optimalizációt és játékokat tudnak erre a készülékre fejleszteni. Okostelefonba ez a hardver semmire se lenne elég, még egy fotózáshoz se, itt meg olyan világot tár elénk, hogy az összes telefon játék fejlesztő példát vehetne róla. Na de ne menjünk bele a mi-miért-mennyivel kérdés trióba, kanyarodjunk vissza a kis kézi kütyühöz. Ha megyek valahova, vagy valahol várakozok, sokkal szívesebben nyomogatom és játszok rajta, mint a kijelző simogatós kézi eszközzel. Össze is írtam egy szép kis listát az elmúlt évek tapasztalatai alapján. Meg voltam lepődve/döbbenve/rökönyödve, mikor elkezdtem nézni a mennyiségét a gépre fejlesztett játékoknak. Több ezer program van a kis kütyüre, mely képes hosszú-hosszú évekre elfoglalni az embert, ha játék függő. Na de megint csak szófosás lett a dolgok vége, így zárnám is a bevezetést, és a szokásos megjelenítési módon tálalnám a mostani fogást, fogadjátok szeretettel.

  1. Assassin's Creed: Bloodlines:

  Assassin's Creed: Bloodlines

  Folytatás...

  rdt89 2 éve 3

 • Xbox 360-as Játék Csodáim

  Jelenlegi állomásom az Xbox 360-as játékok, ahol rengeteg programmal találkoztam, sőt kijelenthetem ezernél is többel. Fogtok a listán találkozni olyan játékokkal, melyből csak 1-1 részt írtam le, miközben sokkal többel rendelkezik. Ennek egyszerű az oka, még pedig, hogy az én értékrendemen nem fért el az élvezhető kategória listáján, vagy már a PC-s összeállításban említettem őket. Így természetesen ide nem kerül fel. Nagyon is tisztában vagyok azzal, hogy rengeteg olyan program lesz melyre kapom majd a "ezt komolyan gondoltad?" kérdéseket, de bevállalom akkor is őket. Sokan lesznek akik hiányosnak fogják érezni a listát, mert sok legendás/klasszikus és korszakalkotó alkotás maradt le róla. Említettem a NES hamisítvány konzolomnál, hogy én azt tartom a mai napig a legjobb eszköznek, és ezt az alátámasztásomat továbbra is fent tartom. De szorosan mögötte helyezkedik el az Xbox, ami nem rendelkezik annyi Exclusive játékkal, mint a konkurens, de így is van egy címe, mely szerintem az egyik legjobb évek múltával is, ez pedig a Forza Motorsport 4, mely nem titkoltan az egyik kedvenc játékom. Több mint 2.5 év játékidő van benne és a mai napig rendszeresen hódolok neki. Nagyon elkanyarodtam, így nem is szaporítanám a szót, jöjjön a szokásos felállásban megszerkesztett lista, olvassátok szeretettel.

  Folytatás...

  rdt89 2 éve 6

 • Régi Nintendo-s Élvezetek


  Bevezető:

  Ha azt mondom Nintendo, kinek mi jut eszébe? Mortal Kombat? Nem biztos. Mega Man? Esetleg. Tetris? Talán. Super Mario? IGEN!
  7 éves voltam amikor édesapám beállított egy PS1-re hasonlító eszközre, melynek a márkája Polystation volt és Dupla kazettás, bár a nagyot sose használtam, mindig a sárga kazetta volt a készleten.

  Első játékom a Super Mario volt, melynek a mai napig hódolok. A világ legjobb "konzoljának" tartom, mely élményt az X-Box se ugrott meg. Itt még nem a grafika volt ami ütött, hanem a játékélmény és egyszerűen a feeling. Kinek kezdtek feltörni az emlékek? Annyi minden forog a fejembe, oly sok emlék, rengeteg játék. A hétvége mindig a zsibibe járás napja volt, ahol 500 forintért cserélhettem be a megunt kazettát, egy általam választottra. Micsoda élmény volt, mikor alig várja az ember, hogy hazaérjen és tegye is bele a gépbe, hogy játszhasson. Meg volt a maga varázsa, nem lehetett letölteni, Steamelni, másolni, kiírni. El kellett menni személyesen és megvenni. Mindegyikből rakok be egy képet, de nem a borítóról, mert arrról nem hiszem, hogy bárkinek is beugrik, egy játékból kimentett fotóval próbálok emléket idézni. Videó linkelésnél mindig a teljes végigjátszást próbálom betallózni, mert még csak nézni is élvezet.

  Folytatás...

  rdt89 2 éve 18

 • Kedvenc Régi Mesék/Sorozatok (Nickelodeon, Fox Kids, Cartoon Network, Minimax, Jetix)

  Sok embernek biztos szép emlékeket fog felidézni. Mikor még pc-n játszottam, én a játék hang effektjei helyet, tv-t bömböltettem a gép mellett, mert szerettem ha játék közben szól a doboz. Olyan csatornák mentek nekem mint a Nickelodeon, Fox Kids, Jetix, Fox Kids, Cartoon Network, valamint igazi régi gyöngyszemeket is kínálok, melyek régen mentek a mai reklámmal fetúrbózott adón (RTL Klub). Mai napig hódolok ennek a hobbimnak, hogy gépezés közben szól a tv, mert egyszerűen jobban esik, úgy pötyögni. Tanultam a játék listából, ezért a videókat csak linkelem, nem pedig beágyazom a fagyások elkerülése végett. Legtöbb esetben magyar főcímdalt linkeltem be, de sok helyen nem találtam, így idegen nyelvű lesz, vagy éppen egy teljes rész, olvassátok szeretettel, és ha nektek is volt kedvenc meséitek, akkor azokat kommentben szívesen olvasom. Van közöttük 1-2 Anime is, de abba a korszakba nekem ezek még csak mesének számítottak, remélem ezt a ballépésemet elnézitek. Ennyi kikacsintás és felvezetés után jöjjön is a lista.

  1. Aladdin:

  Aladdin

  Folytatás...

  rdt89 2 éve 33

 • Klasszikus/Legendás játékok életem során melyeket nagyra tartok PC-s életemből

  Az Anime lista után, nem tudtam megállni, hogy egy PC-s játék klasszikusokkal eltelt évek listát ne állítsak össze. Mivel nem vagyunk egyformák, ezért sok játékra biztos sokan azt fogjátok mondani, hogy szar, de nekem attól még kellemes emlék, melyre jól esik vissza gondolni. Tervezek még pár ilyen összeállítást, fogadjátok szeretettel. Szerintem leírást felesleges melléjük írni, mert a borítóképről úgy is kiderül ki az akinek ismerős az adott program. Remélem sikerül egy kis nosztalgikus érzést kelteni. 1995-2011-ig meglévő időszakra lefedő listával kedveskednék.

  - 2 gépem volt ez idő alatt:

  1. 1995-2000-ig P1:
  - 32mb ram (ez nagynak számított a maga idejében)
  - 4mb videó gyorsító
  - beépített hangkártya
  - 1gb hdd
  - Cd olvasó
  - 800*480-as felbontású monitor
  - 100mhz-s processzor
  szóval nem egy gyenge konstrukció volt ez a maga idejében.

  2. 2000-2011-ig P4:
  - 512mb ram
  - 128 mb videó ram (Ati Radeon 9200SE (csúcsragadozó...XD)
  - 40gb hdd
  - Dvd író/olvasó
  - 3 évig maradt a P1-es monitor majd jött egy Samsung SyncMaster943 (1440*900)
  - 1800mhz-s Intel Pentium processzor (2.4ghz-n ketyegett)

  Folytatás...

  rdt89 2 éve 27

 • Allview WI7 Windows 8.1- A filléres tablet

  Életem első Windows platformmal ellátott tabletje, szóval ha valami kimarad azért előre is elnézést kérek.

  Főoldalas teszt lett volna, de mivel 2 hete nem kapott puplikálást (tudom rengeteg cikk van, ezért is tettem át ide), így a saját oldalam részét képzem vele, olvassátok szeretettel!

  A gépet az Edigitalnál vettem ingyenes házhoz szállítással 19.990 forintért, mely szerintem nem egy hatalmas összeg, de vajon vállalható a készülék?

  Mielőtt belevágnék a dolgok közepébe, kicsit merengjünk is el, hogy mai árfolyamon mennyi is 20 ezer forint (Igazából, ha az áfát nem nézem, akkor csak 15 ezer forint környékén mozog a készülék, de mivel átlag vásárló vagyok, minden hadisarcot meg kellett fizetni):

  - Élelmiszerre levetítve, a kedvenc kenyerem 240 Ft/kg, ebből 83 kilót adnak, meg még 33 dekát.

  - Cinema City belépőjegy, teljes áron, 3D-s vetítésre, ha van szemüvegünk 1500 Ft, tehát 13-szor tudunk elmenni a vetítésre, ha nem veszünk semmi rágcsálni valót és még marad ki 500 Ft.

  Folytatás...

  rdt89 2 éve 10

 • Anime-k melyeket vétek kihagyni!

  Mostanában kicsit kisebb terjedelmű teszteket publikáltam, a különleges autó márkák óta, de ez nem azért volt, mert lusta voltam, hanem készültem a következőre, és mellette készültek azok a tesztek is. Mint a címben is olvasható, most egy olyan világ részesei leszünk, melyekben nem a húsvér embereké a szerep, hanem a kézzel/számítógéppel megszerkesztett karaktereké. Nem azt állítom, hogy az összes anime-t felsorolom ami megérdemelné az említést, ezek a csemegézgetések, csak az általam látottakat foglalja magába, azok közül is amelyeket arra ítéltem, hogy olyan jó a sztori vagy a látvány, amit sokan bánnának ha kimaradna életükből. Nem feltétlenül mondanám gyerekesnek eme remekműveket, soknak olyan mondani valója van, melyet rengeteg nagy rendező által megkoreografált filmet/sorozatot is maga mögé utasít. Ennyi bevezető után, már csak annyi maradt hátra, hogy felvázoljam az elemzések szerkezeti felépítését, és már vághatunk is bele a dolgokba. Ott kezdeném, hogy mindig az első évadot fogom belinkelni és az adatok is ahhoz fognak kapcsolódni, de ha több szezonos, természetesen azt is feltüntetem. Részek számát fogom feltüntetni, Ismertető helyett Animeaddicts remek oldal által készített leírásokat linkelem, mivel lehet sokan nem ismerik az oldalt, de az egyik legszínvonalasabb és legtartalmasabb ha leírásról van szó, utána rátérek a megjelent Special/Ova/Oad/Évadokra is!

  Folytatás...

  rdt89 2 éve 60

 • WWE kedvenc karakterek, leírással, videóval

  Bevezető:

  Sokak szerint műbunyó ként ismert koncepcióról szeretnék pár szót és 30 karaktert bemutatni, akik előtt kalapomat emelem a teljesítményük miatt. Nyilatkozták interjúban sokan, hogy lehet, hogy megrendezett verekedés látható, de a mozdulatok többségét nem lehet megjátszani, így vannak olyan sérülések, melyek elkerülhetetlenek, de majd a linkelt videókból látni fogjátok. !!!WWE története !!! és alapjai!!! Cm Punk (utálom szegényt) interjúban elmondta, hogy itt az van, megsérülsz le van szarva, hétről-hétre meg kell jelenni a meccseken és ez hatalmas fizikai és lélektani megterhelés. Már nincs is a WWE-nél, kirúgták, mert nem kapott főmeccset és nem jelent meg a másikon. Megházasodott(ez a meccs ideje alatt volt pont), szóval számomra tisztázatlan körülmények ezek. Átigazolt a UFC-hez, de most visszatérnék inkább a WWE világához. Látványos és adrenalin pumpáló meccsek részleteibe szeretnélek benneteket bevezetni, melyből leszűrhetitek, hogy hatalmas állóképesség kell ezekhez.

  Folytatás...

  rdt89 2 éve 0

 • Peugeot 306(om) az utált Francia, de miért?

  Bevezető:

  Még mielőtt bárki csettintene, hogy szidásról lesz szó, annak nem ez bejegyzés lesz értékrendjének megfelelő, ezért írom ezt le már az elején, hogy ne raboljam az idejét a cikkemmel. Rengeteg emberrel ellentétben én minden más autónál jobban szeretem a Peugeot-ot. Az én oroszlánom 1993 legelején rongyolt le a futószalagról, a legelső gyártottak között foglalt biztos helyet, mert 1-2 alkatrészen még a dombornyomott 1992-es évjárat szerepel. A 21 éves Amerikában is "nagykorú" gépjármű, még mindig tökéletesen rendben van, de ezt majd külön menüpontban írnám le. Bevezetésnek szerintem ennyi elég, részletesen kitérek mindenre, képekkel illusztrálva. 1-2 kép csak a hirtelen megörökítem elvben készült, így előre is elnézést a gyenge minőségért, de készült 1-2 kiemelkedő minőség is. Akiket érdekel a románc azoknak jó szórakozást kívánok hozzá.

  Folytatás...

  rdt89 2 éve 18

 • Halálos Fegyver 1-4 Kritika

  Bevezető:

  Sok játék teszt és top lista után, egy örök klasszikus quadrológiát vettem gorcső alá, még pedig a címben említett Halálos Fegyver-t. Részenként fogom elemezni, mindegyik kap egy általam megítélt százalékot, valamint egy jó kis leírást. Meg kell jegyeznem, hogy nem a tv által leadott verziókról fogok képet alakítani, hanem a rendezői változatokról, mert szerencsére sikerült hozzájutni a jó öreg és eredeti verziókhoz. Sok rész van benne ami kár, hogy kimaradt, meg törjön le minden adó keze akinek van képe belevágni ezekbe a remekművekbe, inkább le se adnák. Kis kitérő az adók pofátlanságára. Ment a Mad Max tökéletes első része, (Spoiler veszély is elcsattanhat) és Mel Gibson pont elővette a Ford Falcon-t egy kis nép aprításra, jött is a kötelező 7-ik reklám, ami szokásához hívan túllépte a 10 percet, és a filmet nem folytatták, hanem nemes egyszerűséggel kezdődött a másik. A Pusztító újra gondolt 12-es korhatáros verziója, is egy förmedvény és 25 perccel karcsúsított megerőszakolása, mely szintén ennek a mocsok adónak a védjegye. Ennyi kitérő után vissza is térnék a filmekhez, mert szerencsére, már nem az adók által sugározott szemetet nézem, hanem inkább már akkor lemezen. A SPOILER!

  Folytatás...

  rdt89 2 éve 14

 • Jackass: The Game PSP Teszt

  Bevezető:

  Jackass-t szerintem senkinek se kell bemutatni, Johnny Knoxville és társai őrületes dolgokat csináltak/csinálnak a mai napig a tv képernyőin (Ryan Dunn1977-2011 nyugodjon békében). Ha ott nem lenne elég a mókából és őrületből, kedvenc kézi konzolunkon is élvezhetjüt, játék formájában. A program régiónként változó megjelenéssel bír: Észak-Amerika:2007 Szeptember 27, Európa: 2007 November 23, Ausztrália: 2008 Április 3.
  A hangulat és a játékélmény képes visszaadni a sorozatok feelingjét? Nem gagyi? A küldetések/kihívások vannak olyan nívósak, hogy mosolyt csaljanak az arcunkra? Az elemzés további soraiból ez is kiderül, jó szórakozást hozzá.

  Irányítás:
  L: Balra navigálás
  R: Jobbra navigálás
  X: Gáz adása (általában)
  []: Fékezés (általában)
  O: Plusz effekt, ha van ilyen hozzárendelve a játékhoz
  Háromszög: Katapult (általában)
  Billenő kar: Mozgás
  A négy irány billentyű: Mozgás

  Folytatás...

  rdt89 2 éve 2

 • Bleach: Heat The Soul 1-7 Teszt PSP

  Bevezető:

  Az animéből Psp-s kiadásba 7 rész jelent meg, a gép által nyújtotta lehetőségekhez képest kifejezetten szép grafikával. Az anime 366 részig jutott el, melynek sorsa még mindig bizonytalan, hogy folytatják-e vagy nem. Nos a játékokat részenként fogom elemezni, nem pedig egyvelegbe. A cím alapján nem mosópor reklámról van itt szó, hanem egy nagyon is harcokban gazdag történetről. Játékok egyik fő jellegzetessége, hogy wifin keresztül akár a barátaink ellen is tolhatjuk.

  Bleach: Heat The Soul 1:

  2005 március 24-én jelent meg a kézi konzolra. Tartalmilag nem lett valami bőséges, de mindenképpen egy elfogadható, sőt az átlag színvonal feletti minőséget kapunk cserébe.

  Irányítás:
  L: Nincs funkcionalitása
  R: Nincs funkcionalitása
  X: Speciális képességgel/Karddal történő harc
  []: Energia nyaláb kibocsájtása az ellenfél megbénításához
  O: Klasszikus ütés/rugás
  Háromszög: Ugrás
  Billenő kar: Mozgás
  A négy irány billentyű: Mozgás

  Folytatás...

  rdt89 2 éve 4

 • Forza Horizon 2 Xbox 360 Teszt

  Bevezető:

  A szimulátorosabb vonal mellékága ként megjelent árkádosabb első rész 2012 Október 23-26 között debütált a konzolon, mely Colorado sivatagos helyszínét tárta elénk egy fesztivál hangulatával karöltve. Nagyon jó és igényes játék volt, sokan a mai napig szeretettel veszik elő, közöttük én is. Sikeres debütálását elkönyvelve jött is a folytatás, melyet a régi konzolra 2014 október 3.-án adtak ki, melynek fejlesztését nem a Turn 10 csinálta, hanem egy alvállakozásba kiadott cég (Sumo Digital). Őszintén megvalva meg is látszik! De mivel ez még csak a bevezető, így a kifejtést későbbre tartogatnám. Megemlíteném az eddigi legjobb munkáját a Turn 10-nek ez pedig vitathatatlanul a Forza Motorsport 4-ben teljesedett ki, mely a Xbox 360 konzol teljesítményének csúcsa. 2011 óta mondhatni napi szinten játszok vele, mert folyamatosan tud benne fejlődni az ember, annyira sok rétűek a beállítások és az autó irányíthatóságának nehézségi szintjei, hogy megszámolni is nehéz. A Hard Core szinttől egészen a csukott szemmel is elvezetem nehézségig lehet bekalibrálni mindent, így mindenki megtalálja magának a megfelelő kihívást. Nos ennyi bevezető után lassan elkezdem kivesézni a játékot.

  Folytatás...

  rdt89 3 éve 2

 • Prince Of Persia: Mega PSP teszt

  Bevezető:

  Sok játék teszt után, végre a személyes kedvenceimhez is elértem. Egy cikk alatt szeretném az összes PSP-re megjelent játékot letesztelni. Ezek a remekművek az Ubisoft fejlesztései, igaz a PSP verzió a Pipeworks Software merénylete, de a koncepció és a történet ugyan az. 3 játékot jelentettek meg hivatalosan, emulátoros átalakító használata nélkül erre a konzolra. Ezek pedig megjelenési sorrendben a Revelations, Rival Swords, The Forgotten Sands. Ők kerülnek gorcső alá és vesézem ki őket. Lehet elfogult leszek velük, de egy ilyen alkotás nem érdemel mást csak elismerést, tiszteletet és kedves szavakat. Nos a bevezető után bele is csapnék a lecsóba.

  1. Prince Of Persia: Revelations:

  Ez a remekmű a Warrior Within konzol változata, de nem 100%-os átirata. A játék 2005 decemberében debütált a címben is említett kézi konzolon. Kalandunk során jelenbe, múltba, falon futásba, kivégzésekben, ügyességi feladatokban, harcokba, látványos mozdulatokba, idő lassításban, idő visszatekerésben lesz részünk, mind ezt egy játékban. Na ennyi bevezető szerintem bőven elég, térjünk is rá a komolyabb részekre.

  Folytatás...

  rdt89 3 éve 3

 • Top 10 autós üldözés/zúzás

  A sok köztes leírások után ismét érkezik egy top lista, ami a féktelen törést helyezi központba. Itt bizony a hangsúly az autós üldözéseké, ahol a szemünk olyan élvezeteket kap, amitől könnybe lábadnak. Rengeteg film ami a listában van mit sem érne, vagy haláli unalmas, élvezhetetlen lenne, ha ezek a jelenetek elmaradnának belőle.

  Filmek melyekből csemegéztem:

  A Gázoló, A Szállító 1-2, A Sziget, A Szikla, A Zöld Darázs, Ágyugolyó Futam, Bad Boys 1-2, Bourne 1-3, Charlie Angyalai 1-3, Christine, Die Hard 1-4, Elrabolva 1-2, Elveszett Zsaru, Erőnek Erejével, Én A Robot, Féktelen Harag, Féktelenül 1-2, G.I. Joe 1, Grindhouse- Halálbiztos, Halálfutam 1-3, Halálos Fegyver 1-4, Halálos Iramban 1-6, Hazard Megye Lordjai 1-2, Ismeretlen Férfi, Kéjjel-Nappal, Lucy, James Bondok, Kék Villám, Kobra, Mad Max 1-3, Matrix 2, Michel Vaillant, Mr és Mrs, Need For Speed, Olasz Meló, Padlógáz 1-2, Red 1-2, Redline, Ronin, Speed Racer, Starsky és Hutch, Taxi 1-3, Teljes Gázzal, Tengerészgyalogos, Terminator 2-3, The Raid 2, Tolvajtempó, Végítélet, Végső Állomás 2,4, Versenyfutás Az Idővel, Wanted, XXX 1-2,

  Top 10:

  10. Terminátor 2 (1991):

  Folytatás...

  rdt89 3 éve 8

 • Hogyan lett Xbox 360-am (rögös út és 3 konzol!)

  Legfontosabb a képek nem az én konzolomról vannak, csak a beazonosítások végett kerültek feltöltésre.
  Na ez az egyik legérdekesebb témám. nem fogok belemenni mikor adták ki a konzolt (2005) és, hogy milyenek a hardver jellemzői, csak simán egy élet menet kerül leírásra, minden sallang nélkül. Mikor el kezdtem dolgozni (2010 április) nagy PC fan voltam, és álmaimban se gondoltam volna, hogy valaha konzol párti leszek. De még ebben az évben május-június körül kaptam egy ajánlatot. Xbox 360 2.0-ás flashel 2 joy-al 30 ezer forint. Azért 2010-ben nem nagyon volt 50 ezer alatt ilyen felszerelt konzol. Jasper alaplapos volt, bár ekkor még annyira nem voltam belemerülve ebbe a témába. Resident Evil 5 volt az első konzol játékom, ami a mai napig szép emlék és akkor brutális grafika számomra. Persze egy 10 éves konstrukciós PC mellett maga volt a gyönyör minden játék és grafikai megjelenítése. A gép FAT volt, tehát a böhöm házas(persze a hűtés is módosított volt). Vettem az idők folyamán mellé 250gb hdd-t(6.500-ért), 2db 3600mah-s akkumulátort a 2 joy-hoz(1.000ft/db), távkapcsolót a konzolhoz(1.500ft), Kinectet(30.000ft) és már teljesen összeállt a gép, majd egyre inkább kezdtem elhanyagoltam, és 2011 decemberében (Szenteste) eladásra került, melyet Miskolcról vettek meg.

  Folytatás...

  rdt89 3 éve 9

 • Need For Speed: Carbon Own The City PSP teszt

  Bevezető:

  Ki ne ismerné, ezt a nevet? Ez a játék, szinte az összes létező platformra megjelent és folyamatosan jelenik is meg (Bár Comodor 64, Tetris és karóra kivételével láttam már szinte mindenen) . Több, kevesebb sikerrel. Jelenlegi alanyuk A Carbon Own The City PSP-s verziója, mely 2006-ban debütált ezen a kézi konzolon, az EA fejlesztő műhelyéből. Lesz részünk versenyekben, nitrózásban, pofátlan ellenfelekben, segítő társakban, más-más képességekkel megáldva, tuningban, szaggatásban, szabad barangolásban, de ne rohanjunk ennyire előre. A körzetek vezetőit kell lenyomni, hogy az egész térkép a mi királyságunknak hódoljon, de ez már kicsit elrugaszkodott a bevezető résztől ,így itt egyenlőre be is fejezném, majd lentebb folytatódik a kaland.

  Irányítás:
  L: Nitro
  R: Kézifék
  X: Gáz
  []: Fék/Tolatás
  O: 2/1-es segítség hívó (társunkat aktiválhatjuk vele)
  Háromszög: 2/2-es segítség hívó (társunkat aktiválhatjuk vele)
  Billenő kar: Kocsit lehet vele irányítani
  A négy irány billentyű: jobbra, balra irányítás, fel kamera váltás, le is kamera váltás

  Folytatás...

  rdt89 3 éve 2

Hirdetés

Copyright © 2000-2017 PROHARDVER Informatikai Kft.