Olyan ételeket szeretnék itt megosztani, melyek elkészítése nem igényel nagy szaktudást és rengeteg időt, de cserébe még is finom. Persze nem sértődök meg, ha bárkinek van ilyen receptje és megosztja kommentben, sőt kifejezetten pozitívan érintene.
1. Töltött Virsli:
Hozzávalók:
- Virsli (6db)
- Tojás (2db)
- Olaj (1deci)
- Sajt (15-20 dkg)
- Tejföl (2 evőkanálnyi)
- Fűszerek (só, bors, paprika, delikát)
- Krumplitörő (ez nem lesz belesütve, ez csak kellék)
Elkészítés:
A tojást feltesszük főni (mindenki szája íze szerint vagy lágyra vagy keményre), közben egy műanyag edénybe vagy amibe jól esik, reszelünk sajtot beletesszük a tejfölt és ízlés szerint a 4 fűszert, majd a tojást és krumplitörővel jól szétdolgozzuk. Ha ez kész van jöhet a virsli, melyet óvatosan bevágunk, majd szétnyitjuk, de vigyázunk nehogy túl szaladjon rajta a kés, a lényeg, hogy az összetört alapanyag ne folyjon ki. Nos a virslikbe amiket szépen szét hasogattunk, megtömjük ezzel a krémmel majd egy enyhén kiolajozott tepsibe belehelyezzük (közben előmelegítjük a sütőt). Ha minden kész van még a tetejére is reszelünk sajtot és mehet be a sütőbe. Általában 5-6-os fokozat között szoktam sütni (gáztűzhelyen). 10-15 perc alatt elkészül, de ha a sajt a tetején elkezd pirosodni, akkor már kész a finomság.