2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • WD 1TB-os merevlemezek tesztje

    Kéket, zöldet, pirosat? Melyik mire jók és milyen gyorsak a a jelenleg kapható 1TB méretű WD merevlemezek?

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Elemzés 8 éve 235

  • Játék rossz vincsikkel avagy 8Tb RAID0

    Poénból gondoltam egyet és kiválasztottam a legnagyobb kukázott vincsijeimet abból a célból hogy megalkossam a leghaszontalanabb és teljességgel leglogikátlanabb felhasználását ezeknek a vincsiknek. (a legjobb talán ajtótámasztónak lenne!)
    Szóval van kettő 2Tb-os (WD20EARX) és még kettő 2.5TB-os (WD25EZRS) HDD-m amiken mind van hibás szektor. Ezek ugye alapból nem használhatóak biztonságos adattárolásra mert akár mikor kinyuvadhatnak, lehet hogy bírják több évig de lehet hogy pár óra aktív használat után használhatatlanná válnak és sajnos az utóbbi a valószínűbb. Eladni nem lehet őket, ki tárolna ezeken valamit is.

    Egy egyszerű raid vezérlőre (Dawicontroll DC-4300 PCIX Sata2) rákötöttem őket, naná hogy raid0 tömböt csináltam mindent feláldozva a sebesség oltárán, hiszen most nincs értelme megbízhatóságról beszélni.
    A RAID0 módról wikipédiából egy részlet:
    A RAID 0 az egyes lemezek egyszerű összefűzését jelenti, viszont semmilyen redundanciát nem ad, így nem biztosít hibatűrést, azaz egyetlen meghajtó meghibásodása az egész tömb hibáját okozza. Mind az írási, mind az olvasási műveletek párhuzamosítva történnek, ideális esetben a sebesség az egyes lemezek sebességének összege lesz.
    Na akkor lássuk az eredményt 4db összefűzése esetén:

    Folytatás...

    MasterDeeJay 8 éve 25

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.