2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Következő projekt, CMP 100-210 avagy TitanV/V100 mining edition

    Ebayen találtam egy eléggé érdekes kártyát. CMP 100HX néven ami nem mond sokat számomra, így keresgéltem de alig van infó. Másik nevén CMP 100-210 12Gb, de létezik belőle CMP 100-200 6Gb típus is.

    Annyit tudok róla hogy a 200-as vezió gyakorlatilag egy Titan V fele ramra butítva, a 210-es pedig egy Tesla V100 12Gb ramra butítva.

    Így gondoltam egyet és meg is rendeltem a 210-est mert bár esélyes hogy a 6Gb-os verzió unlockolható 12Gb-ra de szinte semmi infó nincs így nem akartam még több kérdőjelet tologatni a projektben és a biztos 12Gb-os verziót választottam. A kártya már úton van de közben gyűjtögetem az infókat, drivereket, mindent ami szükséges lesz beüzemelni.
    A kártya amúgy 50eft + 9eft szállítás volt de még vámolni is fogják szóval olyan 30%-ot még erre rá kell számolni (nem volt se vám se áfa). Innen vettem: https://www.ebay.com/itm/126340047513

    Folytatás...

    MasterDeeJay 2 hónapja 22

  • Quadro NVS 450 videókártya teszt (4 Dp port, passzív)

    Ezúttal az egyik legolcsóbb 4 Display portos passzív hűtős quadro kártyát szeretném bemutatni. Ilyen kártyák 1-2eft körül mennek aprón. Kezdetnek tisztázzuk hogy a csak DP portos kártyák árai eleve alacsonyabbak arányaiban mint a HDMI portosoké, ennek az az oka hogy a legtöbb otthoni felhasználónák inkább HDMI van. Nyilván ezt egy 500ft-os átalakítóval meg lehet oldani de a felhasználók az egyszerű megoldást keresik azaz hogy ne kelljen átalakítózni (lehet benne hibalehetőség, meg persze extra kiadás a plusz kábel/adapter). Azt tudni kell hogy a DP port brand gépeken, worstationokon elterjedt. Részemről én többre tartom mint a HDMI-t és otthoni monitorjaimon is DP port van, de most ebbe ne menjünk bele. Szóval a kártya:


    Méretes de vékony egy slotos hűtésű. Teljesen passzív, extra tápcsati sincs, 35w TDP amihez elég a borda bár nem lesz hűvős.

    Folytatás...

    MasterDeeJay 2 hónapja 8

  • Inno3D P102-100 bányászkártya játékra (~GTX1080Ti 10Gb GDDR5X)

    Gondoltam egyet és emelem a szintet, előzőleg egy P104-100-as kártyát teszteltem de túladtam rajta haszonnal és akkor miért is ne frogassam tovább a kísérletezésre szánt pénzemet és legyen eggyel nagyobb bányászkártya a birtokomba.

    Megjegyzés: Ezt a bejegyzést közzéteszem, annak ellenére hogy sikertelen lett a kártya teljes bemutatása.

    Az eredeti cél CUDA gyorsítóként használni, ebben nincsen semmi különleges mivel alapból is képesek erre ezek a bányászkártyák. Igaz van buktató is ami némely CMP kártyát érint amely nem tud minden módban számolni de ez most ezen szériára nem jellemző. (Ha lesz CMP kátyám akkor ezzel is foglalkozok majd)

    Ahogyan az előző P104-100 kártyánál itt is felére volt csökkentve az eredeti vram mennyiség azaz itt a 10Gb-ból 5Gb volt elérhető de szerencsére már készen moddolva kaptam a kártyát. Azaz vettem 35eft-ért ebayről egy olasz eladótól így áfát, vámot stb-t nem kellett érte fizetnem. Ez az ár nem kiemelkedően jó tekintve játékra korlátozottan alkalmas a kártya a limitált pcie sávok miatt.

    Folytatás...

    MasterDeeJay 3 hónapja 9

  • Skyrim magyar ChatGPT minden NPC-re

    Úgy gondoltam összehozom moddal hogy minden egyes NPC-vel lehessen beszélgetni mert végülis bár a Skyrim nem kimondott RPG, inkább akció de el lehet vinni ezen irányba is.
    Példának pár hogyan is kell elképzelni ezt a játékban:

    A motorháztető alatt pedig több minden is dolgozik, a mod kiírogatja text fileokba a szükséges infókat a cél npc-ről, a rögzített hangot szöveggé alakítja (vagy elve szövegként írjuk be) ezt mind elküldi a chatgpt motornak (ami lehet online vagy akár cuda-val helyben futtatva) minden egyes npc-nek van saját leírása amolyan önéletrajz formában, a chatgpt ez szerint válaszol nekünk figyelembe véve a játékbeli infókat. Xavsynt pedig az eredményt az npc eredeti szinkronhangjává generálja.

    Folytatás...

    MasterDeeJay 3 hónapja 12

  • Nvidia bányászkártyák játékra összesítő (P és CMP széria)

    Nvidia még a GPU hiány idején gondolt egyet és kiadott dedikált bányászkártyákat. Ezek a kártyák akkor még Pascal alapúak voltak. Ma már igen kevés pénzért megvehetőek. Mindegyikük (pontosabban egy kivételével) játékra használhatóak de csak moddolt driverrel és némely kártya igen komoly limitációval rendelkezik. Kimenetük nincs, így másik kártyával vagy valamilyen integrált megoldással bírhatóak kép megjelenítésre. Némely kártyán rajta van egy vagy több kimenet de nem aktív.

    Driverhez patcher hogy működjenek a kártyák gyorsításai:

    https://github.com/dartraiden/NVIDIA-patcher
    Moddolt driver igen nagy hátránya hogy egyes muliplayer játékok csalásvédelme jelezni fog miatta. Illetve windows update automatikus driver frissítését is le kell tiltani hogy ne rakjon fel frissebb drivert.

    Pascal széria

    P106-90
    Ez a GTX 1060-asból készült,de letiltott feldolgozókkal. Létezik belőle 3Gb és 6Gb verzió is.
    Vételre már nem ajánlom csak ha nagyon olcsón lehet hozzájutni. 10eFt körül érhet valamit

    P106L/M
    Ez a low end verziója a 90-es-nek, találhatunk itt passzív kártyákat is.

    Folytatás...

    MasterDeeJay 4 hónapja 3

  • ASUS P104-100 4G bányászkártya játékra (~GTX1080 8Gb GDDR5X)

    Aprót böngészve megakadt a szemem egy ilyen kártyán. Érdekessége hogy teljesen bányász célokra készült. Ennek megfelelően kiemetei sincsenek. Ez persze nem akadályoz meg benne hogy játékra is kirpóbáljam másik kártyán keresztül. Igaz számomra inkább AI képgenerálás miatt lenne érdekes. A kártya apróról 20eft + postába került.

    Leginkább egy Asus GTX1070 Dual hűtős verzióra hasonlít de nézzük meg közelebbről.

    Feltűnt hogy bár mining kártyaként nem kellene lennie rajta kimenetnek mégis rejtve van rajta.

    Na akkor rakjuk gépbe... nem ismeri fel a gép.. jól kezdődik de nem esek pánikba. Pcie gen 1 módba megy, elléggé furcsa de erre visszatérünk később.

    Folytatás...

    MasterDeeJay 4 hónapja 14

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.