2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • The Talos Principle: a kezdetek és PS4 megjelenési dátum

    Az idei Games Developer Conference rendezvényen a Croteam csapatából Alan Ladavac és Davor Hunski tartottak előadást arról, hogy a Talos Principle elkészítését mi előzte meg, honnan jött az ötlet, hogyan zajlott a megvalósítás és sok más dologról. A prezentációjukban nem csak az derül ki, hogy a Serious Sam 4 adta a kezdőlökést, de sok összehasonlító képet is mutatnak, ahol a fejlesztés korai és végső fázisait hasonlítják össze. Rengeteg érdekes információt osztanak meg a szűk egy órában. Többek között azt is elmagyarázzák, hogy mi a reaktív fejlesztés és mik az előnyei.

    Az 57 perces előadás megtekintése felvételről

    A The Talos Principle október 13-án fog megjelenni PS4-re, a Deluxe kiadás pedig a nemrég megjelent kiegészítőt, a Road To Gehenna-t is magában foglalja majd.

    huskydog17 9 éve 0

  • The Vanishing of Ethan Carter: PS4-en is óriási siker

    A 8 fős The Astronauts nevű lengyel fejlesztőgárda a tavalyi év egyik legnagyobb dobását dobta piacra, az akkor még PC-exkluzív The Vanishing of Ethan Carter című belső nézetes játék formájában. A program nem csak a sajtót, hanem a játékosokat is lenyűgözte. Ezt mi sem bizonyítja jobban, minthogy az eredeti kiadás mindössze 24 óra alatt visszatermelte a teljes fejlesztési költséget, vagyis egy nap után a program már tiszta profitot termelt a lengyel srácoknak. Néhány hónappal ezelőtt már tudni lehetett, hogy készül a PS4 verzió, mely már az Unreal Engine 3 helyett az Epic negyedik generációs motorját használja. A PS4 kiadás elkészítése, illetve az Unreal Engine 4-re való átültetés a csapatnak 10 hónapjába tellett, míg végül idén július 16-án a Sony konzolján is elérhetővé vált világszerte.

    Bár sokan azt gondolhatnák, hogy egy újra-kiadás konzolon nem fog akkorát ütni, mint az eredeti PC kiadás és ez részben igaz is. Míg a PC változatnak 24 óra kellett, hogy profitot termeljen, addig a PS4 verziónak egy hétre volt erre szüksége, azonban még így is óriási siker a PS4 verzió, ugyanis az európai PS4 eladási toplista első tíz helyezettjébe is bekerült, egész pontosan a 7.

    Folytatás...

    huskydog17 9 éve 0

  • Éjszakai élet költözik a Cities Skylines-ba

    Az idei Gamescom rendezvényen sok érdekességet láthatunk, közöttük az egyik kiemelkedő bejelentés a Colossal Order-től érkezett. A finn csapat bejelentette az After Dark nevű, fizetős kiegészítőcsomagot a Cities Skylines nevű városépítős játékhoz. Az alapjátéknál régóta várt funkció a nappal-éjszaka ciklusváltás. Az After Dark ezt végre elhozza a játékosoknak. Az éjszaka számos új játékmenetbeli újítást is bevezet, hiszen nem csak új épületek (főleg bárok és éjjeli diszkók) telnek meg élettel, hanem a forgalom és a bűnözés is jelentősen megváltozik. A hivatalos trailer:

    A napszakváltás nem csak a kiegészítőben lesz jelen, hanem az alapjáték is megkapja egy patch formájában, így a fizetős DLC nélkül is élvezhetjük majd az éjszakai életet. Az After Dark kiegészítőcsomag idén ősszel fog megjelenni, az árat viszont egyelőre még homály fedi.

    huskydog17 9 éve 0

  • Megjelent a The Talos Principle: Road To Gehenna

    A Croteam a mai napon tette elérhetővé minden idők egyik legzseniálisabb alkotása, a PC-exkluzív The Talos Principle kiegészítő DLC-jét, amely a Road To Gehenna nevet viseli. A 4 fejezetet felölelő DLC-ben a játékos Uriel-t, Elohim hírnökét testesíti meg. A célja, hogy felszabadítsa a csapdába esett lelkeket egy eddig ismeretlen, misztikus helyen. A DLC írója továbbra is Tom Jubert és Jonas Kyratzes, akik az alapjáték sztorijáért is feleltek. A launch trailer:

    A Road To Gehenna a megjelenéstől számított egy héten keresztül -10%-os akcióban vásárolható meg Steam-en, ez 9 eurót takar. Akinek még nincs meg az alapjáték, annak most egy óriási lehetőség lesz bepótolni, ugyanis ezen a hétvégén az alapjáték -66%-os leárazásban részesül. Az alapjáték akciója július 27-ig tart majd. Az alapjáték és kiegészítője Windows mellett még Mac-re és Linux-ra is elérhető.

    huskydog17 9 éve 0

  • Minden idők legjobb filmje, amely megszégyeníti Hollywood-ot

    A mai nap találtam rá egy fantasztikus akciófilmre, amely a Kung Fury címet viseli, és ugyan rövid, mindössze 31 perces, de cserébe olyan élményt ad a nézőnek, ami még Hollywood se tudott összehozni az utóbbi 15-20 évben. A svéd LaserUnicorns készítette a filmet miután Kickstarteren eredményesen elérte a 200.000 dollárt, pontosabban ennek a többszörösét, kerekítve 630.000 dollárt gyűjtött össze, vagyis ez a projekt közösségi finanszírozásból született meg.

    A megjelenés az idei évben, május 28-án volt és az azóta eltelt szűk másfél hónap alatt elképesztő sikereket ért el. Ha megnézzük a Steam adatlapját, jól látszik, hogy a szűk 14.500 néző 98%-a pozitívan értékelte, így rendkívül pozitív besorolást kapott. Nézzük meg azonban az IMDB adatbázist, hiszen ez mégiscsak relevánsabb egy film esetén, mint a Valve platformja. Az Imdb-n a több, mint 21.000 értékelésből 8,3-as átlag jött ki, amely brutálisan kimagasló, vagyis a legkisebb mértékben sem túlzás azt állítani, hogy minden idők egyik legjobb filmjével állunk szemben.

    Folytatás...

    huskydog17 9 éve 14

  • Magyar városokkal bővül az ETS2 Going East

    Az SCS Software a mai friss blogbejegyzésében egy kis betekintést nyújtott a hamarosan érkező 1.19-es frissítéshez. Úgy tűnik a csehek is úgy gondolták, hogy a Going East nevű DLC legfőképp a Skandináviához képest viszonylag kevés területet ad hozzá az alapjátékhoz, így az új verzió két új várossal bővíti a Going East magyarországi térképét. Ez a két város pedig nem más, mint Pécs és Szeged. A kibővített úthálózat térképét is közzétették, így jól látható, hogy az M5 és M6-os autópályákon is száguldozhatunk.


    Egyértelműen kivehető az M5 és M6 nyomvonala

    Pécs és Szeged városa minden olyan játékos rendelkezésére fog állni, akik megvették a Going East című DLC csomagot, vagyis a térkép bővítés egyfajta ajándék lesz, hiszen semmit nem kell fizetni érte. Az 1.19-es frissítőcsomag jövő héten léphet publikus béta fázisba, vagyis jó eséllyel heteken belül megjelenhet.

    Folytatás...

    huskydog17 9 éve 6

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.