2019. június 25., kedd

Gyorskeresés

The Vanishing of Ethan Carter: PS4-en is óriási siker

Írta: | Kulcsszavak: ethan carter . ps4

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

A 8 fős The Astronauts nevű lengyel fejlesztőgárda a tavalyi év egyik legnagyobb dobását dobta piacra, az akkor még PC-exkluzív The Vanishing of Ethan Carter című belső nézetes játék formájában. A program nem csak a sajtót, hanem a játékosokat is lenyűgözte. Ezt mi sem bizonyítja jobban, minthogy az eredeti kiadás mindössze 24 óra alatt visszatermelte a teljes fejlesztési költséget, vagyis egy nap után a program már tiszta profitot termelt a lengyel srácoknak. Néhány hónappal ezelőtt már tudni lehetett, hogy készül a PS4 verzió, mely már az Unreal Engine 3 helyett az Epic negyedik generációs motorját használja. A PS4 kiadás elkészítése, illetve az Unreal Engine 4-re való átültetés a csapatnak 10 hónapjába tellett, míg végül idén július 16-án a Sony konzolján is elérhetővé vált világszerte.

Bár sokan azt gondolhatnák, hogy egy újra-kiadás konzolon nem fog akkorát ütni, mint az eredeti PC kiadás és ez részben igaz is. Míg a PC változatnak 24 óra kellett, hogy profitot termeljen, addig a PS4 verziónak egy hétre volt erre szüksége, azonban még így is óriási siker a PS4 verzió, ugyanis az európai PS4 eladási toplista első tíz helyezettjébe is bekerült, egész pontosan a 7. helyre küzdötte fel magát.
A listában egyértelműen kivehető, hogy Ethan kalandjaiból július hónapban több fogyott, mint a Fifa-ból, COD-ból vagy Witcher-ből és ez utóbbiak a legnagyobb húzócímek szoktak lenni.

A PS4 kiadásból a PC-sek is profitálnak, ugyanis a játék felújított, Unreal Engine 4-re átültetett változatát ingyen megkapják majd egy patch formájában. A PC verzióból egyébként már több, mint 300.000 példányt adtak el.
Gratulálunk a kis lengyel csapatnak és további sikereket kívánunk nekik a jövőben!

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.