2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • 15 éves a Serious Sam franchise

    A Croteam az alkalomhoz több meglepetéssel is kedveskedik nem csak a játékosoknak, de a fejlesztőknek is.

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Teszt 8 éve 49

  • Így verik át a világot az E3 rendezvényen a nagy kiadók!

    Mindenféle kommentár nélkül:

    Csak annyit mondok, hogy ez E3 teljesen elvesztette a hitelességét. A rendezvény már csak arról szól, hogy melyik pénzes nagy stúdió tud nagyobbat hazudni. Bár ez a tapasztalt játékosoknak nem újdonság, de most már azt is tudjuk, hogy az E3 demót miért mindig az egyik fejlesztőnek kell játszania és miért nem hívnak senkit a közönségből a kontrollerhez!

    huskydog17 8 éve 10

  • A Firewatch fantasztikusan kezdi pályafutását

    A mai napon jelent meg a Firewatch című játék, melyet egy amerikai és független kis stúdió, a Campo Santo készített. A program PC-re és PS4-re jelent meg és előbbi platformon fantasztikus rajtot vett, hiszen a Steam eladási toplistán rögtön az első helyre tornázta fel magát, maga utasítva ezzel az X-COM 2-t, a GTA 5-t és a szintén ma megjelent Dying Light: The Following-t, vagyis még a legnagyobb és legfrissebb AAA címek sem tudták megszorongatni. Ez egy kis, független fejlesztőtől példaértékű és szenzációs teljesítmény!

    A játékban egy erdőőrt alakítunk, akinek figyelnie kell a rendre, hogy ne történjen tűzeset. Az egyedi koncepcióhoz egyedi, de ugyanakkor fantasztikus látvány is társul, melyet a Unity 5 grafikus motor tár elénk. Bár a Campo Santo bejelentette, hogy semmiképpen nem lesz folytatása ennek a címnek, ugyanis lezárták a történetet, de reméljük, hogy ez a csapat nagy sikereket ér el és további remekműveket készítenek majd!

    A Firewatch február 12-ig 10%-os kedvezménnyel vásárolható meg Steam-en, így mindössze 18 euróba kerül, utána értelemszerűen visszaáll a 20 eurós listaárra.

    huskydog17 8 éve 3

  • Jó rajtot vett az American Truck Simulator

    A tegnapi napon, azaz 2016. február 2-án megjelent a cseh SCS Software által készített American Truck Simulator nevű játék. Ez a termék egy nagyon jól bevált receptre épít, ami nem más, mint az Euro Truck Simulator 2 (azonos grafikus motor és játékmechanika), mely utóbbi óriási sikert ért el. Úgy tűnik, hogy az amerikai verzió is szép jövő elé néz, hiszen egyetlen nap leforgása alatt több ezer felhasználói visszajelzés érkezett, ezek 90%-a pozitív, amire még egy AAA is csak irigykedhet. A jó rajt köszönhető részben annak is, hogy a megjelenéskor a Steam áruház háttere ezt a terméket reklámozta, így nagy valószínűséggel sok olyan játékos is beruházott rá, aki talán még sose próbálta vagy nem ismeri az ETS2-t.

    Az eladások olyan jól mennek, hogy a Steam eladási toplista 2. helyére kerül, megelőzve ezzel a legnagyobb AAA címeket, mint például The Division vagy a GTA 5.

    Folytatás...

    huskydog17 8 éve 13

  • Vulkan támogatást kap a Serious Engine 4

    A horvát Croteam 4 nappal ezelőtt bejelentette, hogy a Serious Engine 4-be Vulkan támogatást építenek be. Azt eddig is lehetett már tudni, hogy a híres csapat tervez low-level támogatást, de egész idáig nem volt egyértelmű, hogy mely technológia mellett teszik le a voksukat. A döntés teljes mértékben logikus, hiszen a különböző Serious motorok mindig tartalmaztak a DirectX mellett egy OpenGL leképzőt is, ráadásul a legutóbbi két címük, a Talos Principle és a Serious Sam 3 Linux és Mac platformokra is megjelent. Mivel a DirectX12 Windows 10 exkluzív technológia, így teljesen érthető a horvát csapat döntése, miszerint a Vulkan API-t választják, hiszen így minden platformon tudnak javítani a Serious Engine képességein, valamint teljes kontroll alatt tudják tartani.

    A Serious Engine 4 amúgy 2014. decemberében debütált a Talos Principle nevű játékban, amely egy FPP (first person puzzler). Az új motort az alapoktól építették újra DirectX11 alapokon, így a Vulkan támogatáshoz strukturális változásokra lesz szükség, de Alen Ladavac a Croteam egyik programozója azt is megerősítette, hogy a jelenlegi leképzők is mind megmaradnak.

    Folytatás...

    huskydog17 8 éve 0

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.