2024. május 21., kedd

Gyorskeresés

Brutális javítást kap az Euro Truck Simulator 2

Írta: | Kulcsszavak: ETS2 . SCS Software . Euro Truck Simulator . javítás

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

A cseh SCS Software az idei év végére még egy meglepetés bejelentést tett: a csapat teljesen új megvilágítási is időjárás rendszeren dolgozik az Euro Truck Simulator 2 című játékhoz.

Az új megvilágítási modell legfőképp a HDR és a Sunshafts (közismertebb nevén Godrays) effektre gyúr majd rá. Ez utóbbi már jelenleg is nagyon látványos és szép, de új algoritmusokkal finomabb, realisztikusabb Godrays-t kap a játék, valamint új shadereket. Az új fényjátékhoz számos textúrát is cserélni kell, ennek megfelelően több épület és útburkolat is teljesen új textúrákat fog kapni.

Ezeken felül a párás/ködös időjárásért felelős kódot is teljesen lecserélik a csehek, hogy egy modernebb, jobb megoldás kerülhessen a helyére. A képeken az új rendszer látható működés közben. Túlzás nélkül úgy gondolom azt mondhatjuk, hogy a megvilágítás ezzel brutálisan szép lesz, a képek magukért beszélnek, egyszerűen gyönyörűek!

A fent közölt újítások a Scandinavia DLC-vel egy időben érkeznek majd, de nem lesz ahhoz kötve, vagyis az új grafikai rendszert minden ETS2 játékos ingyen megkapja mindenféle DLC-től függetlenül. A fejlesztők egyelőre csak annyit közöltek, hogy a munka fele kész, de azt nem tudni, hogy ez időben pontosan mit takar, de amint bejelentik a Scandinavia DLC megjelenési időpontját, akkor tudni fogjuk az új grafikus rendszer érkezését is. Várjuk szeretettel!

További képekért, illetve a képek nagyobb méretben való megtekintéséhez fáradj a hivatalos blog oldalra!

Hozzászólások

(#1) D1Rect


D1Rect
félisten

Ez steamen lefrissül?
Egy ideje megvan, de soha nem volt ingerem elindítani.

"The rewards of tolerance are treachery and betrayal."

(#2) flymi


flymi
addikt
LOGOUT blog

Várjuk!

/// "A félelmet lazán arcul csapom és fricskát nyomok az orrára" (T.B.A) ///

(#3) huskydog17 válasza D1Rect (#1) üzenetére


huskydog17
addikt

Persze, hiszen egy patch formájában fog érkezni.

Gameplay csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCG_2-vD7BIJf56R14CU4iuQ

(#4) elektrotank


elektrotank
tag

Jól néz ki, várjuk! :D

Az a szóbeszéd járja Amerikában, hogy két intelligens faj létezik a földön: emberek és magyarok. - Isaac Asimov

(#5) Stirlitz


Stirlitz
senior tag

Tényleg nagyon szépnek tűnik ez az új effekt, de szerintem rá is fér a csere a jelenlegire. Időnként kiesik a szemem az aktuális HDR effektektől. Amikor megvettem a játékot, és először játszottam vele, rögtön utána direkt elővettem a HL2 Lost Coast címet, hogy megnézzem, mi az a normális HDR. 10 éves game és ott szép. Ahogy emlékeztem is. (Istenem, még Geforce 6600GT AGP karim volt, de rég volt. :) ) Nem lehúzni szerettem volna az ETS2-t, mert nagy kedvencem lett. Csak szerintem rá is fér ez a javítás. Ami viszont irgalmatlanul tetszik, és ezért is vettem meg a High Power DLC-t is, a support! Hogy nem áll meg! :) Én támogatom a fejlesztőket azzal, hogy megveszem a nagyobb DLC-t is. Folyamatosan javítanak rajta, és tényleg mindig kerül bele kicsi plusz is. Az én nagy vágyam jelenleg annyi, hogy a városok kicsit legyenek nagyobbak. (ATS szerűen.) A Route Advisoron lévő sebesség jelző ikon kicsit nagyobb legyen, és a HDR javítása. Mind a 3 dologra láttok esélyt, vagy már biztos is a javítás.

(#6) huskydog17 válasza Stirlitz (#5) üzenetére


huskydog17
addikt

Egyet értek, szerintem is ráférne a HDR-re az alapos újraírás, mert a jelenlegi nem túl jó, viszont a God Rays effekttel már most maximálisan elégedett vagyok, kíváncsi leszek az újra.
A Lost Coast alapból csak egy HDR tech-demónak készült, persze, hogy ott jól működik. Amúgy szerintem az összes Hl2 epizódban kiválóan működik, csak kár, hogy azokban nincs God Rays. :D
Én reménykedem benne, hogy legkésőbb márciusban megkapjuk a nagy patch-et. Az SCS support-ja példaértékű, ez egyértelmű. :K

Gameplay csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCG_2-vD7BIJf56R14CU4iuQ

(#7) Stirlitz válasza huskydog17 (#6) üzenetére


Stirlitz
senior tag

A God Rays valóban elfogadható így ahogy van, meglátjuk milyen lesz az új.
LC valóban tech demó, de a HDR akkor friss technika volt, ma már könyökből kéne helyesen alkalmazni. (Elég sokan kifogásolják a minőségét rajtam kívül is.)
Miért Március? Én Februárt akarok! :D
A support az tanítani való, tényleg jó. És ők kicsik, mégis lebőgés mellette nagyon sok nagy játékfejlesztő. Remélem azért a skandínáv DLC ára nem szál el, esetleg az ATS ára sem, és akkor azt is megveszem. Ha nagyon drága lesz, akkor váró listára kerül. Spintires is nagyon tartja az árát , egyelőre váró listán az is.

Kicsit más: Te használsz freetrack vagy hasonló dolgot? Nagyon foglalkoztat ez a téma. Régen (Kb 5éve ) egyszer már próbálkoztam vele, de akkor elégé fogta a gépem. Most már biztos nem fogja, rendeltem is Ebayről hozzá egy PS3 webkamerát (60+ fps felvétel), de az infraledes résszel még csak bajlódok.

[ Szerkesztve ]

(#8) huskydog17 válasza Stirlitz (#7) üzenetére


huskydog17
addikt

A március csak egy tipp a részemről, mivel a múlt héten közölte az SCS, hogy a Scandinavia már a tesztelési, és egyben végső fázisban van, innen szerintem 1-2 hónap maximum és ugye a DLC-vel együtt érkezik a nagy patch. A Scandinavia ára a hivatalos német kiadó szerint 19 euró lesz, ami kicsit furcsa és meglepő a Going East 10 eurójához képest. Na, majd ha ez is kap egy nagyobb leárazást tuti meg fogom venni.

Mi az a freetrack?

[ Szerkesztve ]

Gameplay csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCG_2-vD7BIJf56R14CU4iuQ

(#9) D1Rect válasza huskydog17 (#8) üzenetére


D1Rect
félisten

Nyugaton minden drágább mint keleten. :P
Freetrack

"The rewards of tolerance are treachery and betrayal."

(#10) huskydog17 válasza D1Rect (#9) üzenetére


huskydog17
addikt

Igaz, könnyen lehet, hogy más, kedvezőbb árkategóriába sorolnak majd minket. Jó lenne!

Köszi a linket. Nem, én nem használok freetrack-et, nem is tudnék, mivel nincs kamerám.

Gameplay csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCG_2-vD7BIJf56R14CU4iuQ

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.