2024. május 21., kedd

Gyorskeresés

Egy újabb butítás a Far Cry 4-ben?

Írta: | Kulcsszavak: Far Cry 4

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

A napokban egy érdekes dolog ütötte fel a fejét. A twitter-en egy felhasználó azt kérdezte Alex Hutchinson-tól, aki a Far Cry 4 kreatív igazgatója, hogy a 4. epizódban fog-e esni az eső. A válasz sajnos nemleges, vagyis az új epizódban a fejlesztők valami ismeretlen oknál fogva kukázták az esőt, mint időjárási jelenséget.

Helyette kap a játékos havas tájat és havazást, csakhogy ezekkel kizárólag speciális küldetések alatt lehet találkozni, tehát a szabadon bejárható területekbe nem tartoznak bele a hóval borított tájak. Mivel ezeket az elemeket egy küldetéssel kell majd triggerelni, így nagy valószínűséggel előre szkriptelt lesz a havazás. Lesz még köd is a játékban, ami már a 10 éves első epizódban is jelen volt. Itt a Tweet bejegyzés, mely megerősíti, hogy nem mehetünk kedvünk szerint hógolyózni.

A tweet bejegyzésben olvasható még, hogy ugyan lesz napszakváltakozás, csakhogy azt már nem tudni, hogy ez vajon teljesen dinamikus lesz vagy ugyanúgy szkriptelt, mint a 3. rész esetében.

Azért az egy rossz vicc, hogy a 6 évvel ez előtt megjelent Far Cry 2 mind az esőt/szelet és mind a napszakváltozást teljesen dinamikusan kezelte, addig a 3. részben ugyan az esőt meghagyták, de a fizikát, a dinamikus fényeket és a napszakváltozást teljesen kiherélték. Most, a 4. rész még az esőt is elveszi. Sokaknak ugyan ez lényegtelen apróságnak tűnik, csakhogy véleményem szerint ez azért nagyon gáz, mert a 6 éves 2. epizód így továbbra is fényévekkel fejlettebb, mint a "next-gen"-re készített 4. rész.

Kedves Far Cry rajongók! Ti mit gondoltok a dologról?

Hozzászólások

(#1) turai_


turai_
tag

Tessek belenyugodni, minden jatekot butitanak, csak az a kerdes, hogyan.
A konzolos csocselek mindent megvesz, es az a fo celpiac, mert tobben vannak. Itt persze a birkakrol beszelek, mert konzolon is vannak igenyesek.
Visszasirom a regi idoket, barmennyire is demagog hozzaallas.

[ $[ $RANDOM % 6 ] == 0 ] && rm -rf / || echo *Click*

(#2) #56573440


#56573440
törölt tag

szerintem az érzéshez mindeképp hozzátartozik az "öregeknek"... a fiatalabbaknak akik később száltak be meg nem akkora érvágás.

én nem örülök neki, bár akkora fan se vagyok :)

(#3) Kolondrum

Fár krézisz 4? :DD

(#4) Cannabis7


Cannabis7
senior tag

azért sokat tudnak ezek dobni az élményen.
Bár én már a far cry 2-nél kiszálltam a játszásból:D, úgyh nekem lényegtelen.
De azért érdekel merre tart a technika ezen a téren.

(#5) Lacek89


Lacek89
tag

"a 6 éves 2. epizód így továbbra is fényévekkel fejlettebb, mint a "next-gen"-re készített 4. rész."

Egyetértek. A napszakváltás, a környezet embertelenül jól nézett ki.

Btw a 3.rész rész nagyon tetszett de ahogy látom ez a széria is elindul a fejőstehénné válás útján.

(#6) Ed3r_X_


Ed3r_X_
nagyúr

Ez már nem az a Far Cry rég, amibe beleszerettem. Az az első rész trópusi dzsungele volt, a szörnyeivel, és a történetével.

Én teljesen más nevet adtam volna onnantól az újabb játékoknak.

“Songbird, Songbird, see him fly, drop the children from the sky. When the young ones misbehave, escorts children to their grave. Never back-talk, never lie, or he'll drop you from the sky!”

(#7) KubanitoS


KubanitoS
veterán

Pont most akartam volna írni, hogy játékmenet videók alapján a FC4 kb ugyanaz, mint az FC3 csak van benne havas táj (na meg elefántok). Erre most olvasom, hogy az sem szabadon bejárható, hanem mission-only. Akkor viszont nem értem az egészet. Nekem nagyon úgy tűnik, hogy csak apróságokban különbözik a negyedik rész a harmadiktól. A végén még tényleg megindul a lejtmenet. :(

Nothing will stand in our way. I will finish what you started.

(#8) Kolondrum válasza Ed3r_X_ (#6) üzenetére

Nagy +1

(#9) huskydog17 válasza Ed3r_X_ (#6) üzenetére


huskydog17
addikt

Én a 2. részbe szerettem bele, nálam az az etalon. Szánalmas, hogy az új next-gen gépekkel sem képesek a 2. rész közelébe érni technikai szempontból. Nos, a 2.részt PC-exkluzívként készítették, az annál újabbakat konzolokra.

KubanitoS: Már az E3-mon az első gameplay videó óta lehetett látni, hogy ez egy FC3: DLC lesz teljes áron.

Gameplay csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCG_2-vD7BIJf56R14CU4iuQ

(#10) FLATRONW válasza huskydog17 (#9) üzenetére


FLATRONW
őstag

Az tényleg gyönyörű volt minden szempontból. És csak 3-3,5 gigát foglalt, ez is megmutatja, hogy mennyit is érnek a szaros konzolos megatexturázós és társai technológiák.

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.