2024. május 21., kedd

Gyorskeresés

A Dying Light javítása valójában butítás!

Írta: | Kulcsszavak: Dying Light . patch . PC

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Néhány nappal ezelőtt megjelent a Warner Bros. és a Techland friss új AAA játéka, a Dying Light, ami technikai szempontból sajnos nem túl jól sikerült.
A PC verzió nagyon rossz CPU kódot alkalmaz, ugyanis mindössze egyetlen CPU magot használ. A játék legnagyobb problémája azonban a "View Distance", azaz a látótávolság, ami magas értékre állítva brutálisan megnyirbálja a sebességet. Sokan vártak hát egy javításra, amit a Techland igen gyorsan el is készített és a 1.2.1 verziószámot kapta. Rögtön a változtatási lista elején találni az alábbi bejegyzést:

"numerous performance optimizations, both general and configuration-specific, that resolve many performance problems"

A patch valóban sokat javított a program általános teljesítményén, csakhogy van itt egy nagy bökkenő. Honnan tudtak néhány nap alatt drasztikus teljesítmény ugrást elérni? Mindenki tudja, hogy csodák nem léteznek és ezúttal sincs másképp. Semmi több nem történt, minthogy a fejlesztők a látótávolságot a javításban drasztikusan lecsökkentették. A "javítás" előtt PC-n a maximális érték 8,26 volt, de a patch érkeztével a csúszkát kimaxolva csak 2,6-ig lehet jutni. Ezt a játékosok képekkel igazolták is. Szerencsére azonban PC-n továbbra is van lehetőség a config módosítására, így aki akarja, vissza tudja állítani az eredeti értéket, na persze ez esetben nagy valószínűséggel semmit nem fog nőni a teljesítmény és ekkor még szóba sem került. A történet azonban itt még mindig nem áll meg, ugyanis a játék feltűnően rosszabbul teljesít AMD CPU-k alatt, továbbá az egyik NVIDIA GW-féle DOF effekt gyakran összeomlást eredményez, Multi-GPU rendszerek esetén pedig gyakorlatilag semmiféle skálázódást nem tapasztalhatnak a játékosok.

A konzolosok azonban kevésbé szerencsések, hiszen nem elég, hogy a két új konzol a PC verzió 0%-os, azaz a minimális szintjét hozzák képminőség tekintetében, de az Xbox One kiadás e mellett még elég súlyos teljesítmény problémákkal is küzd.

Érthetetlen, hogy a Warner és a Techland miért tette és teszi ezt. Sikerült egy nagyon rosszul megírt PC portot készíteni, de a konzolos játékosok is egy nagy pofont kaptak, hiszen ott meg a képminőség meg sem közelíti a PC verzióét. Nem lenne semmi gond, ha ez a cím egy Early Access lenne, csakhogy AAA árat kérnek el érte.
Tehát nagyon röviden és tömören:
1. A játék megjelenését követően sokat reklámozzák, hogy ez mennyire next-gen lesz, hiszen a két régi konzolt is eldobták emiatt.
2. Megjelenik a játék pocsék teljesítménnyel
3. Gyorsan kiadnak egy "javítást", amiben azt reklámozzák, hogy optimalizálták a játékot. Ez így is van, csakhogy azt nem merték leírni, hogy drasztikusan csökkentették a látótávolságot, ezzel a képminőséget is.
4. A játék hatalmas betűkkel és lógóval reklámozza az Nvidia Gameworks-öt, ahol viszont a GW-féle DOF gyakran teljes összeomlást okoz.

Gratulálok a Warner-nek és a Techland-nek, így kell trehány munkát csinálni, így kell hülyének nézni a játékosokat és így kell lerombolni a saját hírnevet! Ez a páros nagyon jó úton halad a felé, hogy átvegye a Ubisoft-tól a "világ legrosszabb cége" kitüntetést.

Hozzászólások

(#1) Szoszo94


Szoszo94
őstag

Pedig maga a koncepció és a játékmenet eléggé el lett találva, kár ezért a trehányságért - ugyanis ez az :(

Lexus IS250 Sport Mark Levinson // Renault Mégane II PH2 Grandtour 2.0dCi

(#2) nemlehet


nemlehet
őstag

Igazából az a legnagyobb szégyen, hogy konzolon is szarul fut. A grafikai részletesség egy dolog, de 30 FPS és, hogy azt sem tartja az elég gáz.

Nokia 3310->3410->3100->6500 Slide(RiP Nokia)->Acer Liquid Metal ->Xiaomi Hongmi-> Xiaomi Redmi Note 3

(#3) P.e.t.ya. válasza nemlehet (#2) üzenetére


P.e.t.ya.
senior tag

Én tegnap próbáltam ki, kicsit féltem tőle hogy szaggatni fog stb...de FullHD-ban minden maxon (látótáv 75%) 40-45 Fps az átlag. De láttam már szebb grafikájú játékot is, nem szakadt le az állam tőle :N

(#4) AxBattler


AxBattler
félisten

Jól van. Egy újabb játék, amit ráérek megvenni 3 év múlva, GOTY kiadásban, 80%-os akcióban. :(((

"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki." KERESEM: Lian Li PC-C50, Silverstone Milo ML03 ..............................................................................................

(#5) djculture


djculture
félisten

cpu control itt is segít, amd proci-n teszteltem is:) Jó ez olyan mintha veszel egy hardvert és neked kellene hozzá drivert irni hogy fusson de mostanában ez a megoldás az acIII óta aranyat ér.

(#6) djculture


djculture
félisten

Ennyit erröl a patchröl különben: A Techland üldözi a Dying Light modokat
A legújabb patch korlátozza ezek működését
Ami pedig elkészült, azt jogi úton távolítják el

(#7) Dark Archon válasza AxBattler (#4) üzenetére


Dark Archon
addikt

+1

S ebben az a jó, hogy 3 év múlva el is felejtem, hogy létezett ilyen játék is :D

Dark Archon | i5-12600KF - RTX 3070 | Canyon Endurace 7 | BF4: DarkArchonHUN

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.