2024. május 21., kedd

Gyorskeresés

Egy újabb hatalmas csalódás: BF4

Írta: | Kulcsszavak: Battlefield 4 . PC . vélemény

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

A napokban végre akadt időm kipróbálni az immár nagyon híressé és agyon "hype-olt" Battlefield 4 PC változatát az Origin Game Time promóción belül. Majdnem 1 évvel vagyunk a megjelenés után és gondoltam mostanra már csak kijött annyi javítócsomag a programhoz, hogy a legtöbb és legsúlyosabb hibákat eltüntették. Sajnos nem.

Figyelem! Az alábbi bejegyzés kizárólag a játék Single Player részére vonatkozik!

Az első dolog, amitől finoman fogalmazva agyf*szt kapok, az a végtelenül undorító Battlelog, azaz a játékos kizárólag egy weboldalon keresztül tudja indítani a játékot. Tudom, ez a 3. epizód esetében is így volt, de ettől ez még undorító dolog. Na jó, nyeljük le a dolgot és indítsuk el! Csakhogy ez nem úgy megy ám! A kedves hivatalos plugin b*szik működni IE11 és Chome 37 alatt, hiába telepítettem fel 3x egymás után, egyszerűen az említett két böngésző alatt az oldal nem látta a plugin-t. Ekkor betöltöttem a Firefox-ot és láss csodát, működik!
Kedves DICE és EA, ha már mindenképp böngésző és egy beépülő programra van szükség a játék elindításához, akkor legalább vehetnétek a fáradtságot és megírhatnátok a plugin-t normálisan, hogy több neves böngészőn is működjön, ne csak Tűzrókán! Tőből kéne letépni mindkét karját annak az elmebeteg baromnak, aki kitalálta, hogy egy AAA játékot böngészőből egy plugin segítségével kell elindítani! :W

Miután kisebb szenvedés után sikerült elindítani a programot, elindítom az egyjátékos kampányt és az elején rögtön szembesülök azzal, hogy igen jól van optimalizálva. Magas részletesség mellett a Radeon HD 7870-es stabilan tartja a 60 FPS-t és a látvány is szép, a textúrák pedig tűélesek. Ezután jött a fekete leves!

A játék elég sok és nagyon durva hibákkal van tele, van itt clipping probléma, NPC-k falon átmenése, továbbjutást megakadályozó hiba, teljes összeomlás, de a legidegesítőbb valahogy mégsem ezek, hanem az, hogy a program a lövéseket kénye kedve szerint regisztrálja, azaz ha egy adott fegyverrel adott távolságból lövöm az ellent, valamikor egy lövésből, valamikor két tárral tudok csak leszedni egy embert, hiába lövök ugyanoda és ugyanazzal a fegyverrel. Így nem lehet egy FPS-el játszani.
Ja és ekkor még szóba sem került a szintén hányingert keltő checkpoint-os rendszer. Történt a Titan nevű hajón, hogy egy bug miatt egy jelenetnél lefagyott a program, de miután újra visszatöltöttem az utolsó mentési pontnál, nem tudtam tovább menni, mert az egyik ajtó, aminek nyitva kellett volna lennie, nem volt nyitva és az NPC-k pedig egy pillanat alatt átmentek a falon és én bent ragadtam. Rákerestem erre a problémára és kiderült, hogy csak a teljes küldetés újrakezdésével lehet korrigálni.
Hát ez k*rva jó! Tehát megint nézhetem végig a fél órányi dumát, átvezetőt meg többi hülyeséget, amit NEM lehet eltekerni! Ekkor finoman fogalmazva már nagyon ideges voltam és a játékélmény legkisebb szikrája is eltűnt, pontosabban nem is beszélhetünk itt már játékélményről, mert az nincs.

Ott van még a másik érdekesség is, a Mantle. Felraktam a legfrissebb, 14.7 RC3-as béta driver-t. Ugye állítólag ez sokkal stabilabb, mint a D3D11 Renderer. Sajnos a gyakorlatban nem az, ugyanis hiába vettem vissza a grafikai részletességből és kapcsoltam ki az élsimítást, hogy bőven beleférjek a 2 GB-os VRAM-ba, de még így is csúnyán összeomlott egyszer a játék egy nagy Fatal error hibaüzenettel. Érdekesség, hogy D3D11 alatt nem crashelt nálam.

A kezdeti lelkesedés sajnos kb. 2 óra játszás után totális "hajtépésbe" és idegeskedésbe váltott. A BF4 jelen állapotában (Single Player Campaign része!) egy értékelhetetlen bugtenger, ami szinte minden mozzanatában piszkosul idegesíti a játékost! A Battlefield 3-at én élveztem, az jó volt, leszámítva a QTE-t a végén! Szóval a Battlefield 4 jelenleg olyan, mintha csak a City Interactive stúdió készítette volna, és ez nem vicc! Egyszerűen egy ZS kategóriás játék benyomását kelti, amit nagyon szép látvánnyal és jó optimalizálással párosítottak, meglehetősen magas instabilitással megfűszerezve.

Én ezt a programot senkinek nem fogom ajánlani, mert egy kalap sz*r, ami nemhogy 50 eurót nem ér meg, de még nagy jóindulattal is csak 1 eurót ér!
Senkit nem akarom megbántani, ezt szeretném a legkevésbé! Mindössze olyan nagy csalódást okozott ez a játék, hogy egy kisebb világ dőlt össze bennem, mert a 3. rész elég jó volt és gondoltam ha hozzák annak a színvonalát, csak szebb és hosszabb lesz, modernebb technológiával, akkor ez ütős lehet, de sajnos a nagy mennyiségben jelen lévő súlyos bug élvezhetetlenné teszi az egészet.

A franchise-t inkább egy olyan stúdiónak kéne átadni, akik még tudják, hogy mit jelent az igazi FPS! Pl.: Flying Wild Hog, The Farm 51

Végezetül pedig köszönetet szeretnék mondani az EA-nak, hogy elindították az Origin Game Time nevű promóciót, ahol teljesen ingyen ki lehet próbálni több nagy címet is, Ennek köszönhetően megbizonyosodtam róla, hogy a BF4-re egy centet sem kell költenem soha, sőt, még ingyen sem kell! ;]

Hozzászólások

(#1) kemotox


kemotox
addikt

A játék 90%-a kb a multi, még jó hogy a single alapján ítélkezel.

Mondjuk a multi is egy kula de az már más kérdés :DD

(#2) #53932800 válasza kemotox (#1) üzenetére


#53932800
törölt tag

Mintha a CoD Ghost jobb lenne....

(#3) Zoli0726


Zoli0726
aktív tag

Mintha csak én írtam volna az egészet :DDD

Én is kipróbáltam, de még el sem indítottam, már plugint kellett telepíteni, ami persze nem működött, ekkora baromságot, böngészőből indítani a játékot, és még nem is működik, ritka gáz. Kerestem mit lehet szeretni ebben a játékban, de sajnos nem találtam meg.
És igen, az a legrosszabb, hogy ezért 50 eurót kérnek, a pofám leszakad.

(#4) Mikeee89


Mikeee89
senior tag

A game timeba én is kipróbáltam. Tele van hibákkal. Sokszor kifagyott. Amikor meg nem akkor néha tetszett, volt mikor majd elaludtam rajta. Bugtenger...

(#5) westcoastog


westcoastog
veterán

Ki kellett volna próbálnom, már csak azért gondolkodom a megvételen mert egyszer megfogom unni a bf3 multis pályáit az biztos.

[ Szerkesztve ]

(#6) Ed3r_X_ válasza #53932800 (#2) üzenetére


Ed3r_X_
nagyúr

Nem, de szó se volt róla :)) Attól a BF is egy bughalmaz még.

“Songbird, Songbird, see him fly, drop the children from the sky. When the young ones misbehave, escorts children to their grave. Never back-talk, never lie, or he'll drop you from the sky!”

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.