2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Távoli rokon

    Ha nincs kinek elmondani, mondjuk el egy idegennek...

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Teszt 12 éve 2

  • Memóriazavar

    Minden nézőpont kérdése, vagyis: a bolondok szerint a falakon túl mindenki bolond...

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Teszt 12 éve 16

  • Legbelső hit

    A bölcsek azt mondják, hogy keresd meg a békédet. Találd meg az utadat. Fedezd fel önmagadat, és azt, hogy miféle tehetséggel áldott meg a sors. És főleg, keresd meg a társadat.
    Igen.
    Karácsony előtt az ember képes elmolyolni az élet nagy dolgain. Lelkesen, már-már szenvedéllyel feltüzelve vásárol szebbnél szebb ajándékokat. Hozzájuk szépséges csomagolópapírokat, meg kísérőkártyákat. Egyik este szép lassan nekiáll mindezeket eggyé gyúrni. Maga a készülődés az, ami izgalomba hozza az embereket.
    Mikor végzünk mindezekkel, leülünk, megiszunk egy felest (jó esetben sligovicát...), utána egy sört, elszívunk egy cigit (már aki), és csendben nézünk kifelé, folyton csak kifelé. S a kifeleségbe való tekintés közben eszünkbe jut, hogy mi végre mindez, ez az egész hajcihő a karácsonyi készülődés körül...miért ez a legfontosabb, és miért ez fontos másoknak is?
    Áruházak, boltok, bennük embertömeg, hömpölyögnek és hangosan beszélgetnek, már tiszta zúgás és morgás minden, jó tanácsok és javaslatok, erőszakos hisztik keverednek a pénztárgépek csörrenő zajával, bankkártyák egyre fogyó keretével, ahogyan a pénztáros lelkesen levonja a végösszeget.
    És mi otthon ülünk, és elmélázunk, hogy mire is jó az egész?

    Buddha azt mondta, hogy minden földi rossz, és bánat okozója a tárgyak, olykor feleslegesnek tűnő alkalmatosságok utáni sóvárgás. Elégedjünk meg azzal, ami az élethez szükséges, és töltsük az időt a lelki, belső békénkkel.

    Folytatás...

    Hunork 12 éve 0

  • Mindennapok 6

    Üdv mindenkinek újfent!

    Hát itt a karácsony, és megint a vásárlások vásárlása, és ha már azt hittük, hogy mindent megvettünk, akkor kiderül, hiányzik ez vagy az, aztán meg az derül ki, hogy az nem is jó, az ez meg már régen megvan az illetőnek, ezért rohanjunk venni egy másik ez meg azt, a korábban vett ez meg azt meg elhasználjuk, vagy éppen fel, például egy névnapra és/vagy születésnapra és/vagy esküvőre.
    Hujj, így megy ez ilyenkor...

    Az igazat megvallva, meglepetések is érhetik az embert...és nagyon is morcos lettem egyik "kiemelkedő" áruházunkban. Történt, hogy megpillantottam a 24 sorozat hetedik évadát az egyik polcon. Már az felháborító volt, hogy álltak a polc előtt, ez, bevallom, annyira felmérgesített, hogy kúszva közelítettem meg, majd a játékosztályról kölcsönvett műanyagpisztollyal a kezemben próbáltam utat törni magamnak. A sokk akkor ért, mikor mindenki valami herripótter dévédét tömködött a kosarába. A 24 meg csak ott árválkodott...Néztem a másik lemez borítóját, valami gülü fejű tudálékos orca pirított kifelé a műanyag borításból, hirtelen nem is tudtam mitévő legyek...

    Folytatás...

    Hunork 12 éve 5

  • Utolsó kép

    Avagy az egyetlen percbe sűrített szeretet...

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Teszt 12 éve 62

  • A Windows meghódítása

    Avagy: modernkori stratégiai játék az operációs rendszerrel.

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Bemutató 12 éve 319

  • Az Nvidia GTX550Ti-ről másképpen

    Mire is elég a GF116 chip otthon, játékok alatt?

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Teszt 12 éve 153

  • A 3Dfx öröksége

    10 éve vásárolta meg nagy riválisának összes szellemi szabadalmát és tárgyi tulajdonát az Nvidia.

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Elemzés 12 éve 162

  • Mindennapok 5

    Üdv mindenkinek!

    Mostanában kevés időm van ide írni, mert dolgozom a következő címlapos írásomon. Megsúgom, a címe ez lesz: a 3dfx öröksége...
    Viszont vannak dolgok, melyekről nem tudok beszélni másutt, akár Jack Bauer egy kínai börtönben, ezért ezt a képet ide teszem. Nem is olyan rég egyik kollégám fotózta le, amint biciklivel az ülepe alatt úgy gondolta, hogy ad egyet az egészség- lélek - testmozgás triónak.
    Ezúton is szeretnék neki köszönetet mondani, mert elhatározása nélkül ez a kép ugyanúgy ködbe veszett volna, mint Jack Bauer minden évad végén... :D
    Íme:

    Mindenki okulására... :D :DD :D
    További szép napot kívánok mindenkinek! :K

    Hunork 13 éve 5

  • Kiegészítés a "Középkategóriás gépek teszt"-hez

    Üdvözlet fórumtársak!

    Alább egy rövid kiegészítést olvashattok a korábban megjelent cikkemmel kapcsolatban. Ez amúgy itt elolvasható, ha valakit még érdekel:
    Korábbi teszt

    Ennek a módosításnak egyetlen oka van, mégpedig az, hogy a számítógépem két fő eleme megváltozott az elmúlt két hétben. A korábbi G840 processzort a közkedvelt i3 2100 váltotta, míg a Kingston memóriákat 2x4GB GEIL Corsa.

    Intel Core i3 2100:

    2x4 GB DDR3 1333Mhz (1500MHz) GEIL Corsa

    Folytatás...

    Hunork 13 éve 10

  • Mindennapok 4

    Atyaég!
    Ezt a sz@pást! Másképp nem tudom és nem is akarom mondani. :(
    Mér jó régen megrendeltem a Battlefield 3 játékot. Türelmesen vártam a mai napig, már telefonon is egyeztettem a futárral. Remek. Két kávét ittam egymás után, fél doboz cigi elfogyott, és kénytelen voltam megtekinteni Logan elnök karizmatikus átváltozását, majd Jack orosz követségbeli fellépését. Mondjuk, ez jól esett...
    Délután három óra.
    Megjött a csomag, futárnak átadok 10.200 magyar forintot, rövid csevej, hogy ő majd inkább letölti, de pont lesz@rom, mondtam magamban, mennék a géphez, nagy nehezen elmegy, csomag kinyit, és ott figyel a Battlefield 3 fémdobozban. Telepítés. Origin először, már hogyne, mondom. Utána játék, 3 szál cigi elszív. Nagy nehezen vége lesz az installnak, ennyi idő alatt Jack Bauer egy komplett osztagot likvidál futva-úszva-repülőn, de azért széles mosollyal behuppanok a fotelbe, és: Játék indítása.
    Ekkor meg ez fogad:
    "A játék megjelenési dátumának ellenőrzése."
    rendben, katt.
    Válasz:
    "A termék még nem jelent meg, az alkalmazás nem futtatható, kérjük várja meg a hivatalos megjelenési dátumot és futtassa az alkalmazást újra. A megjelenési dátum: 2011.10.28. 01.00."
    Hehe. Huh. Mrghiuzm. :(((
    Levegőért kapkodok. Agyvizem elforr. :(((

    Folytatás...

    Hunork 13 éve 18

  • Gépbe zárt lélek

    „Nem félek a számítógépektől, a hiányuktól félek." - Isaac Asimov

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Elemzés 13 éve 35

  • Időutazás a ZX81-től napjainkig (2.)

    Az első rész folytatásaként most az IBM kompatibilis személyi számítógépek fejlődését mutatom be.

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Elemzés 13 éve 115

  • Mindennapok 3

    Szevasztok fórumosok!

    Hát, a mai nap eléggé furcsa volt. Minden az előző este kezdődött.
    Kezdem mindjárt azzal, hogy a tegnapi küldetésem, mi szerint ál.- Jack Bauerként cserkészem be feleségem, kudarcba fulladt, mert elkapott valami kórságot, ami miatt köhögött meg tüsszentett egyfolytában. (bár van egy sejtésem, hogy szimulált, megsejtve, mire is készülök) Mindegy, ha felépül, az akció beindul, erre még Palmer elnök is igent mondana...

    Nos, a legfontosabb, hogy befejeztem korábbi cikkem folytatását! Remélem, mindenkinek tetszeni fog, nagyon sokat dolgoztam rajta, még a játékok iránti szenvedélyem is alábbhagyott az elmúlt két hétben.
    Emlékeztek, ugye? Időutazás a ZX81-től napjainkig (2).

    Aztán. Cimborám elolvasta az első két bejegyzésemet, és közölte velem, hogy idióta vagyok. Khm.
    Jut eszembe: tudjátok, hogy a bolondok annyira összetett világban élnek, hogy magukon kívül mindenkit bolondak tartanak? Ezt nem árt észben tartani... :)

    Folytatás...

    Hunork 13 éve 0

  • Mindennapok 2

    Csaszti skacok!

    Hát ma nagyon szarul ébredtem...a telefonom harmadik próbálkozására nagy nehezen rájöttem, hogy melóznom kell. Ez a tény mindig mély letargiába dönt, de hát valamiből meg kell venni az új alaplapot meg miegymást.
    Mindjárt kiderül, hogy mi is a munkám. Ugyanis ma sikerült az agyamat bezöldíteni egy egyénnek. Már amikor beértem, akkor állt a bál, a vonatok iszonyat sokat késtek. Az utazni vágyók népes csoportja már-már kordont vont az állomás köré és mintha valami petícióról sustorogtak volna. Ezzel nincs is baj, valaki egyszer azt mondta, hogy szabad vagy, szabad országban élsz, bármit megtehetsz. (hozzáteszem, igen nagy majom lehetett az illető...)
    Mindegy, a lényeg, hogy az egyik utas berobbant az irodámba, és nekem szegezte az alábbi kérdést:
    "- A következő vonat már elment?"

    A magyar nyelv ilyetén való megcsúfolását igen nehezen viselem. Úgy éreztem magam, mintha egy fekete lyuk látogatója lennék, ahol is - a tudósok szerint - az idő egyre lassabban folyik, látni lehet a múltat, és egy-egy pillanatra felbukkanni a jövő egy foszlányát. (mondjuk azért kíváncsi lennék, hogy a retekbe sikerült ezt lemodellezniük, de Isten lássa lelkem, nem haragszom a tudósokra)
    Agyam leblokkolt egy pillanatra, eszembe jutott Logan elnök, ahogy gülü szemeivel néz Jack-re, és nagyon megfontoltan ennyit szóltam az utashoz:
    "- Purtroppo, non posso parlare l'ungherese! Va' via!

    Folytatás...

    Hunork 13 éve 0

  • Mindennapok

    Sziasztok!

    Az igazság az, hogy ide semmi nagyon komoly nem fog kerülni.
    Sokan mondják, hogy nem vagyok százas, ezt szeretném megcáfolni.
    A napokban óriási lendülettel dolgoztam korábban megjelent cikkem folytatásán. (Időutazás a ZX81-től napjainkig) Kellemesen fárasztó munka, ezt elhihetitek. De hát nem minden a munkáról, családról és a cikkekről szól. Ezért úgy döntöttem, hogy rendszeresen megosztom veletek mindennapjaimat.

    Ez főleg akkor pattant ki a fejemből, mikor véget ért számomra a 24. Olyan apátiába kerültem, amiből egyhamar nem mászok ki.
    Jack Bauer hiánya bizonyára végigkíséri a következő éveket. Legalábbis számomra.
    Első reakcióm talán meghökkentő sokak számára, de úgy határoztam, hogy levelet írok a Fox televíziós csatornának.
    Ebben a levélben röviden és érthető angolsággal közöltem velük, hogy valamikor a közeli jövőben támadást indítok ellenük. És ha már a sorozat, akkor megosztottam velük, hogy a cordilla vírust fogom rájuk szabadítani, hacsak nem gondolják meg magukat, és nem folytatják a sorozat gyártását!

    Folytatás...

    Hunork 13 éve 6

  • Időutazás a ZX81-től napjainkig (1.)

    Ki gondolta volna, hogy a ZX81-től idáig jutunk ennyi idő alatt? Talán még Gordon E. Moore sem...

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Tudástár 13 éve 97

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.