2019. március 21., csütörtök

Gyorskeresés

Gépfejlesztés: GTX550Ti - GTX660 és i3-2100 - i5-3470 váltás + apróságok - Tesztek

Írta: | Kulcsszavak: gtx 660 . gtx 550ti . OC . Heaven . Luxmark . i5 3470 . i3 2100 . 3dmark

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Üdvözlet Mindenkinek!

Íme a végleges, javított, bővített verzió! :K

Az elmúlt héten sok topikban jártam, sokat kérdeztem, és közben kicsit megváltozott a számítógépem. A cél az volt, hogy a mai és az elkövetkező egy évben megjelenő játékok jobban és stabilabban fussanak, no meg gyorsabb legyen a rendszer, és küllemre is megfeleljen. Elsősorban a processzor és VGA váltás jött szóba, bár előbbit csak karácsonyra terveztem, aztán perifériák terén is történtek változások, ez utóbbi Genius-módra. :) Ezekről csak pár mondat lesz, hiszen nem ez a legfontosabb, de szeretnék néhány gondolatot az apróságokra is szánni. A különböző alkatrészek nem egyszerre épültek be a szintén új házikóba, hanem lépésről-lépésre, melynek eredményeképp született meg a mostani állapot, kiegészülve egy Toshiba 2TB 64MB 7200rpm SATA3 DT01ACA200 merevlemezzel. Ezek után más nem lesz hátra, mint előre, így rögvest nekiláttam teszteket futtatni, majd jelen cikket megírni :K

Korábban a házikó is kicserélődött, ez inkább a hőmérsékleteknél fog számítani.

PC-ház

Zalman Z3 Plus

Hát erről sokat nem érdemes lamentálni, igényes munka, nincsenek éles részek, alul a tápegység tisztítható alsó szűrővel, négy terjedelmes, bár nem hangos, viszont két fokozatban szabályozható ventilátorral. A szebb látványt biztosítva üveglap az oldalon, hogy lássuk is a szépséget, továbbá hosszú VGA beépítésének a lehetősége, csavarmentes (khm, pár darab azért kell) szerelés, USB3 az előlapon, illetve a tetején. Tehát egy igen hatékony árbarát megoldás, kellemes kis kuckó alkatrészeinknek. Amit feltétlen meg kell jegyeznem, hogy a szerelése élvezetes volt, a kábeleknek van elég hely, hogy eldugjuk őket a matató kezeink elől, és valóban halk, hiába a négy házventilátor!

Z3 Plus specifikációk

Billentyűzet:

Genius KB-265 Gamer

A kívánalom az volt, hogy legyen egy nem noname gyártótól olyan klaviatúra, mely sötétben is használható, dizájnos, és lehetőleg rendelkezzen USB hubbal. Ennek tökéletesen eleget tesz a fenti jószág. Azonban a hagyományos mechanikus billentyűzetek átkát magán viseli, azaz egy csendes, tíz fős irodába nem ajánlott, ugyanis a billentyűknek van hangja. Hosszabb regény legépelését nem ezen végezném, mert fél óra múlva kénytelen lennék keresni egy köpőcsészét (Hrabal után szabadon...), hogy sírva felrugdossam, azonban játékhoz kellemes, pofás, és van rajta USB. :) Azoban a gyártó tartogatott még meglepetést is: a gamer billentyűket ki lehet cserélni szürke gombokra, amihez még billentyű-eltávolító csipeszt is mellékeltek!

Bár félve írom le, de a korábbi Speedlink Alterno sokkal halkabb volt, így azért hiányzik. De a csere muszáj volt, mert 3 billentyű már láthatatlan volt, további öt meg rendre kiesett, pedig nem vertem szét! :N :N

Egér:

Genius DX-100 Blue

Nos, ez egy egér. Arra való, amire tervezték, gyors és kellemes fogású. Tehát ez egy egér. Ja, és Genius... :)

Hangfal:

Genius SP-120

Hangfal. Kellemes, jól szól. Természetesen nem házimozira való, de egy panellakásban, ahol az egyik szoba kis szeglete a birodalmunk, oda tökéletes választás..Ár/érték szinten meg kifejezetten jó, 3-4 ezres környékén meg lehet szerezni! Teljesítménye 2,6 Watt, de ez egy kis szobába nagyon elég, van hangja rendesen! Küllem terén sem kell szégyenkeznie, elég mutatós a dizájn. Letisztult fekete kivitelben kapható elegáns borításban, erőteljes hangzást és otthonra megfelelő minőséget nyújt. Természetesen fejhallgató is csatlakoztatható hozzá, főleg annak, aki csendben szeretne zúzni egy COD-ban... Véleményem szerint kiváló választás zenehallgatáshoz, játékokhoz és filmek nézéséhez (utóbbi esetben csak fejhallgatóval!), és így bőven kielégíti egy normál méretű szobában a pécézés örömeit. Nem hagyhatjuk ki, hogy van bekapcsoló gombja, és egy kék led figyelmeztet, ha éjjel nem áramtalanítottuk.

Kis kiegészítés: korábbi (I)USB-tápos(/I) Genius hangfal visszakerült az eladóhoz, azzal a célzattal, hogy vigyék a PC-alkatrész temetőbe...iszonyat alapzaja volt, nyilván ez az áramellátásnak köszönhető, illetve a házból jövő alkatrészek háttérzajának.

Füles

Mivel új telefon is született egy Nokia Lumia 630 személyében, így muszáj volt venni egy fülest is. Bár eddig a hűtéseiről volt híres az Arctic, én vállalkozó kedvű vagyok, így vettem egy Arctic E361-B cuccost. Nagyon körültekintő a csomagolás, benne tartalék szilikon sapkák, három méretben, egy cipzáros tároló a fülesnek, mikor épp úton vagyunk, így nem fog széttörni a vezeték. Hangja kellemes, jól szól, nyilván ez sem versenyezhet a több ezer forintos gyártmányokkal, de telefonhoz, zenehallgatáshoz remek választás! Nálam az ajánlott kategóriát képviseli!

Arctic E361-B

Nem új cuccok

Bár az alábbi alkatrészek nem újak, de annak mondhatóak, és a rendszer szempontjából igen fontosak. Így csak képekben, pár szó erejéig róluk is:

GEIL Corsa Enhance

Nagyon jó, nagyon gyors, akár 1600Mhz-en járatható, alaplaptól függően. Nálam jelenleg XMP-módban ketyeg, 1400 Mhz-en. Hűtőbordázata a kellemes, dizájnos kinézet mellett nagyon profi, egyetlen hátránya, hogy nem mindegy milyen processzorhűtőt tehetünk mellé, főleg egy mATX alaplap esetében.

Arctic Freezer 7. Pro Rev.2

Róla nem mondok sokat, korábban készítettem egy rövid tesztet róla, így most csak pár szó: árához mérten elég nagy, a lamellák között van elég hely, tehát nem áll meg köztük a porcica, nagyon halk, már 5-ös, 6-os fokozatban is elegendő, ha épp nincs kánikula, szerelése végtelenül egyszerű.

Chieftec CTG80-500P

Ő adja a táplálékot az alkatrészeknek, vásárlásakor fő szempont a tartósság, megbízhatóság volt, no meg a 3 éves garancia. 12 cm-es nagyon halk ventije van, és mióta birtokomban van, még nem kellett plusz kábellel szórakoznom, egy átlagos felhasználó igényeit kielégíti. Gyári oldalán az összes információ itt fellelhető.

Asrock H61M U3S3

Nyilván nem ez volt az év alaplapja, de egy tény egyértelmű: nagyon költséghatékony megoldást kínált anno a gyártó. Mérete természetesen mATX,, viszont nagyon jó kis alaplap. Jó minőségű kondik, SATA3, USB3, UEFI, 3TB-os HDD-k támogatása. Annak ellenére, hogy olcsó volt, kiemelkedő tudású kis lapocska! Persze, ez az én személyes véleményem. Otthoni használatra a legjobb vétel, ha az embernek példának okáért 2x4 GB memóriája, Sata 3-as merevlemezei vannak. Processzortámogatása elegendő mozgásteret ad nekünk, a gyártói oldalon itt

megtalálható minden szükséges információ.

Processzor

Korábbi i3-2100 processzoromat a mai nap váltottam fel, mivel igen jó ajánlatot kaptam, nevezetesen 18 ezer magyar forintért elvitték. :K Ennek okán rögvest egy i5-3470 mászott be az alaplap megfelelő helyére. Sokat nem mondok róla, azt leszámítva, hogy kétszer annyi fizikai mag, kétszer nagyobb L3 cache, és minden gyorsabb lett. Sokkal, főleg párhuzamos tevékenységek alatt. (telepítés, winrar, böngészés, másolás...) Konkrét teszteket nem futtattam le, kivéve a Cinebenh programot, ahol jól látható a két jószág közötti különbség. Még látható egy kis táblázat az alap specifikációkkal.

Mindenképpen meg kell említeni a processzor fogyasztását, ez max 77W, ami baráti egy 4 magosnak, valamint azt, hogy az órajel szépen állítható. Ez természetesen arra vonatkozik, hogy gyári adatok alapján a 3,2 - 3,6 GHz között dolgozhatnak a magok a Boost segedelmével, természetesen minél magasabb órajel, annál kevesebb magszám, legalábbis az Intel közlése szerint. Viszont ha megelégszünk egy általunk beállított középúttal, nevezetesen pl. a 3,4 GHz maximális 4 magos frekivel, azt nyugodtan beállíthatjuk alaplapunk Bios menüjében, ha megkeressük a CPU ratio opciót. Minden más Auto-n hagyva a processzor ezzel a legmagasabb értéken üzemel terhelés alatt. Amit fontos kiemelni, hogy ennél a processzornál nincs HT, de ne legyünk telhetetlenek, jó ez a 4 mag 4 szál technológia nekünk. :K

Ami egyértelműen kiderült számomra a korábbi i3-2100 mérések alapján, hogy a minimum FPS növekedett, és az átlag is, és amit nem lehet mérésekkel megfogalmazni: minden érezhetően simább, akadás-mentesebb, szebb lett. nyilván ez köszönhető a VGA váltásnak is, de egyszerű használat alatt is gyorsabbá vált a rendszer.

Cinebench 11.5 64 bit

i5-3470 specifikációk

A mai nappal fájdalmasan hagyom abba a tesztelgetéseket, ideje átadnom magam egyéb élvezeteknek.
Itt a végén egy kis történeti áttekintést lehet majd látni, egészen messze visszanyúlva, benne a 3Dmark tesztek, valamint a Winrar beépített tesztjének kronológiája, a szép emlékű 8800GS videokártyával, valamint három processzorral. Remélem, érdekes lesz majd számotokra!

Ami még fontos, hogy a mai naptól az alaplap BIOS-ban volt egy kis változtatás, így a memóriák XMP profilban tolják, jelenleg 1400MHz-en, míg a CPU minden magja a fentebb említett 3400 MHz-en ketyeg, mert ezt láttam elfogadhatónak annak okán, hogy pl. a Cinebech alatt sem ment 3,4 Ghz fölé, pedig akkor a szorzó alapján a magok 3,6 GHz-en jártak (volna).

3Dmark tesztek - időutazás

Winrar benchmark

Videokártya

Azonban a legfontosabb cseréről és összetevőről, a videokártyáról, íme, egy gyors jelentés, tesztek formájában. Korábban már írtam cikket a GTX550Ti kapcsán ( GTX550Ti - ről másképpen ), csak azóta egyes tesztprogramok újabb verziószámot kaptak, így azt az írást most nem linkelem. Viszont lefuttattam a csere előtti teszteket, hogy képben legyek, majd utána az új ASUS GTX660-DC2OCPH-2GD5 kártyával a teszteket. Ennek megfelelően reális képet lehet kapni, hogy mekkora a fejlődés ugyanolyan processzor mellett.
Ami fontos, hogy a 3DMark teszteknél a Performance módot választottam, mivel neves tesztoldalak (Guru3D) is így csinálják, csak hogy legyen ott is összevetés. Ez mondjuk abban sántít, hogy jellemzően i7 processzorokkal operálnak, fene tudja miért, ezért természetesen nem lehet teljesen reális képet kapni, ha ilyen tesztekkel hasonlítgatunk. Maradjunk a földön, most i3, nézzük meg, mit bír vele, utána láthatóak az i5-el elért eredmények is! Ami fontos, hogy minden tesztnél ugyanazokat a beállításokat használtam!

Nvidia Driver: 344.11

Egy kis technikai adalék a két kártya belsejéről:

GTX550Ti specifikációja

GTX660 specifikációja

ASUS GTX660 DC2OCPH 2GD5

A gép fontos összetevői:

Íme a tesztek eredményei:

3Dmark Vantage

i5 - 3470 processzorral

3DMark 11

i5 - 3470 processzorral

Itt megjegyezném, hogy a hivatalos teszt alapján 6740 pontot ért el!!

Unigine Heaven 4.0

i5 - 3470 processzorral

Ebben az esetben nincs sok változás, hiszen a program masszívan a VGA-val foglalkozik, nem pedig a processzorral.

Itt végeztem még külön mérést is az Unigine Valley programmal is, alább látható az eredmény:

Luxmark v2.0 SALA

Külön képet nem mellékelek az i5-3470 váltásról, mert pusztán 2, azaz kettő ponttal kaptam több pontszámot az új processzorral, azaz 804 pontot, de ez köszönhető annak, hogy a program szimplán csak a VGA erejét méri.

Kiegészítés:

Itt azért adós vagyok, hiszen a program 3 lépcsőből áll. Sajnálattal kell azonban közölnöm, hogy az 550Ti már nincs birtokomban, így csak a GTX660OC kártya eredményei láthatók alább:

Luxmark v2.0 ROOM

Luxmark v2.0 Luxball HDR

Computermark

Itt sem mellékelek képet, mert valami oknál fogva nem akarta az elindulást, még dolgozom a kérdésen, de annyira nem izgat, bőven van viszonyítási alap. Ettől még persze bosszant, el nem tudom képzelni, mi a baja, ha valaki tud erre megoldást, azt szívesen hallgatom! :K

Ami a lényeg, hogy sokkal nagyobb teljesítménnyel bír az új jövevény, van benne tartalék, így szinte könyörög az i5 processzorért, amit meg is kapott nagy lelkesen. :) Amit még megjegyeznék, hogy a szintetikus tesztek alatt soha nem ment fel 55 fok fölé a GPU hőmérséklet, valamint azt, hogy bekapcsoláskor egy jegesmedve integetett ki a hűtőbordák közül, 28-31 fokon piheg terhelés nélkül. Minden tesztet a kártya alapbeállításaival végeztem, nem volt időm egyebekre. (azaz Asus GPU Tweak még nem használva...)

Elsőre a tesztprogramok eredményeiből megállapítható, hogy körülbelül 50%-os a javulás, bár ez nem mindegyik tesztre igaz, így a Luxmark-ra sem, de ezt majd sokkal okosabb kollégák elmagyarázzák, miért van ott relatíve kis különbség.

Tudom, nem egy bivaly kártya, nem egy erőmű a cikk alanya, és nem is a mindent rögvest megveszek tábornak szól, hanem inkább azoknak, akik nem tudnak egyszerre mindent fejleszteni, így mit érdemes cserélni, milyen, valóban látható javulás várható...stb.

És akkor most következzen a végére az i5-3470 elemzése. Azt hiszem bőven van javulás. Sajnálatos módon amatőr voltam a processzor cseréjénél, és nem hajtottam végre a Bios reset-et, így kissé felajzva tépelődtem, mi lehet a probléma, elkeseredve próbáltam egy sarkot keresni, ahol lepetézhetnék bánatomban, majd a fórumtársaknak köszönhetően kissé megnyugodva megoldottam a problémát...
A reset utáni kis Bios finomhangolással már az elvárt eredményeket, minőséget kaptam. Személy szerint nagyon elégedett vagyok, erre a rendszerre jöhet majd a következő évben egy valamilyen 9x -es NV kártya, mikor már megfizethető lesz az átlagpolgár számára.

Alább pedig pár játék mérése látható, sajnos, idő híján ennyire futotta csak.

Játék tesztek

Fontos kiemelnem, hogy minden játékot a monitorom natív felbontásán, azaz 1920x1080 -n teszteltem!

Shadow of Mordor

Friss megjelenés, a beépített benchmark eredmény, FullHD felbontáson, minden Max beállításon:

Minimum FPS: 17
Maximum FPS: 77
Average FPS: 30

i5 - 3470 processzorral

Minimum FPS: 19
Maximum FPS: 82
Average FPS: 47

Battlefield 3 Teszt

Elhatároztam, hogy megnézem, mit bír az i3 2100 - GTX660 páros Ultra grafikai beállításokkal. Kérem szépen, most akkor újra elkezdem a Single player kampányt, gyönyörködök, amiben csak lehet. :Y :K

A FRAPS programmal mértem, és a GPU-Z programmal készítettem log fájlt.
Tapasztalat: minden simán ment, elképesztő látvány!!
GPU maximum hőmérséklet: 56 C-fok
GPU Core maximuma: 1136 MHz

Minimum FPS: 19 (korábban 1 volt, nyilván pályatöltés miatt, de másik mérés szerint már ez lett)
Maximum FPS: 62
Átlagos FPS: 50,23

i5 - 3470 processzorral

Minimum FPS: 23
Maximum FPS: 67
Átlagos FPS: 54,65

Bevallom, itt kicsit keveselltem mind az átlag, mind a maximum FPS értéket, nem tudom, hogy ez miért alakult így, ennyire nem mélyedtem el benne.

Battlefield 4

A GTX660-i5 párossal még a Battlefield 4 játékot néztem meg gyorsan szintén a FRAPS programmal. Nos, a BF4 a Video menüben ULTRA beállításon így produkált. Ezt még Low-on sem nagyon érte el a GTX550Ti. Képet nem mellékelek a beállításokról, teljesen ugyanaz, mint a BF3 esetében.

Minimum FPS: 22
Maximum FPS: 62
Átlagos FPS: 42,75

A kártya hűtése semmilyen hangot nem ad, bár ez köszönhető a Z3 Plus háznak is, ebben biztos vagyok. Alapból 28-30 fokon indul el a GTX660, ami felettébb kellemesnek mondható. terhelés alatt sem ment még 60 fok fölé, pedig most már nem spórolok a Video options menükben! :N

Nagyon elégedett vagyok, nem gondoltam volna, hogy az i3 processzorral ilyen akadásmentes, látványra is szép eredmény születik. És akkor főleg az i5 3470 számoló-egységgel! Kicsit felizgultam, így még talán ma jöhet a BF4 Ultra multiplayer, de utána mindkét gammát végigtolom, mert most ájmszóhepi! :K :K

Batman Arkham Origins

Itt a játék beépített benchmark-ját használtam, ez is elég kemény, minden maximumra húzva, és így is kevesebb lett az eredmény, mint például a BF3 esetében.

A játék grafikai beállításai

Minimum FPS: 29
Average FPS: 40

i5 - 3470 processzorral

Minimum FPS: 45
Average FPS: 59

METRO Last Light Redux

Nos, ez egy bitang erős benchmark, itt már elkél az i5, szinte szenved szegény i3. Mentségére legyen mondva, hogy ilyen beállításokkal nem is csoda! A későbbi, újabb processzorral sem lett sokkal nagyobb a mért érték, ami annak tudható be, hogy ilyen beállításokkal nem nagyon játszanak SLI alatt...

És az eredmények két képen:

i5 - 3470 processzorral:

MOH Advanced Warfighter
FRAPS

1920x1080, minden beállítás High

Frames, Time (ms), Min, Max, Avg
41136, 752047, 27 / 62 / 54.699

Crysis 3
FRAPS

1920x1080, minden beállítás Maximum, Lens flare engedélyezve, AF 8x, AA: SMAA Low (1x)

Frames, Time (ms), Min, Max, Avg
122416, 2287156, 26 / 63 / 53.523

Az, hogy mitől lett szinte teljesen ugyanaz az eredmény, nem vágom, meg is hökkentem, mivel két eltérő grafikus motor dolgozik a gammák alatt. Mindenesetre érdekes, de egyben felettébb megnyugtató, hogy két más programozói háttér mellett is ugyanolyan eredményeket produkált. És a lényeg: a sima, röccenés-mentes játék. No, meg a látvány! :K

Hát ennyi fért bele. Remélem, hasznos lesz azoknak, akik nem tudnak egyszerre fejleszteni. Nyilván előnyt élveznek majd azok, akik 2x4 GB memóriával számolnak, és azok is, akik a két alapvető komponenst együtt cserélik. Viszont ha valaki türelmes, és nem veti fel a pénz, azaz átlagpolgár, akkor lehet szépen lassan fejlődni. Én mindenesetre elégedett vagyok, főleg annak tükrében, hogy az új VGA csendesebb és jóval, sokkal hűvösebb, még terhelés alatt is. Bátran ajánlom a 660-as széria Asus gyártmányát mindenkinek! :K

Végére hagytam az árakat:

Zalman Z3 Plus 11.800 -
Genius KB-265 Gamer 7200 -
Genius DX-100 Blue 1400 -
Genius SP-120 4000 -
Arctic E361-B 1700 -
ASUS GTX660-DC2OCPH-2GD5 48.000 -
Intel i5-3470: 49.000 -

(fenti összegekből természetesen lejött a korábbi VGA-CPU páros értéke, tehát nem is lett olyan rossz a könyvelt egyenleg :N )

Nagyon köszönöm, hogy elolvastátok ezt a blog-bejegyzést, és hogy esetleg hozzászóltok! :R
Azért külön elnézést kérek, hogy néhány kép rossz minőségű lett, egy mappába tettem a képeket, és lefuttattam egy batch fájlt, hát nem kellet volna, és sajnos nem mindegyik esetében volt meg az eredeti, hiszen több esetben csak képernyőmentést csináltam...

Remélem, hasznos volt eme kis bemutató-teszt kavalkád!

Hunork

Linkek:

ASUS GTX660 hivatalos oldal

i5-3470 hivatalos oldala

Zalman Z3 Plus hivatalos oldala

Genius hivatalos oldal

Arctic füles hivatalos oldala

Windows 8 reinstall - új hardverek, kliensek

Középkategóriás gépek tesztje

Mindenkinek köszönöm, ha elolvasott, esetleg hozzászólt a korábbi blog-bejegyzéseimhez! :R
Mindenkinek szép év végét, és internetadó-mentes jövőt kívánok!

Hunork

MOD: Az i3 processzor eladási árát rosszul írtam korábban, 18k pénzért kelt el...

Hozzászólások

(#1) davidsone


davidsone
(PH! addikt)

Jó kis írás!
Nagyon karcsú az i3 a 660hoz tényleg könyörög 1 i5 v i7 után :K

[ Szerkesztve ]

...reklámozzák, terjesztik, beszippantják az agyadat, megerjesztik...

(#2) Mans20


Mans20
(PH! addikt)

Várom a tesztet.i5-el olyan lesz mint ha kártyát is cseréltél volna.Hangja mennyi van?

(#3) Hunork válasza Mans20 (#2) üzenetére


Hunork
(PH! kedvence)

Hang nulla!!! :K :Y :K
Nem gondoltam volna (a Gigabyte sem volt recsegő!), hogy most már a Z3 felső ventijei lesznek a leghangosabbak, bár így is csak akkor hallani a gépet, ha minden ajtó és ablak csukva.
Amúgy egy új játék eredményeivel kipótoltam most, a héten jön a többi is.

"Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut

(#4) Zoli0726


Zoli0726
(fanatikus tag)

Nekem is ugyanilyen gépházam van, jó kis kuckó, a hdd viszont elég erősen rezonál benne.

(#5) Hunork válasza Zoli0726 (#4) üzenetére


Hunork
(PH! kedvence)

Hmmm...nekem nem. Biztos jól van bepattintva a merevítő? Nekem olyan, mintha egy csendes házi ventilátor duruzsolna egy naplementés késő délután. :K

"Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut

(#6) Mans20 válasza Hunork (#3) üzenetére


Mans20
(PH! addikt)

Az jó,Én majd az egy ventis Asus 750-ből írok tesztet.

(#7) Stonerice válasza davidsone (#1) üzenetére


Stonerice
(őstag)
LOGOUT blog

Simán elég az i3 mellé. Nekem 7970-et is elég szépen kihajtotta (néha vegyesen átfordult 10-10% ot a cpu és a ram) nálam Bf3 single palyerben épp hogy, de király volt.

[ Szerkesztve ]

Pénz beszél, kutya utal! Aktuális főkomponenseim: Ryzen 5 1600/ Msi B350m /Gtx 970 +accelero TwinTurbo II

(#8) Speed(R) válasza Stonerice (#7) üzenetére


Speed(R)
(HARDVERAPRÓD)

Aha..ja. Anno a hasonló szintű 7870emet i5-2300@3.4GHz (tehát i5-2500) nem tudta 100%on kiszolgálni BF3 multiban. Single kb. kit érdekel, de ott is be-beeső FPSt eredményez a gyenge proci. i3 mellé max. 7790et raknék, nem 7970et :U

Raktársöprés, mindenféle ritka jóság! => tinyurl.com/aprohirdeteseim

(#9) Mans20 válasza Speed(R) (#8) üzenetére


Mans20
(PH! addikt)

Valaki most rak E8400 mellé 7970-et,e miatt [link] elég misztikus,Én akkor se tennék.

(#10) Speed(R) válasza Mans20 (#9) üzenetére


Speed(R)
(HARDVERAPRÓD)

Meg is érdemli :) i3-2120 félgázon tekerte a 7950et anno nálam tesztnél..

Raktársöprés, mindenféle ritka jóság! => tinyurl.com/aprohirdeteseim

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.