2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Örömujjongás

    Kedves PH-lakók!

    Ezúton osztom meg örömömet, nevezetes: a májusi PC Guru magazinban megjelent egy négyoldalas cikkem. Hatalmas lehetőség ez nekem, nagyon boldog vagyok! :K Remélhetőleg a folyamat nem áll meg, és rendre feltűnök majd a magazinban!

    Egyúttal mindenkinek napfényes szép hétvégét kívánok, jó olvasást!

    Üdv: Hunork

    Hunork 7 éve 8

  • Silent Base 800 házbemutató be Quiet! segédekkel

    Csendes, hűvös, elegáns, könnyen szerelhető, számos meghajtóval beépíthető, minőségi házat kerestem.

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Bemutató 7 éve 43

  • XFX RX480 GTR 8GB bemutató

    Szeretnél egy megbízható, átlagos fogyasztású, fejlett technológiával bíró, DX12-ben élen járó kártyát jó áron?

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Bemutató 7 éve 65

  • XFX RX480 GTR 8GB VGA Bemutató

    Kedves PH olvasók, fórumosok!

    Ismét jelentkezek egy rövidebb írással. Aki ismer, és olvasta eddigi cikkeimet, az tudhatja, hogy új alkatrészek beszerzése esetén odáig fajulok, hogy hol részletes, hol rövidebb tesztet, bemutatót írok, melyből a Logout oldalán cikk kerekedik. Így volt ez nemrég, mikor az Asus R9 390 volt terítéken, mely teszt itt elolvasható: R9 390 Teszt. Még mindig nincsenek speciális eszközeim, így inkább a saját tapasztalataimra hagyatkozhatok: a szintetikus tesztprogramokra, természetesen játékprogramok eredményeire, valamint személyes élményeimre. Remélem, így is egy érdekes írást olvashattok a következő percekben!

    XFX RX 480 GTR 8GB

    Rögtön felmerülhet a kérdés, miért is került gépembe egy RX 480, mikor boldogan teszteltem korábban egy címlapos írásban az R9 390 Strix videokártyát? A válasz sokrétű: először is szerettem volna egy kisebb VGA-t, mely nem olyan hosszú és magas, mint az Asus Strix példánya, aztán szerettem volna, ha nem annyira hangos terhelés alatt a légkavaró (az Strix 50% felett már érezhetően hallatja hangját), és ezzel együtt nem lesz annyira meleg a GPU, továbbá a fogyasztás sem mellékes, így esett a választás az RX kártyára.

    Folytatás...

    Hunork 7 éve 22

  • LG 23MP68VQ-P Freesync monitor bemutató

    Kedves PH olvasók, fórumosok!

    Ismét jelentkezek, de most csak itt, blog bejegyzés formájában. Aki ismer, és olvasta eddigi cikkeimet, az tudhatja, hogy új alkatrészek beszerzése esetén odáig fajulok, hogy részletes tesztet, bemutatót írok, melyből a Logout oldalán cikk kerekedik. Most azonban csak egy monitor csere okán ragadtam billentyűzetet, így nem szándékoztam nagy terjedelemben szólni. Monitorok területén amúgy is amatőr zenész vagyok, látom a különbséget, de nincsenek speciális eszközeim, műszereim, sem laborom, így inkább a saját tapasztalataimra hagyatkozhattok, valamint személyes élményeimre. Remélem, így is egy érdekes bejegyzést olvashattok a következő percekben. Jelen bemutatóban lesznek hivatalos képek az eszközről, továbbá saját fényképek: vidéki menedékről, és játék képernyőmentések.

    LG 23MP68VQ-P

    Folytatás...

    Hunork 7 éve 15

  • Szintlépés vagy technológiai ugrás?

    Gépfejlesztésem pár oldalban, avagy Intel 1151 a jelenben, és hardver mustra elérhető áron.

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Teszt 8 éve 137

  • RaiJintek Aeneas házbemutató

    Mire képes egy különleges kocka a számítógépházak széles tengerében?

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Teszt 8 éve 14

  • I'll be back!

    Hamarosan!

    i'll be back

    Mi más lenne?
    Teszt.
    Bemutató.
    Élmény
    .

    Hunork 8 éve 0

  • ASUS R9 390 STRIX 8GB teszt

    Avagy az erő velünk van? Ár/fogyasztás/teljesítmény kéz a kézben járnak? Élménybeszámoló az AMD háza tájáról.

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Teszt 8 éve 86

  • Hamarosan!

    ASUS R9 390 STRIX 8GB Teszt - Élménybeszámoló

    HOLNAP!
    PÉNTEKEN! :K :K

    Hunork 8 éve 1

  • Asus GTX960 4GB STRIX + kiegészítő hardverek

    Miben rejlik a GTX960 ereje, népszerűsége? Hardver bemutató otthoni tesztkörnyezetben.

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Teszt 8 éve 187

  • Végső tesztek, irány a csatatér

    Üdv ismét mindenkinek!

    A mai nappal fájdalmasan hagyom abba a tesztelgetéseket, ideje átadnom magam egyéb élvezeteknek.
    Itt a végén egy kis történeti áttekintést lehet majd látni, egészen messze visszanyúlva. Remélem, érdekes lesz majd számotokra! Majd két játék FRAPS mérési eredményei láthatóak.

    Ami még fontos, hogy a mai naptól az alaplap BIOS-ban volt egy kis változtatás, így a memóriák XMP profilban tolják, jelenleg 1400MHz-en, míg a CPU minden magja 3400 MHz-en ketyeg, mert ezt láttam elfogadhatónak annak okán, hogy pl. a Cinebech alatt sem ment 3,4 Ghz fölé, pedig akkor a szorzó alapján a magok 3,6 GHz-en jártak (volna).

    Így a gép stabilan és akadás mentesen fut, játékok nagyon szépek, és gördülékenyek, fiam véleménye alapján meg csak annyi, hogy ismét elővette a Titanfall játékot, mert már jobb lett minden... :K

    Végezetül az utolsó képek:

    És akkor az Adatlapon szereplő konfiggal még két mérés játék közben:

    Folytatás...

    Hunork 10 éve 0

  • Windows 8 telepítés, új hardverek, tapasztalatok

    Üdv mindenkinek!

    Jelen rövid esszében a héten lezajlott számítógép fejlesztés, és egyben Windows reinstall körüli tapasztalatokat szeretném megírni.
    Korábbi blog-bejegyzésemből kiderült, hogy milyen alkatrészek lettek vásárolva, és bár elvileg ezek cseréjénél nem szükséges a rendszert újratelepíteni, azonban egy közel két éves Windows esetében már más a helyzet.
    A fejlesztés egységei részletesen és letesztelve ebben az írásban fellelhetőek.

    Elsőként is beszéljünk a BIOS-ról. Új processzor esetében, amennyiben a Bios verziója adott, és már frissítve lett, nem kellene gondnak lenni. Nálam ellenkezője volt, több fórumtársunk hozzászólása alapján megerősítést nyert, hogy inkább legyen egy tiszta rendszer-telepítés. A gond az volt, hogy rendre lefagyott az egész rendszer, és a processzor 2 új featur-e nem jelent meg a BIOS menüjében. Így nem volt más hátra, mint előre. Alább pontokba részletezem, hogy mit, mikor, hogyan tettem.

    1. BIOS frissítés, ha nincs új verzió.

    Folytatás...

    Hunork 10 éve 9

  • Gépfejlesztés: GTX550Ti - GTX660 és i3-2100 - i5-3470 váltás + apróságok - Tesztek

    Üdvözlet Mindenkinek!

    Íme a végleges, javított, bővített verzió! :K

    Az elmúlt héten sok topikban jártam, sokat kérdeztem, és közben kicsit megváltozott a számítógépem. A cél az volt, hogy a mai és az elkövetkező egy évben megjelenő játékok jobban és stabilabban fussanak, no meg gyorsabb legyen a rendszer, és küllemre is megfeleljen. Elsősorban a processzor és VGA váltás jött szóba, bár előbbit csak karácsonyra terveztem, aztán perifériák terén is történtek változások, ez utóbbi Genius-módra. :) Ezekről csak pár mondat lesz, hiszen nem ez a legfontosabb, de szeretnék néhány gondolatot az apróságokra is szánni. A különböző alkatrészek nem egyszerre épültek be a szintén új házikóba, hanem lépésről-lépésre, melynek eredményeképp született meg a mostani állapot, kiegészülve egy Toshiba 2TB 64MB 7200rpm SATA3 DT01ACA200 merevlemezzel. Ezek után más nem lesz hátra, mint előre, így rögvest nekiláttam teszteket futtatni, majd jelen cikket megírni :K

    Korábban a házikó is kicserélődött, ez inkább a hőmérsékleteknél fog számítani.

    PC-ház

    Zalman Z3 Plus

    Folytatás...

    Hunork 10 éve 16

  • Alarik

    Az Alarik egy, a Földtől 840 fényévre található kettős naprendszer körül keringett.

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Teszt 11 éve 41

  • Számháború

    Haja szőkén fodrozta a barna tincseket, szemei őzikepillantással kérleltek, alakja bársonyos volt.

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Teszt 11 éve 3

  • Az emlékezés fontossága

    Évről-évre elérkezünk egy olyan naphoz, melyen a legtöbb ember mélyen számot vet a múlttal.

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Teszt 11 éve 3

  • Az online póker jövője

    Vérvörös lapok, lángoló pakli, s az ördög osztja a lapokat: mit hoz a következő 10 év az online pókerben?

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Elemzés 11 éve 86

  • Windows 8 apróságok, tippek 2.

    Ismét jelentkezek egy tippes cikkel, remélem, hasznos lesz! Most is bízok abban, hogy mindenki figyelmesen elolvassa, és nem úgy értelmezi, hogy mindent muszáj kipróbálni, bekapcsolni, átállítani. (én rossz kisfiú vagyok, muszáj mindent kipróbálnom...) :) Így a döntés a miénk, és én úgy vagyok vele, hogy a számítógép előtt ülve a szabad akarat a legféltettebb kincsem! Alább az UAC, a Smart Screen, a WM Player, és egy remek helyi menü lesz terítéken.

    Felhasználói fiókok felügyeletének (UAC) kikapcsolása

    Már előre látom, hogy sokan most fognak a legnagyobbat kiáltani, esetleg inkvizíció után sikoltozni. :) Mondom ezt azért, mert már más témában, máshol felmerült ez az opció, és a vita akkor sem volt csendes. Miért is kiáltanának fel? - kérdezhetik sokan. Nos, leginkább azért, mert a Microsoft egy olyan biztonsági védelmet vezetett be évekkel ezelőtt, mely minden egyes futtatható állomány elindításakor megkérdezi a felhasználót, hogy ezt és ezt valóban el akarja-e indítani? Nyilván olyan programok ellen véd ez az opció, melyek esetleg végzetes módosítást is művelhetnek féltett operációs rendszerünkben.

    Folytatás...

    Hunork 12 éve 0

  • Windows 8 apróságok, tippek

    Ismételten üdvözlök minden kedves olvasót! Ebben a cikkben, és remélhetőleg a folytatásban pár apró, olykor hasznos tippet, tanácsot szeretnék megosztani. Az operációs rendszerek már csak olyanok, hogy nem mindig úgy viselkednek, nem mindig úgy néznek ki, mint ahogyan azt mi szeretnénk. Nem beszélve arról, hogy mindig akad egy-két megátalkodott felhasználó (ki lehet az vajon?), akik mindig többet és többet akarnak, bele szeretnének ásni a mélybe, oda, ahová az átlagos user nem merészkedik. Alább olvashattok pár ötletet, de gyorsan leszögezem, nem kötelező mindent megcsinálni, betartani, csupán zárójeles megjegyzések, hogy mit és hogyan lehet megtenni, ha épp erre támad kedvünk.

    Parancssor rendszergazdaként futtatva

    Manapság már nem sokan használják a régi Parancssort, de le merem fogadni, hogy az itteni közösség azért igen. Főleg azok, akiknek még vannak emlékei például a Dos 6.22 kapcsán. Mivel a parancssor egyik fontos eleme a számítógép kezelésének, ezért nagyon nem mindegy, hogy milyen módban fut. Ugyanis sok problémát csak a segítségével tudunk elhárítani, vagy éppen utána járni valaminek.

    Azért, hogy a parancssort mindig rendszergazdaként futtassuk, ezt kell tenni:.

    Folytatás...

    Hunork 12 éve 0

  • Egy atomóra emlékére

    Atomkorban atomórával az idő vasfoga ellen, avagy ma van az első atomóra születésnapja.

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Tudástár 12 éve 29

  • Kell egy kis áramszünet....

    Nem lehet midig rossz a kedv, olykor nevetni is kell!
    És: minden nap ugye nem eshet!
    Éljen a móka!
    Agymenés.
    Agylövés.
    Béke.

    :D :D :D :DD :DD :DD

    MAI muszáj:

    :DD :DD

    Hunork 12 éve 2

  • Eredetiség, avagy a béke ára

    Sziasztok fórumozók!

    Sajnálatos módon az új Jack Bauer mozifilm még nem készült el, éppen ezért most nem az ő sikertörténeteiről fogok elmélkedni, melyben száguldva, lopakodva, kúszva-futva menti meg a világot, legalábbis Amerikát, hanem egy igen kényes, de annál érdekesebb témakörről.
    Nem tudom, hogy mennyiben lesz különleges írás, talán nem is ez a cél, csupán szeretném bemutatni a legális játékvilágban tett lépéseimet, melyek olykor az őrület határára sodortak el. Gondolom, nem csak én vagyok így, ezért is ragadtam billentyűzetet.

    Előzmények:

    Pár éve úgy döntöttem, hogy átpártolok a teljesen legális informatikai világba. Ennek több oka is volt, nem szedem sorba őket, csak párat megemlítenék. Legfontosabb, a fiam, akit mindig is becsületre, tisztességre neveltem, és hát hogyan is nézhetnék a szemébe, mikor most kezd kamaszodni, hogy akkor miről is dumáltál nekem, fater? Másrészt jó úgy játszani, hogy minden frissítést megkap az ember, vagy úgy előrendelni, hogy bónusz tartalmakat kapunk a játékhoz, vagy éppen a honosítás így már elérhető.

    Folytatás...

    Hunork 12 éve 17

  • FALLOUT

    "A világvége az emberiség által generált folyamat, nem pedig egy dátum."

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Bemutató 12 éve 33

  • Új mindennapok

    Szasztok skacok!

    Berosálok, lepetézek, futva teszem meg a maratoni távot, közben meg hátúszásban hatástalanítom a kolumbiai drogkartellt...ezt találtam, ni, ezt nem hiszem el :Y , kezemben egy sör, mellettem egy pezsgő, most kértem meg asszonyt, hogy öltözzön fel kommandós ruciba, másképp szóba sem állok vele a héten...van Teremtő és Odin és egy rakat producer, ezt olvastam, miért nem tudtam :W , a karácsonyom tiszta húsvéti ünnepség is lehetett volna, repkedtek volna konfettik és léggömbök, tojás-jelmezbe öltözve köszöntöttem volna az újévet... :K

    Ezt olvastam, tessék:

    Jack Bauer visszatér!
    2011-12-07 17:26:00

    A Fox csatornától kiszivárgott információk szerint már jövő tavasszal nekilátnak a 24 című, nagy sikerű sorozatból készülő, egész estés mozifilm forgatásának, amelynek hőse természetesen a legendás terrorelhárító egység ásza, Bauer lesz. Kiefer Sutherland boldog, hogy ismét belebújhat a terroristavadász bőrébe. A 24, minden idők egyik legsikeresebb tévésorozata, nyolc évad után, tavaly került le a képernyőkről.

    Viva Fox!
    (csak beremegett a seggük, mikor levelet írtam nekik... :D )

    Na, jó éjszakát mindenkinek! Legyetek ti is boldogok, bittestvéreim!

    Hunork 12 éve 5

  • A TRON univerzum

    "Mi rejlik odabent? Kódok, kódtöredékek? És mi van, ha ezek egyesülnek?"

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Bemutató 12 éve 62

  • Mad ébredése

    Ezt hallgassátok:
    Ma reggel felkeltem, megborotválkoztam, majd megreggeliztem. Azt is igen vérszegényen tettem, mindössze vajas pirítóst majszoltam kevés kígyóuborkával. Hozzá teát ittam, és miközben végeztem szokványos reggeli teendőimet, megteremtettem Mad Hole-t. Mad egy író. Neme: hím. Vagy éppen skizofrén. Néha meg roppant boldog. Ahogy a történet kívánja.
    Nem különösebben sikeres, többnyire a névtelenség homályába burkolózva közli szerzeményeit ilyen-olyan fórumokban. Használja az Internetet is! Elhatároztam, hogy a későbbiekben ő lesz az egyik legfontosabb szereplőm. Egyfajta szócsövemmé avanzsálom, hogy általa kürtöljem szét nagy és tágas világunkban, miről mit, és legfőképpen miért gondolok.
    Első dolgom az lesz, hogy szilárd hittel és kemény büszkeséggel, nemkülönben határtalan szeretettel ruházom fel. Utána adok neki maradandó küllemet. Talán ezek lesznek az állandó tulajdonságai csupán. Az összes többit az íráshoz megfelelően fogom alakítgatni. Lesz, hogy magába húzódó vénember benyomását kelti majd, aki birtokában van a létező összes tudásnak. Aztán lesz, mikor minden nő testét, lelkét elcsábító hódító szerepében fog tündökölni. Halkan jegyzem meg: ez roppant szimpatikus szerep, néha én is ilyen szerettem volna lenni. Vagy éppen boldog családapa szerepet fog alakítani, kinek első a rend és a béke, utána a tudás és harmónia lesz.

    Folytatás...

    Hunork 12 éve

  • Távoli rokon

    Ha nincs kinek elmondani, mondjuk el egy idegennek...

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Teszt 12 éve 2

  • Memóriazavar

    Minden nézőpont kérdése, vagyis: a bolondok szerint a falakon túl mindenki bolond...

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Teszt 12 éve 16

  • Legbelső hit

    A bölcsek azt mondják, hogy keresd meg a békédet. Találd meg az utadat. Fedezd fel önmagadat, és azt, hogy miféle tehetséggel áldott meg a sors. És főleg, keresd meg a társadat.
    Igen.
    Karácsony előtt az ember képes elmolyolni az élet nagy dolgain. Lelkesen, már-már szenvedéllyel feltüzelve vásárol szebbnél szebb ajándékokat. Hozzájuk szépséges csomagolópapírokat, meg kísérőkártyákat. Egyik este szép lassan nekiáll mindezeket eggyé gyúrni. Maga a készülődés az, ami izgalomba hozza az embereket.
    Mikor végzünk mindezekkel, leülünk, megiszunk egy felest (jó esetben sligovicát...), utána egy sört, elszívunk egy cigit (már aki), és csendben nézünk kifelé, folyton csak kifelé. S a kifeleségbe való tekintés közben eszünkbe jut, hogy mi végre mindez, ez az egész hajcihő a karácsonyi készülődés körül...miért ez a legfontosabb, és miért ez fontos másoknak is?
    Áruházak, boltok, bennük embertömeg, hömpölyögnek és hangosan beszélgetnek, már tiszta zúgás és morgás minden, jó tanácsok és javaslatok, erőszakos hisztik keverednek a pénztárgépek csörrenő zajával, bankkártyák egyre fogyó keretével, ahogyan a pénztáros lelkesen levonja a végösszeget.
    És mi otthon ülünk, és elmélázunk, hogy mire is jó az egész?

    Buddha azt mondta, hogy minden földi rossz, és bánat okozója a tárgyak, olykor feleslegesnek tűnő alkalmatosságok utáni sóvárgás. Elégedjünk meg azzal, ami az élethez szükséges, és töltsük az időt a lelki, belső békénkkel.

    Folytatás...

    Hunork 12 éve 0

  • Mindennapok 6

    Üdv mindenkinek újfent!

    Hát itt a karácsony, és megint a vásárlások vásárlása, és ha már azt hittük, hogy mindent megvettünk, akkor kiderül, hiányzik ez vagy az, aztán meg az derül ki, hogy az nem is jó, az ez meg már régen megvan az illetőnek, ezért rohanjunk venni egy másik ez meg azt, a korábban vett ez meg azt meg elhasználjuk, vagy éppen fel, például egy névnapra és/vagy születésnapra és/vagy esküvőre.
    Hujj, így megy ez ilyenkor...

    Az igazat megvallva, meglepetések is érhetik az embert...és nagyon is morcos lettem egyik "kiemelkedő" áruházunkban. Történt, hogy megpillantottam a 24 sorozat hetedik évadát az egyik polcon. Már az felháborító volt, hogy álltak a polc előtt, ez, bevallom, annyira felmérgesített, hogy kúszva közelítettem meg, majd a játékosztályról kölcsönvett műanyagpisztollyal a kezemben próbáltam utat törni magamnak. A sokk akkor ért, mikor mindenki valami herripótter dévédét tömködött a kosarába. A 24 meg csak ott árválkodott...Néztem a másik lemez borítóját, valami gülü fejű tudálékos orca pirított kifelé a műanyag borításból, hirtelen nem is tudtam mitévő legyek...

    Folytatás...

    Hunork 12 éve 5

  • Utolsó kép

    Avagy az egyetlen percbe sűrített szeretet...

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Teszt 12 éve 62

  • A Windows meghódítása

    Avagy: modernkori stratégiai játék az operációs rendszerrel.

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Bemutató 12 éve 319

  • Az Nvidia GTX550Ti-ről másképpen

    Mire is elég a GF116 chip otthon, játékok alatt?

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Teszt 12 éve 153

  • A 3Dfx öröksége

    10 éve vásárolta meg nagy riválisának összes szellemi szabadalmát és tárgyi tulajdonát az Nvidia.

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Elemzés 12 éve 162

  • Mindennapok 5

    Üdv mindenkinek!

    Mostanában kevés időm van ide írni, mert dolgozom a következő címlapos írásomon. Megsúgom, a címe ez lesz: a 3dfx öröksége...
    Viszont vannak dolgok, melyekről nem tudok beszélni másutt, akár Jack Bauer egy kínai börtönben, ezért ezt a képet ide teszem. Nem is olyan rég egyik kollégám fotózta le, amint biciklivel az ülepe alatt úgy gondolta, hogy ad egyet az egészség- lélek - testmozgás triónak.
    Ezúton is szeretnék neki köszönetet mondani, mert elhatározása nélkül ez a kép ugyanúgy ködbe veszett volna, mint Jack Bauer minden évad végén... :D
    Íme:

    Mindenki okulására... :D :DD :D
    További szép napot kívánok mindenkinek! :K

    Hunork 12 éve 5

  • Kiegészítés a "Középkategóriás gépek teszt"-hez

    Üdvözlet fórumtársak!

    Alább egy rövid kiegészítést olvashattok a korábban megjelent cikkemmel kapcsolatban. Ez amúgy itt elolvasható, ha valakit még érdekel:
    Korábbi teszt

    Ennek a módosításnak egyetlen oka van, mégpedig az, hogy a számítógépem két fő eleme megváltozott az elmúlt két hétben. A korábbi G840 processzort a közkedvelt i3 2100 váltotta, míg a Kingston memóriákat 2x4GB GEIL Corsa.

    Intel Core i3 2100:

    2x4 GB DDR3 1333Mhz (1500MHz) GEIL Corsa

    Folytatás...

    Hunork 12 éve 10

  • Mindennapok 4

    Atyaég!
    Ezt a sz@pást! Másképp nem tudom és nem is akarom mondani. :(
    Mér jó régen megrendeltem a Battlefield 3 játékot. Türelmesen vártam a mai napig, már telefonon is egyeztettem a futárral. Remek. Két kávét ittam egymás után, fél doboz cigi elfogyott, és kénytelen voltam megtekinteni Logan elnök karizmatikus átváltozását, majd Jack orosz követségbeli fellépését. Mondjuk, ez jól esett...
    Délután három óra.
    Megjött a csomag, futárnak átadok 10.200 magyar forintot, rövid csevej, hogy ő majd inkább letölti, de pont lesz@rom, mondtam magamban, mennék a géphez, nagy nehezen elmegy, csomag kinyit, és ott figyel a Battlefield 3 fémdobozban. Telepítés. Origin először, már hogyne, mondom. Utána játék, 3 szál cigi elszív. Nagy nehezen vége lesz az installnak, ennyi idő alatt Jack Bauer egy komplett osztagot likvidál futva-úszva-repülőn, de azért széles mosollyal behuppanok a fotelbe, és: Játék indítása.
    Ekkor meg ez fogad:
    "A játék megjelenési dátumának ellenőrzése."
    rendben, katt.
    Válasz:
    "A termék még nem jelent meg, az alkalmazás nem futtatható, kérjük várja meg a hivatalos megjelenési dátumot és futtassa az alkalmazást újra. A megjelenési dátum: 2011.10.28. 01.00."
    Hehe. Huh. Mrghiuzm. :(((
    Levegőért kapkodok. Agyvizem elforr. :(((

    Folytatás...

    Hunork 13 éve 18

  • Gépbe zárt lélek

    „Nem félek a számítógépektől, a hiányuktól félek." - Isaac Asimov

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Elemzés 13 éve 35

  • Időutazás a ZX81-től napjainkig (2.)

    Az első rész folytatásaként most az IBM kompatibilis személyi számítógépek fejlődését mutatom be.

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Elemzés 13 éve 115

  • Mindennapok 3

    Szevasztok fórumosok!

    Hát, a mai nap eléggé furcsa volt. Minden az előző este kezdődött.
    Kezdem mindjárt azzal, hogy a tegnapi küldetésem, mi szerint ál.- Jack Bauerként cserkészem be feleségem, kudarcba fulladt, mert elkapott valami kórságot, ami miatt köhögött meg tüsszentett egyfolytában. (bár van egy sejtésem, hogy szimulált, megsejtve, mire is készülök) Mindegy, ha felépül, az akció beindul, erre még Palmer elnök is igent mondana...

    Nos, a legfontosabb, hogy befejeztem korábbi cikkem folytatását! Remélem, mindenkinek tetszeni fog, nagyon sokat dolgoztam rajta, még a játékok iránti szenvedélyem is alábbhagyott az elmúlt két hétben.
    Emlékeztek, ugye? Időutazás a ZX81-től napjainkig (2).

    Aztán. Cimborám elolvasta az első két bejegyzésemet, és közölte velem, hogy idióta vagyok. Khm.
    Jut eszembe: tudjátok, hogy a bolondok annyira összetett világban élnek, hogy magukon kívül mindenkit bolondak tartanak? Ezt nem árt észben tartani... :)

    Folytatás...

    Hunork 13 éve 0

  • Mindennapok 2

    Csaszti skacok!

    Hát ma nagyon szarul ébredtem...a telefonom harmadik próbálkozására nagy nehezen rájöttem, hogy melóznom kell. Ez a tény mindig mély letargiába dönt, de hát valamiből meg kell venni az új alaplapot meg miegymást.
    Mindjárt kiderül, hogy mi is a munkám. Ugyanis ma sikerült az agyamat bezöldíteni egy egyénnek. Már amikor beértem, akkor állt a bál, a vonatok iszonyat sokat késtek. Az utazni vágyók népes csoportja már-már kordont vont az állomás köré és mintha valami petícióról sustorogtak volna. Ezzel nincs is baj, valaki egyszer azt mondta, hogy szabad vagy, szabad országban élsz, bármit megtehetsz. (hozzáteszem, igen nagy majom lehetett az illető...)
    Mindegy, a lényeg, hogy az egyik utas berobbant az irodámba, és nekem szegezte az alábbi kérdést:
    "- A következő vonat már elment?"

    A magyar nyelv ilyetén való megcsúfolását igen nehezen viselem. Úgy éreztem magam, mintha egy fekete lyuk látogatója lennék, ahol is - a tudósok szerint - az idő egyre lassabban folyik, látni lehet a múltat, és egy-egy pillanatra felbukkanni a jövő egy foszlányát. (mondjuk azért kíváncsi lennék, hogy a retekbe sikerült ezt lemodellezniük, de Isten lássa lelkem, nem haragszom a tudósokra)
    Agyam leblokkolt egy pillanatra, eszembe jutott Logan elnök, ahogy gülü szemeivel néz Jack-re, és nagyon megfontoltan ennyit szóltam az utashoz:
    "- Purtroppo, non posso parlare l'ungherese! Va' via!

    Folytatás...

    Hunork 13 éve 0

  • Mindennapok

    Sziasztok!

    Az igazság az, hogy ide semmi nagyon komoly nem fog kerülni.
    Sokan mondják, hogy nem vagyok százas, ezt szeretném megcáfolni.
    A napokban óriási lendülettel dolgoztam korábban megjelent cikkem folytatásán. (Időutazás a ZX81-től napjainkig) Kellemesen fárasztó munka, ezt elhihetitek. De hát nem minden a munkáról, családról és a cikkekről szól. Ezért úgy döntöttem, hogy rendszeresen megosztom veletek mindennapjaimat.

    Ez főleg akkor pattant ki a fejemből, mikor véget ért számomra a 24. Olyan apátiába kerültem, amiből egyhamar nem mászok ki.
    Jack Bauer hiánya bizonyára végigkíséri a következő éveket. Legalábbis számomra.
    Első reakcióm talán meghökkentő sokak számára, de úgy határoztam, hogy levelet írok a Fox televíziós csatornának.
    Ebben a levélben röviden és érthető angolsággal közöltem velük, hogy valamikor a közeli jövőben támadást indítok ellenük. És ha már a sorozat, akkor megosztottam velük, hogy a cordilla vírust fogom rájuk szabadítani, hacsak nem gondolják meg magukat, és nem folytatják a sorozat gyártását!

    Folytatás...

    Hunork 13 éve 6

  • Időutazás a ZX81-től napjainkig (1.)

    Ki gondolta volna, hogy a ZX81-től idáig jutunk ennyi idő alatt? Talán még Gordon E. Moore sem...

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Tudástár 13 éve 97

  • Arctic ventilátorok minitesztje

    Hogyan képezzünk csendet és kellemes klímát bruttó 7000 forintból?

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Teszt 13 éve 24

  • Középkategóriás gépek tesztje

    Avagy mire elég a középszer otthoni használathoz?

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Bemutató 13 éve 114

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.