Hirdetés
- Meggyi001: Vegán? Nem vegán?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: MárkaLánc
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Vízügy: árvíz, belvíz, aszály, stb.
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bambano: Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
Úgy vagyok ezzel, hogy lehetne a végtelenségig szórakozni a picit szebb, jobb házakkal, kapcsolókkal, kupakokkal, stabilizátorok, rugók, akármicsodák cseréjével, ami egyébként tök jó dolog és sokszor érdekes és tanulságos, viszont relatíve drága (csak sok kis kiadás) és könnyű leragadni.
A splergo vonalban látok még egy nagy ugrást, azt mindenképp ki akarom próbálni. Illetve évekig használtam Trackpointot (Thinkpad laptopon és a desktop billentyűzetükön is), és nagyon megszerettem az integrált egérmozgató megoldást.
Aztán ha bevállik a splergo, akkor a Charybdis után előbb-utóbb úgyis kell majd valami más, hotswapes megoldás, mert azon most forrasztva lesznek Silent Lemonok, és közel sem vagyok biztos, hogy hosszabb távon azokat akarom majd használni.
A 3x5-ös mátrix is mozgatja a fantáziámat, csak ahhoz először be kéne tanulnom egy Miryoku kiosztást, vagy készítenem magamnak egy ahhoz hasonlót, jobban kézreálló ékezetes betűkkel.
Ez a Libra Mini jópofa. Kár, hogy nem tettek rá egy rendes, egérmozgatásra is jó joystickot. Illetve egy fém házzal azért mutatósabb lenne
Ja, amúgy még annyi, hogy a VIA-nak van letölthető desktop applikációja is
Az nem valami Electronos wrapper alkalmazás, ami ugyanúgy igényel netet?Ha jól tudom lehet még VIA szervert lokálisan futtatni vagy sajátot hostolni, de mondjuk aki erre hajlandó, az valszeg QMK-t is fordít magának.
Egyébként egyérteműen Arisu
Szerintem az lehet a háttérben, hogy az Alice az ismertebb elnevezés, ezért a Keychron marketingesei ilyen néven kezdték el árulni a cuccaikat.használod a TO(x)/TO(y)
A Neo Ergo-n majd hasonlóan akarom megcsinálni én is. A Q8-on kihasználom, hogy ott van a kapcsoló -
Ja, amúgy még annyi, hogy a VIA-nak van letölthető desktop applikációja is, illetve a Q8-ra lehet még hekkelni VIAL-t is.
A dedikált gaming layerre egyszerűbb az, ha az alapértelmezettet Mac-re rakod, így öt rétegből gazdálkodhatsz, aztán valamilyek réteget dedikáltan játékhoz állítod be, és használod a TO(x)/TO(y)-t. Szóval így:
Egyébként egyérteműen Arisu. Az Alice-on bal oldalt van makróoszlop (ha egyáltalán van), és a kurzornyilak (már ha vannak) sokkal jobban be vannak tolva a jobb oldali alfaklaszter alá.
-
Még mindig jó kis stealth build az a Q8.
"A Q8 végül megváltoztatta a korábbi szemléletemet."
Azért a 100 százalékos/dedikált médiagombos közhelytől hamar eljutottál a splergo válaszútig, amivel párodat ritkítod. Hiába, az érdi lézerek.
Émmeg most eléggé ráálltam erre a Libra Mini dologra; a stacked akrilon még valahogy túlteszem magamat, de a döntött klaszterek miatt addig nem akarok elsietni semmit, amíg valami patent csuklótámaszt nem találok hozzá. Jó lenne tudni, hogy a Libra 62-é jó-e hozzá, de nem nagyon leltem még pontos méreteket... -
-
-
ha3flt
tag
Csak egyetlen példa egyfajta problémára, de sok van: a Logitech K540-es billentyűzete.
Ami szokatlanul kényezteti az érzékeket, kellemes tapintású a lekerekített gombszélekkel, finom felületekkel, a gombok könnyen járnak, valamint súlyos, stabil és masszív az egész a (műanyag) csuklótámasz részével együtt.
Összességében mégsem jó, mert amitől szép; a gombok kialakítása, rengeteg tévesztést hoz be gépelés közben. Úgy egy évig gyötörtem, hátha én vagyok a béna, aztán odaadtam másnak, pedig nagyon jó állapotú volt, mert annyi idő után is maradtak a tévesztések...
Ugyanis a hagyományos méretű és szokásosan felfelé keskenyedő formájú, de alacsonyabb, vagyis egy bizonyos magasságban "elvágott" gombok tapintófelülete szélesebb, kevesebb a peremük. Ettől olyan az egész, mintha közelebb lennének egymáshoz a gombok, mert kisebbek a hézagok, és sokkal könnyebb egyszerre véletlenül egy szomszéd gombot is lenyomni. Egyébként a pluszban elhelyezett billentyűkbe is könnyű beleakadni a számbillentyűzet felett. A multimédia billentyűk közt elfértek volna, azok jó helyen és jó méretben vannak. És ez csak egy perverzió volt a sok közül. : -)
-
ha3flt
tag
"mégis tökéletesen használható teljes értékű, produktív munkaeszközként"
Nem az, csak kevés funkcióját használtad eddig vagy nincs igényed nagyobb sebességre, ami elérhető lenne. Megpróbálunk bölcsnek látszani, de reménytelenül beleragadunk a saját személyes igényeink és szokásaink által behatárolt részterületekbe.
Az "eredeti" PC billentyűzetnél nem sikerült jobbat kitalálni, amiben az eltérő, sokféle felhasználásra való alkalmasság is benne van, és eddig még szerencsére nem sikerült a "többségnek" a kisebb, de még mindig hatalmas mennyiségű felhasználó szükségleteit lenyomni. Lehetnének változtatások, de valami miatt általában nem praktikusak: már túl sok lenne billentyűből stb. Legalábbis a betűkkel és nem több ezer jellel író népek számára, ill. a speciális felhasználásokra készített céleszközöket leszámítva, amik egy-egy célra valóban jobbak (video vágáshoz valami kezelőhardver stb.). De akkor az nem sorolható általánosságban teljes értékűnek, ahogy a cikk/poszt használja ezt a fogalmat. A billentyűzet megtörését nem számolom ide, az egy más jellegű változtatás.
Mik ezek?
- a billentyűk mérete, formája, mennyisége, egymástól való távolsága, a lenyomás útjának hosszúsága és más mechanikai tulajdonságai (bár tudom, a lapos kivitel is működik),
- plusz billentyűk elhelyezése az eredetiekhez közel, új sorban vagy oszlopben (de nem a távolabbi, kicsi médiabillentyűké),
- az F billentyűk megléte, az azok négyes csoportjai között levő kis plusz hézagok,
- a szám- és egyben navigációs billentyűzet megléte, ahol közel van a nyilakhoz a PgUp, a Home stb., amiket önmagukban vagy módosító billentyűkkel használva sokkal gyorsabban szerkeszthetünk bármit (egyébként a csökkent képességűeknek, vakoknak is nélkülözhetetlen),meg ami még hirtelen eszembe sem jut.
Új hozzászólás Aktív témák
lo Elöljáróban kiemelném, hogy az írás nem teszt akar lenni, hanem egy szubjektív bemutató.
- AKCIÓ Strix G614JVR/16.0"(2560x1600) 240 Hz/i9-14900HX/1TB SSD/16GB/4060 8GB/Wi11/Garanciális még
- Gigabyte GA-H87M-HD3 rev: 1.0 LGA 1150 alaplap
- HP14,1"FullHd,8.gen.Core i5(8 3,6Ghz)Magyar világító billentyűzet,8-16GB RAM,256-512GB SSD,szép
- Dell XPS QHD+ Érintős,core i7,16GB RAM,256-512GB SSD,ÚJ AKKU,ÚJ TÖLTŐ,Szép állapot
- ACER SWIFT 5 970 gramm,Érintős FullHD IPS,core i5 (8X3,4Ghz)Vil.bill,16GB RAM,256-512GB SSD,jó akku
- SEAGATE ST6000NM0034 6TB 7.2k SAS HDD, nettó 15747Ft + ÁFA, 1 év garancia
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest