2020. december 4., péntek

Gyorskeresés

Terminátor: Sötét végzet – kritika

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Na, már megint egy film, de az az érzésem, hogy ez a véleményem kevésbé lesz megosztó.
Erősen spoileres lesz, de másképp nehéz lenne.
Elöljáróban annyit mondanék, hogy ekkora sz@rt kár volt csinálni. Semmi eredetiség, csak összeollózták az eddigieket és még azt is rosszul.

Az alapfelállás az, hogy a T2 utáni részeket ezzel gyakorlatilag semmissé teszik. Ehhez képest a „főgonosz” terminátor olyan, mint a T3-ban a csaj. Persze variáltak kicsit rajta, de a lényeg ugyan az. Fém váz + folyékony fém bőr. A jó, akit visszaküldenek, olyan, mint a megváltásban (T4 ?) Marcus, tehát egy felturbózott ember és itt van a múltból itt ragadt, megöregedett T-800 101-es modell is, akit a genezisben (T5 ?) láthattunk.
A történet kicsit T1, nagyobbrészt T2, de van benne a T3-ból és a T5-ből is egy kicsi.
Semmi egyedi, semmi új ötlet. Tök jó, hogy nincs már Skynet. Van helyette valami, ami ugyan az, csak másképp hívják. Szánalmas.
Ráadásul teljesen baromság az öreg T-800-as jelenléte. '97-ben nem lett világvége, tehát az a jövő nem létezik, de azért visszaküldött a Skynet egy terminátort '98-ba. Egy olyan múltba, ami számára nem is létezik és a terminátor ott öli meg John Connort. Hihetetlen. :(
Még a poénokat is elqurták. Sarah Connor: „-Még visszatérek” Na ne már! :W
A felturbózott ember – Grace – még sosem hallott Sarah Connorról, ami érthető, hiszen az ő jövőjében John Connor már rég halott. Ugyanakkor idézi a szöveget, hogy: „Nincs végzet, csak ha magad is bevégzed.” Sarah meg erre csak néz bután és még véletlenül sem mondja, hogy „Baszki, ez az én szövegem.” De amúgy mindegy is, mert ezt a szöveget nem is ismerhetné. Persze Sarah ezt elmondhatná valamikor Danielának (Ő az új John Connor), de nem mondja. Ja, igen, mert hogy Daniela küldi vissza Gracet, hogy védje meg a múltbeli énjét. Ugye ezt a sztorit is ismerjük már?
Úgyhogy Grace egy kicsit Marcus, egy kicsit Kyle és egy kicsit a T2 T-800-asa. Na, a film is pont ennyire katyvasz és értelmetlenül összeollózott marhaság.

Hozzászólások

(#1) Geri Bátyó


Geri Bátyó
őstag

Most így visszaolvasva, ez a film annyira gáz, hogy még egy értelmes kritikát sem tudtam írni róla. Pont olyan össze-vissza lett, mint a film maga,.

"Ki a büdös istennyila vagy te bohócképű!?" SzŐr Geri, birodalmi poéta és főszakács (:L topic)

(#2) Zsolt_72 válasza Geri Bátyó (#1) üzenetére


Zsolt_72
MODERÁTOR

"(…) a film annyira gáz, hogy még egy értelmes kritikát sem tudtam írni róla. Pont olyan össze-vissza lett, mint a film maga."

Bátyó, köszönet azért, hogy legalább megpróbáltad. :) Nagyon kedveltem a sorozat első két részét (a mai napig is simán megnézem újra, nem unom). Viszont ez is hasonló lesz részemről, mint az Alien-széria: a másodikkal le is zárul számomra. Megnézem a többi részt (vagy belenézek), de nem köt le, nem tartozik oda (nekem nem).

Eladó egy Spigen "Ultra Hybrid 2" átlátszó tok, fekete kerettel iPhone SE(2020)/8/7 -es modellekhez. Dobozában, bontatlanul.

(#3) Geri Bátyó válasza Zsolt_72 (#2) üzenetére


Geri Bátyó
őstag

A Megváltás szerintem rohadtul jó lett, mint ahogy az Alien szériából is szeretem a 4. részt és a Prométeuszt is. De az Aliennél is a Covenanttal felülírtak mindent és szarul.

"Ki a büdös istennyila vagy te bohócképű!?" SzŐr Geri, birodalmi poéta és főszakács (:L topic)

(#4) Zsolt_72 válasza Geri Bátyó (#3) üzenetére


Zsolt_72
MODERÁTOR

Akkor lehet, hogy a Megváltás kap még egy esélyt (sokáig nem jutottam vele, közbejött más, amikor néztem volna).

A Prométheusz nagyon rosszakat kapott mindenhol, ahol néztem róla kritikát. Ahhoz képest nem is volt annyira gáz, csak valahogy az igazi Alien nekem az első két rész. A második úgy általában is nagy kedvenc, szerintem piszok jó sztori és remek kivitelezés. Tetszenek a fegyverek, a felszereléseik - különösen a gumikerekes harcjármű.

Fiatal kamaszként láttam először (megjelenésekor) a Teminátor-t és egyből bejött.

Eladó egy Spigen "Ultra Hybrid 2" átlátszó tok, fekete kerettel iPhone SE(2020)/8/7 -es modellekhez. Dobozában, bontatlanul.

(#5) Geri Bátyó válasza Zsolt_72 (#4) üzenetére


Geri Bátyó
őstag

Szerintem a Megváltással érdemes foglalkozni. Kiváló keretet ad a történetnek és nagyon jó a sztori szerintem.

Alienből nekem is a 2. rész a kedvencem, de a 4. csak azért nem, mert elqrták a végén a királynővel a sztorit (2 királynőnek kellett volna lenni). A Prométeusz pedig szerintem egy nagyon jó előzménytörténet. Remekül összekapcsolhatták volna az eredetiekkel, de a Covenant az egész sztorit szétbarmolta.

"Ki a büdös istennyila vagy te bohócképű!?" SzŐr Geri, birodalmi poéta és főszakács (:L topic)

(#6) Hieronymus válasza Geri Bátyó (#3) üzenetére


Hieronymus
őstag
LOGOUT blog

A Prométeusz nem volt rossz. Előnyének kell tekinteni, hogy nem simult be teljesen a Alien sorozatba.

Arnold nagyapára már nem vagyok kíváncsi. A terminátorról lehúzták már az utolsó bőrt. Bizonyosan megnézem, ha majd felkerül a Prime-ra, ingyenesen.

„Sohase hagyd, hogy az erkölcsi érzéked meggátoljon a helyes cselekedetben!”

(#7) icemad válasza Geri Bátyó (#3) üzenetére


icemad
veterán

Megváltásra +1. Tényleg megváltás volt a 3 után. Egyébként egy nagyon jó film. Nálam jobb helyen van, mint az egy. T2,. Megváltás, T1 a sorrend. Az újat nem láttam még, a többiről meg kár beszélni...

Egyébként a Megváltás egy trilógia első része lett volna. Kár, hogy nem teljesedett ki. Érdekelt volna a folytatás.

[ Szerkesztve ]

Az élet egy nagyon szar videojáték, de baromi jó a grafikája...

(#8) Geri Bátyó válasza icemad (#7) üzenetére


Geri Bátyó
őstag

Tényleg nagy hiba, hogy azt nem vitték tovább. :(

"Ki a büdös istennyila vagy te bohócképű!?" SzŐr Geri, birodalmi poéta és főszakács (:L topic)

(#9) Cifu

Időparadoxon: Az időutazós történetben az a legszebb, hogy paradoxonokkal van tele. Elvben ha egy időhurkot "lezársz", akkor meg kellene, hogy szűnjön a hurok. Tehát ha a T2-ben lezárták a hurkot, akkor sose lesz Skynet, sose T-800 (hahó, Swarci T-800 Model 101, nem T-101 ;) ), sose lesz T-1000 és így tovább. Az megszűnt létezni.

Na most a film azt az elméletet emeli ki, hogy mi van, ha valójában az időhurkokat saját maga az idő (vagy sors?) próbálja helyreállítani. Nincs Skynet? Lesz egy azonos célú és végeredményű rendszer, persze más névvel. Nincs John Connor? A helyét betölti Daniella Ramos.

Ha hülyeségnek is tűnik elsőre, legalább megpróbálták alátámasztani valahogy...

Női Terminátor: Ami engem inkább zavart, hogy a PC jegyében akkor most megcsinálták a T2-őt nőkkel. Gyakorlatilag Swarci csak fanservicenek kellett (meg hogy rajta legyen a stáblistán), és a Rev-9 meg azért férfi alakot kapott, mert hát Ő a gonosz...

Terminátor: Megváltás: Izlések és pofonok, de nekem azért sok bajom volt a Megváltással. Az egyik alapvetően az, hogy továbbra sincs logikus magyarázat arra,mi a fészkes fenének van szüksége Skynetnek rabszolgákra. Miért nem öli simán meg az embereket? Marcus története elvben alátámasztaná az indokot, csakhogy az nagyon sántít, vagy legalábbis nekem nem hihető (ennél nyakatekertebb módon ki se lehetne ezt találni).

Plusz a többi logikátlanság, évtizedek óta repülő A-10C-k, és úszó Virginia-osztályú tengeralattjáró, mi táplálja az élő emberiséget, és a többi.

Terminátor: Megváltás triológia: Ugyebár az egész Megváltás történet úgy indult, hogy a frissen megalakult The Halcyon Company felvásárolta a Terminator franchise teljes jogait. A cég két lelkes tulajdonosa sikeresen összehozott annyi befektetői pénzt (éppen a 2008-as pénzügyi válság előtt), hogy ezt megtehesse, sőt még berúgja az új triológia motorját. Hovatovább még saját játékstúdiót is létrehozott, a Megváltás számítógépes játék változatának létrehozására (a játék nagy bukás lett, BTW). A cég sokkal nagyobb bevételt várt a filmtől (és a játéktól is), hogy az induláskor a befektetői pénz mellé felvett hiteleket rendezni tudja, viszont a bevételek nem alakultak túl jól, így azonban csődvédelembe kellett menekülnie, és persze a kevés pénzé tehető értékek közül az első a Terminator széria jogai voltak...

A cég még bugyborékolt pár évig, aztán végképp elsüllyedt...

[ Szerkesztve ]

Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.

(#10) Trade88


Trade88
tag

A harmadik rèsztől már szar volt az egèsz..
Nem kellett volna ennyire túl erőltetni ezt az időutazást ès legnagyobb rèszt a jelenben játszani.
Egy jó kis komor posztapokaliptikus jövőben sokkal jobb lett volna a szèria szerintem.

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.