2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Hazudjunk a hardveraprón, kezdőknek

    Az írás célja, hogy a most megérkezett, HA-n vett terméket és a vele ajándékba kapott mérgemet segítsen a kukába telepíten.

    A történet rövid, egyszerű, de annál bosszantóbb. Kezdjük is az elején.
    Egy ideje szemezgettem egy PS TV-vel (aki nem tudná, ez gyakorlatilag egy kijelző nélküli PS Vita, amit TV-re vagy monitorra kell kötni), de mivel csak kiváncsiság és a buta TV-m minimál feltúrbózása lett volna a cél, nagy összeget nem szántam rá. Tartozékok nem kellettek, van itthol minden hozzá a többi konzolomból.
    Talátam egyet, hirdetés röviden:
    Nincs tartozék, nem tudom jó-e mert tápkábel nélkül nem tudom kipróbálni. Eladó rokona, akitől van azt állítja legutóbb még ment mikor használta.

    Itt még semmi gond, ugye szokásos zsákbamacska. Képeken szépnek tűnik, nem törött, stb. Gondoltam a kiváncsiság oltárán feláldozok 7 ezret, nagy kütyümániás vagyok.
    Mai nap reggel, termék nálam, kibontom, forgatom. És már tudtam hogy szar.

    Folytatás...

    d@vee 4 éve 21

  • Mézes pulykamell zöldségekkel, mert ráérek

    A hozzávalók beszerzése nem túl nehézkes. A közepesen hosszú lista:

    - 500 g pulykamell
    - egy marék zöldbab
    - fél sárgarépa
    - kis fej hagyma
    - négy púpos evőkanál kukorica
    - 3 evőkanál méz
    - 1 dl olaj

    Köretnek egy bögre rizs.

    Nem tudom mi okból, de pár napja fórumozás közben bevillant az ötlet, hogy én mézes csirkemellet fogok csinálni. Hogy mikor, az rejtély, de a gondolat meghozta a kedvem hozzá.
    A tegnapi nap folyamán egy bevásárlóközpont áruit válogatva be is szereztem a húst. Ami végül mégsem csirkemell lett. Az ok egyszerű, sohasem csináltam még pulykamellet semmilyen formában. Ott csücsült a hűtőben a csirkemell mellett, gondoltam variáljuk meg picit.

    A mai reggeli után nekiláttam a dolognak. Először a zöldségeket készítettem elő.
    Hagymát nagyobb darabokra felvágtam, a répát vékonyan felcsíkozva küldtem utána. Közben egy pohár meleg vízbe tettem egy marék zöldbabot, hogy legyen ideje kiolvadni. Mikor ezekkel elkészültem, felbontottam egy konzerves kukoricát, hogy a sütésnél minden készen legyen.

    Jöhetett a hús. Pulykamell kicsomagol, lemos, rá a vágódeszkára. Feldaraboltam, majd megsóztam kicsit.
    Betettem egy mély tányérba és 3 evőkanál mézet csorgattam a tetejére. Kézzel átforgat alaposan, majd lefóliázva ment a hűtőbe.

    Folytatás...

    d@vee 6 éve 2

  • Egyszemélyes utazás...na de hová?

    Üdv. Lassan de biztosan formálódik a fejemben a gondolat, hogy kikapcsolódás gyanánt el kellene utaznom úgymond "világot látni". Na nem olyan szokványos, több hetes kicsapongásra gondoltam, hanem 7-10 nap lenne a reális idegen város/táj megismerésére.
    Okés, google-ra fel, utazási oldalak kavalkádja tárul elém. Aztán a bőség zavara is megüti az egyszeri emberfiát, hiszen tényleg csak az nem talál magának valót, aki kezdő, vagy nem is akar kiszabadulni kicsit a hétköznapok mókuskerekéből.
    De miért is született ez a bejegyzés? Azt taglalom alább.

    A tapasztaltabbak segítségét szeretném kérni, hogyan érdemes ilyen utazást nézni? Nyilván a kereteim nem korlátlanok, szóval van néhány nadrágszíj, amit szem előtt kell tartanom.
    Az utazásra szánt keretem költőpénzzel együtt olyan 200-250 ezer. Egy fős lenne a dolog, így nem gond ha idegenekkel egy csoportban lenne a turnus.
    Inkább külföld felé kacsingatok, de a turistavadász oldalakon még a legunalmasabb hely is paradicsomként van feltüntetve, ellenben tudom hogy nem minden arany ami fénylik, néhány utazással kapcsolatos címlapos írás kommentjei is erre engednek következtetni.
    Érdekelne a keleti táj, kultúra, de ezek túl borsos árak nekem, 400 ropi környékén találtam árakat. Maradnak a közelebbi célok, európán belül.
    Tudtok ajánlani jobb árakkal dolgozó oldalt, esetleg személy szerint nektek több alkalommal bevált utazási irodát?

    d@vee 6 éve 62

  • Kerékpár tárcsafék nyikorgás eltüntetése

    Rászántam magam, hogy veszek egy bicajt. Semmi bajom a gyaloglással, de itt a jó idő és van bicikli út is úgy 5 percnyi tekerésre 1-2 város felé. Na meg a közelben van két folyó is, ahová tűző napon nem épp kellemes a gyalogtúra, így ez is rátett egy lapáttal az elkötelezettségemre.
    Nem értek a biciklikhez, ezt itt leszögezem. Minimum öt éve volt utoljára "lovam", azóta busszal, autóval vagy gyalog járok mindenhová.
    Tehát a szakmai ismereteim egyenlőek a nullával, a szerelési tapasztalatom pedig kimerül a lyukas belső befoltozásánál.

    25 Mátyást szántam rá, egyértelműen minden új kilőve. Majd jött a pofon, hogy ennyiért lehet még használtat sem kapok, mert nővérem és férje kb. két hete vettek bicikliket, teljesen alap gépeket, se teleszkóp, se tárcsafék, se különleges kinézet, mégis 60 felett volt darabja.

    Itt képbe jött, hogy szerencsésen megemlítettem egy havernak a vásárlási szándékomat, aki beajánlott egy ismerőst, miszerint van neki eladó bringája, amiről én nem tudok. Gondoltam meglesem, kipróbálom és ha minden oké, akkor még feljebb is vihetem a lélektani árhatárt.

    Folytatás...

    d@vee 7 éve 60

  • 2 hónap edzés után

    2 hónapja járok edzeni. Igaz, nem ismeretlen a világ, már évekkel ezelőtt is gyakran megfordultam termekben, de valahogy sohasem tudtam huzamosabb ideig űzni az ipart. Tehát két hónapja mondhatni a nulláról kezdtem el az "építkezést".
    Először azt hittem fáradtabb leszek, mint valaha. Ugyanis hajnali 4-kor kelek, hogy munkába menjek délelőttös műszakban, majd haza és irány edzeni. Délutános héten pedig 9-kor van kelés, edzés és utána a munka. Érdekes módon még több is lett az energiám, mint edzés nélkül, valamint a közérzetemen is sokat dobott.
    Na de jöjjenek a számok. 72 kg és 186 cm, innen indultunk. Sovány alkat, hízás szinte alig megy, cserébe az erőszintem is a béka segge alatt volt. Nem fogok felsorolni minden gyakorlatot, csak pár példát, hogy látszódjon az eddigi eredmény.
    Tehát kezdésnél a használt súlyok (itt nem egy ismétléses maximum súlyokat írok le, hanem amivel még megy a 6-12 ismétlés)

    Guggolás: 15 kg (nem nevet, ha TÉNYLEG szabályosan csinálja valaki, és rendesen beleguggol abba a súlyba, akkor az aligha fog 80-al kezdeni a legelső edzés héten)
    Lábtoló: 65 kg
    Fekvenyomás: 40 kg
    Scott-padon bicepsz, francia rúd: 15 kg
    Mellhez húzás széles fogással: 35 kg
    Vállból nyomás egykezesekkel: 8 kg

    Folytatás...

    d@vee 7 éve 15

  • 300 forintos "gamer" egér villámteszt

    Igen, kínából van természetesen. De az a 300 forintos ár tényleg valós, mivel liciten nyertem. Bár licit nélkül is meg lehet venni 800 forint körül, szóval semmilyen tekintetben nem drága termék.
    Főleg két kérdésre kerestem vele a választ, miszerint ki lehet-e váltani vele egy gamer egeret, illetve egyáltalán megéri pár százas egeret venni, vagy ipari hulladékot kapunk.
    A képek nagyobb méretben itt: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7

    Folytatás...

    d@vee 7 éve 7

  • Nincs gamer PC-m, elásom magam

    Tudom mi az a gamer PC. Van róla definícióm.Nézd meg, ha nem hiszed.
    És NEM érdekel más véleménye, aki az enyémtől eltérőt állít, nincs igaza. Nem látom be, hogy egy picit más a fogalmam X dologról, mint másnak. És én vagyok az okos, mindenki más nem.
    Beszakad a fejem, a valaki mást állít, szóval ha bárki kommentelni mer egy ellenkező véleményt, ezt a bejegyzést törlöm is!!!!

    d@vee 7 éve 33

  • Cigifüst -.-

    Azzal kezdeném, hogy mindenki olyan függőséget választ, amilyet akar, szíve joga szerintem. De az már sok, hogy eközben a saját környezetünkre, konkrétabban a többi emberre nem ügyelünk eléggé. Nálam kb. most telt be a pohár. Igen, a címből ítélve a dohányozás miatt.
    Alapvetően három fajta dohányos létezik.Van az e-cigis, velük semmi problémám. Van, aki igenis oda megy, ahol a kijelölt dohányozó hely van, és ott cigiznek, ahol meg van engedve vagy nem feltétlen zavar vele másokat, na meg ügyelnek rá, hogy a nem dohányozókat ne köpjékfújják arcon a füsttel. Persze velük sincs bajom. Ebből adódik a másik típus, aki magasról (elnézést) leszarja azokat, akik nem dohányozak. Szívják ott, ahol tilos, ahol tömegben vannak, ahol csak lehetőségük adódik rá. Az utolsó típus a problémám forrása.
    Adott a munkahely. Összezárva x ember, ebből majdnem mindenki szívja a bagót. Oké, más meg iszik, stb, még mindig nem ez a baj. Inkább azzal van, hogy tőlem alig egy méterre van és óránként, vagy félóránként rágyújt. Magasról tesz rá, hogy az arcomba tolja a füstöt, hogy munkaidő van, hogy a szünetig csak egy röpke órát kellene kibírni, hogy az egész épületben tilos a dohányzás. Mert ő megteheti, ők megtehetik. Mert a főnök is nagy bagós. És szívják, megállás nélkül. Igen, tilos az egész építményen belül, van is egy ellenőr, aki nézegeti, járkál, de kb.

    Folytatás...

    d@vee 7 éve 125

  • Helyesírás felsőfokon, Level: internet

    Biztos vagyok benne, hogy mindenki aki ezt olvassa, ejtett már hibát írás közben, legyen az billentyűzeten történő pötyögtetés, vagy tollal/egyéb író alkalmatossággal történő betűvetés.
    De manapság egyre többen felejtik el, hogy hogyan is kell helyesen írni. Vagy nem tudnak, vagy nem akarnak, netán annyira igénytelenek, hogy nem érdekli őket, hogyan írják le a közölni való szöveget.
    A helytelenül írókat most vegyük két csoportba. Az első az, aki nem képes ékezetet írni, mert "ha ize en telorol vagyok, az a fel pillanat meg nekem draga az eletembol, ertsd meg igy oszt csa..."
    Ez gyakorlatilag csak igénytelenség nagyrészt, tisztelet a kivételnek. Mert ők tudnának helyesen írni, csak az akarat nincs meg.
    De van a rosszabb csoport, a második. Akik élből nem tudják, hogy az alap szavakat is le lehet írni hiba nélkül. Ilyenekkel pedig tele van az internet. Alább az utóbbi pár hétben lencsevégre kapott, vicces és szomorú hibákat mutatnám be. Nevetni és megbotránkozni egyaránt lehet.

    Ezt a Play áruházban találtam, érdemes néha az egyes alkalmazások értékelését olvasni.

    Folytatás...

    d@vee 7 éve 13

  • Gépépítés kompromisszum nélkül

    Milyen GÖRBE úton raktam össze a gépet, mely lehozza a csillagokat a TÜKÖRsima élű égboltról?

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Bemutató 7 éve 403

  • Rogue One - Zsivány ez a spin-off

    Alább a saját, nem filmkritikus szememmel vizslatottan írok egy kicsit róla. Kicsi SPOILER előfordulhat, ennek tudatában olvasd tovább.

    Kezdjük ott, hogy nem vártam a filmet. Nagyon nem, mert csak egy pénznyelő produktum képét láttam magam előtt és azt, hogy tavaly már megcsömörlöttem a rengeteg Star Wars anyagtól. Ide értve a reklámokat, játékokat, a tejen visszaköszönő messze messze galaxisból-i alakokat.

    Aztán lementek az első vetítések és pozitívan fogadták. Persze nem hiszek nagyon abban a dologban, hogy a kritikusokra hagyom a véleményezés minden részét, de a jó visszhang meghozta a kedvemet a filmhez. Így tegnap nekiültem és megnéztem.

    A legfontosabb kérdésekre válaszolva. Tényleg jó volt? Igen. Jobb volt, mint Az ébredő erő? Igen és nem. Ez a franchise legjobb része? Nem.

    Ezeket a válaszokat úgy írom, hogy hagytam leülepedni a dolgokat. Sokan moziból kijőve egyből a legjobb résznek kiáltották ki, sajnos elfogultan. Mert ez a rész a film után egy darabig olyan hatással van ránk, hogy én is ki mertem volna jelenteni még tegnap. Főleg az utolsó pár perc miatt, de erről később.
    Aztán ma jobban átgondolva és belenézve az eredeti trilógiába, valahol A jedi visszatér és az Ébredő erő között helyezkedik el nálam. Persze nekem tetszett a tavalyi 7. rész is, szerettem minden jó és rossz tulajdonsága ellenére, az első helyen pedig A jedi visszatér tanyázik.

    Folytatás...

    d@vee 7 éve 16

  • DOOGEE F3 Pro - Az őserdő hőse

    Remek külső, impozáns belső, külföldről olcsó az ár, csak az a fránya akkumulátor ne lenne ilyen kehes.

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Bemutató 8 éve 35

  • Olcsó virtuális valóság - Cardboard gyors tapasztalatok

    Ki ne hallott volna a virtuális valóságról, más néven VR-ről. Mostanában a csapból is ez folyik, ilyen VR játék megjelenés, olyan VR játék megjelenés, VR szemüveg ajándékba a drágább telefonokhoz, xy gyártó is saját VR szemüvege készít...
    Aki ide kattintott, valószínűleg tisztában van a virtuális valóság jelentésével, így ezt nem taglalnám. Viszont még a nagy hype előtt már bőven érdekel a dolog, csak drágálltam. Mivel a virtuális mozgóképhez bivaly számítógép kell, így hamar a vásárlórétegen kívül találtam magam, lévén a gépemben van egy kétmagos proci...tovább nem is írom. Na de van ez az okosság telefonokhoz is, nem túl drága, a Google pedig megadta a kezdő lökést a Cardboard bejelentésével. A Cardboard egy olyan VR szemüveget takar, ami papírból! készül és a hardvert maga a telefonunk adja. Elsőre nagyon bazári megoldásnak hallatszik a dolog (másodjára is...), viszont működik. Meglepő, de működik.
    Az írás főszereplőjét kínai barátainktól rendeltem, nem egészen 473 forintért. Nem elírás, még ötszáz magyar forintot sem kóstált a dolog.

    Folytatás...

    d@vee 8 éve 25

  • Így jártam anyát...vagyis egy steam fiókkal

    Történetem kezdetén vala a Pentium II. Reá teremtén a Counter Strike 1.6-ot, azzak sokat szórakozván, majd évekkel később felnővén tudatosulni látszott, hogy eredeti példány illene a sok jó emlékhez.
    Mert volt nekem kettő darab steam fiókom, egy fő(én csináltam) és egy másod(ezt cseréltem egy steam kulcsra). A másod accomon volt pár hulladék játék, meg a CSGO. De az nem jött be sehogyan sem, pedig neki kezdtem én jó párszor, valami mégsem stimmelt. Na gondoltam felrakom valahová, hogy nem csalás, nem ámítás, CSGO-s fiókot cserélnék eredeti 1.6-ra. Jött is jelentkező, sajnos az illető is fiókot ajánlott cserébe, de nem érdekelt annyira, a lényeg, hogy eredeti legyen az 1.6.
    Miután a cserét megejtettük(nagyon korrekt és segítőkész volt az illető, itt leszögezem), email és felhasználónév átírás után hozzákapcsoltam azt a fő fiókomhoz, így abból tudtam játszani, jóformán be sem léptem a másodlagos accba.
    Teltek múltak a hónapok, egyszer csak a nagy játék közepette kidobott az 1.6-ból, azzal a felirattal, hogy a második accom visszavonta a játékmegosztást. Azt hittem csak X idő letele után meg kell újítani a family sharing-ot(mert ez a neve a megosztós fícsőrnek), ezért mentem volna fel a csere fiókba. Igen ám, de nem stimmelt a jelszó. Na mondom wtf...jelszó emlékeztetőnek megadom az email címemet, erre azt írja, ahhoz az emailhez nem tartozik steam fiók.

    Folytatás...

    d@vee 8 éve 11

  • Vörös karbonozás telefonra és egérre

    Nem emlékszem pontosan mikor, de hetekkel ezelőtt láttam egy képet egy HTC One telefonról, vörös színben. Szinte azonnal magával ragadott a merészsége és tudtam, hogy nekem is kell egy vörös telefon.
    Mivel a fentebb megemlített HTC-re nem volt pénzem, kellett egy olcsóbb alternatíva, itt jutott eszembe, hogy mi lenne, ha a mostani telefonomat csinálnám meg eme színben.
    Első probléma, hogyan? Egészen véletlenül pont akkor jött szembe velem egy cikk, amiben benne volt a karbon szó, így ez megoldva.
    Második probléma, nincs itthol semennyi karbon. Irány a kínai elektronikus kikötő. Megrendeltem, egy ezres sem volt a 30x127cm-es. Megjött kb. két hét múlva és neki is estem.
    Igen ám, de még sohasem karbonoztam ezelőtt, ellenben a telefon hátlapján minden sarok kerekített és enyhén majdnem vissza is hajlik a hátlap alá minden szél. Na szép...gyorsan kerestem neten néhány videót, de azok nem sokat segítettek, keresnem kellett valamit amiért nem kár.
    Találtam hamar egy számológépet és egy dezodoros kupakot, tökéletesek voltak tesztalanynak. 10 perc alatt kellő önbizalmat gyűjtöttem és nekiestem a telefon hátlapnak élesben.
    Amire szükségem volt a karbonon kívül az egy borotvapenge, egy tű, egy hajszárító melegíteni a fóliát és némi alkoholos folyadék, a felületet letisztítani.

    Folytatás...

    d@vee 8 éve 11

  • Világító microUSB tyúkbél

    Szinte hihetetlen, de idehaza varázslatos módon maguktól tönkremennek a microUSB-USB kábelek. Mondjuk nem csak én használok, hanem a család többi tagja is, már amelyiknek olyan telefonáló készüléke van. Szóval van nekem, tesóméknak kb. 5-6 és tartalék helyen pár ilyen kábel, amik általában a telefonokhoz-tabletekhez jártak. Nálam még egyetlen kábel sem romlott el, de a húgom és a bátyám "megeszik" őket, fogalmam sincs mivel. Legutóbb azon kaptam magam, hogy a telómhoz gyári tartozékként járó vezeték sincs a szobámban, megyek érte, mert sejtettem, hogy elvitték. Kérdeztem is, miért, válasz szokásos, övék elromlott. Bizonyításként 3 vezeték egymás mellé téve, egyik sem jó.

    Oké, visszavittem a szobámba a sajátomat és irány az Ebay, problémát megoldani. Kereső mezőbe microUSB cable, ki is hozott egy halom fajtát. Válogatok, méret, ár, szín, kinézet alapján és így lett 3 választott. Egy fekete harisnyázott, sárga-kék mini mintákkal, egy piros harisnyázott és egy pirosan világító.

    Folytatás...

    d@vee 8 éve 18

  • Zelotes T-80, olcsó gamer egér kínai gyártásból

    Új laptophoz új egér is dukál, gondoltam én. Na meg egy sima, ezeröccá forintos Genius egérrel toltam az "ipart", ideje volt valami komolyabb egér után nézni, mivel az "ipar" alatt a játékokat értem.
    Szinte csak single player módban játszottam, nem izgatott különösebben, hogy egy filléres vackot használok, de miután kipróbáltam haver gamer egerét, rájöttem, hogy túl kényelmes a fogása ahhoz, hogy ne áldozzak rá maximum 3 rugót. Igen, 3 ezer forintot szabtam meg körülbelüli határnak. De nem is gondolkoztam magyarhonból rendelni, mert ennyi lóvéból csak kb. másik Geniust kaptam volna. Mint a képen látható jószág.

    Tehát hazai rendelés kilőve. Kis költségvetés betéve, irány a kínai egérkavalkád. Ebay természetesen, gaming mouse a kereső mezőbe, enter és mehetett a böngészés. Millió a köbön egér, sok egymás másolata, más márkával, más árral, de ugyanazzal a kinézettel.
    5 percnyi keresgélés után megtaláltam az igazit. Vagyis majdnem. Megtaláltam, de csak 2400 DPI-s volt. Nem adtam fel, még egy perc és előbányásztam az 5500 DPI-s variánsot.

    Folytatás...

    d@vee 8 éve 10

  • Blackview BV2000 - Egy újabb csájnafon

    Ha telefont keresel és nem riadsz vissza a külföldi rendeléstől, nyugodtan felfigyelhetsz erre a kis kínai készülékre.

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Teszt 8 éve 27

  • Zalman HPS300 – az olcsó gamer fejes

    Ajánlom mindenkinek a Zalman termékét, aki nem akar tízezreket költeni a használható hangzásra.

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Bemutató 8 éve 44

  • Játékok a GBA-korszakból

    A régmúlt idők Nintendo kézikonzolja 256 kilobyte DRAM-mal, és 96 kB videómemóriával.

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Bemutató 8 éve 28

  • Serioux FasTab s716, A legolcsóbb

    Beszereztem a legolcsóbb, Magyarországon is hivatalosan elérhető androidos tabletet: várakozáson felül teljesített.

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Bemutató 10 éve 94

  • Intel vs. AMD: harc az óvodás csoportban

    Egy (ASUS) AMD APU-s netbook bemutatása, összevetve Intel Atomos (Toshiba) vetélytársával.

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Bemutató 10 éve 78

  • Játékok a PS1-korszakból

    Visszaemlékezés a régi korok nagy konzoljára: horroros, űrsikló-töröttes, ugrálós-verekedős, 640*480-as...

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Bemutató 10 éve 166

  • Navon Raptor 7 - nem kihalt ragadozó

    Jó minőségérzetű, kellemes tablet, ami megérte a pénzt, talán csak az akkumulátorra gyúrhattak volna még.

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Bemutató 10 éve 51

  • Játékok a NES-korszakból

    Rövid írásomban a számomra top 6 NES játékot mutatnám be egy kis múltidézés keretében.

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Bemutató 10 éve 127

  • Huawei U8500, avagy az öreg droid

    A régi U8500-ról mai szemmel, illetve a helytállása az idővel és a növekvő igényekkel szemben.

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Bemutató 10 éve 65

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.