2018. február 18., vasárnap

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

 • Alhambra projekt vol.1

  Egy kis elözmény. Mindig is nagy dög családi autok voltak a családban, kb 8 éves korom ota nem volt olyan kocsi a családba ami kb. 2 tonnánál könnyebb és ne lett volna 7 személyes.
  Most van sajátként egy 2003-as Seat Alhambra kocsikám amibe nagyon sok km-t toltam ebben az évben, esztétikailag messziröl jo, közelröl ám nagyon leharcolt. Ugy volt, hogy 2 hete majdnem eladtam, de lelke van neki, nem tudtam eladni, megtartom, eldöntöttem.
  13 évesen elsö osztrák gazdátol került hozzám, pályás auto volt, tiptop. Pénteken fordult át a számlálom 400ezerre.
  Ugy döntöttem, hogy belevágok egy olyan projektbe amibe szerintem a velem egykoru "fiatal" emberek bele gondolni sem mernek, akarnak. Gyárinál patikább állapotu családi egyterü Alhambrát csinálok :D

  Miért? 13 évig osztrák Seat szervizbe volt szervizelve 320ezerig. Miota nálam van egy VW szervizbe (lesz még áprilisig) szerelve, amivel nem vagyok megelégedve. De tudom, hogy az auto rendbe van müszakilag, bármikor bele merek ülni és elindulok vele, persze ha nagyon messzire mennék akkor olajat cserélnék benne oszt viszon' látásra. Söt azt merem mondani, hogy sokkal de sokkal jobban rendbe van mint egy hasonlo ora szerint fele ennyit futott auto.

  Magába ebbe a projektbe április végén kezdek bele. Mit akarok, hogy akarok?

  Folytatás...

  csipszikutya 6 napja 21

 • VW szerviz "szopóroller" következö része, imádom

  Nos, november közepén ugy alakult a dolog, hogy ki kellett menjek a németekhez. ~3000 km oda-vissza volt. Ugye a munkám a kocsihoz köt, ezért az tipptopp állapotban van, nem féltem bele ülni és elindulni, bár azt hozzá teszem, hogy mivel a "kirándulás" elött már inkább 6000 km mint 5000 volt a motorban lévö olajban, azért rápillantottam, hogy mizu van vele (2 csere között kb. 3-4 deci ha fogy, max-ra van töltve és nem megy a min. szintig) és feltötöttem ablakmosoval, mehet a menet.
  Oda eseménytelen volt az ut, csak a szokásos tipushiba idegesitett, hogy ha esik az esö és kap egy nagyobb pocsolyát a bal elsö abs jelado, akkor a müszerfalon kigyullad, de attol müködik tovább, csak világit. Lusta vagyok kiszáritani és mondjuk valami neilonba becsomagolni.
  Na de a lényeg, hazafelé valahogy bécs elött hát ugy alakult, hogy jött egy 80-as tábla nekem meg passautol!! hozzá kellett érjek a pedálokhoz. Fék, 80, tábla vége, tempomaton a gáz gombot nyomom 140ig.

  Folytatás...

  csipszikutya 1 hónapja 22

 • Problémáim a magyar rendörséggel de inkább a rendszerrel.

  Munkámbol kifolyolag nagyon sokat utazom autoval szerte az országba, a legtöbbet BAZ megyében közlekedem, heti 2x Budapesten vagyok. Ez számszerüsitve kb. 50.000 km évente, de inkább több mint kevesebb.
  Szeretem betartani a szabályokat, ahol tehetem be is tartom. Talám ami kivétel az az, hogy nem "tögyörgök" 90-el hanem inkább a kényelmesebb, gyorsabb 110-et föuton. Tudom, tudom már most álszent vagyok. De ezt inkább ugy modositanám, hogy állandoan trafi határon mozgok.

  Eme bejegyzésemet annak szentelném, hogy relative anonim kisirjam magat, mert a rendörökkel valo "harcomat" teljes élvezettel kiélem az életben.
  9 éve vezetek, de 2 év alatt magamba raktam kb. 300ezer km-t. És 9 év alatt most kaptam 1 honap alatt 2 birságot is, ami "jogos-nemjogos" alapon lehetne vitatkozni, de nem ez a föcélom most.
  30.000 ft-s példastatuálás hajnal fél3kor Budapesten a BAH csomopontnál. Nem mesélem, lényeg. Korrektül megindokoltam a rendörnek, hogy miért nem érdemlek (10.000 vagy csekken 30.000 ft-s) :)) birságot. Nem hatotta meg, példastatuálás. Juhu.
  Szeged, bele logtam a taxi parkoloval kb 30 centivel a kocsival, rámhivta a rendör a taxis, 20.000ft.
  Tehát ilyen vétségeim voltak 9 év alatt.

  Folytatás...

  csipszikutya 2 hónapja 51

 • He teso aggyá' má cigit...

  Már kezd unalmas lenni, hogy amint haza érek és borsodba leszállok a vonatrol egyböl meg akarnak késelni egy szál cigiért... Büszke ország vagyunk és jobban teljesitünk. Bünözzünk már jobban könyörgöm mer ez ma' unalmas...
  Anyukám pedig már számtalanszor meghalt. Az oktatás jo ma Magyarországon. Kérem a becses embereket, haladjunk a már korral.
  Köszönöm

  csipszikutya 3 hónapja 50

 • Harcom az egyik internet szolgáltatoval mával vége

  Itt egészen messze vidéken, nem sok választása van az embernek, hogy megválogassa az internetszolgáltatoját. 2 van itt. Az egyik a nagy rozsaszin a másik egy helyi kis vállalkozás. Az elözönél vagyok. Lassan 6 éve, vezetékes telefon, tv és internet. Az elsö kettövel maradéktalanul meg vagyok elégedve, semmi probléma vele. De az internet. Elvileg 30 megás (elérhetö leggyorsabb).
  "kisebb" problémáim voltak lassan 3 éve. Akkor még csak 10 megás volt, váltottam 30 megára, hátha. Mert olyan problémáim voltak, hogy lassu volt, nagyon lassu. Több eszköz használja itthon a wifit, de én használom leginkább. Interneten is dolgozom, látszükségletem. De az, hogy a gmail 5 perc alatt töltsön be, mert itthon valaki googlézott.... ph lapcsalád betöltése szintén 5 perc, forumra valo irás ugyan ennyi. Meguntam beszoltam telefonon, hogy ez egy szar. Érdekes még a 10 megás idöbe miután betelfonáltam, jo volt a net. Töltöttem le mint állat, yt fhd-ba ment, telefon/tab/mosogép frissitett de nem volt baj a nettel.

  Folytatás...

  csipszikutya 4 hónapja 5

 • Hogyan neveled a gyereked thug life edition

  Számos elönnyel jár az ha az ember a maga ura. Én ugy döntöttem, hogy a hétre nekem elég volt, sok a tenni valo, szal hosszu hétvége szerdátol. Járom a várost, veszek ezt, veszek azt, végre idöm is volt bemenni a bankba ami a nálunk a sétálo utcán találhato, vagyis annak a parkolojánál.
  A 8-9 éve megépitett sétálo a föutbol lett kialakitva. Ezt a problémát, hogy nincs fö ut, ugy oldották meg az okos emberek, hogy a sétálo elött elvitték jobbra a föutat 90 fokban.Ugy néz ki most a helyzet, hogy kb 20 féröhelyes parkolo, majd vagy 200 méter sétálo övezet, nuku kocsi.
  Megyek a kocsival nyugisan a föuton és mennék be a sétálo parkolojához. Tehát félre érteni ne tessenek, most jo kedvem volt, "betartottam" a kresszt. Index balra majd uzsgyi elöre. Fékezek mert gyalogosok. 2 anyuka + baba kocsi mögöttük egy 40 körül férfi a kis szerintem max 5 éves fiával sétál mögöttük. Illedelmesen jelzek nekik,hogy menjenek, én ráérek. Lassan tolják a hölgyek a baba kocsikat mire megszolal az egyik.
  - nézd már, jobbra indexel és elöre megy, nem tud kanyarodni? (amugy ballra indexeltem, de nem baj :) )
  nálam mivel jo idö volt, le volt huzva az ablak, zene se ment, ezért hallottam be amit mondott
  illedelmesen kiszolok, hogy:
  - a föut vonalat ugy kell elhagyni, hogy irányjelzéssel jelzem, hogy merre hagyom el
  - o de rendes, nem tudtam, köszönöm.

  Folytatás...

  csipszikutya 5 hónapja 6

 • "mit" vagyis kit találtam, avagy mellettem az utódom :)

  Mellettem az utódom. Asszonykám rámszól, hogy menjünk már egy kis kocsikázást az éjszakába csak úgy, olyan rég csináltuk. Menjünk. Tank tele, olaj csere megvolt, azért élünk, hogy ami pénzt megkeressünk elverjük. Inkább kikocsikázom mint sörre költsek.
  Ha már kocsikázunk, akkor ülljünk be egy gyors kajálásra is valahova, csak úgy. Jó, induljunk haza, holnap meló, késő is van, jól is sikerült a kis este.
  Indulunk, megyünk. Balra nézek, vissza az útra, majd balra kapom a fejem. MI A JÓ ö2319ü84ureöwhd, Te is láttad? - azt hiszem. Gyors tükör, senki nem jön, satu, kézi és padló. Hát ott volt a régi autóm, a Kocsika névre hallgatott. Lassan fél éve nem láttam, tudtam, hogy aki megvette az kivitte magát angliába. Hát haza jött.
  Beálltam egy gyors képre, a mostani mellé. Nagyon jó volt látni, imádtam, családtag volt.

  Folytatás...

  csipszikutya 7 hónapja 11

 • Miért cseréltettek velem kettöstömegüt és miként lett ez ingyen és bérmentve...

  Szeretek eljárni autos találkozokra, ha az idöm is engedi. Egy Seat Alhambrával kolbászolok össze-vissza nap mint nap. Picit erösebb az auto, mint azt a gyárba kitalálták én pedig ki is használom a teljesitményét, mert állando rohanásban vagyok. Ezt nem ugy kell érteni, hogy 180al járkálok közuton, de ha egy körforgalomnál ki tudok löni, hogy akár 3-4 autot is megelözzek akkor bizony vissza 2 és padlo. Autos találkozon pedig szinte mindig rajthoz állok ha van egy kis gyorsulás.
  Na hát ezt nem birta a 40ezret futott kuplungom. Egyik este indulnék végre haza, piros lámpa. Megállok, rakom 1-be a kocsit de egy picit nehezen vette, áhh nem gond. Kuplung fel, 2be majd vissza 1. Be is vette, indulok el és csak forog a motor a kocsi meg nem mozdul, mögöttem meg anyázás. Na hát fingom sem volt, hogy mi a baj, de az feltünt, hogy felengedett kuplungnál az összes fokozatot be tudta venni. Szerencsémre 50 méterre ott egy benzinkut, eltoltam oda a kocsit.
  Jön a tréler, majd vw szerviz. Másnap estére kész a kocsi, kapott erösebb kuplungot, x összeg és csokolom.

  Folytatás...

  csipszikutya 8 hónapja 19

 • Különbség gázolaj és gázolaj között avagy több pénzért kevesebb kilómétert..

  Relative közel lakom az ukrán határhoz, így oda járok tankolni. Kint Shell kuton tankolok "prémium" gázolajat. Mondjuk sok választásom nincs mert vagy a simát választom vagy a V-poweres dieselt és mivel ~ 30 ft a kettö között a különbség nem szoktam vacillálni sokat, mindig ez megy bele átlag 75-80 liter között.
  Az autoban kb. 5 liter üzemanyag mindig marad, mert sose lehet kiszámitani a határt, igy inkább biztosra megyek.
  Ezzel a mennyiséggel 1300-1400 km-t szoktam megtenni, ez 13 tankolás átlaga alapján tudom mondani, meg vagyok vele elégedve, tekintve azt, hogy még sosem fizettem ennyi gázolajért 20000 ft-nál többet, ~ 19000 ft szokott lenni.
  Sajnos az utobbi 2 tankolásom itt magyarországon volt esedékes és a környékemen csak Mol kut van. Mint a két alkalommal ugy sikerült mennem, hogy 2-3 liternél több gázolaj nem volt a kocsiba, igy 76 és 78 liter ment bele a kocsiba. Itt is a "prémium" gázolajat választottam ~ 390 ft-s liter áron.
  Érdekes és ide akarok kilyukadni, hogy ezzel a gázolajjal 1070 kmnél többet nem mertem menni, mert féltem, hogy már nem érek oda a kutra.

  Folytatás...

  csipszikutya 9 hónapja 11

 • Megkedveltem a TDI-t, de nagyon...

  Nem szeretek nagyon vitatkozni, hogy melyik a jobb, benzin vagy dizel. Autobuzi vagyok, az amerikai nagy dögöket szeretem, volt is a családnak, de most váltottam a dizel javára.
  Lassan 2 éve, hogy elkerültem otthonrol és neki álltam a saját magam kis életének. Volt olyan szerencsém, hogy "megörököltem" a családi Ford Galaxyt amit nagy megelégedéssel hajtottunk bö 9 éven át. '98-as volt, 2.0 benzines. Jo auto volt, 240ezer ment bele ennyi idö alatt. Egy gyujto trafot és egy szett vezértlést cserélünk benne égen földön a kopo alkatrészeken kivül és sehol, tényleg sehol nem hagyott ott.
  De mostmár sajnos mennie kellett, 19 éves lett, nagyon sokat kellett volna rá költeni és 390ezerrel a motorban, bontás nélkül kiszolgált.
  Szinte ugyan ilyenre cseréltem, csak joval fiatalabbra és benzinest szerettem volna. A németektöl hozattam ezt is, a családbarát autoszerelövel. Mondtam neki, hogy ilyet, fiatalabbat, jot és ennyi eurom van.
  Ment, hivott van egy benzines és egy tdi. 2005ös mind a kettö, brutál jo állapot, szinre és felszereltésgre is ugyan azok. Ö a tdi-t hozná, fogyasztás miatt. Jo, legyen bánom én, hozd azt, kell az auto.
  Megjött, névre van irva, használom.
  Hát elképesztö ez a dizel. Vezettem már persze dizeles kocsit, jo volt, jo volt de én szerettem a benzisen "kis" automat. Halk, megy mint az elmebeteg, fel nem birom fogni, hogy bir ilyen keveset enni a kasztnihoz képest és az én lábammal.

  Folytatás...

  csipszikutya 11 hónapja 27

H​irdet​é​s

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.