2024. március 19., kedd

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Okosabb vagy, mint egy 15 éves?

    Rosszul teljesítettek diákjaink az EU-s felméréseken, ennek "örömére" az Index összeállított egy átlagos kérdéssort, amivel a magyar diákok találkozhattak a felmérőkben.
    A tizenhárom kérdésből én személy szerint tizenegyet helyesen válaszoltam meg. Mindkét hibám utólag felismerve "Ó, hát ezt hogy nem vettem észre, de hülye vagyok!" típusú tévedés volt. :( MINDIG figyelmesen el kell olvasni a feladatot, hányszor mondta ezt nekem az apám, én meg azt gondoltam, hogy ennél haszontalanabb tanács nincs is, mert persze, hogy figyelmesen olvas az ember, hát hogy olvasna...
    Oszt mégis benyaltam a hibás videólejátszók százalékos arányáról szóló feladatot, meg a nagykereskedelmi ár vs. vételár dolgot. Pedig utólag visszanézve mindkettő tök világos és érthető, szóval ez tiszta szégyen. :U

    Csemike 10 éve 12

  • Sas-hegy

    Érdemes augusztusban kilátogatni a Sas-hegyre. Egyrészt, mert én itt lakom :DDD, másrészt, szép a panoráma, harmadrészt, lehet bámulni a hullócsillagokat.

    Legutóbb, amikor tiszteletemet tettem a két csúccsal is rendelkező Sas-hegyen, csináltam pár képet. A zöme nem sikerült, de hát ne várjuk már el egy szocmókustól, hogy a gépek nyelvén is értsen.

    Hát, ez itt a kert. Az ott szemben a Gellért-hegy, valamint a XI. kerület részei. Picit magasabban vagyunk (266 m), mint a Gellért-hegy (235 m).

    Itt pedig Kelenföld szerepel, kivehető a buszgarázs (igen, ahol csicsikálnak a buszok) és a pályaudvar is, plusz a Petőfi-laktanya meg egy ronda irodaház és természetesen az elmaradhatatlan paneltömkeleg.

    Folytatás...

    Csemike 12 éve 0

  • A véradók világnapja

    2012. június 14. a véradók világnapja. Az irántuk érzett szimpátia és tisztelet jeléül a Vöröskereszt arra kér mindenkit, hogy öltözzön pirosba. :) Legalábbis az egyik ruhadarabja legyen piros.
    Egyáltalán nem rendkívüli, hogy valakinek vérkészítményre van szüksége, nekem több ismerősöm is van, aki szülés, műtét miatt szorult más vérére. Ezért én 18 éves korom óta rendszeres véradó vagyok (már amikor a hemoglobin ezt engedi), meg azért is, mert a szüleim is donorok, "ezt láttam otthon".

    Na, szóval minden elismerésem azoké, akik legyőzvén tűiszonyukat karjukat nyújtják másokért. Itt vannak a véradási lehetőségek terület szerint felosztva. :) És adnak nápolyit is. :D

    [/L

    ]

    Csemike 12 éve 2

  • Te segítenél?

    Az Unicef egy kísérlete. Egy forgalmas utcán hagyott babakocsi, amiből gyereksírás hallatszik. Vajon hányan állnak meg, nézik meg, hogy jól van-e a baba, miért sír, hol az édesanyja, esetleg hívjon-e segítséget? Megdöbbentően kevesen, teljesen közömbösek vagyunk még egy gyerekkel szemben is.

    Csemike 12 éve 28

  • 2012-ben...

    Olvasom valahol a neten: "Ragadd meg a hozzád legközelebb lévő könyvet, lapozz a 45. oldalra! Az első mondat jellemezni fogja a szexuális életedet 2012-ben."

    Hohó!

    Megragadom. Mármint a legközelebb esőt. Mármint könyvet. Kurt Vonnegut: Vámpéterek, foma és nagybömbök, na lássuk a 45. oldalt.

    "Bert áthívott a Charity Anne Browning fedélzetére egy italra, [hűha... :B ;) ;] ]egy mélységesen boldogtalan, Gunther nevű svéd társaságában." WTF??? Awwww... :O

    :DDD

    Csemike 12 éve 73

  • Mennyit lehet öregedni 5 év alatt? (Meg még elmélkedek is)

    Így estefelé szörfölgettem a neten (Úristen, használja még valaki ezt a szót?), főleg a Youtube-on, hogy némi zenéhez jussak (minden zeném, képeim, dokumentumaim még a régi gépemen vannak). Ahogy haladtam zenéről zenére, valahogy elkeveredtem a Spice Girls-höz (Isten tudja hogyan), és ha már ott voltam, eszembe jutott, hogy Emma Buntonnak a "popkvintett" feloszlása után volt egy száma, ami nekem anno tetszett. Persze, ez 2001-ben volt, a Youtube még kósza gondolat se... Én meg még épphogy a freemailt használni tudtam, nemhogy letölteni, tehát csak ködös emlékeim voltak E.B. szólókarrierjéről. A szám címére emlékeztem, What took you so long.
    Meghallgattam a zenét, és ahogy vége lett a videónak, a Youtube feldobta a "Downtown" című számát is. Nagyon szeretem a dal eredetijét, de nem is sejtettem, hogy feldolgozta. Na, mindegy, szóval a leírás szerint a klip 2006-ban készült, tehát 5 évvel az előző klip után, nekem mégis megdöbbentő volt a változás, amit Emma arcán észrevettem. Eszembe jutottak olyanok, hogy 1. simán csak "öregszik" 2. túl erős az a fekete smink (kitolt vele a sztájliszt, az fix :U ) 3. fogyott vagy 10 kilót 4. alkohol+drog+nikotin 5. 1-4. verzió összes esete.

    Folytatás...

    Csemike 12 éve 5

  • The Cranberries

    Ez a kedvenc együttesem. A cédéiket bármikor, bármilyen körülmények között (autóban, otthon, sátoros búcsúban, lakodalomban) el tudom hallgatni, mert nagyon tetszik ez a dallamos rock (progresszív rock, ahogy a stílusértők mondanák, és még ki tudja hányféle címkét lehetne ráragasztani).
    Kb. 12 éves lehettem, amikor a Zombie nagy sláger lett. Én nem foglalkoztam akkoriban vele, mert kamaszkoromban a Green day-ért voltam oda. A bátyámtól viszont megkaptam a No need to argue c. albumukat, ami sorrendben a második. Ezen van rajta a Zombie. Erről a lemezről még sláger lett az Ode to my family, általában a laikus fül még felismeri, hogy "ja igen, ezt is ismerem, jaja". Egyébként tévesen a Kiss me-t, a Sixpence Non the Richer számát is a Cranberriesnek tulajdonítják, pedig nem ők voltak.

    Folytatás...

    Csemike 12 éve 11

  • Találd meg a macskát a képen!

    Csak kimegyek főzni egy teát, azt' rögtön einstandolja a kardigánomat meg a táskámat.

    Csemike 12 éve 15

  • This is the life (Amy Macdonald szerint)

    Ilyen az élet.

    Miután párszor hallottam már rádióban ezt az opuszt, és mivel minden egyes alkalommal hangos éneklésre késztetett, gondoltam, itt az ideje felkutatni a klipjét a neten és egy kicsit gyakorolgatni.
    Már a kocsiban ülve se ment a szövege, pontosabban a refrén, ami úgy hangozna, hogy:

    "And you're singing a song, thinking this is the life, and you wake up in the morning and your head feels twice the size..."

    Ehhez képest valami olyasmi hagyja el a számat minden egyes alkalommal, hogy end jú vék áp in dö morning end jor hed tsztsztszszájz. És akkor ilyen fejjel vezetek tovább:

    Nem baj, ismétlés az élet tanítómestere, meg a történelem anyja, ha megtanulom szépen kiejteni 200 bpm ütemmel, hogy feels twice the size, akkor jelentkezek tévébemondónak, ha még van ilyen szakma.
    Neki is ugrottam ma, gitárral együtt ennek az amúgy elég egyszerű dalnak. Minden más rész még megy, a refrénbe egyszerűen beletörik a nyelvem. :(((

    Csemike 12 éve 6

  • Bátorság! :)

    Ezt most csak úgy "nordicosan". :))

    Inspiráló kis filmecske... :)

    "‎Ilyen egyszerű, megleled a félelmed okát, és már le is győzted, megnevezed a démont, és nincs hatalma többé fölötted."

    Csemike 12 éve 15

  • Könyvkórház

    Ma találtam egy (számomra) értékes, érdekes könyvet.

    Szegényt egy mindenféle kacattal, lim-lommal telepakolt zsákból mentettem meg, többek közt egy olyan játék mellől, amiben víz volt (vízzel működött vagy valami ilyesmi). :( Sajnos a víz kifolyt, kikezdte a könyvet is, az első párszáz oldal nedves, penészedni is elkezdett. Szeretném valahogy megmenteni, mert nagyon megörültem ennek a "leletnek", nagy hasznát venném most.
    Csak tegyem ki simán a napra, száraz levegőre? :F

    Csemike 12 éve 7

  • Elégia egy tál almához

    Ti szép kis almácskák, most bizony meg foglak sütni titeket pitének. Fájni fog, de higgyétek el, sokkal jobb lesz nektek a pitében, majdan a gyomrokban, hiszen előbb-utóbb visszakerültök az anyatermészetbe, s újra almaként élhetitek gömbölyű életeteket, ringatózva az almafa ágán, hogy aztán piros orcájú gyermekek éhüket csillapítsák véletek. Az Anyatermészet gondoskodni fog rólatok...
    Ugyan ő sem garantálja, hogy almákként manifesztálódtok újra az élet körforgásába, hiszen alkalmasint selymes fűként fogtok újjászületni, bársonyos tapintású, illatos zöld fűként, szerelmespárok nyoszolyájaként, őzikék és szarvasok vacsorájaként...
    Bizony mondom néktek, fájni fog a reszelő, amivel pitébe valóvá alakítalak titeket, de tudnotok kell, senki nem léphet a fejlődés útjára, ha nem hagyja el egy kicsit a komfortzónáját, hiszen egy sokkal magasabb szintre léphettek énáltalam, énvelem és énbennem. :D

    Csemike 12 éve 16

  • Nálunk 10 másodpercenként jönnek a repülők

    4,5 éves unokaöcsémmel heverünk este a kerti nyugágyakban és nézzük az eget. A nyugágyak olyanok, hogy ha hátradőlünk, akkor az egész nyugágy hátrabillen, így fekvő helyzetbe kerülünk. A nyugágyak billegetésével félórát elszórakoztunk hangosan röhigcsélve, aztán Andris egyszercsak felemeli ujjacskáját, csendre int és fülel. A távolból morajlik az ég, azt hiszi, hogy vihar jön, elég kétségbeesetten néz rám. Én már tudom, hogy nem vihar, hanem egy újabb repülőgép. Itt a budaörsi és a ferihegyi repülőtér "szorításában" nem ritka jelenség, ebben a csendes környezetben meg már messziről hallani.

    Andris egész izgalomba jön, hiszen olthatatlan szenvedélyben ég bárminemű közlekedési eszköz iránt. Kérdésekkel bombáz, miközben egyre hangosabban hallani a közeledő gépmadarat. Leszáll-e vagy felszáll, hova megy, honnan jön, vajon milyen típusú repülőgép... Megegyezünk abban, hogy lehet, hogy jön, de lehet, hogy megy, épp Ferihegyre tart, de az is lehet, hogy Sármelléken fog leszállni, és ez csakis egy Boeing 777-es, nem vitás, egyenesen Texasból.
    Andris persze rögtön kiszúrja a házunk felett elsuhanó, ezer lámpát villogtató repülőt, örömében tapsolni kezd, és egy időre elfelejti, hogy fél a kutyától, mert észre sem veszi, hogy az vele örülvén, vad farokcsóválás közepette elkezdi nyalogatni a karját.
    A gép elment, de most már nincs mese, várjuk a következőt.

    Folytatás...

    Csemike 13 éve 17

  • Zöld kávé

    Nem, most nem arról lesz szó, hogy itthon kísérleti jelleggel kávét termesztek. :))
    Szeretem a kávét, minden reggel tejeskávéval indítok, és napközben is lemegy még egy (és mégegy...). Amiért ez a bejegyzés megszületett az a legelső találkozásom a zöld kávéval. A Nescafe egy ideje forgalmazza már Magyarországon a Green Blend nevű kávéját. Mint kiderült, egy ismerősöm kedvence lett igen rövid idő alatt, bár ő - ahogy én is - nem szereti a gyorsan oldódó neszkávékat. Megkínált engem is egy ilyen kávéval, bár nagyon hitetlenkedtem, hogy lehet finom egy neszkávé... De igaza volt. Nagyon lágy és kellemes íze van. :K Tej és édesítés nélkül is ízlett nagyon, kicsit olyan, mint a selyem. Nem tudom jobb szóval leírni. :D Nagyon finom, na, kóstoljátok meg. :)

    Bioboltokban kapható zöld kávé keverék (zöld kávé és pörkölt kávé keveréke), amit hagyományos módon lehet elkészíteni. Természetgyógyászok ajánlják anyagcsereproblémákra. A zöld kávéban megtalálhatóak azok a hasznos hatóanyagok, amik a pörkölés során (a hőkezelés hatására) elillannak.

    Csemike 13 éve 4

  • Zöldbableves

    Ma valami meleg levesre vágytam, miután cseppet eláztam délután. Míg hazafelé tartottam, végig egy tányér gőzölgő, forró zöldborsóleves képe lebegett előttem, de hazaérve szembesültem azzal, hogy sajnos borsó nincs itthon. Van viszont zöldbab, egy kis krumpli és répa, így adta magát a zöldbableves. :)

    Elkészíteni egyszerű, mint a nagyszerű ételek többségét. :) Egy kb. három vagy négyliteres fazékban feltettem főni a kb. 60-70 deka zöldbabot (mirelitzőccség), belekarikáztam egy sárgarépát, 1 fehérrépát egészben hagyva mellétettem és két szem krumplit kockára vágva. Két és fél mokkáskanál sóval még megkínáltam (nem kellett több, mert a leveskockában is van só). Ja igen, a zöldségeket húslevesben (előre megfőzött alaplé) jó megfőzni, dehát, úgy vagyok ezzel, mint az ötliteres uborkásüveggel. Minden rendes háztartásban van készenlétben húsleves a fagyasztóban, mifelénk rendetlenek a háztartások, így kockát dobtam a vízbe...

    Folytatás...

    Csemike 13 éve 9

  • Kovászos uborka

    A kovászos uborka (kofáknak csak "koviubi") a legmegosztóbb savanyúságok egyike. Gyűlölni vagy szeretni lehet, de én még nem találkoztam olyan emberrel, akinek "mindegy" lett volna, szóval, igazi árokásás jön itt, kéremszépen. :)) Merthogy házi kovászos uborka készítésre adtam a fejem. Ebből ugye már kiderült, hogy én odavagyok érte, nálam a savanyúságok királynője, "nonplusultrája", csimborasszója...

    Egy hónapja vettem ilyen vödrös savanyúságot a madaras hipermarketben, és ez volt az utolsó csepp a pohárban, illetve a legfőbb motiváció abban, hogy végre én is elkezdjek otthon savanyúságot (kovászos uborkát) készíteni. Ugyanis a boltban kemény forintokért vásárolt uborka ehetetlenül rossz volt. Néztem, mi van benne, hát... Édesítőszer! Meg még egy csomó idegen anyag. Amikor olvastam, kb. úgy voltam vele, mint Besenyő Pista bácsi a térfogatnövelő-, meg a lisztjavítószerrel. Eldöntöttem, nem fér össze a bolti uborka a tudatos táplálkozással, már csak a rettenetes mellékízek miatt is. És ebben Besenyő TT István is egyetért velem.

    A kovászos uborka nagyon egyszerűen elkészíthető. Leírom én hogy csináltam (anyut azért fel kellett hívni hozzá).

    Folytatás...

    Csemike 13 éve 62

  • Kirándultunk a Pilisben

    Megcsináltuk. :) Dömös-Vadállókövek-Prédikálószék-Dömös. Táv kb. 13 km, emelkedés kb. 450-500 m az első 4 km alatt. Kemény volt, de nagyon-nagyon jóóóóóó!
    A terep nem a könnyebb fajta, néhol köves volt. Közvetlenül a Vadállókövek alatt négykézláb kapaszkodós volt a történet. :) Azaz, lett volna, de én bekapcsoltam az összkerékmeghajtást. :D Igen, végül úgy döntöttem, hogy viszem az nw botokat is, amik a mászásban nagyon sokat segítettek. Jó, amikor sziklákra másztunk ki, akkor a botokat lent hagytam a szikla tövében, de a nagyon meredek szakaszokon kifejezetten jól jöttek. Sőt, a túratársam olykor elkérte a botok egyikét, így neki is volt egy kis rásegítés a "sípályán" (így neveztük el a Prédikálószékre vezető durva emelkedőt).
    Többször kereszteztünk patakot, átugráltunk a köveken, tikkadtan kutattunk valami forrás után (nem gazdálkodtunk valami jól a magunkkal hozott 3 literrel), amit aztán a túra legvégén, a Rám-szakadék tövében megtaláltunk... Útközben persze volt más forrás is, de épp egyik sem csordogált, a Király-kút is halódott.

    Folytatás...

    Csemike 13 éve 12

  • Kérlek, szavazz!

    Csemike 13 éve 0

  • Álljon meg a nászmenet, hé! (Címzett: ismeretlen)

    [link]
    "De te az orrodig se látsz, neked jó a McDonalds
    Neked elég ha koka a kóla, te ugyanúgy tehetsz róla
    Hogy átbasznak a reklámmal, ezzel az amerika-lekvárral
    Ezzel a mûanyag élettel, ahol annyi ember tévedt el

    Mint a háborúban a foglyok, csak a parabola-mocskot fogjuk
    Ahol minden nõ tökéletes és minden férfi izmos
    Meg a legjobb mosópor, ami a faszom tudja hogy mos
    Meg az izomagyú Miki egér, bárkit megöl a kokainér"

    Tankcsapda: Jönnek a férgek

    Ti urak, ti urak, ti hitvány ebek!

    Hogy nem sül le a képetekről a bőr, nem szégyellitek magatokat? Ártatlan embereket fenyegettek gyilkossággal, sortűzzel, dögkúttal mindezt egy kétes múltú, ismeretlen percember kedvéért, aki azt se tudja, hogy a világon vagytok, és magasról tojik rátok?! Hát nem volt nektek jóanyátok, aki a szépre és a jóra tanított volna titeket? Honnan veszitek mindehhez a bátorságot? A Való Világ legyen az egyetlen kulturális élményetek, kár gyöngyöt szórni a disznók elé!

    Csemike 13 éve 28

  • A Föld órájában...

    Elfoglaltam magam a zenével. Tudom, büdösbunkó vagyok, mert lekapcsoltam a kislámpámat és kikapcsoltam a laptopot. :D Elővettem a gitárt és kitaláltam az Umbrella akkordjait.

    FC
    You have my heart And we'll never be worlds apart
    G
    May be in magazines
    a
    But you'll still be my star

    blablabla, ugyanezek az akkordok, ugyanebben a sorrendben
    F C
    Because when the sun shines, we'll shine together
    G
    Told you I'll be here forever
    a
    Said I'll always be a friend
    F
    Took an oath I'ma stick it out till the end

    És akkor jön még az a rész, hogy "ela, ela, eh, eh, eh", a lényeg, hogy ez a 4 akkord köll, azt jóvan. :D

    A másik egy ősrégi szám, amit amúgy nagyon szeretek, csak még sose próbáltam elpengetni, a Herman's Hermitstől az I'm into something good.

    C F C F
    Woke up this mornin', feelin' fine

    C F C C7
    There's something special on my mind

    F C
    Last night I met a new girl in the neighbourhood

    G F C F C F
    Somethin' tells me I'm into something good (somethin' tells me I'm into somethin')

    Folytatás...

    Csemike 13 éve 5

  • Új zenecsatorna

    Pár hete arra figyeltem fel, hogy eltűnt a programkínálatból (Antenna Digital) a Viva tv. Különösebben nem érintett meg a dolog, nem néztem sűrűn, mert igazából még a mindenféle "csárt só" sem kötött le. A többi műsorról nem is beszélve. :D Jó, elismerem, nem én vagyok a megcélzott korosztály, hanem a nálam tíz-tizenvalahány évvel fiatalabbak.
    Na, a lényeg az, hogy felfedeztem egy úgynevezett Rock TV-t. :C Ahol 24 órában nagyon jó zenéket adnak. Nem sorolok stílusokat, de van Tankcsapda, Ozzy Osbourne, régebbiek, újabbak, magyarock, külföldiek. Sok, nekem új, jó zenét fedeztem már fel, nem mellesleg takarítás közben a legjobb hallgatni. :D

    Depresszió - Szemben a széllel
    Bad Company - If you needed somebody
    King of Leon - Use somebody

    Csemike 13 éve 10

  • Könyvek

    Mostanában ezek

    Ulickaja: Elsők és utolsók

    Csíkszentmihályi: Flow

    Natürlich:) Vonnegut: A repülő macska

    Adams: Galaxis útikalauz stopposoknak

    Most egyszerre próbálom átrágni magam mindegyiken. Najó, a Vonnegutot már rég kiolvastam, de Vonnegutot akkor se hagyok ki egy felsorolásból sem. :))

    Csemike 13 éve 18

  • Hogyan vedd rá az embereket a mozgásra?

    Például arra, hogy mozgólépcső helyett lépcsőzzenek. :) [link]

    Csemike 13 éve 16

  • Korcsolyázás

    Ma kapom a hírt, hogy a Csörsz utcai Sportmax tetején korcsolyapálya nyílt, s ez a tény még jobban felerősítette bennem a "de szeretnék megtanulni korizni" kedvet. :)) Gyerekkoromban egyszer már megtanultam annyira, hogy elengedett kézzel, az esés veszélyét minimálisra csökkentve siklottam a jégen, dehát annak már tizenx éve. :DDD
    A belépő 2 órára 1000 Ft diákkal, utána óránként 200 Ft, szóval szerintem kibírható. Arról nem is beszélve, hogy nekem sokkal közelebb van, mint a városligeti műjég (lábbusszal kb. 15 perc), ráadásul a városligetiről nem sok infó van a neten, pl. azt se sikerült kiderítenem, hogy ott mennyibe fájna egy kis korizgatás.
    Tudom, hogy természetes jégen az igazi a korizás, de egyelőre nem érkeztek olyan hírek, hogy a Velencei-tó alkalmas lenne korcsolyázásra, fakutyázásra. :)

    A legnagyobb félelmem az esés. Tapasztalt korisok: meg lehet tanulni zakózás nélkül a korizást? :D

    Csemike 13 éve 17

  • 70%

    :( Mindig érnek meglepetések a helyesírásban.

    Ez meg egy pszichológiai teszt. Képes vagy megkülönböztetni az őszinte mosolyt a hamistól?

    Csemike 13 éve 62

  • Az öregedés jelei

    1. Külön alszol a fogaidtól.

    2. Megpróbálod kihúzni a redőket a zoknidból, amikor rájössz, hogy nincs is rajtad zokni.

    3. Ha reggel felébredsz, pont úgy nézel ki, mint a fényképed a jogsidban.

    4. Csak a második próbálkozásra tudsz kikelni az ágyból.

    5. A "kimaradok éjszakára" számodra azt jelenti, hogy a kertben alszol.

    6. A "boldog órák" szunyókálással telnek.

    7. Nyaralni mész, de előbb fáradsz el, mint ahogy a pénzed elfogy.

    8. A gyerekednek olyat mondasz, amit az anyád mondott neked, és amit mindig utáltál.

    9. A súlyemelésről alkotott elképzelésed a "felállás a székből".

    10. Jóval hosszabb idő alatt pihened ki magad, mint amennyi idő alatt elfáradtál.

    11. Emlékezeted rövidül, panaszaid hosszabbodnak.

    12. A noteszodban a legtöbb név úgy kezdődik, hogy "Dr".

    13. Csak ülsz a hintaszékben, de nem tudod beindítani.

    14. A gyógyszerész a legújabb barátod.

    15. Akkor nevezed magadat szerencsésnek, ha megtalálod a kocsit a parkolóban.

    16. Kétszer annyi ideig tart, hogy feleannyit láss.

    17. Minden fáj. Ami meg nem, az nem működik.

    18. Két órán át keresed a szemüveged, ami a fejeden van.

    Folytatás...

    Csemike 13 éve 6

  • Ma

    csörög csipog ébred visszaalszik csipog visszaalszik csipog felkel vécé kávé fogatmos fésül összefog felöltözik elindul visszafordul elindul gondol mp3 gyalog busz Lágymányos épület büfé tejeskávé 0.100B hallgat ír olvas beszél kérdez gondol nevet szünet cipő-kopog tejeskávé automata vécé hallgat ír olvas beszél kérdez időnéz (duplagondol) cipő-kopog 0.79 figyel hallgat mosoly mp3 gondol gyalog busz Sashegy tanul telefon kérdez nyomtat olvas gondol nordic msn alszik

    Ma

    Csemike 13 éve 5

  • Status Quo 1982

    Gyerekkoromban kaptam rendesen a zenei nevelést otthon. Eleinte apám hetvenes évekbeli szalagos magnójáról illetve természetesen lemezjátszóról. Aztán 1988 telén, mikor már lehetett ilyesmit csinálni, családostul felkerekedtünk a 105-ös Skodánkkal és meg sem álltunk Bécsig. Ahol megvettük első kazettás magnónkat és egy walkmant is. :))
    Hogy legyen mit hallgatni a magnóval, vettünk még egy kazettát is. Apu azt mondta, hogy ez nagyon jó zene, és mi elhittük neki. :) A Status Quo 1982 című albuma volt az. Még szép, hogy egy apa nem hazudik a lányának. :)

    She don't fool me
    Young pretender
    Get out and walk
    Jealousy
    I love rock'n'roll
    Resurrection
    Dear John
    Doesn't matter

    Folytatás...

    Csemike 13 éve 0

  • Rendőrautóban

    utaztam ma, életemben először. Veszprémi Lindaként ennek már nagyon itt volt az ideje. :D Most már csak egy sárga babettát kéne valahonnan szerezni, meg venni néhány karate órát.
    Nem követtem el semmit egyébként. :N ... De tényleg nem! :DD

    Nínózás nem volt... :( :O De egyszer rádudáltunk egy robogósra, mert nem volt rajta bukósisak! Tette mindezt úgy a mélyen tisztelt rendőrúr, hogy nem volt bekötve. :D

    "Érdemed temérdek, hordja ezer szütyő, példaképem vagy te, Ludovikusz Lütyő." :C

    Csemike 13 éve 68

  • A gázolaj (téves) ára

    Ma a Budafoki úti Agip kút előtti "totemoszlopon" (nem tudom mi a neve, annak az oszlopnak, amire a kutaknak kutttyakkkötelességük az útról is jól láthatóan kiírni az üzemanyagáraikat) kiírás szerint 223,9 Ft volt a gázolaj litere. :) Nyilvánvalóan elgépelés, szerda van, szokásos üzemanyagár-ingadozás napja, a gázolaj olcsóbb lett. De nem úgy van, hogy a kereskedő köteles a kiírt áron eladnia az áruját, még akkor is, ha tévedésből rossz árcímke van az árun? Utólag már bánom, hogy nem mentem be megnézni, vajon a kútoszlopon is ez az ár van-e, és a gép vajon tényleg ezzel a ~224 Ft-tal számol.
    De azért nem lett volna rossz a literenkénti 100 Forint kedvezmény. :)

    Látta még valaki?

    Csemike 13 éve 5

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.