2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Debian (squeeze) Linux telepítése, KDE, proxy, apt, fstab, autologin, Flashplayer, Java beállítások

    Úgy alakult, hogy embended Linuxozást kell csinálnom, fogunk majd kernelt fordítani Colibrira (arm), és erre a Debian alkalmas. Miután Virtualbox alatt a telepítés közben 3x lefagyott, valamint egyik nap használat közben is, amitől maga az image fájl is használhatatlan lett, kénytelen voltam feltenni élesben, az eddig használt OpenSuse helyett.

    Használtam már Ubuntut 8.04-10.10, Mint9,10-et, valamint OpenSuse-t, mindet Gnome ablakkezelővel. Most a Debiant meg KDE-vel fogom használni, mivel jól megkaptam, hogy a Gnome az idióta, és a Windowsoz szokott hülyéknek van, stb. stb...

    Ez az írás egy gyorstalpaló konyhanyelven, nyilván nem a profi Linuxosoknak készült.

    Szóval akkor legyen Debian KDE-vel.

    1. rész - Telepítés

    Kiugró ADSL (PPPoE) internet tulajoknak --->

    Az advanced menüt kell választani és meg kell nyomni a tabot. Akkor látod az opciók parancsait. Oda a neked kellőhöz beírod a modules=ppp-udeb opciót, majd enterrel bootolsz, és kész. A hálózati kártya felderítéskor majd jön a pppoe felderítés, ahol majd kérni fogja a felhasználó nevet és jelszót. <---

    Folytatás...

    CPT.Pirk 13 éve 7

  • Alcor DTV Duo (dupla DVB-T) tuner és a Linux

    Vettem egy ilyen frankó dupla tunert, ez attól dupla, hogy ténylegesen két digitális mpeg-4 tuner van benne, így egyikkel lehet nézni x adót, a másikkal meg felvenni y-t. Persze mivel csak a szabadon fogható adókat tudja venni, nem nagyon hiszem, hogy különösebben használva lesz ez a funkciója.

    Windows alatt jár hozzá az Arcsoft Total Media program teljes verziója, szériakulccsal, nem is pazarlok rá szót, tud mindent, csak a magyar nyelvet nem.

    Linux alatt már más a helyzet. Természetesen hivatalos Linux support nincs, bütykölni kell.
    Akkor lássuk:

    A LinuxTV.org [link] szerint a 2.6.37-es kernel óta lehet használni ezt a tunert. Hoppá, csakhogy se Ubuntuhoz, se OpenSusehoz nincs jelenleg még 2.6.37-es kernel, úgyhogy a még nem végleges kerneleket kell feltelepíteni.

    Kernel frissítés -ez nem végleges kernel, mindenki csak saját felelősségére csinálja-

    Első lépés legyen mindkét rendszeren, hogy csinálunk egy frissítést, mielőtt kernelt telepítünk.

    Ubuntu10.10, LinuxMint10

    Folytatás...

    CPT.Pirk 13 éve 4

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.