2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Jedi balhé

    Nincs nagyon mit hozzáfűzni, gondolom sokan láttátok a videó eredetijét, mikor alaposan egymásnak esnek a népek. ;]

    Na ez itt a Jedi-s verzió belőle: [http://rec.postr.hu/nagyon-veszelyes-mikor-a-jedik-balheznak/] Elég kemény lett. :C

    CPT.Pirk 12 éve 5

  • A birodalom elfogta Skywalker Lajost. Kivégzés a főtéren holnap délben.

    Az esti hírek fénypontja lesz ez az esemény, most hozta le kb. minden hírportál. [link] [link]

    Röviden:
    BME-n gólyafilmet forgattak StarWras témában, amire kaptak engedélyt. A kellék pisztolyt a Skywalker Lajos kitette az asztalra az egyik teremben, amit valaki igazinak vélt és értesítette a rendőrséget.

    Eredmény annyi, hogy a birodalmi rohamosztagosok gyors reakciójának köszönhetően eltiporták a lázadást. Skywalker Lajos agyszondás kihallgatása folyamatban van, amint elárulta a lázadók bázisának helyét kezdődhet a kivégzés.

    Attól félek, hogy szerencsétlen Skywalker Lajossal mint vezető terroristával most példát fognak statuálni... :U

    Update1: Rendőrségi eljárás nem indul a Skywalker Lajos ellen, hazaengedték.
    Kérdés még az intézkedés költsége, valamint az egyetemi hozzáállás.

    Folytatás...

    CPT.Pirk 12 éve 492

  • Biológiai hadviselés a virágos kertben - kellene egy kis segítség

    Sajnos idén is szembekerültem a pici, növényi nedveket szívogató levéltetvekkel. Panel első emeletén az erkélyben van pár virágom, meg növényem.

    A tetvek első hulláma május körül:

    kicsi zöld dögök, gyakorlatilag mindent megtámadtak a kukacvirágot kivéve. Borsmenta, évelő sóvirág, tátika ezek mind áldozatul estek.

    Ezeket végül is elpusztítottam úgy, hogy a növényeket 10-15 percre langyos vízbe tettem, ott meg nem nagyon kaptak levegőt.

    A második hullám július közepétől:

    ezek picit nagyobb, barnás-feketés színű tetvek egy-két zöld példánnyal, és a kukacvirágot támadták meg. Ilyet a természetben nem nagyon láttam még, hogy ezt a virágot bármi megtámadta volna.

    Itt már nem jártam sikerrel a vízbe fojtással, ezek a dögök szívósak. Olvasgatva neten, az erjesztett csalán mondják egyszerre növényvédő és tápláló szernek is, de ennek elkészítése 2 hét és sok macera, per pill nem kivitelezhető.

    Folytatás...

    CPT.Pirk 12 éve 29

  • A 0x490 hibakód ismét kísért

    Tegnap reggel akartam valami wines játékkal szórakozni kicsit, de megint nem bootolt be, az ablakos animáció megállt és vele együtt a gép is. Ismerős a helyzet. Előző eset: [link] - az Update1-től írtam a történéseket.

    Helyreállító indít, végeredményben megint nem tudta javítani és megint ott figyelt a 0x490-es hibakód. Linux indít, gugli keres, aztán végül találtam egy olyan fórumot, amit a 2 héttel korábbi esetnél nem olvastam. [link]

    Lényegében az áll benne, hogy ne törődjünk mit ír ki a helyreállító progi, 3 alkalommal futtassuk le, újraindításokkal és akkor jó lesz. Néztem nagyokat erre a magyarázatra o.O

    Igazuk lett, a 3. után eltűnt a hibakód. Aztán a gép még nem indult, csökkentettben viszont igen. Ott elszöszölt egy kártyaolvasó driver telepítéssel, meg jött egy nagyon szép üzenet a win7 üzenetközpontjából, mi szerint sajnos az ön hangkártyája nem kompatibilis a Windows ezen példányával.

    Compatibility issue between your sound card and Windows
    Your sound card isn't compatible with this version of Windows.

    Folytatás...

    CPT.Pirk 12 éve 2

  • A végtelen töredezettségmentesítés története

    Ismét visszakerült hozzám egy HP pavilion DV-5 laptop, hogy megint túlmelegszik, meg egy két dolgot csináljak meg rajta.
    Valóban túlmelegedik, 100 fok fölé ment a CPU, de a Win7 90 fok felett ha úgy gondolja, elmegy sleepbe (random csinálja). Korábban megoldottam a melegedési gondot, a gyári hőátadó lapocska a proci, gpu és a hűtés között beton kemény valami lett, gyakorlatilag átment hőszigetelőbe, ezt kicseréltem normális pasztára...

    A dolog szépséghibája, hogy a hűtés köré épült a laptop, az utolsó csavart is ki kellett szedni a gépből. Itt van egy gyors timelapse videó erről [link], érdemes megnézni, ezek után nem fogtok akarni HP laptopot venni...

    Most kapott egy kis porszívózást, meg ráveszem a tulajokat, hogy vegyenek laptop hűtőpadot, mert még egyszer szét nem szedem, az száz. Egy kis ventit kötöttem USB-re, az fújja oldalról a gépet, így használható, szóval a hűtőpad megoldja majd a gondot, meg elvileg vesznek majd levegő sprayt is a pucoláshoz a tulajdonosok, amit már jó lett volna alkalmazni az elmúlt másfél évben is, mióta nem láttam a gépet. :U

    Folytatás...

    CPT.Pirk 12 éve 11

  • Rocker? Ész mit ecik? - éljen a mocskos rock kultúra!

    Lement az utolsó Rockmaraton, azt mondják többet nem lesz ilyen itt mifelénk, így kicsit elgondolkodtam.

    No de hogy is kezdődött ez az egész? Így a 30 felé már visszagondolva, az egész az általános iskolában kezdődött sok éve már. 5. vagy 6.-os korunkban a fene tudja honnan, de beszerveztek zenélni egy rendes punk zenekart a suli aulájába.
    Három keményebb gyerek tolta a pogót a zenére, a többség nézte, sokan meg elmentek. Nem tudtam még akkor semmit ezekről a dolgokról, de abban biztos voltam, hogy ez a zene tetszik.
    Nem sokkal később a szép emlékű ének órákon kaptunk egy tanárt, aki egy rövid ideig a HétköznaPICSAlódások zenekarban is benne volt (az a bizonyos Csongor), bár engem valamiért utált a faszi, de volt egy olyan műsor, hogy mindenkinek hoznia kellett valami zenét, meg beszélni róla. Addig igazából nem is hallgattam zenét, de ekkor behozta egyik kolléga a friss "Ha zajt akarok" lemezt a Tankcsapdával, rajta az "Ez az a ház" c. számmal. Na akkor kezdődött el minden.

    Folytatás...

    CPT.Pirk 12 éve 6

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.