2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Debian (squeeze, KDE) Linux belakása, telepítés után

    Miután túljutottunk a telepítésen, proxyn, meghajtócsatolásokon, stb [előző írásom a témában], nézzük a KDE-s Debian belakását. (Az írás továbbra sem a profiknak szól)

    Compiz

    Linuxok használati élményét nagyban feldobják a Compiz effektjei, és egyben nem csak szépít, de könnyebb használhatóságot is eredményez. A windows "aero" felület képességei ehhez képest a bokorban sincsenek.

    A Compizhoz nem kell semmit telepíteni, csak be kell menni a "K" menübe, ott a rendszerbeállításokba, azon belül pedig a Munkaasztal-t kell választani. Az asztali effektek beállítója jelenik meg előttünk, itt engedélyezzük az effekteket, valamint ha nem aktív, akkor kapcsoljuk be a "kompozit"-ot.
    Itt javaslom asztalváltásra a kockát beállítani, nagyon jól néz ki.

    A mellette lévő fülön tudjuk részletesen beállítani, hogy milyen effektjeink legyenek. A "szétrobbanást" és a "visszacsúszó ablakok"-at mindenképpen javaslom beállítani. A többi már ízlés kérdése. Sajnos van 1-2 effekt, ami nem működik, ennek nem tudom az okát.

    Ízelítő a Compiz képességeiből: [link]

    Alapértelmezett böngésző, programok

    Folytatás...

    CPT.Pirk 13 éve 4

  • Warpogni jó - PC és alaktrész vásárlási nosztalgia, 1996 január.

    Kezembe került egy kis füzet, amit 1996 óta őrizgetek. Arra nem emlékszem, hogy jártam volna a boltjukba, de ezek szerint igen. Régen sokat nézegettem a pokoli torony, power tower, big tower fantázianevű gépeket, meg mellettük a horribilis árcédulát. ;]

    Azt meg kell hagyni, hogy 1996-hoz képest elég klassz a design. Ma csak kapunk összegemkapcsozva x oldal kinyomtatott fekete fehér táblázatot...

    A képek olvasható, nagyítható, nagy méretben ebben a picasa galériában találhatóak: [link]

    CPT.Pirk 13 éve 6

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.